• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kına ve düğün farklı sehirler

ama bazı yörelerde önemlidir takı olayı, taktığımı da herkes görsün isterler.
yöreden ziyade bunu ailelerde onemsiyor biz gidiyoruz onlar ne getiriyor diye dusuncelerde yok degil. acaba takı sandıgı yapsak tuhaf mı olur dugunde öle yapmayı dusunuyoruz ama dugun farklı tabiki...

farklı gelinlik fikri guzelmis:) olanaklar dogrultusunda tabikii. bence en guzel cozumu giymemek :KK70:

böyle düşünüyorsanız.
ben tam tersi eşime diyorum, 5. evlilik yıldönümüzde şu tarz bir gelinlik alalım foto çekinelim.
10. da şu atrz alalım nikah tazeleyelim.
Giymeye doyamamışsam demek :) Ama hep farklı tarz olacak. içimde kalan tüm modelleri giyeyim.

böyle düşünüyorsanız.
ben tam tersi eşime diyorum, 5. evlilik yıldönümüzde şu tarz bir gelinlik alalım foto çekinelim.
10. da şu atrz alalım nikah tazeleyelim.
Giymeye doyamamışsam demek :) Ama hep farklı tarz olacak. içimde kalan tüm modelleri giyeyim.
bende onu istemiştim ama nedense aynı gelinligimle diye dusunmsutum:)

bana sacma geliyor acıkcası cok gormek isteyen gelsin diye dusunuyorum. hem ilk konusuldugunda giymicem dedigim icin birdaha o konuları konusup gerilmek istemiyorum.

benimkinde mesela, kına gecesi prşmb günü olcak cuma gelin alma oldugunda zaten o sabah gelinlikle evden cıkcam gören o şekilde görmüş olcak. isteyen de dügün zamanı gelir zaten

benimkinde mesela, kına gecesi prşmb günü olcak cuma gelin alma oldugunda zaten o sabah gelinlikle evden cıkcam gören o şekilde görmüş olcak. isteyen de dügün zamanı gelir zaten
bizim kına ve dugun arasında bir hafta var :(

kızlarr simdi neye karar verdikkk
gelinlik giymeden sadece abiye ve bindallı ile hediye vermek isteyen anneye mi vermeli

evet zaten bize verenlerde olsa o sırada onları birine emanet etmek gerekecek sizde merasim seklinde olmamıstı yani
yok hayir bi merasim yapmadik cunku dediin gb bizde gelinlik damatlik giymedik o yuzden gerekte gormedik takmak isteyen ya aileye verir ya da bize en kotu cikarken tebrik etme esnasinda verirler die dusunduk ki oyle de oldu dediim gb

kızlarr simdi neye karar verdikkk
gelinlik giymeden sadece abiye ve bindallı ile hediye vermek isteyen anneye mi vermeli

oyumu takı törenine veriyorum :)
bence 300 kişi gelecekmiş az değil.
küçük bir takı töreni yeterli, anons falan yapılmasın. annenize verenler de ona versin. size takmak isteyenler taksın.
düğün gibi uzun süreceğini sanmıyorum.

Benim kınam da , düğünüme gelemeyecek olanlar zarfa isim yazıp annemin eline tutuşturmuşlar takıları.
Kınada takı merasimi olmasın bence, vakit kaybı. Sonuçta sürekli ortada olmayacaksınız takıyı illa üzerinize takmak isteyenler oturduğunuz sırada size getirir zaten. Bazıları da annene verir.
Kınada abiye ve bindallı olur tabi neden olmasın, Mühim olan o gün sen nasıl mutlu olacaksan o. Gerisi teferruat

oyumu takı törenine veriyorum :)
bence 300 kişi gelecekmiş az değil.
küçük bir takı töreni yeterli, anons falan yapılmasın. annenize verenler de ona versin. size takmak isteyenler taksın.
düğün gibi uzun süreceğini sanmıyorum.
anons bende istemiyorum sanki bisey takmak zorunda kalacak insanlar..
yani gelip tebrik eden vermesi mantıklı diyorsunuz sanırım ay bi olsada kurtulsak:)

Benim kınam da , düğünüme gelemeyecek olanlar zarfa isim yazıp annemin eline tutuşturmuşlar takıları.
Kınada takı merasimi olmasın bence, vakit kaybı. Sonuçta sürekli ortada olmayacaksınız takıyı illa üzerinize takmak isteyenler oturduğunuz sırada size getirir zaten. Bazıları da annene verir.
Kınada abiye ve bindallı olur tabi neden olmasın, Mühim olan o gün sen nasıl mutlu olacaksan o. Gerisi teferruat
haklısınız aslında sağ salim gecsin insallah

yok hayir bi merasim yapmadik cunku dediin gb bizde gelinlik damatlik giymedik o yuzden gerekte gormedik takmak isteyen ya aileye verir ya da bize en kotu cikarken tebrik etme esnasinda verirler die dusunduk ki oyle de oldu dediim gb
niyeti olan bisekilde veriyor dogru soyluyorsunuz

Biz de öyle evlendik. Kina mersin de düğün istanbul da bir mekan kiraladik.Ben kına elbisesi giydim eşim damatlik. Kadın erkek ayri olduğu için bizde.Erkekler bahçede kadınlar icerideydi raha oldu.kına yakıldı ardından ışıklar sondu esim ve abim geldi.arkada hoş bir müzik ben karşıladım onları ve taki başladı. Bazen hem gelinlik hem kına kıyafeti giyilen biliyor aklınızda olsun.

bana sacma geliyor acıkcası cok gormek isteyen gelsin diye dusunuyorum. hem ilk konusuldugunda giymicem dedigim icin birdaha o konuları konusup gerilmek istemiyorum.
sana katılıyorum kınada gelinlik giymek bana da çok saçma geliyor . dediğin gibi çok gelinlikle görmek istiyorlarsa gelsinler düğüne ne yapalım yani :KK12::KK45:

bence kınada bindallı giyeceksen ; bindallıdan önce kına kıyafetinle masaları dolaş takılarını taksınlar üzerine sonra bindallını giyersin kına yakılırken Hoppa ayrıca da takı takacak olan bir şekilde yanına gelip takıyor zaten

tamamda farklı bir şehirde yapıcaksın düğünü insanlar nasıl gelsin...yinede sen bilirsin tabiki..

evet hanımlar baslıktanda anlasılacagı gibi kınam ve dugunum farklı sehirlerde.
düğün farklı sehirde oldugu icin yakın akrabalar haric diğer tanıdıklar es dost vs kınaya gelecek dugune gelen sayısı kız tarafından az olacak yani. bu sebeple ailem kınada takı takmak isteyenler olabilecegini soyluyor ancak kınada takı toreni yapanlar nasıl yaptılar hangi asamada yaptılar merak ediyorum.
yani böle üzere takılsın istemiyorum. masaları gezip hosgeldin demek mi mantıklı hediyesini veren o zaman mı vermeli( bir arkadasımın böle olmustu) onerileriniz nelerdir.
gelin kesesi diyende oldu ama bilemiyorum
bu arada kınada yemekli yani dugun gibi ancak gelinlik ve damatlık giymeyecegiz..
cnm benim de aynı şekilde olmuştu, teyzem eline kurdele almıştı kendi takacaklarını yakın akrabalarım takmıştı onu görenler de geldiler kurdeleye takıp annemi ve beni tebrik ettiler, düğünde takı töreni esnasında o kurdeleyi boynuma geçirmişlerdi

cnm gelinliğini gelin almaya geldikelrinde giymeyecek misin sonra yolda uygun bir yerde çıkarıp falan

evet hanımlar baslıktanda anlasılacagı gibi kınam ve dugunum farklı sehirlerde.
düğün farklı sehirde oldugu icin yakın akrabalar haric diğer tanıdıklar es dost vs kınaya gelecek dugune gelen sayısı kız tarafından az olacak yani. bu sebeple ailem kınada takı takmak isteyenler olabilecegini soyluyor ancak kınada takı toreni yapanlar nasıl yaptılar hangi asamada yaptılar merak ediyorum.
yani böle üzere takılsın istemiyorum. masaları gezip hosgeldin demek mi mantıklı hediyesini veren o zaman mı vermeli( bir arkadasımın böle olmustu) onerileriniz nelerdir.
gelin kesesi diyende oldu ama bilemiyorum
bu arada kınada yemekli yani dugun gibi ancak gelinlik ve damatlık giymeyecegiz..

Benim de kınam düğünüm farklı şehirlerde olmuştu kına annemin babamın memleketinde oldu 2 hafta sonra düğün istanbulda oldu. Memleketten İstanbula gelemicek ve düğünümü göremeyecek olanlar çok olduğu için ben mini düğün gibi yaptım kınayı yemekli fln 140 kişi geldi kadın erkek karışık oldu. Önce sahneye gelinlikle çıktım dans ettik fln sonra masaları dolaşıp hoşgeldiniz dedik kuzenim de bizimle dolaştı keseyle takısını oraya koydu herkes sonra kına kıyafetlerimi giydim kına yakıldı fln öyle oldu bence güzel oldu.

Back
X