Kıra sözleşmesi bilmeden evi tahliye etmek

Devabyyb

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2020
57
25
3
35
Arkadaslar merhaba,sehir değişikliği nedeniyle apar topar ev taşıdım.neyse evi tuttum tutarken asansör bozuk ama yapilacak dediler 4. Katta oturuyorum (sanki 6. Kat merdivenler oyle) duydumki öğrendim ki asansör yillardir yapılmıyormus.Ev sahibi de binada oturuyor kadin sürekli arıyor soruyor gelip gidelim istiyor sorun değil tabi bu benim için ama kadını gozum tutmadı huzursuzum biraz evi boşaltmak istiyorum başına ne gelse kadin gemen gidip suç duyurusunda bulunuyor biraz gozum korktu evi erken boşalttim diyelim bana maddi ve hukuki olarak sorun çıkarabilir mi.Zaten ev değiştirmek yeterince külfetli birde kadinla uğraşmak istemiyorum

Normalde bu durumunda ev sahibi erken tahliye sebebiyle uğramış olduğu zararları(kalan dönem kiraları gibi) talep edebilir. Eğer mahkemelerde uğraşmak istemiyorsanız bence ev sahibinizle konuşup orta yolu bulmaya çalışın.

Peki mahkemeye verdi diyelim asansor bozuk olduğu icin ayıplı mal olur mu
Asansörün bozuk olduğunu size söylemiş, seçim hakkınız vardı orayı kiralayıp kiralamama konusunda. Ki zaten ayıp hükümlerine başvursanız dahi sözleşmeyi feshetmek en son çaredir. Öncelikle ayıbın giderilmesi için maksimum çabayı göstermek gerekir.
Ayrıca bana kalırsa ev sahibi size asansörün yapılacağını söyleyerek sözleşme öncesi görüşmeden kaynaklanan sorumluluğunu yerine getirmemiş, haklı güveninizi suistimal etmiş. Çünkü asansörün yıllardır o halde olduğunu bilseydiniz sözleşmeyi yapmazdınız. Dolayısıyla sizin de tazminat talep hakkınız doğar. Ama sizin hakkınız doğrudan ev sahibinin tazmin hakkını ortadan kaldırmaz diye düşünüyorum.

Asansörün bozuk olduğunu size söylemiş, seçim hakkınız vardı orayı kiralayıp kiralamama konusunda. Ki zaten ayıp hükümlerine başvursanız dahi sözleşmeyi feshetmek en son çaredir. Öncelikle ayıbın giderilmesi için maksimum çabayı göstermek gerekir.
Ayrıca bana kalırsa ev sahibi size asansörün yapılacağını söyleyerek sözleşme öncesi görüşmeden kaynaklanan sorumluluğunu yerine getirmemiş, haklı güveninizi suistimal etmiş. Çünkü asansörün yıllardır o halde olduğunu bilseydiniz sözleşmeyi yapmazdınız. Dolayısıyla sizin de tazminat talep hakkınız doğar. Ama sizin hakkınız doğrudan ev sahibinin tazmin hakkını ortadan kaldırmaz diye düşünüyorum.
Türk Borçlar Kanunu madde 306'ya göz atmanızı öneririm. Rica ederim :)

Erken bosaltirsan sozlesme suresince olan butun kiralari sizden alabilir. Konusup erkem cikacaginizi soyleyin anlasin dicem ama soylediginiz gibi biriyse ugrasir sizinle de

Evet ugrastiracak beni sanirim anlaşmaya çaliscam tabi ki ilk basta insallah sorun yaşamam 6 ay kira tutarı az degil çünkü.Birkac makale okudum makul sure kadar kira tahsil edilir diyor makul sureden kasıt 3 ay olabilir mi

Ben olsam noterden ihtar çeker sonra da evi boşaltırdim iki.ay içinde.

Back
X