Yani, bizzat davet edin eğer yanlış anlamayacaklarsa. Böyle şeyler (açık olmak gerekirse) biraz yanlış anlaşılabiliyor. Mesela iş yerinde hiç selaminin sabahinin olmadığı kız odanıza gelip düğün davetiyesini verip sizi guleryuzle çağırınca normalde hiç gitmeyeceginiz insana gidip para takmanız gerekiyor. Hani insanlar da biraz buna yoruyorlar az tanıdığı kişilerden gelen düğün davetiyelerini.
O yüzden bilemedim
Bir de nişan farklı,kına farklı. Kinaya genç insan lazım, mumları alıp çakma bindalliyi giyip akbaba gibi gelinin etrafında dönmeye
yani bunu genç kızlar, genç kadınlar yapar. Tutup da elli atmış yaşında halalar ,yengeler dönmez ya... Ama eğer kuzenleriniz varsa yine arkadaş gibi onlar dönebilir.
Bilemedim, salon tutup nisan yapmissiniz, düğün yapacaksiniz. Bı de kına için salon tutup masraf yapmak çok da gerekli bir şey deg aslında,bakınca.
Bu arada ben kinadan, düğünden, terli terli oynayan kadınlardan, ataerkil içerikli saçma oynama şarkılarından , gürültüden falan hiç hazzetmem. Ama cagirildigim yere de sırf kalabalık yapmak için giderim,önemli bir işim yoksa:) çünkü etkinliklere cemaat lazim, davetler kalabalık varsa güzel.
Umarım sizin davet ettiğiniz insanlar da bu şekilde düşünür, davetinize icabet eder.