Kira ödemek istemeyen ev arkadaşlarına ne yapmalı?

showingnoemotions

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2011
2.082
2.014
103
Daha öne bu konuyu da açmıştım:

Bu kızlar arkadaşım değil, internet üstünden bulmuştum. Ben 2 aydır evde değilim, kızlara da evden ayrılmaları için mayısa kadar süre vermiştim ama şimdi virüs çıktı. Ben başka şehirdeyim, ev başka yerde. Bana biz çalışmıyoruz, bu ay kiranın yarısını ödeyebileceğiz diyor. Durumları yoksa ailelerinden istemeleri gerekmez mi? Ben de çalışmıyorum. Şu an herkes aynı gemide, onlar bana ödeyemezse ben de, ailem de başkasına ödeme yapamayacağız.

Bu arada kirayı ödemeyeceklerini nedense şehirlerarası seyahat yasağı geldiği için söyleme gereği duymuşlar. Ondan önce öderiz diyorlardı, bana daha çok nasıl olsa gelemez diye düşünüyorlar gibime geldi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kızlar benim şehir dışından gelemeyeceklerimi bildikleri için biz evden çıkıyoruz, depozitoyu ver diyorlar. 2 gün sonra çıkarlarmış. Evde bir yeri kırmışlardı, biz yapmadık diyorlar. Gerçekten de gidemiyorum ne yapacağım? Bu ayın faturaları da gelmedi.
 
Evden çıkınca ve faturalari ödeyince veririm deyin. Anahtarlarini ev sahibine teslim etsinler. Kirdiklarindan eminsen de depozitoyu eksik ver. Ya da faturalardan artan miktarı vericem dersiniz
 
Bulundukları şehirde tanıdığınız biri yok mu? Ayrıca kontratları devam ediyorsa kira ödemedikleri takdirde yasal işlem başlatacağınızı söyleyin. Ya evden çıksınlar faturaları vs ödesinler siz de depozitolarını yatırın ya da çıkmayacağız diyorlarsa yasal işlem başlatın.
 
Ev sahibi ailem oluyor. Gerçekten insanlara acımamak gerekiyor. Kirayı ödeyemiyor, avukatım var benim diyor. Bulundukları şehirde tanıdığım yok olsa da şu an kimse yabancılara yaklaşmak istemez.

Evden çıkmalarının benim için bir mahsuru yok ama insan bu kadar mı anı kollar. Dün yatıracağız hesabını ver diyorlardı, şimdi yatıramayız, depozitomuzu ver diyorlar. Kırdıkları yeri de biz geldiğimizde öyleydi diyorlar, neyse ki, video var.
 
kırdıkları şey neyse parasını kesip ver anahtarıda değiştir.önce evi boşaltsınlar,faturaları yatırsınlar,anahtar değişsin öyle verirsin parayı.avukatı varsa var sonuçta sizinde kırık olmadığına dair kanıtınız var.kirayı ödememekte suç ayrıca.acımayın bu uyanık tiplere.
 
gelmiş bana yabancıyız diye avukatımız yok sanma diyor, ben de dedim, avukatın varsa kuralları biliyordur dedim. Bu sefer çeviriyor, öyle demek istemedim aslında diyor. Benim ülkemde beni dolandırıyor.
 
Led_BiR_Vele_DisTiri , bu ayın kirasını verdiler. 3 gün sonra 1inde nisanı vermeleri gerekiyordu. Kirayı ödemeden kalmak istediler ben de kabul etmedim. Normalde 1 ay önceden haber vermeleri gerekiyordu çıkarken, çıkıyoruz ver paramızı diyor.
 
Pardon madem o şehre gidemiyorsun, tanıdığın da yok. Çıktık deyince çıktıklarına nasıl emin olacaksın? Çok garip bir iş oldu bu. Çok uzak bir mesafe mi? Özel araçla ve izinle gidebiliyorsam giderdim ben olsam
 
Led_BiR_Vele_DisTiri , siz evden çıkarken ev sahibinize 3 gün sonra ben evi boşalıtıyorum diyor musunuz? Ben kirayı istemedim gerçi, eve bakıp öyle veririm, şurayı kırmışssınız dedim. Yoo, biz geldiğimizde de böyleydi diyorlar. İnsan kırabilir, ama kusura bakma, istemeden oldu der. Karşıdakini aptal yerine koymaya çalışmaz. Ben mesela duvarlara bir şey yapıştırmayın demiştim, yapıştırmışlar, niye yaptınız diyince aman veririz parasını dediler.

Not: uzak mesafe gidemiyorum, otobüs yok. Dün yasak çıktı, bugün söylediler. Anahtarları kargoyla gönderecekler. Evi göremeyeceğim için bu yöntemi tercih ettiler bence.
 
Evden çıkmadan anahtarlari kargolamadan depozitoyu iade etmeyeceginizi söyleyin. Sonrada fatura ve tadilat parasini kesersiniz.
 
Ben de bu kızlar evimde kaldı para vermediler desem nasıl ispat edecekler? Elden aldım. Madem beni aptal yerine koymaya çalışıyorlar.

Ben bu kızları ev arkadaşı arama gruplarından buldum, o grupta da bunların yaptığını ifşa etmek istiyorum. Suça girer mi? Bu kızlar kendilerini acındırıp insanların evine yerleşiyor, sonuç ortada.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…