kina gecesi

Alondraaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2013
461
94
Kızlar nisanlimla kına yeri için tartışıp duruyoruz o dio ki kinayi kiz tarafı yapar ben diyorum kinayi erkek tarafı yapar ? Derdim bu. Billiorum allah başka dert vermesin dienleriniz olacak ama bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var. Yoksa bu mesele cok uzayacak gibime gelio kına ve masrafları hangi tarafa aittir ?

Kinayi kız tarafi yapar benim bildiğim hatta kız evinde olur kina. Ama çok sorun ediyosaniz düğünle birlikte yapin düğünün sonunda.

Kızlar nisanlimla kına yeri için tartışıp duruyoruz o dio ki kinayi kiz tarafı yapar ben diyorum kinayi erkek tarafı yapar ? Derdim bu. Billiorum allah başka dert vermesin dienleriniz olacak ama bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var. Yoksa bu mesele cok uzayacak gibime gelio kına ve masrafları hangi tarafa aittir ?
Herkes kendi evindeki masrafı karşılar. Birbirinize yüklemeyin.

evet kınayı kız tarafı yapar hatta nişanı da ama kına kıyafeti çerezi erkek tarafı alır geri kalan her şey kıza aittir. Bir tek düğün erkeğe aittir ama erkeğe damatlık ayakkabı ve erkeğe takılacak şeyleri kız alır

Kina kiz yarafnda yapilir ama pasta kina ikram filan erkek alir ama kiz evinde dagitilir tabi kendi tarafinada akirlar erkek ama bi salon olacksa bu salonnda parasini kiz evi karsilarr

Kınayı kız tarafı yapar ama kızın giyeceği elbiseyi dağıtılacak kuruyemişi falan erkek tarafı alır.
Aynen canım bizdede böyle hatta erkek tarafı ilerleyen saatlerde kına yakmaya gelir.Gelin alcıya şu saatte geliyoruz uygunmusunuz diye sorulur gidilir :)Genelde böyle ama benim eşimin ailesi karşıladı her şeyi açık alanda hep beraber yaktık.Ama ortak akraba çoktu bölünmesin diye

Yorumlariniz için teşekkür ederim.Bizde genelde akraba içinde olduğu için kinayi erkek tarafı karşılık. Bnm nisanlim akraba degl. Bzmkiler öyle deyince bende bi an öyle söyledim. Yani haklsnz kızlar yoksa erkek tarafına yıkmak gibi bisey olamaz . Öyle bi düşüncem yok nişanı biz yaptık zaten . Ama bnm ailem biraz cimrilik yapio şimdi

Nisanlinin memleketi neresi aslen yani?

kınayı kız tarafı yapar (yer, müzik) ama kuruyemiş, kına, senin elbisen, eldivenim yüz örtün,dağıtılacak hediyeler vb. (kısaca ikramlar, hediyeler) bunları erkek tarafı alır.

kız tarafı sadece mekandan sorumlu benim bildiğim.
ama tokatta nişan bile erkek tarafınınmış mesela. memleket de önemli.

Yeri kiz tarafi tutar ..

Ama muzik , kina , ikramlar , elbisen vs hepsini erkek tarafi alir :)
Yani aslinda erkek tarafi yapiyor mantikli dusunursek :)

Ben evde yapmistim gereksiz buluyorum Salon tutmayi kina icin ..

bu illere Göre değişir adetler aynı olmaya biliyor

X