Nişan Kır Bahçesinde Nişan..?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

exelanss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2013
4.061
3.151
173
kızlar konularımdan okuyan bilir nişanımı evde yapıcaktım fakat bizimkiler yine düşünmüşler taşınmışlar :)) ( böyle işlerde aileler hep düşünüp karar değiştirmek zorundalar mı? :))) biz o kadar kişiyi eve sıkıştırmayalım -ki bizim ev baya bi geniş hani sığılabilir- zaten hava sıcak insanları boğmayalım derken bizim orda olan bir aile çay bahçesinin özel günler için ayrılmış bir kısmı var.. bildiğiniz normal bir bahçe ağaçları yeşillikleri olan şirin bi yer 80 kişiyi kaldırır ve açık hava dün gidip baktık babamla bu akşamda gidip konuşucaz.. yani ne düğğün salonu nede normal bi yer ikisinin arasında adam 3 gün önce burda bi nişan yaptık dedi zaten oynama çalgı çengi istemiyoruz arkada klasik bi fon müziği çalabilir süslenirse güzel olcak gibi ama yinede bilemedim siz danışmak istedim :S kızlar fikirlerniz benim için değerli siz hiç böyle yaptınız mı nişanı yada tanıdıklarınız falan nasıl güzel şirin bir ortam olabilir sizce?

Canım daha önce isteme faslı olduysa yani sadece yüzük takılacaksa açık hava daha güzel olur tabii. Ama müziktir, tepsidir, ikram edilecekler falan herşeyi ayarlamak lazım. Evde olmasının rahatlığı gibi olmaz. Evde bunalınca banyoya gider makyajını tazelersin ama bahçede daha farklı olur. Ama açık hava olmasından dolayı hoş olabilir. Oynama olmayacaksa bulunduğunuz yerde canlı müzik varsa ufak bir müzik yapan grup getirtebilirsiniz tarzınıza göre. (Düğün gibi klavye değil ama gitar-keman ya da gitar-flüt gibi) Çünkü sessiz bir ortamda garip olur.

Şimdiden tebrikler. Çok mutlu ol:)

Son düzenleme:
Enaaam benim de öyle olacak
Mekan dayımin ama havuz başı bahçe içinde tatlı bir yer. Ama ben müzikli yapmayacagim dini içerikli olacak.ilahi ve evliliğe dair mini bir sohbet bu işi çok iyi yapan bi eniştesi var sevdicegimin :)

canım benim dün akşam gidip konuştuk mekanın sahibi ile süslemeleri masa düzenlerini konuştuk bizim için ayrı bi masa olucak gelen misafirler içinde 8 er kişilik yuvarlak masalar olacak akşam vakti olunca ışıklandırma falan gayet güzel yalnız şu var; müzik oynama olmayınca çok boş kalacak gibi hani herkes oturup birbirini izlicek 4 kişilik bi orkstra var dedi mekan sahibi hani o gelir dans müziği çalınır biraz oynama olur daha hoş olur dedi arada kaldım :S birde bu tarz bi nişanda nişanlı çift sonradan mı mekana gelir yoksa ordamı olur karşılarmı misafirleri?

canım hayırlısı olsun Allah tamamına erdirsin inşallah :))

bence nişanlı çiftler orada olup milleti karşılarlar canım hem aileniz falan milleti karşılar sizde daha iyi olur bence benim dayımın kızının dügün salonunda olmuştu nişanı erkenden ordalardı biz gittik sonra odadan çıktı herkesi öptü vs sonra oyunlar oynadık yedik içtik ve nişan bitti =) rabbim hakkımızda herşeyin hayırlısını versin canım inşallah istedgin gibi olur herşey

Öncelikle şimdiden hayırlı olsun,Allah tamamına erdirsin. Bahçe fikri gayet güzel bence, çok güzel olacağından şüphem yok.Yanınızda götürmeniz gerekenleri detaylı bir şekilde listelersen evde unutma gibi bir durum olmaz.

Müzik olması bence hoş olur, evde olsa yine bir sohbet muhabbet olur ama şimdi kırda bahçede masalarda biraz tuhaf olur müziksiz.Herkes birbirinin suratına mı bakacak bütün gece.

Sana ve müstakbel damada gelince, bence anneler ve babalar karşılama işini hallederler.Siz daha sonra katılın onlara.Hemen hemen herkes geldikten sonra yani,yüzükler takılır falan,sonra siz hem herkesin elini öpersiniz hemde hoşgeldiniz demiş olursunuz.

Tabi bu benim fikrim.Ama sizinde karşılamada bulunmanız açıkçası bana tuhaf geldi.Yok yok olmaz :)) siz sonra elele gelin daha güzel )

mekan bence cok gzl düşünülmüş... cok gzl olur ama çalgı çengi olmadan da olmazki yaaaaaa

güzel olur tabi canım hafif müzik ve kokteyl ama pasta kestikten sonra siz dans edersiniz
bir de bu tarz müziksiz olunca insanlar bi sure sonra sıkılabiliyor
o yüzden sizin dansınızdan sonra da biraz müzik olursa bence çok daha güzel olur

çok teşekkür ederim seninde düğüne az kalmış Allah tamamına erdirsin inş :)) bahçe dediğin gibi mevsime görede gayet güzel eve nazaran..yanımda götürmem gereken derken pek anlamadım hani ikram tarzımı? ikramı zaten işletme yapıcak kuru pastasıdır çerezidir..aslında ilk istediğim bende sözlümle daha sonra girelim bahçeye girerken bi kaç basamak merdiven var hani ordan elele inmek güzel olur gibi ama ilk indiğimizde dans mı edilcek yada direk masaya mı oturacağız? karşılamada olursak eğer hani hafif bi müzik çalar orkestra yüzükler takılır pasta kesilir ve ilk dans.. inan kararsız kaldım :S

deiğin çok doğru canım benim çok teşekkür ederim fikirleriniz için :)

Amin inşallah canım:) Yani yüzükler,yüzük tepsisi,makas damada herhangi birşey takacaksanız takacağız şey,belki arada makyajını tazelemek istersen bir kaç ufak makyaj malzemesi gibi şeyler mesela.Direk masaya oturmak yerine bence önce yüzükler takılıp sonra kısa bir dansla devam edebilirsiniz.Sonrasında da misafirlerinizle ilgilenebilirsiniz.Önce büyüklerin ellerini öpersiniz sonra devam edersiniz.Nişan yüzükleri için tepsi olarak ne düşündün bilemiyorum ama benim tepsim bu şekildeydi.Belki fikir olur :)

ayy düşünsene biz yüzükleri unuturmuşuz allahtan ev yakın alırız hemen dediğin doğru canım yanımıza almamız gerekenleri bi liste yapayım ben en iyisi bu arada bizden nişanda damada bişey takılmıyo bana sordular 2 bilezik 1 mini set takcaz başka istediğin varmı diye bende yok dedim bizde damada düğünde saat takılır ayıp olmaz demi nişanda takılmasa bişey bak aklıma takıldı şimdi :S tepsimi aldım canım evlilik teklifimi deniz kıyısında aldığım için deniz kabuklu bi yastık aldım yzüklerimiz kabukların içinde olucak ) Allahım kazasız belasız yaşamayı nasip etsin inşallah

bu arada tepsin çok mu çok cici maşallah bayıldımm :))

Bizde nişana damada bileklik veya saat takılır yada reşat altın takan falan olurdu.Biz nişanlıma beğendiği bir saati takmıştık.Gelenekler farklı farklı olabilir tabi ki siz anlaştıktan sonra gerisi önemli değil :)

valla evde yaptığın zaman masrafın belli sınırların belli gelen insanın da beklentileri sınırlı
ama dışarıda yaptığın zaman insanların beklentisi de farklı olur
zor olur
pahalı olur

dışarıda yaptın mı adam gibi bir yerde yapman gerekir
yoksa yazık olur

tabi herkesin düşünceleri görüşleri farklı ama yazık olur demek biraz ağır oldu sanırım.. masraf konusuna gelince ister evde yap ister dışarda cebinden çıkacak olan para 3 5 oynar başka bir fark göremedim ben.. birde adam gibi bi yer demişsiniz adamlık yada buna göre yer olması kişiden kişiye değişir unutulan bişey var bu bi nişan 100 küsür kişilik yada 350-400 kişilik düğün salonlarında yapılan nişanlara ben yazık diyorum çünkü o tarz yerlere yakışan ancak evlilik müessesidir yani düğündür.. nişan 2 ailenin birbirini tanıması ve sözlü çiftin resmiyetinin aile önünde yapılmasıdır.. eğer eviniz müsaitse evinde yaparsın değilse mütevazi bi yerde dışarıda yaparsın gelecek olan kişilere nerde yapacağını söylersen zaten karşındaki kişinin beklentiside o yönde olur yani yazık değil gayet güzel olur..

tabiki gelenekler farklı tatlımm birde sözlüm nişandan sonra askere gidicek kısa dönem olsada düğüne 1 sene var hani saati alsak bile takamıcak kalıcak belki modası geçicek falan o yüzden düğünde dedik bakalım :)) teşekkür ederim güzel görüşlerin içinn

Açık hava çok güzel olur bence. Gelecek misafir çok değilse masrafı sadece ikramlarda artış oluyor. Onun dışında salona verilen para çok önemsenmiyor çünkü evde kalabalık bir nişan olduğunda o evin hazırlanması, sonrasında temizlenmesi de uzun sürüyor.
Nişan töreninin nasıl ayarlanacağı bence tamamen sizlere kalmış. Adetler, yapılanlar çok fazla değişkenlik gösteriyor. 5 yıl önce garip gelen şey şimdi mecburiyet gibi oluyor. O yüzden nasıl rahat edilecekse o şekilde ayarlanmalı.
Ama bence müzik olmadan tören çok boş olur yapacak bir şey yok çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…