Kiraa problemi

Baktığınız semti merak ettim. İşyerlerinizi söylerseniz opsiyonlar hakkında fikir edinebilirsiniz buradan.

Baktığınız semti merak ettim. İşyerlerinizi söylerseniz opsiyonlar hakkında fikir edinebilirsiniz buradan.
İşyerin şuan belli değil tayin isteyeceğim hangi semt olacağı belli değil. Ama iş yerim yaşayabileceğim bir semtte değilse yaşamayı düşünmüyorum orda . Genel olarak söyledim ben semt belli değil ama genel olarak kiralar çok yüksek

Ayaginizi yorganiniza gore uzatin derim. Istanbulda korkutucu buldugunuz semtler var anlasilan ama arastirmanizi iyi yapin. Nerede yasamak istediginizi belirtmediginiz icin tam yorum yapamiyorum ama 6-7bin e kiralayabileceginiz daha rahat evler var. kendi maasinizin fazlasini kiraya yatirmaniz hic mantikli degil. Biriniz isinizden olsaniz, yasaminizi karsilayamacak duruma dusersiniz

Türk lirası borçlanabiliyorsanız yani kredi çekebiliyorsanız hiç düşünmeden aylık kredi taksidi 10 bin bandında bir 1+1 e girebilirsiniz. Sizin için üşenmedim baktım faiz oranına göre 5 yıl ödemeli 400 bin çekebilirsiniz. İlk evi olanlara faiz kampanyaları devam ediyor mu bilmiyorum. Ediyorsa ne ala. Hem başlangıçta az öz eşya almış olursunuz. 400 de siz koysanız 800 bin TL eder. Bu bantta 1+1 bulursanız alın geçin. Ocakta maaşınıza %25 zam gelse zaten 5bin artacak geliriniz. Evet başka şeyler de artacak aynı kiranız gibi.
5 yılda hemen çocuk sahibi olsanız bile o ev size yeter. Ödeme bitince evi büyütür ya da şehir değiştirirsiniz.

Merhaba kızlar
Şu kira durumları canımı sıkıyor. Evleneceğiz ev bakıyoruz, büyük şehirde oturmak durumundayız. Ben çalışıyorum aylık 9 bin civarı alıyorum, eş kişisi 12 civarı alıyor. Ev alabilecek birikimimiz yok , daha doğrusu altınlar ve kendi birikimimizle 500 bin civarımız olacak . Kredi çekip ev alalım kiraya giden para çöpe gidşyor desek 2+1 bile 2,5 milyon civarı . Öyle bir kredinin aylığı zaten 35 bini buluyor yani imkansız. Kiralar oturmak istediğimiz yerler 10 bin civarı. Açıkçası kötü bir semtte oturmak istemiyoruz güvenli olmasına önem veriyoruz çünkü . Ama düşününce de akşam uyumaya geldiğimiz bir eve birimizin komple maaşının gitmesi can sıkıcı. Kalan para ancak faturalar ve beslenmeye vs yeter, yani bir birikip de yapamayız. Birikim yapamadığımız için giçbir zaman bir ev alamayacağız. Daha düşük kiralı bir yerde oturalım biraz biriktiririz en azından diyoeum bazen ama 5 bin olan daireler bile o kadar kötü geliyorki bana , semt vs korkutucu geliyor bana nedense. Şuan ailemle daha küçük bir şehirdeyiz burda evler daha ucuz haliyle güzel bir semtte güzel bir evde oturuyorum belki bu yüzden abes geliyor bana o evler . Bu durumda olan arkadaşlar, yeni evlenenler , büyük şehirde yaşauanlar. Var mı öneriniz, ne yaparsak daha mantıklı olur, ne yapmak lazım
Tamam, büyük şehirlerde kiralar arttı ama 2+1 ler de10.000 den başlamıyor. Lüks veya gözde semtleri hariç tutalım.
Biz İstanbul'da oturuyoruz Çekmeköy/ Taşdelen civarlarında ve burada site içi olmayan 4-5000₺ den başlayan bir sürü 2+1 ev var. Ayağınızı yorganınıza göre uzatmaniz en dogrusu.
Sizin aile gelirinizden fazlasını eşim hariç tek başıma kazanıyorum ama kendi evim olmasa 6000 civarı bu eve kira verirdim. Yani bu bütçe ile 6000lik evde yaşıyorum gayet de memnunum. Kalan paramızla birikim yapıyoruz, bolca gezip tatil yapıyoruz ve kızımıza iyi bir eğitim sunuyoruz.
Sizin bütçenizle bahsettiğiniz rakam çok fazla, daha az kirası olan bir yer bulun gerisi ile hem birikim yapar hem de gezersiniz...

Tamam, büyük şehirlerde kiralar arttı ama 2+1 ler de10.000 den başlamıyor. Lüks veya gözde semtleri hariç tutalım.
Biz İstanbul'da oturuyoruz Çekmeköy/ Taşdelen civarlarında ve burada site içi olmayan 4-5000₺ den başlayan bir sürü 2+1 ev var. Ayağınızı yorganınıza göre uzatmaniz en dogrusu.
Sizin aile gelirinizden fazlasını eşim hariç tek başıma kazanıyorum ama kendi evim olmasa 6000 civarı bu eve kira verirdim. Yani bu bütçe ile 6000lik evde yaşıyorum gayet de memnunum. Kalan paramızla birikim yapıyoruz, bolca gezip tatil yapıyoruz ve kızımıza iyi bir eğitim sunuyoruz.
Sizin bütçenizle bahsettiğiniz rakam çok fazla, daha az kirası olan bir yer bulun gerisi ile hem birikim yapar hem de gezersiniz...
Haklısınız sanırım. Üstelik o eve hafta içi neredeyse sadece uyumaya geleceğiz . Dediğiniz daha mantıklı

Bu kadar korkutucu goz ile bakmayin semtlere Allah askina, tamam gidin esenyurtta oturun demiyorum ama. Guvenli guvenli diye diyeee butun paranizi da kirayi gommeyin kardesim.

Gunah değil mi?
2.5 milyon falan degil evler..
Uc nokta bir konusma.
Giris katta oturuyorum guvenlik vs de yok..
Avrupa yakasinin bir ucundan diger ucuna oturdugum ilceler var.
Makul ev fiyatlari da var. Hepsinden haberim
Bankaciyim. 30 bin falan degil taksitler
Her gun zarariniza . Tutun bir yerden. Yaziktir maaslariniza

Türk lirası borçlanabiliyorsanız yani kredi çekebiliyorsanız hiç düşünmeden aylık kredi taksidi 10 bin bandında bir 1+1 e girebilirsiniz. Sizin için üşenmedim baktım faiz oranına göre 5 yıl ödemeli 400 bin çekebilirsiniz. İlk evi olanlara faiz kampanyaları devam ediyor mu bilmiyorum. Ediyorsa ne ala. Hem başlangıçta az öz eşya almış olursunuz. 400 de siz koysanız 800 bin TL eder. Bu bantta 1+1 bulursanız alın geçin. Ocakta maaşınıza %25 zam gelse zaten 5bin artacak geliriniz. Evet başka şeyler de artacak aynı kiranız gibi.
5 yılda hemen çocuk sahibi olsanız bile o ev size yeter. Ödeme bitince evi büyütür ya da şehir değiştirirsiniz.
Ben de sizin gibi düşündüm

10 bin kira dedniz ama aidati ne kadar bu kira sizi zorlar baska evler bakin memursaniz bunu gecici olarak dusunun semti guzel ama eski bir ev olabilir guvenlik sorunu yasamazsiniz

Ben de sizin gibi düşündüm
500 bin liraya kadar nakit/altınınız vs olduğunu yazmışsınız. 400 bini kullanın. 100 bin zor zaman için kalsın (kur korumalı olur, döviz olur, borsaya hakimseniz borsa olur). 400 bini aşmayacak şekilde borçlansanız, 800 bine kadar istediğiniz 1+1 ya da ilçede/eski vb 2+1 bulup bulamadığınıza bakın. Aman 900 binlik olsun demeyin, sınırınızı çekin. Hayal kurmadan önce bankalarla görüşün limitiniz nedir, faizler ne durumda diye.

başka bir şehirde ev alsanız, hem gelecek için yatırım olur hem de kira geliri elde etmiş olursunuz. yakın illerde alabileceğiniz evler illa ki vardır. kredisini ödemek ilk 1-2 sene zorlasa da bu kadar yüksek enflasyonun devam ettiği bir ortamda krediniz pul olacak zaten hem de ev sahibi olmuş olursunuz. olmaz mı?

şu güvenli semt olayına fazla takılmayı saçma buluyorum ben. istanbul gibi her telden insanın olduğu bir şehir zaten güvenli değil. bugün güvenli diye taşındığın semte bi bakarsın nerde paralı ama uğursuz tip var dolmuş. çok hızlı değişiyor bir şeyler, iyiye gitmediği kesin. en kötü yerler listesi çıkarıp onun dışında kalan bölgelere, ilçelere bakabilirsiniz, 40 tane ilçesi var istanbulun yani.

İstanbul'da trafik ve yol ayrı bir faktör. İlçe milçe bilmem ama.
O 500.000'in getirisi var, faiz böyle giderse 7000 baremi faiz getirir size. Bu 7000 kira ödesin maaşlar dursun. Ya da TL değer kaybediyor o para döviz, altın dursun.
1+1 sitede 5000e bulursunuz aslında, semt önemli.
Bi fikir de başka şehirden yatırımlık ev almanız. Milletin İstanbul'a yakın yazlıkları covidde dünya para oldu.

Back
X