Kınalı saclar

Kuzeymasal

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2016
560
208
103
Merhaba hanimlar benim derdim buyuk degil ama belki aranizda ayni sorunu yasayan vardir diye yazmak istiyorum.
Bundan yaklasik 4 5 ay once sacima kina yaktim simdiye kadar sacimi hic boyamadim boyatmaya karar verdigim anda kaynanam cok yipranir onun yerine kina yak dedi. Zaten ince telli seyrek saclarim. Bi anlik hevesle basladim arastirmalarima en sonunda aktardan birsury yag kina falan alip evde yaptim bi gece beklettim koyu kizil oldu. Cok begendim cevremdekilerde cok begendi ama gel gelelim her yikadigimda turuncu turuncu sular akiyo simdi turuncu oldum hele gubese ciktimi bildiginiz havuc gibi hic hosuma gitmiyor. Boya tutmaz diyolar boyamaya zaten niyetim yok. Yani sorunum şu ki Saclarina kina yakipta evde kinayi kusturan akitan oldumu ne kullanmak gerekiyo akmasi icin ?? (((

Kina oyle aylarca akmaz aslinda. Kendi saciniz kumral ya da sariysa ondan turuncu olmustur. Kina sactan arindirilmaz, ustune boya tutmaz. Uzatip kestirdikce kurtulursunuz ancak.
Koyu renk olmasi icin kina taşı diye bir şey var kinanin icine katinca siyaha yakin bir renk yapiyor

Haklisiniz evet dogal saclarimin rengi sariya yakindi kestirmeyede kiyamiyorum yapcak bisey yok demekki

çok güldüm bildiğin havuç ne
kolay gelsin hiçbir fikrim yok
ama konu ironik
üzülmeyin en kötü ihtimalle yıkadıkça akar

Haklisiniz evet dogal saclarimin rengi sariya yakindi kestirmeyede kiyamiyorum yapcak bisey yok demekki
Ay ne güzel doğal saçınız varmış çoğumuz o renge sahip olmak için boyuyoruz saçımızı kayınvalidenize uyup niye kına sürdünüz ki kafanıza üzüldüm sizin adınıza

Ay ne güzel doğal saçınız varmış çoğumuz o renge sahip olmak için boyuyoruz saçımızı kayınvalidenize uyup niye kına sürdünüz ki kafanıza üzüldüm sizin adınıza
Ben aslinda kuafore gidip gri attirmak istemistim aralarina ona soyleyince cok yanar mahvedersin saclarini falan dedi kendisi cok yakiyomus onceden saci besliyomus vs bende deniyim dedim ama pisman oldum yani :))

Kaç gün oldu yapalı? Bir süre öyle kınalı su akması normal.

Rengini çok kızıl bulduysanız içine farklı şeyler katarak daha koyu renkler elde edebilirsiniz ama güneşte illa kızıllaşır.

Evet boya tutmaz. Ben çok güzel ombre yaptırdım, kınam kalmamıştır diye ama sürekli akıyor tekrar tekrar cila attırmak zorunda kalıyorum.

Denemedim ama bir yerde okumuştum kınayı akıtmak istiyorsanız beyaz sabunla yıkayabilirsiniz.

Keşke sürmeden önce araştırılsaydı biraz.

Arkadaşında dediği gibi kına taşı var, ya da kireç katıldı mı da siyah olur. Saçlarından kınayı çıkarmak için zeytinyağı, argan ve Hindistan cevizi yağı kullanabilirsin. Plastik bir poşetle, streç filmle yahut plastik boneyle saçını sar. Yağın saça iyice işlemesi ve saçı ıslak tutması için bunu yapmalısın. Saçını kurutma makinesiyle ısı uygula. Yağı saçında beklet. Ne kadar fazla beklerse kınanın akmasına o kadar yardımcı olur. En azından 2-3 saat bekletmelisin. Bir gece bekletilmesi daha etkili olabilir tabii. Bir gece bekleteceksen yastığını mutlaka havluyla kapla veya başına bone geçir.

Ya da bir tarif vereceğim, bakır renge kavuşursun, tabi yeniden yakılmalı kına, içerisindeki bitkiler ile vs. Karar senin :)

5 ay once yaktim nerdeyse 1 aydir yikarken akmiyo 4 ay hep akti deniycem insallah ise yarar cok sagolun

Kilo ile satilan kinalardan aldim icine cok sey koydum ondan baya bi koyu renk olmustu
Eğer sadece kilo ile satılan olsaydı
İçine karışım yapmasaydınız
Beyaz sabunla sık sık yıkayıp akıtır sonra açıcı ile halledebilirdiniz
Ben öyle yapmıştım bide kestirdim öyle kurtuldum
Bi daha asla yapmam keçe gibi olmuştu :)

Kendi sac rengime kavusmaktan baska bisey istemiyorum dediklerinize yarin aksam basliycam yaglari alip bir gece bekleticem insallah akar ya icime su serptiniz resmen cok sagolun

Ayy yani benim kestirmekten baska carem yok off icine koyduklarimda badem yagi kantaron yagi cayin demi zerdecal daha vardida hatirlamiyorum

Kendi sac rengime kavusmaktan baska bisey istemiyorum dediklerinize yarin aksam basliycam yaglari alip bir gece bekleticem insallah akar ya icime su serptiniz resmen cok sagolun
Güzelce durula beklettikten sonra, gerekirse 3-5 kez şampuanla. Hadi bakalım. Beklemedeyiz :)

Ayy yani benim kestirmekten baska carem yok off icine koyduklarimda badem yagi kantaron yagi cayin demi zerdecal daha vardida hatirlamiyorum
Bunlara gerek yok ki, yakacaksan da, ceviz yaprağı, çay demi, yeterli olurdu, bissürü yağ kullanmışsın, karanfil besler saçları, keçe gibi, saman gibi olmaz :)

ohh geçmiş olsun , her hafta gidip boya yaptırırsan saçın yıpranır da bir şey olmaz yani tek boyamada.kına akıp akıp turuncu olacak hep keşke biraz yorum okusaydın yapmadan ve evet boya tutmaz onun üstüne, sürekli kestireceksin uzadıkça.eğer ilerde saçların düzelince kızıl tonları yapmak istersen herhangi bir kızıl tonu da çok hızlı akacak ve turuncu yapacak saçını, düzenli olarak boyaman gerekecek.ve ne boyarsan boya kızılın üzerine o boya aktıkça alttan turunculuk çıkacak.

beyaz sabun genel olarak boya akıtıyor ama öyle tamamını değil.çok az akıyor ve saça inanılmaz zarar veriyor o işlem leş gibi kurutup keçe yapıyor.

Kına akmaz kolay kolay. Öyle saçımdan gitsinlik bir durum olmuyor. 2 yıl sonra hala saçlarımın uçlarında vardı kestirdim öyle kurtuldum.
Benim tavsiyem saçınızın rengini koyu kızıla çekmeniz. İçine ceviz yaprağı suyu koymak lazım yada yeşil cevizi ezip onun suyunu. Ayrıca bir tık daha koyu olsun diye fındık kabuğu yağı da olur. Bu karışımı hazırlayıp tekrar boyayın kınayla. Sonra uzamasını bekleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…