Düğün Kınada Gelinlik Giyilirmi ?

TuCi_

Evli mutlu çocuklu
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2010
190
23
118
36
Merhaba kızlar; ben İstanbuldayım, erkek arkadaşımsa Bursada. Düğünü orda yapmayı düşünüyoruz. Ama malum yol uzun oldugundan, benim çevremden çoğu kişi gelemicek sadece yakın akrabalarım gelebilir düğünümüze. Kınayı burda yapmayı düşünüyoruz. Kına'nın bir kısmında gelinlik giysem nasıl olur ? böyle yapan arkadaşlar varmı aranızda ? Yapan varsa nasıl yaptı, duvak taktımı? eğlencenin başındamı sonundamı gelinliğini giydi? bunlarla ilgili bilgi verirmisiniz :18:

canım dugun baska yerde olucak ve dugune herkez gelemıcekse herkezın senı tellı duvaklı gormesı acısından kınada gıymelısın hemde cok guzel olur gelınlıgıne doyarsın ne guzel 2gun gıyersın mutluluklar dılerım bır ömür boyu

ne yani iki ayrı gelinliğiin mi olacak, iki ayrı kreasyon yani,
kına elbiseleri var. ben ilk defa duydum gelinlik giymeyi

şehir dışına gelin gidecek olanlar genelde giyer canım kimi abiye almıyor direk gelinlik giyiyor kimi hem abiye hem bindallı ardındanda gelinlik giyiyor içinden nasıl geliyorsa öyle giy sende ama mutlaka giy bence düğüne gelemeyenlerde görsün seni gelin halinle şimdiden hayırlısı olsun allah bir ömür mutluluk versin

şehir dışına gelin gidecek olanlar genelde giyer canım kimi abiye almıyor direk gelinlik giyiyor kimi hem abiye hem bindallı ardındanda gelinlik giyiyor içinden nasıl geliyorsa öyle giy sende ama mutlaka giy bence düğüne gelemeyenlerde görsün seni gelin halinle şimdiden hayırlısı olsun allah bir ömür mutluluk versin

bende giydim cnm senin gibiydi durum....kına yakılırken giyindim hemde ben fotolarda öyle gözükmesini istemiiştim...gecenin ortalarında giyindim kına bitti gelemiycek olanlar fln gördü
çıkarttım.duvak yapmadım taç taktım..

aynı benm durum oldugu için cvp vereyi dedim...erkek tarafı bursalı bizde ankaralıyız...ankara da kına bursada düğün oldu...lakin ankaradaki herkes bursaya gelemeyeceği için biz kınamızı bir düğün salonunda yaptık ...ben aynı düğün günü gibi hazırlandım(gelinlik, duvak, gelin arabsı, çiçek) düğün başladı kız tarafı takısını taktı pastamızı kestikten sonra ben gidip bindallı mı giydim ve kınam yakıldı...

bursada da düğünüm(gelin arabası gelinlik duvak çiçek) oldu işte ardından balayı:)

şimdiden mutluluklar...NOT: kızım ben yandım bursalılardan sen yanmasaydın puhahahahah

canım benim de düğünüm orduda oldu istanbulda da telli duvaklı evden çıkayım diye belediye nikah salonunda nikah yapıldı daha mantıklı bence. hemde bindallını da giyersin kınalığını da giyersin gelinlikten de hevesini alırsın

canım arkadasımında dugunu uzaktaydı ...oda kınasında gelınlık gıydı hatta tamammında gelınlık gıydı..kına yakılırken bındallısını gıydı...duvak takmamıstı canım...neden olmasınkı senı herkes gelınlıgınle gormek ıster bence gıy gayet normall...bu arada bır omur boyu mutluluklar dılerımmm....

Başında gelinlik giyip, kına yakılırken bindallı giyilcekse. Evden gelinlikle çıkmak şart, oda biraz özensiz olucak. Hani gerçek düğündeki gibi Kız alma olamıcak. Offf çok karışık bi durum yaaa

1. Buçk aylık evliyim arkadaşım. bizim yaptığımızı söyleyeyim sana fikir edinmen için.
Balıkesir ve denizlide oldu düğünümüz.

Cuma gece balıkesirde başladı. GElinlikle girdim salona, 1-1.5 saat sonra kınalığımı giydim kınam yakıldı. düğünü kınalığımlabitirdik. salondan çıkarken gelinliğimi giydim( gelinliği koycak kutu falan yoktu hazırlıksız gelmişiz)

Cumartesi öğlene kadar yemekli davet verildi ben gelinlik saç başla uğraşırken. 2 gibi geln alma oldu. Çıktım evden. yolda bi yerde durduk gelinliğimi çıkardım. gelin almaya gelen eşimin akrabaları da üzerini değiştirdi.

cumartesi akşama denizliye geldik. eşimin dedesinin evi müsait diye oraya girip gelinliğimi giyim. saçım bozulmamıştı duvak taç tutturuverdik.
kayınvalidemin evine beni görmeye gelenler oldu.gece geç saatte de üzerimi değiştirip yattım

pazar günü sabah nikah kuaför derken akşam üzeri işimiz bitti salona geçtik. pazar gece geç saatlerde düğün bitti biz evimize geldik.
UzUn yazdım sanırım

Uzak yerlerden evlenecekler için umarım bizim düğüümüz yol gösterir. HAyırlı olsun şimdiden

AlxFa'cım peki ilk olan düğün, erkekli bayanlımıydı ? bide evden gelinliklemi çıktın? bide ne dagıtıldı misafirlere? kınadaki gibi çerez flnmı yoksa pastamı

AlxFa'cım peki ilk olan düğün, erkekli bayanlımıydı ? bide evden gelinliklemi çıktın? bide ne dagıtıldı misafirlere? kınadaki gibi çerez flnmı yoksa pastamı

anlatayım canım.
İlk düğün erkekli bayanlıydı. BAlıkesirliyiz ama çok fazla bi tanıdığımız yok. kadınlar için yapılcaktı sadece ama kimse olmaz kalırız yalnız başımıza diye erkekli kadınlı yapıldı güzel de oldu.
Cuma günü için soruyorsan evden gelinlikle çıkıp çıkmadığımı. hayır gelinlikle çıkmadım. Cuma günü saat 15.00 gibi kuaföre gittim eşim ve eşimin bikaç akrabasıyla. saçım yapıldı sora giydim gelinliğimi. Kuaförde giydim yani.
yine cuma günü eşimin tarafı için pide hazırlattık.
cuma gece için pasta düşünmüştüm ama ilçede yapıldı düğünüm. çok tuhaf ama pasta kimsede görmdik biz tuhaf karşılanır dediler. pasta kesilmedi. çerez de dağıtmadık. Biz balıkesirde durmuyorz sadece oralıyız. yabancı gibi düğün yaptık Bişey dağıtmadık yani. kendim kına koycak tüllerden almıştım içine çerez koycaktım ama onu da yaptırmadılar. öyle boş boş oldu anlayacağın.
Denizlide aldım bütün heveslerimi

bende kına da gelinlik giyeceğim. zaten düğün gibi olacak yaş pasta falan da kesilecek. bindallı giymeyi düşünmüyorum kınamda gelinlik varken yakılsın istiyorum. erkek tarafındada 2 gğn sonra düğün. kirlenirse kuru temizleme yaptırırım. kirleneceğini sanmıyorum

bizim oralarda(sakarya) zaten hep öyle olur düğünler :)
gelinler kına gecesi gelinliğini giyer,kına yakılmadan çıkarır bindallı yada saten pijama takımı giyer kınaya öyle devam edilir.tüm tanıdıklarımın düğünü bu şekilde oldu,şimdiye kadar kimsenin gelinliğinin başına bişey gelmedi ama sakınan göze çöp batarmış,senin aklına geldiyse böyle bişey olabilir de yani :S
ama yinede ben giy derim

benimde 2 şehirde olacak 20 22 ekim benim ilimde 20 sindeolacnişan kıyafeti giyecem kınaya çekildikten sonra gelinlik giyecem nişanım otellin salonunda her şey düğün gibi olacak.duvak işinide ya ablam takacak ya da kuaför gelip takacak 5dk olur dediler.kirleneceğini düşünmüyorum 1 saat giyecem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…