- 27 Ocak 2016
- 560
- 208
- 103
- Konu Sahibi Kuzeymasal
-
Haklisiniz evet dogal saclarimin rengi sariya yakindi kestirmeyede kiyamiyorum yapcak bisey yok demekkiKina oyle aylarca akmaz aslinda. Kendi saciniz kumral ya da sariysa ondan turuncu olmustur. Kina sactan arindirilmaz, ustune boya tutmaz. Uzatip kestirdikce kurtulursunuz ancak.
Koyu renk olmasi icin kina taşı diye bir şey var kinanin icine katinca siyaha yakin bir renk yapiyor
Ay ne güzel doğal saçınız varmış çoğumuz o renge sahip olmak için boyuyoruz saçımızı kayınvalidenize uyup niye kına sürdünüz ki kafanıza üzüldüm sizin adınızaHaklisiniz evet dogal saclarimin rengi sariya yakindi kestirmeyede kiyamiyorum yapcak bisey yok demekki
Kilo ile satilan kinalardan aldim icine cok sey koydum ondan baya bi koyu renk olmustuHint kınası mı yoksa kilo ile satılan yeşil renkli kına mı?
Ben aslinda kuafore gidip gri attirmak istemistim aralarina ona soyleyince cok yanar mahvedersin saclarini falan dedi kendisi cok yakiyomus onceden saci besliyomus vs bende deniyim dedim ama pisman oldum yani :))Ay ne güzel doğal saçınız varmış çoğumuz o renge sahip olmak için boyuyoruz saçımızı kayınvalidenize uyup niye kına sürdünüz ki kafanıza üzüldüm sizin adınıza
5 ay once yaktim nerdeyse 1 aydir yikarken akmiyo 4 ay hep akti deniycem insallah ise yarar cok sagolunKaç gün oldu yapalı? Bir süre öyle kınalı su akması normal.
Rengini çok kızıl bulduysanız içine farklı şeyler katarak daha koyu renkler elde edebilirsiniz ama güneşte illa kızıllaşır.
Evet boya tutmaz. Ben çok güzel ombre yaptırdım, kınam kalmamıştır diye ama sürekli akıyor tekrar tekrar cila attırmak zorunda kalıyorum.
Denemedim ama bir yerde okumuştum kınayı akıtmak istiyorsanız beyaz sabunla yıkayabilirsiniz.
Eğer sadece kilo ile satılan olsaydıKilo ile satilan kinalardan aldim icine cok sey koydum ondan baya bi koyu renk olmustu
Kendi sac rengime kavusmaktan baska bisey istemiyorum dediklerinize yarin aksam basliycam yaglari alip bir gece bekleticem insallah akar ya icime su serptiniz resmen cok sagolunKeşke sürmeden önce araştırılsaydı biraz.
Arkadaşında dediği gibi kına taşı var, ya da kireç katıldı mı da siyah olur. Saçlarından kınayı çıkarmak için zeytinyağı, argan ve Hindistan cevizi yağı kullanabilirsin. Plastik bir poşetle, streç filmle yahut plastik boneyle saçını sar. Yağın saça iyice işlemesi ve saçı ıslak tutması için bunu yapmalısın. Saçını kurutma makinesiyle ısı uygula. Yağı saçında beklet. Ne kadar fazla beklerse kınanın akmasına o kadar yardımcı olur. En azından 2-3 saat bekletmelisin. Bir gece bekletilmesi daha etkili olabilir tabii. Bir gece bekleteceksen yastığını mutlaka havluyla kapla veya başına bone geçir.
Ya da bir tarif vereceğim, bakır renge kavuşursun, tabi yeniden yakılmalı kına, içerisindeki bitkiler ile vs. Karar senin :)
Ayy yani benim kestirmekten baska carem yok off icine koyduklarimda badem yagi kantaron yagi cayin demi zerdecal daha vardida hatirlamiyorumEğer sadece kilo ile satılan olsaydı
İçine karışım yapmasaydınız
Beyaz sabunla sık sık yıkayıp akıtır sonra açıcı ile halledebilirdiniz
Ben öyle yapmıştım bide kestirdim öyle kurtuldum
Bi daha asla yapmam keçe gibi olmuştu :)
Güzelce durula beklettikten sonra, gerekirse 3-5 kez şampuanla. Hadi bakalım. Beklemedeyiz :)Kendi sac rengime kavusmaktan baska bisey istemiyorum dediklerinize yarin aksam basliycam yaglari alip bir gece bekleticem insallah akar ya icime su serptiniz resmen cok sagolun
Bunlara gerek yok ki, yakacaksan da, ceviz yaprağı, çay demi, yeterli olurdu, bissürü yağ kullanmışsın, karanfil besler saçları, keçe gibi, saman gibi olmaz :)Ayy yani benim kestirmekten baska carem yok off icine koyduklarimda badem yagi kantaron yagi cayin demi zerdecal daha vardida hatirlamiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?