- 12 Şubat 2022
- 351
- 243
- 18
- 33
- Konu Sahibi incircekirdegi12
-
Kendiniz geçecekseniz ihtarname ile 6 ayda çıkartırsınız. Ama sizin ev sahibiniz de size ihtar çeksin kendim oğlum oturacak diye. Eğer oturmazsa 1 yıllık kira bedeli tazminat alabilirsiniz. Aynı şekilde siz de kendi evinize bu sebeple kiracı çıkartıp oturtmazsanız ve karşı taraf dava açarsa ödersinizherkese merhaba
1.5 yıllık evliyiz eşimin kendisine ait dairesi var nispeten eski bir daire olduğu için oranın kirası ile daha yeni bi ev tutmuştuk kendimize ev sahibi daha 1 sene dolmadan emsallere göre cok az kalıyor kiranız ya kiranızı artırın ( mevcut kiramızın yaklaşık 5 katını teklif etti) yada çıkın oğlum oturacak dedi 2 katı zam yaparak mecburen kalmak zorunda kaldık seneye taşınırız diye düşündük bizim diğer evde kiracımız olduğu için durumu ona ilettik bizi çıkaracakları için oraya geçmek durumunda olduğumuzu o geçen sene kabul etti tamam seneye çıkacağım zaten dedi geçen arayıp bilgi verdik devlet %25 zam sınırı koydu ben çıkmıyorum dedi e bizde ev sahibine bizimki cıkacak diye çıkacağız demek durumunda kalmıştık geçen sene. Bizimde kiracımızında henüz 2. Yılı olmadı. Avukat ile görüştük ihtarname göndereceğiz oradaki davayı emsal göstererek olası ev sahibinin açacağı bir dava olursa diye. Fikrinizi merak ediyorum hanımlar böyle bir durumla karşılaşan var mı huzurum kaçtı
Aslında ev annesinin üstüne , yani bi dairede annesi oturuyor diğer daireye biz geçeceğiz bu dairelerde aynı semtte sorun olur mu ? Biz zaten ev sahibini mağdur etmek hiç istemiyoruz bize yaptığı fahiş kira artışına rağmen . Ama el mahkum bizimki çıkmadan bir yere gidemiyoruzBaşka eviniz yoksa aynı il veya ilçe orası biraz tartışmalı şehre göre kendiniz oturacağınızı bildirerek ihtarname çekin noterden sonra 6 ay süresi var çıkmazlarsa dava açın biraz uzun sürer.avukatınız varsa olayı çözer zaten.kiracının size yaptığını ev sahibine yapmayın derim.kendi evinize ihtiyacınız var kiracının yaptığı çakallık.
Evet bunu biliyoruz bizim o anlamda içimiz çok rahat dava açabilir , ama bizim ev sahibimiz önce oğlum oturacak dedi sonra siz çıkın evimden belki kiraya veririm dedi kira artışını biz yüksek bulunca. Tahminimiz daha yüksek bi kiraya farklı bi kiracı alacak. Elbette bunu tespit edersek bizde dava açacağız kendisine.Kendiniz geçecekseniz ihtarname ile 6 ayda çıkartırsınız. Ama sizin ev sahibiniz de size ihtar çeksin kendim oğlum oturacak diye. Eğer oturmazsa 1 yıllık kira bedeli tazminat alabilirsiniz. Aynı şekilde siz de kendi evinize bu sebeple kiracı çıkartıp oturtmazsanız ve karşı taraf dava açarsa ödersiniz
Sorun olmaz annesi oğlum oturacak diye çeksin bizde ev aldık içinde kiracı vardı annemin üstüne ev çocuğum oturacak diye ihtar çekti noterden sonra çıktılar içindekiler mecburen.siz ev sahibine söyleyin böyle bir durum var diye size ihtar çeksede süre var zaten siz şimdi kendi kiracınıza çekin direkt süre başlasın kötü niyetli olan aslında sizin kiracınız.Aslında ev annesinin üstüne , yani bi dairede annesi oturuyor diğer daireye biz geçeceğiz bu dairelerde aynı semtte sorun olur mu ? Biz zaten ev sahibini mağdur etmek hiç istemiyoruz bize yaptığı fahiş kira artışına rağmen . Ama el mahkum bizimki çıkmadan bir yere gidemiyoruz
Siz böyle bir durum olursa hukuki yola başvuracağınızı iyi niyetle çözmek istediğinizi söyleyin size müsade etsin sizin kiracı çıkana kadar sonrada çıkarsınız evden zaten o kafaya koymuş huzurda vermez size.Evet bunu biliyoruz bizim o anlamda içimiz çok rahat dava açabilir , ama bizim ev sahibimiz önce oğlum oturacak dedi sonra siz çıkın evimden belki kiraya veririm dedi kira artışını biz yüksek bulunca. Tahminimiz daha yüksek bi kiraya farklı bi kiracı alacak. Elbette bunu tespit edersek bizde dava açacağız kendisine.
Evet olur. Annesi ben oturacağım diyemez ama oğlum oturacak diyebilirAslında ev annesinin üstüne , yani bi dairede annesi oturuyor diğer daireye biz geçeceğiz bu dairelerde aynı semtte sorun olur mu ? Biz zaten ev sahibini mağdur etmek hiç istemiyoruz bize yaptığı fahiş kira artışına rağmen . Ama el mahkum bizimki çıkmadan bir yere gidemiyoruz
Bunun için çok kolay bir yöntem var , oğlunun ikmaetgahini eve alıp baskasina kirayı verip kirayı elden alır sözleşmesizKiradan çıkma . Ne diye kabul ediyorsunuz anlamıyorum. Kirasını verdiğiniz evin sahibisiniz. Kendi veya 1.derece yakını oturacaksa sizi çıkarabilir. O da 3 yıl orada yaşamalı diye biliyorum yoksa bas tazminat davasını korkma davalardan. Çakal ev sahipleri kendini birşey sanıyor. Kendi evine geçeceksen de geç . Ver ihbarnameyi mecbur çıkacak.
Kiracınıza erkenden haber vermeseydiniz onları zor duruma düşürdünüz diye size de kızardım ama haberli bir durum bu. Devlet %25 zam verdi en fazla yoksa ev sahipleri evi kiracının üzerine yapsın demedi. Bu arada bu dediklerim başka yani2.bir eviniz varsa geçerli olmayabilir.
Bu da kanıtlanır ama uğraştırır. Faturalar kimin adına bunu çözmesi lazım. Faturalar bile oğlunun adınaysa tanık filan lazım. Dediğim gibi uğraştırıcı işler ama olur da kanıtlarsa alır tazminatınıBunun için çok kolay bir yöntem var , oğlunun ikmaetgahini eve alıp baskasina kirayı verip kirayı elden alır sözleşmesiz
Zaten kira sozlesmesi olmayınca kiracı elektigi suyu üstüne alamaz .buyuzden oğlunun yada kendinin üstüne olur faturayı ödemezse içindeki kiracılara anında suyu elektriği kapatır.Bu da kanıtlanır ama uğraştırır. Faturalar kimin adına bunu çözmesi lazım. Faturalar bile oğlunun adınaysa tanık filan lazım. Dediğim gibi uğraştırıcı işler ama olur da kanıtlarsa alır tazminatını
Hayır baska bi evimiz yok. Birisinde kayınvalidem oturuyor diğerinde biz oturacağız. Ev eşimin üzerine değil annesinin üzerine yani.Kiradan çıkma . Ne diye kabul ediyorsunuz anlamıyorum. Kirasını verdiğiniz evin sahibisiniz. Kendi veya 1.derece yakını oturacaksa sizi çıkarabilir. O da 3 yıl orada yaşamalı diye biliyorum yoksa bas tazminat davasını korkma davalardan. Çakal ev sahipleri kendini birşey sanıyor. Kendi evine geçeceksen de geç . Ver ihbarnameyi mecbur çıkacak.
Kiracınıza erkenden haber vermeseydiniz onları zor duruma düşürdünüz diye size de kızardım ama haberli bir durum bu. Devlet %25 zam verdi en fazla yoksa ev sahipleri evi kiracının üzerine yapsın demedi. Bu arada bu dediklerim başka yani2.bir eviniz varsa geçerli olmayabilir.
Yapsın bunuda o er yada geç benim karşıma bi şekilde çıkar hadi çıkmadı mı burnundan gelsin hakkımızı yerse. Biz onu mağdur etmemek için kendimizi sıkıntıya soktuk. Halımı perdemi bu eve göre aldım 1. Senemde çıkın dedi sırf kirası düşük kaldı diye. Allah bu tarz insanların önce gözünü sonra karnını doyursunZaten kira sozlesmesi olmayınca kiracı elektigi suyu üstüne alamaz .buyuzden oğlunun yada kendinin üstüne olur faturayı ödemezse içindeki kiracılara anında suyu elektriği kapatır.
Oyuzden hiç bişi olmaz. Evdekilere oğlumun yada benim misafirim der bu kadar .
Oda benim için bi problem onada kabulNiye kilo problemi olarak okudum konuyu?
Allah iyiliğinizi versin çok güldümOda benim için bi problem onada kabul
Yani bence haksiz düşünüyorsunuz sonuçta kira azsa onunda hakkı oda size haram eder evimde ucuza oturuyor diye.kendi kiracını çıkarıp eve geçmeye bakın şimdiden ihtar çekin noterden .Yapsın bunuda o er yada geç benim karşıma bi şekilde çıkar hadi çıkmadı mı burnundan gelsin hakkımızı yerse. Biz onu mağdur etmemek için kendimizi sıkıntıya soktuk. Halımı perdemi bu eve göre aldım 1. Senemde çıkın dedi sırf kirası düşük kaldı diye. Allah bu tarz insanların önce gözünü sonra karnını doyursun
Kusura bakmasın bizde ev sahibiyiz ve şuan oturan kiracımız emsallerin cok cok altında bi rakamla oturuyor bize bu rahatsızlığı yaşatmasaydı aldığımız kiranın üstüne 3000 TL daha ekleyerek burada oturmaz derhal onuda çıkarırdık fazladan kiraya verirdik. Kadın bizi göndermek istediği için bizde onu yerinden etmek zorundayız üzülerek söylüyorum bunu malesef. Evet bu hafta gidecek ihtarYani bence haksiz düşünüyorsunuz sonuçta kira azsa onunda hakkı oda size haram eder evimde ucuza oturuyor diye.kendi kiracını çıkarıp eve geçmeye bakın şimdiden ihtar çekin noterden .
Siz haklı olan tarafsınız. Kendi evinize taşınmak istiyorsanız ihtar çekmeniz gerekiyor . Herşey yazılı olacak şekilde davranınHayır baska bi evimiz yok. Birisinde kayınvalidem oturuyor diğerinde biz oturacağız. Ev eşimin üzerine değil annesinin üzerine yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?