• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kına ve düğün farklı sehirler

Benim de kınam düğünüm farklı şehirlerde olmuştu kına annemin babamın memleketinde oldu 2 hafta sonra düğün istanbulda oldu. Memleketten İstanbula gelemicek ve düğünümü göremeyecek olanlar çok olduğu için ben mini düğün gibi yaptım kınayı yemekli fln 140 kişi geldi kadın erkek karışık oldu. Önce sahneye gelinlikle çıktım dans ettik fln sonra masaları dolaşıp hoşgeldiniz dedik kuzenim de bizimle dolaştı keseyle takısını oraya koydu herkes sonra kına kıyafetlerimi giydim kına yakıldı fln öyle oldu bence güzel oldu.
anladım canım bende olmadı abiye ile dolasırım bir arkdasım ise keseyi tutar sonra bindallı giyerim

cnm benim de aynı şekilde olmuştu, teyzem eline kurdele almıştı kendi takacaklarını yakın akrabalarım takmıştı onu görenler de geldiler kurdeleye takıp annemi ve beni tebrik ettiler, düğünde takı töreni esnasında o kurdeleyi boynuma geçirmişlerdi
nasıl tuttular kurdeleyi anlamadımo_O

sana katılıyorum kınada gelinlik giymek bana da çok saçma geliyor . dediğin gibi çok gelinlikle görmek istiyorlarsa gelsinler düğüne ne yapalım yani :KK12::KK45:

bence kınada bindallı giyeceksen ; bindallıdan önce kına kıyafetinle masaları dolaş takılarını taksınlar üzerine sonra bindallını giyersin kına yakılırken Hoppa ayrıca da takı takacak olan bir şekilde yanına gelip takıyor zaten
benimle aynı düsüncede olanları gormek guzel zira cok geriliyorum kafam iyice karısıyor tabiki onerilerde acıgımm

Biz de öyle evlendik. Kina mersin de düğün istanbul da bir mekan kiraladik.Ben kına elbisesi giydim eşim damatlik. Kadın erkek ayri olduğu için bizde.Erkekler bahçede kadınlar icerideydi raha oldu.kına yakıldı ardından ışıklar sondu esim ve abim geldi.arkada hoş bir müzik ben karşıladım onları ve taki başladı. Bazen hem gelinlik hem kına kıyafeti giyilen biliyor aklınızda olsun.
esiniz ve abiniz gelince olay nasıl gelisti anlayamadım.
bizdede kınada bayanlar olacak dısarıda erkekler agırlanacak

Bence kınanda da gelinlik giy seni o halde göremeyecek akrabaların da görmüş olur
Benim çoğu arkadaşım öyle yaptı
Kına gecesinde de gelinlik giydiler takı da takıldı. Normal düğün gibi oldu ardından kına kıyafeti giyildi. Benim de farklı yerlerde olsa öyle yapardım.
Hem de gelinliğimi iki gün doyasıya giymiş olurdum.

benimde kına ve düğün farklı illerde olacak.kına kaftanı giyeceğim kınada.normal düğündeki gibi takı töreni olacak salonda yapacağız.bir masaya giderim öbürüne gidene kadar kalkar giderler.bazı insanlar sırf yemek için geliyorlar.gelin damat geç geldi işimiz vardı diyip sıyrılırlar.ha böylelerinin takısı mühim değil diyen olacak ama artistlenmeyelim boşuna yeni ev kurarken kuruş hesabı yapılır tabiki mühim takı :KK45:

Benim yegenimin de kinada gelinlik giydi.sonra taki oldu toreni oldu.takilari cikarmaya gidince kina kiyafetlerini giyindi geldi.
Cokda iyi oldu cunlku cogu akrabanin baska sehirdeki dugune gitmeleri imkansizdi.
Hem gelinlik bir saatligine giyilmedi.yegenim gelinligine doydu:KK68:

evet hanımlar baslıktanda anlasılacagı gibi kınam ve dugunum farklı sehirlerde.
düğün farklı sehirde oldugu icin yakın akrabalar haric diğer tanıdıklar es dost vs kınaya gelecek dugune gelen sayısı kız tarafından az olacak yani. bu sebeple ailem kınada takı takmak isteyenler olabilecegini soyluyor ancak kınada takı toreni yapanlar nasıl yaptılar hangi asamada yaptılar merak ediyorum.
yani böle üzere takılsın istemiyorum. masaları gezip hosgeldin demek mi mantıklı hediyesini veren o zaman mı vermeli( bir arkadasımın böle olmustu) onerileriniz nelerdir.
gelin kesesi diyende oldu ama bilemiyorum
bu arada kınada yemekli yani dugun gibi ancak gelinlik ve damatlık giymeyecegiz..

geçen komşu kızı evlendi kına düğün aynı anda oldu düğün başka şehirde olduğu için gelinlikle salana geldi dans oyun pasta kesimi kısa sürede takı merasimi yapıldı sonra bindallı giyip kına yakıldı taılar boynuna kurdela takılıp ona toplandı

geçen komşu kızı evlendi kına düğün aynı anda oldu düğün başka şehirde olduğu için gelinlikle salana geldi dans oyun pasta kesimi kısa sürede takı merasimi yapıldı sonra bindallı giyip kına yakıldı taılar boynuna kurdela takılıp ona toplandı
tesekkur ederim cevabınız icin herkes gelinlik giymis

evet hanımlar baslıktanda anlasılacagı gibi kınam ve dugunum farklı sehirlerde.
düğün farklı sehirde oldugu icin yakın akrabalar haric diğer tanıdıklar es dost vs kınaya gelecek dugune gelen sayısı kız tarafından az olacak yani. bu sebeple ailem kınada takı takmak isteyenler olabilecegini soyluyor ancak kınada takı toreni yapanlar nasıl yaptılar hangi asamada yaptılar merak ediyorum.
yani böle üzere takılsın istemiyorum. masaları gezip hosgeldin demek mi mantıklı hediyesini veren o zaman mı vermeli( bir arkadasımın böle olmustu) onerileriniz nelerdir.
gelin kesesi diyende oldu ama bilemiyorum
bu arada kınada yemekli yani dugun gibi ancak gelinlik ve damatlık giymeyecegiz..

ayyy tam 2 aylık yeni gelin olarak aynı şeyleri yaşadım hemmen anlatayım.

Takı töreni yapmak bana da gereksiz geldi ama düğünün olduğu şehre gelemeyen akrabalarımdan da takı takmak isteyenler oldu. her masayı tek tek dolaştım ama takı toplamak için gibi değil, iki göbek atma arası "aa hoşgeldiniz" diye gidip sarılıp öpünce zaten takmak isteyen taktı. Gelin kesesi falan bana biraz hadi takı taksanıza demek gibi geliyor ama dediğim gibi yapabilirsin, ben 100 kişiye hem hoşgeldiniz demiş oldum hem takmak isteyen takısını takmış oldu.

ayyy tam 2 aylık yeni gelin olarak aynı şeyleri yaşadım hemmen anlatayım.

Takı töreni yapmak bana da gereksiz geldi ama düğünün olduğu şehre gelemeyen akrabalarımdan da takı takmak isteyenler oldu. her masayı tek tek dolaştım ama takı toplamak için gibi değil, iki göbek atma arası "aa hoşgeldiniz" diye gidip sarılıp öpünce zaten takmak isteyen taktı. Gelin kesesi falan bana biraz hadi takı taksanıza demek gibi geliyor ama dediğim gibi yapabilirsin, ben 100 kişiye hem hoşgeldiniz demiş oldum hem takmak isteyen takısını takmış oldu.
Üzerinize takmadılar ama dimi?
kese de olmamıs takıları naptınız orasınıda paylasır mısınz

Üzerinize takmadılar ama dimi?
kese de olmamıs takıları naptınız orasınıda paylasır mısınz

para takacak olanlar zaten kınada örtü takılınca gelip takıyor adet gibi bir şey bu bizde. Altın takacak olanlar ya elbisemin kıyısına köşesine taktı ya da anneme verdi, ben ondan aldım. belki sizde de kına örtüsüne takmak gibi bir adet vardır?

En olmadı eline ufak bir kese de olabilir ya da belki çanta falan?

Ben de gelinlik giymedim bu arada, ilk kez düğünümde giymek istedim, bir de kirlenirse, kuru temizlemede de başına bir şey gelirse diye korktum :)

Allah şimdiden mutlu mesut etsin, tamamına erdirsin :KK200:

nasıl tuttular kurdeleyi anlamadımo_O

kurdeleyi ellerine alıp kenarda sandalyede kendi takacaklarını taktılar birer birer ellerinde tutup sonra onları görenler de getirdi anneme teslim etti tebrik etti ve onlar da kucakalrında o altınları kurdeleye takmaya başladılar yalnız çoğu altının arkasına minik bir kağıt yapıştırmıs isimleri yazılı para zarflarını da anneme teslim ettiler onlar da zarfları saklayıp paraları kurdeleye taktılar kimin ne taktığı da belli oldu cnm

Tatlim benim de kinam dugunum farkli sehirlerde 1 hafta arayla oldu. Ben kinamda ilk giriste gelinlik giydim akrabalarim gorsun diye yarim saat oyle durduktan sonra bindalliyla devam ettim. Gelenler zaten orjinal dugunun istanbulda olacagini bildiginden takilari yanina getrmisti. Kinam yakildi sonra taki merasimine gecildi sonra da devam ettik...

Bizim de otelde yemekli kina gecesi olmustu. Yani dugun yaptik aslinda. Davetiyeye de kina gecesi_dugun yazdirdik. Bay_bayan davetlidir dedik.
Nikah, istanbul yaziyordu.

Salona girerken gelinlik giydim , yemekler yendi,muzik esliginde oynandi derken dugun pastasi kesildi. Herkes fasil esliginde pasta yerken ben kina kiyafeti giymek icin odaya gittim. Döndügumuzde kina yakildi ve taki merasimi basladi.
150_180 kisi falan vardi salonda. Hemen kurdela taktik oldugumuz yerde. Oyun havalarina gecildi sonra,takidan sonra cogu kisi de gitti zaten. Saat de 10bucuk olmustu takıda.

Nikah da istanbulda kiyildi, erkek evi kendi yakinlariyla birlikte kiz tarafini da alip aksam ayrica yemek verdi. (30 kisi falandik)
Muhtemelen sizin de boyle olur.

Son düzenleme:
Zaten taki töreni olacağını bildikleri için insanlar anladi bu ara da kurdale falan takıyorlar ya taki takilsin diye.Anlamayan anlıyor. Zaten cogu kisi bekliyor taki yapilsin biran once diye.

Back
X