- 3 Eylül 2012
- 21.905
- 57.900
- 798
- Konu Sahibi nomunomuchua
Ev sahibi ve 1. Derece yakinlari kendileri oturmak sartiyla ve ayni muhitte evi yoksa cikartabilir, bi avukat lazim bence
Annemin kendi evi aynı ilçede ama ablamlarla gecinemedigi için canına tak etti. Yani birlikte yaşamak istemiyor artık.
Yahu çok ilginç geliyor bana bazı konular. Aramızda anlaşalım diye bir şey olacağını ben hiç sanmıyorum. Demişler de açık açık.
İlk yapacağınız iş, bu işlerden anlayan bir avukat bulmak. Kişinin kendisi ya da 1.derecede yakını oturacaksa tahliye edebilirsiniz (evet mahkemeyle ve evet 2 yıl kadar sürer)
Anneniz gerçekten oturmayacaksa ve çıkartıp başkasına kiraya verecekseniz adamlar karşı dava ile 1 yıllık kira ücretini sizden alırlar.
Tahliyeden vazgeçtik adamlar zam dönemi aynı kirayı yolladı ise derdiniz yine ihtar çekeceksiniz. İşte şu tarihte zamlı kira gçndermeniz gerekirken aynı kirayı gönderdiniz, acil ödeyin diye ki bunu da avıçukatla yapın. Yeni kiranız maslesef %25 zam yapabileceğinizden (1 sene boyunca sadece %25 yapılabiliyor 5 yıl altı kiracılara) 2125 olacak. Seneye tüfe oranında iyi zama çıkartırsınız. 5.sene dolunca dava açıp kirayı çevredeki benzer evlerin kirasına çekebilir ve eskiye yönelil az ödediyse de onları da alabilirsiniz. 11.yılda bahanesiz çıkartırsınız.
Yani kanun açık gerçekten. Anlaşamadık vs diye bir şey olmaz çünkü onlar da 2 yıl olmuş taşınalı daha. İkide bir mi taşınsınlar? Ya anneniz oturmazsa ve başka birine kiraya verirseniz? O yüzden her şeyi kanuna uygun yapın. Avukatsız yapmayın bence.
Biz kötü kiracidan cok çekmiş yeterki vaktinde ödesin az olsun öz olsun demiş ev sahibiyiz ama.
Insan bunu hesaba katar.
Gecen sene sözleşme yenilerken 1700 bile vermek istemediler. Kiracinin aile büyükleri araya girip yalvardı. Eniştem bunlar sizi buldu babasından gormeyecegi kapı diye yapıştı bırakmaz. Seneye evler 10bin olur bu size 2bin verir haberiniz olsun dedi. Sözleşmede 2 bin yazsin bari dedi de onu dinledik. 2 bin Sözleşme ile 1700 ödediler 1 sene. Şimdi Sözleşme bitmiş zamsiz kira atıyor. Yani biz enayi bunlar çakal.
Benim babam rahmetli.
2 ablam annemin yanında birinin eşi vefat etti diğeri bosanmis.
Boşanmış olan yeniden evlenmeyi düşünüyor o ben de 8 bin kira vercem caliscam mecbur napiyim demis.
Ev hanımı haspam niye çıkıp 8 bin kira vereyim diyebiliyor.
Git babanın evinde otur o zaman demek lazım yine dememiş bizimkiler.
Kusura bakmayın ama ben annem oturmasa bile bunların oturmasını istemiyorum o evde artık.
Taşınsınlar evet.
Ben de senelerdir kiradayim neler yaşadım, kavgayla oturduğum evden hayir mi gelir deyip hakkımdan vazgeçtim. Bunlar hakkı olmayana el uzatma peşinde.