• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kına Gecesi kına ve damat

amyjohnson

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2009
3
0
86
Ankara
merhaba, kınada damatta kına gecesi yapılan yere geliyomu, ona da kına yakılıyomu? yoksa sadece gelinemi yakılır ?kaydirigubbakcemile3

merhaba, kınada damatta kına gecesi yapılan yere geliyomu, ona da kına yakılıyomu? yoksa sadece gelinemi yakılır ?kaydirigubbakcemile3

normalde kına kız evinde yakılır erkekte arkadaşlarıyla eğlenir erkekler isteyen yakar mesela karadeniz adetlerinde ayrıca kız kına gecesi harici arkadaşlarını toplar kız gecesi adı altında eğlence yapar kaydirigubbakcemile3 ama ben çoğu kınada erkekle kızı yanyana oturtup yaktıklarınıda gördüm sadece damat kınada ama kıza yakılanıda gördüm size kalmış yanizemuszemus

Herkesin adeti farklı bizde sadece bayanlar arasında olur..Damat kapı önünde genelde bir ihtiyaç olursa diye bekler..Ama dediğim gibi bazı yerlerde karışık oluyor düğün gibi..

Herkesin adeti farklı bizde sadece bayanlar arasında olur..Damat kapı önünde genelde bir ihtiyaç olursa diye bekler..Ama dediğim gibi bazı yerlerde karışık oluyor düğün gibi..

Evet canım bizdede aynı sadece kadınlar arası olur..kaydirigubbakcemile2
Erkekli olmaz damatta kapıda bekler girmez içeri sadece bi ihtiyac olduğu zamanlar gelir.. kaydirigubbakcemile3
Tabi herkesin farklı adetleri yerimseniben

Yoo gelin ve damat yan yana sandalyeye oturtulur kınaları beraber yakılır gelinin iki eline damadın tek eline yakılır..

bizim de öyle olacak. çünkü nişanlımın ailesi ankarada oturmuyor. normalde kız evi ayrı erkek evi ayrı kına yapar önce erkek evi kız evine kına yakmaya gider yarım saat kalır geri döner ve daha sonra kız evi erkek evine gelir biraz durup giderler evler yakınsa.bizde ankarada adet böyle.ama benim nişanlımla yan yana olacak kına yakma olayı....

ben kına da erkek istemiyorum.. sadece kına yakılırken eşim gelir. birlikte kına yakılır sonra gider. böyle düşünüyorum ama bilmem fisfisfis

benm bildiğim kadarıyla kınada erkek olmaz olcaksa da dışarda bekler

ancak bazı kınalar gördüm ve şaştım kaldım;

damat kına yakıldıktan sonra kızı sandalyesinden kucaklayıp içeri götürdü:1shok:
tüm milletin içinde gelini kucaklaması bana abes geldi
bu olaydan sonra annem bi yerde daha görmüş bunu
yapanlar var yani

benm bildiğim kadarıyla kınada erkek olmaz olcaksa da dışarda bekler

ancak bazı kınalar gördüm ve şaştım kaldım;

damat kına yakıldıktan sonra kızı sandalyesinden kucaklayıp içeri götürdü:1shok:
tüm milletin içinde gelini kucaklaması bana abes geldi
bu olaydan sonra annem bi yerde daha görmüş bunu
yapanlar var yani

Benim arkadaşım Yenişehirli onu da kına yakıldıktan sonra kucakladı gitti ben öylece bakakaldım.

Bizde düğüne gelemeyenler için çift dansla açılış yapar, ardından 1 çiftetelli ve erkek sinek bile kalmaz içerde. Damat kapı önünde bekler. Kına yakıldıktan sonra da damat felan oynanır 1-2 kere ve biter. Bence kına bayanlara özgü olmalı, gönlümüzce kopalım :teytey:sositososito

benim kına gecem bizim tarafımızda oldu. eşim ve akrabaları da geldi tabii.yanyana oturttular , eşime de yakıldı, hep beraber eğlendik.yani iki tarafında akraba, tanıdık vs gelir benim bildiğim de .

benim eşim kına yakılırken geldi. onunda boynuna o allı pullu şeyden attılar o sandalyede oturdu ben minderde o daha yüksekteydi yani. eski adet :)

bizim de öyle olacak. çünkü nişanlımın ailesi ankarada oturmuyor. normalde kız evi ayrı erkek evi ayrı kına yapar önce erkek evi kız evine kına yakmaya gider yarım saat kalır geri döner ve daha sonra kız evi erkek evine gelir biraz durup giderler evler yakınsa.bizde ankarada adet böyle.ama benim nişanlımla yan yana olacak kına yakma olayı....

bizdede adet boyle ama ben we nişanlım kına gecesinde birlikte olmak istioruz ayrı ayrı kına gecesi yapılsın istemıoruz..ama benm ailem bunu kabul eder mi bilmiorum:çok üzgünüm:

Back
X