• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kindar olmak

3nity

Nirvana
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2015
14.624
62.311
598
tam anlamıyla hayalim bu...
Kindar olmak, kin tutmak istiyorum.
Fil hafızam olsun, yapılan hiç bir şeyi unutmayayım istiyorum.

Fazla unutkanlık mı, önemsememek mi, iyi niyet mi adına ne derseniz bana yapılan kötülüğü yada saygısızlığı aklımda tutmuyorum. Onu böyle içimde büyütürsem beni de kötü yapar diye cehennemin dibine gönderip unutuyorum..

Yeni Doğum yaptım, 10 günlük henüz. Sezaryen dikişleri ile 2 yaşındaki oğlumu ayakta sallıyorum öğlen uykusu için.
Bugün uyutamadım artık, akşam eşim gelince öğlen uykusu uyulmadığı için huysuzdu.

Kayınvalidem çekmiş köşeye,
İki sene önce bana 'çocuğu bana ver uyutayım' demişte, bende 'sen uyutamazsın' demişim.
O yüzden de şimdi onunla uyumuyormuş çocuk :)
Yahu 2 sene önce çocuk 2 aylık ve emerek uyuyordu zaten... evet demişimdir seninle uyumaz diye. Ne yapaydım al emzir uyusun mu diyeydim?
2 sene içinde bunu mu tuttun be kadın?
Ve bu inatla mı hiç dokunmadın o çocuğa?
Eşime söyleyip lohusalığımda adamı doldurmaya mı geldin 2 günlüğüne? Amaç ne?
Bu yüzden mi 2 yıldır doğru düzgün torununla ilgilenmedin?
Beklentim olmadığı için gözüme batmamıştı ama daha neler var demekki :)

Normalde ilişkimiz resmidir, birbirimizle yüz göz olmayız. 5 senelik evliyim ve hala 'siz' hitabını kullanırım, kendisinin istegi doğrultusunda.

Evlerimiz arası yarım saat ve araba kullanıyor olmasına rağmen 2-3 ayda bir 1-2 gece yatıya gelir.
(Ki Benim için saçmalığın daniskası bir durum ama ses etmem)
Şimdi de Doğum yaptım; 2 günlüğüne kv geldi... gitti o da şükür..
ama sıkıldım olur olmadık yerde teeee bilmem ne zaman yaptıgım bir şeyin söylenmesinden.

Nişanlı iken bir kere bir yerde karşılaştık, elini öpmemişim hala her görüşmede bunu söyler...
Yada bir kere yemek yapmış çok uğraşmış eline sağlık dememişim.
Yada benden bir tarif istemiş geçiştirmişim?!

İşin garibi bu süreçte bana bilerek/bilmeyerek neler yaptı ama yüzüne vuramıyorum işte...
büyük olanlar fazla büyük, yüzüne vursam rezillik çıkar, öyle şeyler bana göre değil, küçük olanları da unutuyorum...

Eşim de annesine çocuk gibi davranmaktan yana... ciddiye almaz, sağlıklı bir ruh halinin olmadığını düşünüyor.
Tabiri caizse cezai ehliyeti Yok onun gözünde...
O yüzden gerek Yok hareketlerine cevap vermeye.
Şimdiye kadar da hiç cevap verme isteğim olmamıştı... şimdiden sonra da cevap vereceğimden degil de, sinir olduğumla kalacağım...

Ben de hep keşke kalbi kırılacak diye düşünmeyip herşeyi yüzüne söyleseydim diyenlerdenim
ama o an geliyo sus sedaa diyorum:(
Takipteyjm

Yine de artık hafif hafif dokundursan mı ne. Ben de kindar bir insan değilim bu halimden de memnunum ama karşımda böyle bir hatun olsa politik şekilde karşı atağa geçerdim :KK53: Önemseme üstünde durma diye diye de şişer insan bi yerden sonra herşey de tolere edilmez ki.

tam anlamıyla hayalim bu...
Kindar olmak, kin tutmak istiyorum.
Fil hafızam olsun, yapılan hiç bir şeyi unutmayayım istiyorum.

Fazla unutkanlık mı, önemsememek mi, iyi niyet mi adına ne derseniz bana yapılan kötülüğü yada saygısızlığı aklımda tutmuyorum. Onu böyle içimde büyütürsem beni de kötü yapar diye cehennemin dibine gönderip unutuyorum..

Yeni Doğum yaptım, 10 günlük henüz. Sezaryen dikişleri ile 2 yaşındaki oğlumu ayakta sallıyorum öğlen uykusu için.
Bugün uyutamadım artık, akşam eşim gelince öğlen uykusu uyulmadığı için huysuzdu.

Kayınvalidem çekmiş köşeye,
İki sene önce bana 'çocuğu bana ver uyutayım' demişte, bende 'sen uyutamazsın' demişim.
O yüzden de şimdi onunla uyumuyormuş çocuk :)
Yahu 2 sene önce çocuk 2 aylık ve emerek uyuyordu zaten... evet demişimdir seninle uyumaz diye. Ne yapaydım al emzir uyusun mu diyeydim?
2 sene içinde bunu mu tuttun be kadın?
Ve bu inatla mı hiç dokunmadın o çocuğa?
Eşime söyleyip lohusalığımda adamı doldurmaya mı geldin 2 günlüğüne? Amaç ne?
Bu yüzden mi 2 yıldır doğru düzgün torununla ilgilenmedin?
Beklentim olmadığı için gözüme batmamıştı ama daha neler var demekki :)

Normalde ilişkimiz resmidir, birbirimizle yüz göz olmayız. 5 senelik evliyim ve hala 'siz' hitabını kullanırım, kendisinin istegi doğrultusunda.

Evlerimiz arası yarım saat ve araba kullanıyor olmasına rağmen 2-3 ayda bir 1-2 gece yatıya gelir.
(Ki Benim için saçmalığın daniskası bir durum ama ses etmem)
Şimdi de Doğum yaptım; 2 günlüğüne kv geldi... gitti o da şükür..
ama sıkıldım olur olmadık yerde teeee bilmem ne zaman yaptıgım bir şeyin söylenmesinden.

Nişanlı iken bir kere bir yerde karşılaştık, elini öpmemişim hala her görüşmede bunu söyler...
Yada bir kere yemek yapmış çok uğraşmış eline sağlık dememişim.
Yada benden bir tarif istemiş geçiştirmişim?!

İşin garibi bu süreçte bana bilerek/bilmeyerek neler yaptı ama yüzüne vuramıyorum işte...
büyük olanlar fazla büyük, yüzüne vursam rezillik çıkar, öyle şeyler bana göre değil, küçük olanları da unutuyorum...

Eşim de annesine çocuk gibi davranmaktan yana... ciddiye almaz, sağlıklı bir ruh halinin olmadığını düşünüyor.
Tabiri caizse cezai ehliyeti Yok onun gözünde...
O yüzden gerek Yok hareketlerine cevap vermeye.
Şimdiye kadar da hiç cevap verme isteğim olmamıştı... şimdiden sonra da cevap vereceğimden degil de, sinir olduğumla kalacağım...
Senin kv ömür törpüsüymüş gerçekten. Bebeğini sağlıkla büyüt inşallah.

Benim de en sevmediğim huyum kindar olmam. Senin kv gibi gidip ona buna laf vurmam ama hiçbişeyi de unutmam. Önceden beni rahatsız etmezdi bu huyum sanırım yaş ilerledikçe bana yük olmaya başladı. Kafayı yastığa koyunca başlıyo düşünceler. Beni rahatsız ediyor artık. Keşke kindar olmasam ...

Böylelerini aslında ciddiye almamak gerekiyor ama insanın elinde değil..kayınvalideniz yardımcı olmak için gelmemiş zaten biriktirdiği kinini kusmaya gelmiş..​

Yine de artık hafif hafif dokundursan mı ne. Ben de kindar bir insan değilim bu halimden de memnunum ama karşımda böyle bir hatun olsa politik şekilde karşı atağa geçerdim :KK53: Önemseme üstünde durma diye diye de şişer insan bi yerden sonra herşey de tolere edilmez ki.

Sanırım şiştim bende :) lohusalık mı, normalde de olsa son noktaya geldim mi bilmiyorum.
Tek bildiğim yoruyor insanı su durum..

Yahu bırak onlar kendi kinlerinde boğulsunlar sen takma bence en iyisi kindar olamayacak kadar insanları takmamak

Bende asla ama asla unutmayanlardanim işin kötü tarafi ah etmediğim halde öyle yada böyle bi sekilde cezalarini buluyor kin tuttuklarim. Ha yüzlerine bisey der miyim? Asla! Hep gülüp geçmişimdir cok nadir karşı ataga gecmisligim var ama ondada beni tutabilene aşk olsun karşımda dag olsa erir biriktirip biriktirip birden patlarim bu da kötü bişey ama o raddeye gelene kadar gülüp geçen tatafımdır. Bence kin tutma guzel bisey degil gül geç ve Allaha havale et o en güzel cevabi verecektir emin ol.

Senin kv ömür törpüsüymüş gerçekten. Bebeğini sağlıkla büyüt inşallah.

Benim de en sevmediğim huyum kindar olmam. Senin kv gibi gidip ona buna laf vurmam ama hiçbişeyi de unutmam. Önceden beni rahatsız etmezdi bu huyum sanırım yaş ilerledikçe bana yük olmaya başladı. Kafayı yastığa koyunca başlıyo düşünceler. Beni rahatsız ediyor artık. Keşke kindar olmasam ...

Hiç değilim. Bazı keskin çizgilerim var aşıldığında ilişkimi keserim, onun dışında da unuturum gider...
Kendimi salak gibi hissediyorum bazen :)

Böylelerini aslında ciddiye almamak gerekiyor ama insanın elinde değil..kayınvalideniz yardımcı olmak için gelmemiş zaten biriktirdiği kinini kusmaya gelmiş..​
Yardımcı olmaz zaten :) öyle bir isteğimiz yada beklentimiz de olamaz kendisinden. Kendisi prensestir, bardagını kaldırsa lütfeder :))
Rutin ziyareti idi, kin kusmak için miydi bilmiyorum...

Keske o kadin da kindar olmasaymis,yatagina girince nasil uyuyordur kimbilir. Yani sirtinda bir yuk tasiyor,senin ise için rahat. Bence esin gibi sen de bosver

Ben de sizin gibiyim.
Unutuyorum bakıyorum ama karşıdaki kişi küçük bişey diline dolamış.
Bu sefer o da bana bişeyler yapmıştı neydi diye deselemeye dalmak gerekiyor.
Olaylar belki unutuluyor ama hissettirdikleri kalıyor nihayetinde.
Ancak tekrar hatırladığında tekrar sinir oluyorsun. Boşver unuttuğumuzda ozgurlesiyoruz.
Bunu bana sunulmuş bir hediye gibi görüyorum.

Bende asla ama asla unutmayanlardanim işin kötü tarafi ah etmediğim halde öyle yada böyle bi sekilde cezalarini buluyor kin tuttuklarim. Ha yüzlerine bisey der miyim? Asla! Hep gülüp geçmişimdir cok nadir karşı ataga gecmisligim var ama ondada beni tutabilene aşk olsun karşımda dag olsa erir biriktirip biriktirip birden patlarim bu da kötü bişey ama o raddeye gelene kadar gülüp geçen tatafımdır. Bence kin tutma guzel bisey degil gül geç ve Allaha havale et o en güzel cevabi verecektir emin ol.

Genelde öyle zaten. gülüp geçiyorum, hem laf yetiştirmeye yada kavgaya tutuşmaya değer bulmuyorum.
Ama sanırım arada ya sen bunu yapıyorsun ama farkındayım demek en azından ima etmek lazım :)
Sonra önünü alamayacak olmakta var..

Hiç değilim. Bazı keskin çizgilerim var aşıldığında ilişkimi keserim, onun dışında da unuturum gider...
Kendimi salak gibi hissediyorum bazen :)
Bende ilişkimi kesiyorum ama ahh bu kindarlık işte unutmuyorum unutamıyorum. Niye öyle yaptı niye böyle dedi diye kendimi hırpalıyorum.

Allah sana da sabır versin

Ben de sizin gibiyim.
Unutuyorum bakıyorum ama karşıdaki kişi küçük bişey diline dolamış.
Bu sefer o da bana bişeyler yapmıştı neydi diye deselemeye dalmak gerekiyor.
Olaylar belki unutuluyor ama hissettirdikleri kalıyor nihayetinde.
Ancak tekrar hatırladığında tekrar sinir oluyorsun. Boşver unuttuğumuzda ozgurlesiyoruz.
Bunu bana sunulmuş bir hediye gibi görüyorum.
Özgürleşme çok doğru bir tabir gerçekten.
Ben de hep o kötülük ve kötü düşünce içimde kalırsa beni kötüleştirir, o yüzden boşver taraftarı idim...
Sadece ara sıra salak gibi hissediyorum.. onun önüne geçmem lazım :)

Hatırlarsın...pasta yedikten sonra benim peçetelerimin desenini beğenmeyip çantandan ciçek desenli vintage bir peçete çıkarmıştın.:KK51:
Bu tarz demek ki :))
Dag dağa küsmüş dağın haberi yok

Hatırlarsın...pasta yedikten sonra benim peçetelerimin desenini beğenmeyip çantandan ciçek desenli vintage bir peçete çıkarmıştın.:KK51:
Bu tarz demek ki :))
Dag dağa küsmüş dağın haberi yok

Ah... bir benzeri var :)
Doğum gününde bir gömlek hediye etmiştim.
Onu giydiğinde bir şey dememişim...
Normalde unutuyorum ama bunlar unuturmadıkları :) bunun lafı kaç kere edilebilir?

Kindarlık bence karşı taraftan çok insanın kendisine zarar veren bir tutum. Sürekli aklında o insan var, başka şeylere odaklanamadan onun sana yaptıklarını hatırında tutuyorsun ve sürekli ince hesap peşindesin. Hayat bunlarla harcanamayacak kadar kısa bence. Cevap verip onunla aynı seviyeye düşmeyin derim, eşiniz de zaten sizin destekçinizmiş anam da anam stili bir yapısı yok. Tınmadığınızı görürse kendi kendine sinirlendiğiyle kalır. "Hıı doğrudur, hatırlamıyorum neyse" deyip geçiştirin bana kalırsa her seferinde.

Back
X