Kiraa problemi

Merhaba kızlar
Şu kira durumları canımı sıkıyor. Evleneceğiz ev bakıyoruz, büyük şehirde oturmak durumundayız. Ben çalışıyorum aylık 9 bin civarı alıyorum, eş kişisi 12 civarı alıyor. Ev alabilecek birikimimiz yok , daha doğrusu altınlar ve kendi birikimimizle 500 bin civarımız olacak . Kredi çekip ev alalım kiraya giden para çöpe gidşyor desek 2+1 bile 2,5 milyon civarı . Öyle bir kredinin aylığı zaten 35 bini buluyor yani imkansız. Kiralar oturmak istediğimiz yerler 10 bin civarı. Açıkçası kötü bir semtte oturmak istemiyoruz güvenli olmasına önem veriyoruz çünkü . Ama düşününce de akşam uyumaya geldiğimiz bir eve birimizin komple maaşının gitmesi can sıkıcı. Kalan para ancak faturalar ve beslenmeye vs yeter, yani bir birikip de yapamayız. Birikim yapamadığımız için giçbir zaman bir ev alamayacağız. Daha düşük kiralı bir yerde oturalım biraz biriktiririz en azından diyoeum bazen ama 5 bin olan daireler bile o kadar kötü geliyorki bana , semt vs korkutucu geliyor bana nedense. Şuan ailemle daha küçük bir şehirdeyiz burda evler daha ucuz haliyle güzel bir semtte güzel bir evde oturuyorum belki bu yüzden abes geliypr bana o evler . Bu durumda olan arkadaşlar, yeni evlenenler , büyük şehirde yaşauanlar. Var mı öneriniz, ne yaparsak daha mantıklı olur, ne yapmak lazım
Merkez olmayan ilçelerde ki sitelerden kiralık bakabilirsiniz. İstanbul’un her bölgesinde çok donanımlı siteler var. Merkez semtlere göre fiyatları biraz daha makul olacaktır.
Oturduğunuz semte çok takılmayın. Zamanla alışırsınız

esencılıs namı diğer :rolleyes:
O Esenler'di ama Esenyurt geleli pabucu dama atıldı :KK70: Herkesin aklına Esenyurt'un gelmesi de tuhaf. Bir gün o ilçeyi ziyaret edesim var. İnşallah abartıdır da iki böbreğimle geri dönebilirim.

Açıkçası kötü bir semtte oturmak istemiyoruz güvenli olmasına önem veriyoruz çünkü .
Bilmiyorum, öncesinde hiç İstanbul'da yaşadınız mı ama İstanbul o kadar da korkunç değil. Çoğu yeri benzer. Birkaç semt tekin değil. Diyorsanız ki elit yerde oturmak istiyorum, o yerlerde 10000 tl kira bulursanız öpüp başınıza koyun. Güvenli istiyorsanız sitelerde oturun. Beşiktaştaki eve de hırsız girer, Ümraniye'dekine de, Maltepe'dekine de. Neredeyse her ilçede tekinsiz insanlar var. Kimi yerde daha az.

Pendik taraflarina bakin marmaray da var ulasiminiz kolay olur. Istanbul yaaa heryere bir sekilde variyoruz yani. Illa suadiye de bir dairede oturmamiza gerek yok degil mi ;)

Tayin alacağınız yer belli değil diyorsunuz, o zaman eşinizin iş yeri hangi bölge orayı söyleyin ona göre oturulabilecek yerleri bilenler yardımcı olur. Yaşayacağınız yer İstanbul diyorsunuz, olmadı ilçede yaşarız diyorsunuz ama İstanbul diğer yerler gibi değil ki ili ilçesi mi kalmış buranın, neredeyse başlı başına cumhuriyet. İlçelerin bile kendi içinde uçurumları var. Esenyurt mesela metrobüs hattındaki siteler başka köyiçi başka. Yine bir diğer meşhur bölge; Bağcılar 🤣 Demirkapı mah başka kültür Bağlar, Hürriyet mah başka kültür. Yine Levent/ Maslak tarafı mesela Gültepe başka Etiler başka(Sorsan hepsi Beşiktaş). Kadıköy dersem Fikirtepe(dönüşümde burası ama hala karmakarışık gecekondu, rezidans içiçe)başka, Moda başka. Her bölge, her ilçe için böyle uçlar var.

Semt, ulaşım hepsi listelenir, araştırılır bulunur bir yer. Bir şeylerden feragat etmeli bir müddet. Yeni evliyken bu daha kolay, çoluk çocuk olunca işler daha zorlaşıyor.

İstanbul icin evet kiralar pahali ama sizde cok ucmussunuz yani ben eyupte oturuyorum eyupte 5 bine cok guzel bir daire kiralayabilirsinoz 3+1 bile bulabilirsiniz ve cok guvenlidir ha siz atasehir falan gibi biyer bakiyosaniz o is olmaz biraznormal semtlerden 500 bon peşinatla evde aabilirsiniz on bin kredi odeseniz cekebileceginiz en uzun vadede kredi cekip 1+1 bile olsa ev alinir ama belli basli semtlerde 1.5 milyona cok guzel evler var tabi sizin max cekebileceginiz kredi miktari onemli

Evlenir evlenmez ev almak zorunda mısınız?
Bütçenize, iş yerlerinize göre ortalama fiyatta, makûl bir kiralık ev bulun önce.
Bir yerleşin, evliliğe, İstanbul’a alışın gerisini sonra düşünürsünüz.
Yeni evliyken borç, kredi ödeme stresine girmeyi mantıklı bulmuyorum ben.
Hem iyi muhit hem iyi ev olsun hem uygun olsun mümkün değil ne yazık ki.
Aynı ilçenin farklı semtleri hatta aynı semtin farklı yapıdaki caddesi-sitesi-mahallesi oluyor İstanbul’da.
Örneğin Ataşehir.
Ataşehir merkezde iyi bir sitede 10.000 TL ye bile ev bulamazsınız an itibariyle.
Kayışdağı da Ataşehir’e bağlı olan bir semt,
orada 4.000-10.000 arasında ev bulursunuz.
Kayışdağı’nda bir sitede de oturabilirsiniz, lüx bir rezidansta da, cadde üzerinde küçük bir apartmanın dairesinde de.
Siz önce bir taşınıp İstanbul’u tanıyın gerisi zamanla şekillenecektir.
Evliliğiniz şimdiden hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin inşallah.

Bence şartlar netleşsin öyle bakın biraz da.

İlçe kötü muhabbeti çok uç, kafaya takmayın onu.

Mesela Bağcılar'da bağlar mahallesi güzeldir. 15 temmuz mahallesi kötüdür ama çok lüks siteler de vardır. Esenyurt'ta Esenkent'i koskoca tem böler. Bahçeşehir olarak anılır ama Esenyurt'a bağlıdır.
Bahçelievler de Yenibosna ile Yayla bir değildir. Alakası yoktur hatta.

1+1 mantıklı olabilir şu aşamada. Ya da nispeten küçük site içi 2+1'i iyi yerlerde 5-6'ya bulabilirsiniz.

Ama netleşmesi lazım bir şeylerin. Mesela araç varsa ve trafiği göze alırsanız başka bakarsınız.

500 peşinat gayet iyi kredi çok çıkıyorsa altın dolar borç alın disipline girersiniz hemborc öderken hem eviniz olur kullanılmış küçük alın zamanla büyütürsünüz

İstanbul hakkında söyledikleriniz uzaktan bakınca düşünülen şeyler. Birkaç belli başlı bölge dışında İstanbul'da her semtin güvenliği iyi kötü aynıdır.

Bence İstanbulda yaşayacak olan birisinin düşünmesi gereken iki temek etken var: işyeri-ev arasında trafik durumu ve depreme dayanıklılık.

Size burada çok değerli tavsiyeler verilmiş. Bence eşinizin çalışacağı semt belliyse söyleyin nokta atışı tavsiyeler verelim.

Ben İstanbul'da yaşıyorum eşinizin iş yeri Avrupa mı yoksa Anadolu yakasında mı?
Avrupa küçükçekmecede
İstanbul hakkında söyledikleriniz uzaktan bakınca düşünülen şeyler. Birkaç belli başlı bölge dışında İstanbul'da her semtin güvenliği iyi kötü aynıdır.

Bence İstanbulda yaşayacak olan birisinin düşünmesi gereken iki temek etken var: işyeri-ev arasında trafik durumu ve depreme dayanıklılık.

Size burada çok değerli tavsiyeler verilmiş. Bence eşinizin çalışacağı semt belliyse söyleyin nokta atışı tavsiyeler verelim.
avrupa küçükçekmece

Bence şartlar netleşsin öyle bakın biraz da.

İlçe kötü muhabbeti çok uç, kafaya takmayın onu.

Mesela Bağcılar'da bağlar mahallesi güzeldir. 15 temmuz mahallesi kötüdür ama çok lüks siteler de vardır. Esenyurt'ta Esenkent'i koskoca tem böler. Bahçeşehir olarak anılır ama Esenyurt'a bağlıdır.
Bahçelievler de Yenibosna ile Yayla bir değildir. Alakası yoktur hatta.

1+1 mantıklı olabilir şu aşamada. Ya da nispeten küçük site içi 2+1'i iyi yerlerde 5-6'ya bulabilirsiniz.

Ama netleşmesi lazım bir şeylerin. Mesela araç varsa ve trafiği göze alırsanız başka bakarsınız.

+1 katılıyorum.

Maltepe’nin üst E-5 kısmı kötüdür, sahil tarafı size Moda esintileri yaşatır. Kadıköy’de Rıhtım ve Fikirtepe rezalettir ama Erenköy değildir gibi….

Avrupa küçükçekmecede

avrupa küçükçekmece

Detaylı bilgim yok ama eminim bilen biri size güzel tavsiyeler verecektir. Ama en büyük avantajınız marmaray ve metrobüs durakları olması küçükçekmecede. Bu iki hat üstünde bir yerde yaşarsanız eşiniz ulaşım sıkıntısı çekmez.

Ev kirası , eve giren toplam gelirin %30 unu geçmemeli. Siz 6 -7 bin arası olan evlere bakmalısınız. Küçükçekmece'de Halkalı tarafları daha nezih gibi. 2+1 ev olabilir.

eşiniz k.çekmecede

bu sabit mi? yarın onu başka yere başka bölgeye mağazaya ekibe ,neyse artık, verme ihtimalleri var mı?
eşinizin şirket aracı var mı?

siz tayin istediniz diyelim sizi nereye verecekler? her ilçede teşkilatı olan bir kurum mu, yoksa belli mi yer/yerleri?
ya da çekmece avcılar ya da x bir yer isteseniz kurum verir mi?

o kadar genel bir soru sormuşsunuz ki koskoca istanbul...daha eşinizin yerini ancak öğrenebildik :D

her durumda 20 bin gelirle 10 bin kira çok, ultra çok.

İş imkanları , eğitim olanakları , büyük hastaneler büyük şehirlerde avantaj. ama barınma gibi temel ihtiyaç çok zorlaştı. Emlak sitelerine bakarım arada. Son aylarda gördüklerime inanamıyorum.
Ne dökük evler 2 milyon olmuş.

İstanbul'da 2+1 ler 10 bin. Eski evler yani 30-40 yilliklar 5 bin civarı. Deprem kapıda eski ev tercih etmeyin derim ama 10 binde kiraya vermek yazık. Çok bir seçeneğiniz yok sanki gelmemek dışında 😶
Aslında ilçe önemli değil şehiriçindeki yolu bir şekilde çekeriz . Güvenli bir yer olması önceliğimiz .

İşyeriniz Beylikdüzü'nde atıyorum , Tuzla'dan bakamazsiniz ki iki saatten fazla mesafe var. Yakın ilçelere bakmak zorundasınız

Back
X