• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kinci miyim

Benim sizin gibi bir tanıdığım vardı. Vardı diyorum çünkü ben de artık kendisiyle görüşmüyorum. O kadar saçma şeylerden insanlara bileniyordu ki çok şaşırıyordum. Mesela birisi çocuğu için sana değil babasına benziyor demiş, birisi evinin tavanı biraz alçak demiş. Tam olarak bu söylediğim tarzda şeylerden kinleniyodu.

Misal bir gün kocasının 20li yaşlarında bir erkek kuzeni var, onu aramışlar görüşmek için. Çocuk da sevgilisiyleymiş, görüşmek istememiş “kanka beni salsana” demiş. Vay efendim ne terbiyesiz çocukmuş, ne laubaliymiş, öyle mi konuşulurmuş. Ay abartmıyorum aylarca her görüşmemizde o çocuğu kötülemeye doyamadı.

O hiçbir zaman sorunlu olduğunu kabul etmedi. Herkes nezaketsiz, herkes nankör, vefasızdı. Siz en azından bir sorun olduğunun farkındasınız. Kendinizden başka kimseye eziyet değil bu. Millet sizinle görüşmez olur biter. Siz kendi zihninizde kendinize eziyete devam edersiniz.
Saydiginiz sebepler benim icin kinlenme degil pek ben de ornek vereyim iyilik yaptigim evimi actigim ekmegimi paylastigim insanlarin bana haksizlik etnesi arkamdan konusmalari vefa gorememem ki eski arkadasliklarimda asla Boyle durumlar yok olmadi. Annemin yengemin kirlisine kadsr toplamasi onune yemek koymasi Ben lohusayken benden beklemesi bu gibi durumlara kinleniyorum bir de cocuguma ses yuksekten sus diyen biri daha var saka yolla soyluyor ama tahammulu yok onu farkediyorum ona da kuruluyorum bu bende ki sebepler

Ben de artık sizin gibiyim. Bana merhamet etmeyene zerre merhametim yok. Bu kincilikse kinciyim. Ben zor durumdayken ve kötü değilken düştüğümde beni umursamayanı ben de kötü gününde umursamıyorum. Çünkü hak etmedim. Ben onların iyiliğini, merhametini hak etmiyorsam onlar da benimkini hak etmiyor...Ben nasıl zor durumda tek başıma çırpındıysam onlar da çırpınsın, kuyularından çıksın. Bana ne.

Siz de böyle zor gününüzde hep yalnız bırakıldıysanız (kibirli, kötü olmadığınız halde) kalbinizin katılaşması normal. Zamanla böyle oluyor maalesef...
Heh beni anlayan ciktii iste sizde ki olan seyin aynisi bana da oldu kalbim yumusamiyor cunku haketmediler haketmiyorlar ama bu nerde sorun olmaya basladi bana hepsini tek kalemde silmeye basladim sile sile insan kalmadii ama bu haksizliklarada oz saygim kaldirmiyor surf yalniz kalacam diye de oz saygimida yitirmek istemiyorumm

Heh beni anlayan ciktii iste sizde ki olan seyin aynisi bana da oldu kalbim yumusamiyor cunku haketmediler haketmiyorlar ama bu nerde sorun olmaya basladi bana hepsini tek kalemde silmeye basladim sile sile insan kalmadii ama bu haksizliklarada oz saygim kaldirmiyor surf yalniz kalacam diye de oz saygimida yitirmek istemiyorumm
Aynı şekilde ben de sildim. Bir şeyi Allah rızası için yapıyorsam yapıyorum. Yoksa iletişim kurmuyorum ve ne düşündükleri de umurumda değil. Evet yalnız kalıyorum ama bu sahte, samimiyetsiz ilişkilerdense ben yalnızlığı tercih ettim ve pişman değilim. Onların varlığında kazandığım bir şey yok ki yokluklarında kaybım olsun. Ya sıfırlar ya eksi. Beni artıya taşımayan, benim artıya taşıyamadığım kimseyi istemiyorum. Size yalnızlık daha zor geliyorsa farklı davranabilirsiniz elbette. Onları seçebilirsiniz.

Normal cevap verenleri tenzih ederimm😅 yani sorun su ki ben dedigim zamana kadar ezik bastirilmis bir karakter olmadim hissetmedim hissettirilmedimde oyle olsaydim evet dediginiz gibi bi ispat cabam olurdu ama gecmise donup bakiyorum gercekten toz Pembe ve insanlardan yana sansli bir hayat yasamisim sonra biri girdi hayatima sonra baska biri sonra baska biri ve hepsi sorunlu cikti kastettigim erkek vs degil atyorum is arkadasi komsu normal tanisilan arkadas vs evet tuhaf gelecek ama tam da Boyle oldu
Bunlar normal şeyler. Herkesle her zaman anlaşamayız. Normalde anlaşabileceğimiz birine bile kalbimizi karartırsak işte o zaman tahammülün azaldığı ve destek görmemiz gerektiğini düşünmek lazım. Bu destek profesyonel olabilir ya da kendinize spor ya da neyden keyif alıyorsak onunla ilgilenmek olabilir. İnsanlarla değil de kendi meşguliyetlerimizle ilgilenmek bu tür gelen “heyhey”lerden uzak tutabilir.

Anneniz konusunda kendi tercihidir. Kırılsanız da ihtiyaç durumunda siz de ona göre geri çekilir konum alırsınız. Ancak çok elzem durumlarda destek olursunuz. Ben, ebeveynler ne yaparsa yapsın evlatlar her şeyine koşmalı, diye düşünenlerden değilim. Ancak kalbîde tamamen karartmamalı.

Saydiginiz sebepler benim icin kinlenme degil pek ben de ornek vereyim iyilik yaptigim evimi actigim ekmegimi paylastigim insanlarin bana haksizlik etnesi arkamdan konusmalari vefa gorememem ki eski arkadasliklarimda asla Boyle durumlar yok olmadi. Annemin yengemin kirlisine kadsr toplamasi onune yemek koymasi Ben lohusayken benden beklemesi bu gibi durumlara kinleniyorum bir de cocuguma ses yuksekten sus diyen biri daha var saka yolla soyluyor ama tahammulu yok onu farkediyorum ona da kuruluyorum bu bende ki sebepler
Haksızlık etmesi, vefasızlık etmesi gibi terimler yorumlamaya çok açık. İşte sizin haksızlık, vefasızlık olarak gördüğünüz şeyler sizin abartmanız olabilir. Yukarda bahsettiğim kişi de her şeye ama her şeye vefasızlık diyordu. Vefasızlık, nankörlük gibi kelimeleri çok kullanıyordu.

He siz ille de ben haklıyım, onların hepsi haksız, vefasız diyorsanız zaten bu konuyu konuşmamızın manası yok. Böyle devam edebilirsiniz sizin probleminiz sonuçta.

Back
X