Kiraa problemi

eşiniz k.çekmecede

bu sabit mi? yarın onu başka yere başka bölgeye mağazaya ekibe ,neyse artık, verme ihtimalleri var mı?
eşinizin şirket aracı var mı?

siz tayin istediniz diyelim sizi nereye verecekler? her ilçede teşkilatı olan bir kurum mu, yoksa belli mi yer/yerleri?
ya da çekmece avcılar ya da x bir yer isteseniz kurum verir mi?

o kadar genel bir soru sormuşsunuz ki koskoca istanbul...daha eşinizin yerini ancak öğrenebildik :KK70:

her durumda 20 bin gelirle 10 bin kira çok, ultra çok.
Benim çalıştığım yerin her semtte şubesi var , sma tayin verirken boşluk olan yere vereceklerdir maalesef ben şurayı istiyorum diye bi şey söz konusu değil. Eşimin evet şantiyede çalışıyor haliyle her bir şantiye 6-8 ay sürüyor donra başka şantiyede çalışmaya başkıyorlar onun şirket aracı var

Ev kirası , eve giren toplam gelirin %30 unu geçmemeli. Siz 6 -7 bin arası olan evlere bakmalısınız. Küçükçekmece'de Halkalı tarafları daha nezih gibi. 2+1 ev olabilir.
Halkalı genel olarak site tarzı ve fiyatlar çok uçuk maalesef bahsettiklerim o tarzlardı zaten

Halkalı genel olarak site tarzı ve fiyatlar çok uçuk maalesef bahsettiklerim o tarzlardı zaten
Bir de trafik durumuna bakmak lazım. Halkalı, Mahmutbey yönüne giderken trafik oluyor. Eş adayınız zaten İstanbul'da yaşıyor. O daha hakimdir nerede yaşanılabileceğini.

Merhaba kızlar
Şu kira durumları canımı sıkıyor. Evleneceğiz ev bakıyoruz, büyük şehirde oturmak durumundayız. Ben çalışıyorum aylık 9 bin civarı alıyorum, eş kişisi 12 civarı alıyor. Ev alabilecek birikimimiz yok , daha doğrusu altınlar ve kendi birikimimizle 500 bin civarımız olacak . Kredi çekip ev alalım kiraya giden para çöpe gidşyor desek 2+1 bile 2,5 milyon civarı . Öyle bir kredinin aylığı zaten 35 bini buluyor yani imkansız. Kiralar oturmak istediğimiz yerler 10 bin civarı. Açıkçası kötü bir semtte oturmak istemiyoruz güvenli olmasına önem veriyoruz çünkü . Ama düşününce de akşam uyumaya geldiğimiz bir eve birimizin komple maaşının gitmesi can sıkıcı. Kalan para ancak faturalar ve beslenmeye vs yeter, yani bir birikip de yapamayız. Birikim yapamadığımız için giçbir zaman bir ev alamayacağız. Daha düşük kiralı bir yerde oturalım biraz biriktiririz en azından diyoeum bazen ama 5 bin olan daireler bile o kadar kötü geliyorki bana , semt vs korkutucu geliyor bana nedense. Şuan ailemle daha küçük bir şehirdeyiz burda evler daha ucuz haliyle güzel bir semtte güzel bir evde oturuyorum belki bu yüzden abes geliypr bana o evler . Bu durumda olan arkadaşlar, yeni evlenenler , büyük şehirde yaşauanlar. Var mı öneriniz, ne yaparsak daha mantıklı olur, ne yapmak lazım
Valla bende küçük bir şehirde yaşıyorum annemle buraya küçük paris derler tek fark ulaşım kısa onun dışında her şey pahalı kira, alışveriş, pazar abartı seviyede pahalı. O yüzden ben de gitmek istiyorum artık İstanbul gibi büyük bi şehire değilde Antalya'da okumuştum oraya ya da Muğla'ya çünkü küçük büyük farkı kalmadı artık şehirlerde :D Burada manzara yeşillik yok sosyal hayat 0 eğitim berbat ama kiralar deniz manzaralı daire fiyatında. Biz çok şükür kendi evimizi yaptırmıştık 8 ay önce taşındık daha ondan önce bu arsa arayışında gayet iyiydi kira ve satılık evler. Çok beğendiğim bi daire vardı 280 bin tl idi hey gidi günler hey diyorum şimdi. Aradan da bir sene geçti sadece. Hatta bir daire temelden satıldığında 180 bin civarında alabiliyordun şimdi temelden bile 800 bin diyor ki buranın müteahhitleri yapmadan kaçmakla meşhurdur :D Maaşınız iyiymiş gerçekten normalde geçimde sıkıntı yaşamazsınız ama hangi şehirde yaşamak istediğinize de bağlı büyük bir şehir derken İstanbul'dan mı bahsediyorsunuz? Semt önemli tabi insan dünyanın parasını verince iyi bir yerde yaşamak istiyor.

Arkadaşım İstanbul’da sırf şehrin kendi enflasyonu dahi var. Aracınız varsa benzini vs aylık en az 1000-1500 ayırmalısınız. Tabi bunun park parası vs de var. Adım attığın her yer para böyle düşün.

Toplu taşıma kullansam deseniz kişi başı git gel 20liraya yaklaşıyor. Pazar masrafları diğer şehirlere göre daha pahalı. İki memurun geçimi için çok zor bir şehir. Ki sen 10k dairede oturmaktan bahsediyorsun. Elektrik doğalgaz aidat nerden baksan 1500-2000e yaklaşır. Haftanın bir günü dışarıya çıksanız gezmek için koca şehirde yemek yemeğe eve dönemeyeceksiniz en az sen 300lirayı gözden çıkar.

Hesabınızı iyi yapmalısınız. Bencede 1+1 veya daha makul bir semtte 2+1 ev bulup krediye girmek en mantıklısı. Şuanda hemen yük olmasın yeni evliyiz gezelim edelim diyorsan ki çok haklısın ulaşımı daha kolay sayılabilecek orta seviye semtlerde ev tutmanızı öneririm. Senin 10k kirası var dediğin evin en en az 1500 lira aidatı vardır zaten.

Arkadaşım İstanbul’da sırf şehrin kendi enflasyonu dahi var. Aracınız varsa benzini vs aylık en az 1000-1500 ayırmalısınız. Tabi bunun park parası vs de var. Adım attığın her yer para böyle düşün.

Toplu taşıma kullansam deseniz kişi başı git gel 20liraya yaklaşıyor. Pazar masrafları diğer şehirlere göre daha pahalı. İki memurun geçimi için çok zor bir şehir. Ki sen 10k dairede oturmaktan bahsediyorsun. Elektrik doğalgaz aidat nerden baksan 1500-2000e yaklaşır. Haftanın bir günü dışarıya çıksanız gezmek için koca şehirde yemek yemeğe eve dönemeyeceksiniz en az sen 300lirayı gözden çıkar.

Hesabınızı iyi yapmalısınız. Bencede 1+1 veya daha makul bir semtte 2+1 ev bulup krediye girmek en mantıklısı. Şuanda hemen yük olmasın yeni evliyiz gezelim edelim diyorsan ki çok haklısın ulaşımı daha kolay sayılabilecek orta seviye semtlerde ev tutmanızı öneririm. Senin 10k kirası var dediğin evin en en az 1500 lira aidatı vardır zaten.

Hiç luks biyerde yaşamıyorum ama 2+1 normal apartman daireleri site değil 8-10 binden başlıyor. Yeni daireler yani 40 yilliklar değil. 40 yilliklarda 5 binden başlıyor. Daha yeni bir arkadaşin deprem korkusundan taşındığı evi sağı solu çatlak dolu 5 binden hemen kiraya verdiler ertesi gün tutuldu. Eski kiracı değilseniz İstanbul gelmeyin artık bana diye yirtiniyor resmen 🤷

kendi şehrinizden daha uyguna ev alma şansınız var mı?
kirayı da ona göre ayarlayabilirsiniz.
istanbulda 1+1 bir evde oturmayı düşünebilirsiniz başlangıçta belki?
sizin işinize yakın bir yerde..

kendi şehrinizden daha uyguna ev alma şansınız var mı?
kirayı da ona göre ayarlayabilirsiniz.
istanbulda 1+1 bir evde oturmayı düşünebilirsiniz başlangıçta belki?
sizin işinize yakın bir yerde..
Evet dediğiniz seçenek bana daha yakın geliyor kendi şehrimde ev almak. İkimizin ailesi de aynı şehirde yaşıyor ve fiyatlar makul. Hem kirasını alırız hem belki bir gün döneriz memleketimşze

Hiç luks biyerde yaşamıyorum ama 2+1 normal apartman daireleri site değil 8-10 binden başlıyor. Yeni daireler yani 40 yilliklar değil. 40 yilliklarda 5 binden başlıyor. Daha yeni bir arkadaşin deprem korkusundan taşındığı evi sağı solu çatlak dolu 5 binden hemen kiraya verdiler ertesi gün tutuldu. Eski kiracı değilseniz İstanbul gelmeyin artık bana diye yirtiniyor resmen 🤷
Bende sizin söylediğinizi demek istedim aslında. Sıfırdan kşraya geçince kiralar çok tğksek 10 bin için lüks yerler diyenler olmuş ama halbuki 10 bin dediğim evler öyle lüks daireler değil. Minicik mutfaklar bir kişinin anca sığdığı balkonlar vs

Bende sizin söylediğinizi demek istedim aslında. Sıfırdan kşraya geçince kiralar çok tğksek 10 bin için lüks yerler diyenler olmuş ama halbuki 10 bin dediğim evler öyle lüks daireler değil. Minicik mutfaklar bir kişinin anca sığdığı balkonlar vs

Aynen öyle lüks yerler zaten almış basini gitmiş. Su an İstanbul'da çok büyük kiralık ev sıkıntısı var mültecilerle birlikte ev kalmadı resmen. Olan evlerde çok yüksekten kiralanıyor. Lüks olmayan normal 2+1 ler 70 M2 evler 10 bin civari. Ben sizin yerinizde olsam 1+1 tutardım çocukta yok bı tık daha uygun onlar. Daha sonra bir çaresine bakarsınız.

Tamam, büyük şehirlerde kiralar arttı ama 2+1 ler de10.000 den başlamıyor. Lüks veya gözde semtleri hariç tutalım.
Biz İstanbul'da oturuyoruz Çekmeköy/ Taşdelen civarlarında ve burada site içi olmayan 4-5000₺ den başlayan bir sürü 2+1 ev var. Ayağınızı yorganınıza göre uzatmaniz en dogrusu.
Sizin aile gelirinizden fazlasını eşim hariç tek başıma kazanıyorum ama kendi evim olmasa 6000 civarı bu eve kira verirdim. Yani bu bütçe ile 6000lik evde yaşıyorum gayet de memnunum. Kalan paramızla birikim yapıyoruz, bolca gezip tatil yapıyoruz ve kızımıza iyi bir eğitim sunuyoruz.
Sizin bütçenizle bahsettiğiniz rakam çok fazla, daha az kirası olan bir yer bulun gerisi ile hem birikim yapar hem de gezersiniz...
merhaba çekmeköy taşdelenden memnun musunuz bende o tarafa taşınmayı düşünüyorum. merkeze uzak olması falan zorluyor mu. iş yerleriniz nerelerde

merhaba çekmeköy taşdelenden memnun musunuz bende o tarafa taşınmayı düşünüyorum. merkeze uzak olması falan zorluyor mu. iş yerleriniz nerelerde
Merhaba, evet çok memnunum. Biz kalabalık ortamları çok sevmeyen bir çift olduğumuz için her haftasonu mesire alanlarına gidiyoruz ya da kahvaltı mekanlarına. Yaz aylarında Şile ye denize giriyoruz 1 saatte. Akşamları çok güzel parklar var oralara gidip yürüyüş yapıyoruz. Kızım ormanın içerisinde bir kreşe gidiyor neredeyse hiç şehrin içerisine girmiyor.
Yani bizim hayat tarzımıza çok uyan bir yer. Sadece şehire uzak ama ulaşım için her yere tek otobüs ile gidebilirsiniz ya da metroya gidip oradan istediğiniz yere ulaşabilirsiniz. Tabii yolda çok zaman geçer...
Ben ve eşim evden çalışıyoruz o yüzden mesafe olayı bizim için sorun olmuyor.

Merhaba, evet çok memnunum. Biz kalabalık ortamları çok sevmeyen bir çift olduğumuz için her haftasonu mesire alanlarına gidiyoruz ya da kahvaltı mekanlarına. Yaz aylarında Şile ye denize giriyoruz 1 saatte. Akşamları çok güzel parklar var oralara gidip yürüyüş yapıyoruz. Kızım ormanın içerisinde bir kreşe gidiyor neredeyse hiç şehrin içerisine girmiyor.
Yani bizim hayat tarzımıza çok uyan bir yer. Sadece şehire uzak ama ulaşım için her yere tek otobüs ile gidebilirsiniz ya da metroya gidip oradan istediğiniz yere ulaşabilirsiniz. Tabii yolda çok zaman geçer...
Ben ve eşim evden çalışıyoruz o yüzden mesafe olayı bizim için sorun olmuyor.
Bende evden çalışıyorum arada bir merkeze giderim o yüzden uzak olması çok dert değil sitede mi oturuyorsunuz

Back
X