Kiracı Olmak Özgürlükmüş Meğer, Yeni Aldığımız Evimize Isınamıyorum

cnm bnm sorununu anlıyorum aynı sorunu bende yaşadım bızım aldıgımız bına 20 senelık ve 4 senedır boş kalmış benım de banyo kotu koku gelıyordu bende malzemecılerdenfayans ıcın derz aldım kendım guzelce yaptımm bıraz uzun oluyr ama olsun tertemız oldu hem yenı gıbı oldu oncesınde fayansları temızleyen temızlık ılacından kullan dım kurutup yaptım koku ortadan kalktı bu bınalar cok eskı oldugu ıcın borularda bır yerde catlak vardır bzm de duvarlar nem alıyor ama yazın halıyle kuruyor yapıcak bırsey yok butun boruları degıstıremeyecegımıze gore sen canını sıkma hersey hallolur

Canım aynılarını biz de yaptık...Derzle, fayansla alakalı değil sanırsam...Birşeylerin akıp gittiği tahliye borularında bir şeyler var diye düşünüyorum...Ama tüm duvarları da kırdırmak filan hiç göze alamıyorum, daha da yeni badan yaptırdık.

profiline baktım Ankara'daymışsın ben İzmit'teyim :))
sadece süpürge sesi olsa katlanır insan bende çalıştırıyorum sonuçta anlatılmaz yaşanır bir gürültü sanki 3. dünya savaşı bizim apartmanda yaşanıyor gibi bıktım yoruldum demek az kalır en kötü yanıysa 1 2 kişi değil apartmandaki herkes böyle hepsi birbirini tanıyor kime ne söyleyeceksin söylemeye kalksan yani sen bağdakini mi kovuyorsun olur :(
inşallah hortlamaz evindeki koku belki sadece bizim eve has birşeydir bu umarım kimsenin başına gelmez heleki kocası benimki gibi kokuya çok hassassa dayanılmaz bir durum oluyor

Canım biz de buraya aynen o dediğin gibi bi binadan kaçıp geldik...Çocukları patır patır patır koşarak iner, anabaları babaları desen binanın içinde çocugun arkasından haykırır, arabadan evlerine geldim inin hadi deme şekilleri DAAATTT DAAATTTTT kornaya basmaktır, bina kapısını GÜMMMM idye kapatırlar..Uyarınca da müteahhit biziz, sen daha dünkü çocuksun derler. Güler misin, ağlar mısın, yoksa sinirden katil mi olursun bilinmez...Gürültü çok daha fena birşey bilmez miyim... Burada ses konusunda neredeyse hiç sıkıntı yok da işte bu sefer de başka şeyler var.

kiracı olmak da zor ne güzel eviniz var
ben kiracıyım kendi evim olsun istiyorum
evde sorunlar cıkıyor yaptırıyorum cebimdem cıkıyor
ev sahibinden istemek ayıp olurmus gibi geliyor
insallah evinize ısınırsınız
kötü kokuydu yamuk duvarlar filan estetik problemler
binalarınız depreme dayanıklı mı acaba
ben o kadar yalap şalap yapılmıs ucuz borular kullanılmıs binalarda
korkardım sahsen acaba betondan da demirden de caldı mı diye
ev alırken deprem yonetmenligi var mı deprem kontrolü yapılmıs mı
zemini saglam mı acaba diye incelemekten alacak ev bulamıyoruz

kiracı olmak da zor ne güzel eviniz var
ben kiracıyım kendi evim olsun istiyorum
evde sorunlar cıkıyor yaptırıyorum cebimdem cıkıyor
ev sahibinden istemek ayıp olurmus gibi geliyor
insallah evinize ısınırsınız
kötü kokuydu yamuk duvarlar filan estetik problemler
binalarınız depreme dayanıklı mı acaba
ben o kadar yalap şalap yapılmıs ucuz borular kullanılmıs binalarda
korkardım sahsen acaba betondan da demirden de caldı mı diye
ev alırken deprem yonetmenligi var mı deprem kontrolü yapılmıs mı
zemini saglam mı acaba diye incelemekten alacak ev bulamıyoruz

Sorularının aynıları benim de aklıma geldi ve gelmeye devam ediyor, diğer mesajlarımda yazmıştım, gözünden kaçmış sanırsam.

Merhaba, ilişkiler anlamında bi dert değil ama özellikle birkaç gündür çok canımı sıkıyor bu durum. Biz yeni bir ev aldık ve taşındık.Önceden oturanlar evi çok hor kullanmışlar ve çok pis insanlarmış, apartman sakinleri de söylüyor bunu. Evi almadan önce gördüğümüzde biz da farkettik pis olduğunu ve binanın tamamının işçiliğinin kötü olduğu ama içini kendimiz yaptırırız diye düşündük, boya -badan- temizlik vs. sonucunda da bu pis şahısların kalıntılarından arınırız sandık. Çünkü evin konumu ve yeri çok güzel, o civarda o fiyata başka ev de bulamadık.

Ama şimdi neler mi oluyor? Banyodan gelen o pis koku geçmiyor...Çamaşır suyu döktüm, kostik döktüm, 2 kez sildirdim ama koku yeniden hortluyor...Evde köpek beslemişler ve tahminim köpeğe banyoyu kullandırtmışlar :59: Bir diğer mesele de zaten binanın işçiliğinin kötü olması...Çamaşır ve bulaşık makinesi suyu o kadar sesli alıyor ki, gürültüden ben korkuyorum borular delinecek diye...Diğer sorun duvarların yamuk olması... Baktıkça gözüme batıyor.Ve bugun en son banyoyla bitişik odanın duvarının alt kısmının yeni boyanmış duvarında kabarma ve nemlenme olduğunu farkettim,ki odayı hergün havalanadırırım.Demek ki o odadaki hafif tuhak bi kokunun sebebi de buymuş:59:Bi de rutubet zamanla sağlığımıza zarar verirse diye korkuyorum :59: Kabus evinde uyanmış zavallı bir korku filmi kahramanı gibi hissediyorum kendimi... Biliyorum, sağlık olsun, bunlar filan dert değil sağlık olduktan sonra ama şu birkaç gündür çok dert ediyorum...Bi de yani eski semtimize göre çok çok yüksek fiyatlara evlerin alınabildiği bir semt burası..Yani bizim için çok yüksek sayılabilecek bir fiyata aldık, bi ton tadilat yaptırdık, usta desen zaten ayrı bi beceriksiz çıktı, Duvarların boyaları kapılara, kapıların boyaları duvarlara bulaşmış, hiç özenmemiş. Onca para verdik, hiç içime sinmiyor, yeni ev aldık diye hevesle oturamıyorum :43:
Herkes yaşıyor mu evinde böyle sık sık sorunlar? Geçiyor mu düzeliyor mu bunlar, bunlarla yaşamayı mı öğreniyoruz? Evin mi var derdin varmış gerçekten.Kiracılık ne güzel ne özgürlükmüş meğer.

ilerde tesisatlarını degistirirsen sorun çözülür diye düşünüyorum ama bence sen o eve zaten baştan beri ısınmamıştın yanı bunada sebep eskı oturanların evi hor kullanmaları o yüzden evde cıkan her sorun sana çile gibi geliyo birde diğer durumlar ustanın becerıksızlıgı falan tuzu biberi oluyo ama bence tesisatları bi gözden geçirtin duvardakı nemlenmelerde tesısattan belkı boruda kaçak vardır inşallah mutlu olursun

ilerde tesisatlarını degistirirsen sorun çözülür diye düşünüyorum ama bence sen o eve zaten baştan beri ısınmamıştın yanı bunada sebep eskı oturanların evi hor kullanmaları o yüzden evde cıkan her sorun sana çile gibi geliyo birde diğer durumlar ustanın becerıksızlıgı falan tuzu biberi oluyo ama bence tesisatları bi gözden geçirtin duvardakı nemlenmelerde tesısattan belkı boruda kaçak vardır inşallah mutlu olursun

Çok haklısın, eski oturanların hor kullanmış olması gözümde evin değerini azaltıyor sanırım. Yani kokuyu kesmeye çalışırken "tanımadığım adamların b.kunu temizlemek" hissi geliyor içime ve iğreniyorum. Tesisatı da gözden geçirtmiştik aslında.Kendine her usta diyen de usta çıkmıyor malesef.Bizimki çırakmış demek ki.

Çok haklısın, eski oturanların hor kullanmış olması gözümde evin değerini azaltıyor sanırım. Yani kokuyu kesmeye çalışırken "tanımadığım adamların b.kunu temizlemek" hissi geliyor içime ve iğreniyorum. Tesisatı da gözden geçirtmiştik aslında.Kendine her usta diyen de usta çıkmıyor malesef.Bizimki çırakmış demek ki.

iğrenmene gerek yok evi zaten temizlemişsin artık o senin yaşadıgın ya da yaşayacagın ev bence evde problemleri çözerseniz seversin gibime geliyo inşallahta öyle olur telkinde bulun kendine :D ev ne kadar bakımsız kötüde olsa evi ev yapan kadındır ondan sebep güzel bir yaşam alanı olusturacagına eminim :D:D

iğrenmene gerek yok evi zaten temizlemişsin artık o senin yaşadıgın ya da yaşayacagın ev bence evde problemleri çözerseniz seversin gibime geliyo inşallahta öyle olur telkinde bulun kendine :D ev ne kadar bakımsız kötüde olsa evi ev yapan kadındır ondan sebep güzel bir yaşam alanı olusturacagına eminim :D:D

Çok sağol olumlu sözlerin için.:71:Umarım kokular geri gelmez, evde güzel anılar da biriktikçe eskiye dair tahminlerim ( pislik içinde nasıl yaşanmış olabileceği) silinir beynimden.

bukadar takma kafan asorun koku falan değil bence eve ısınamamışsın sen ben evlenince kendi evime gecmiştim ve daha önce kimse oturmamıştı ama hiç sevmiyordum evimi çok sıkılıyordum bu evi değiştirelim diye diye 1bucuk yıl sonra değiştirdik hiç oturulmamış bi ev alsaydın belki daha iyi olurdu kiracılar herzaman evi hor kullanıyor bazı istisnalarda var tabikide

giderlerin altında deve boynu diye bi sistem varmış o olmazsa koku gelirmiş inşallah sorununu çözersin bu zamanda ev sahibi olmak zor bi de böyle düşün o zaman ısınırsın evine güle güle otur

giderlerin altında deve boynu diye bi sistem varmış o olmazsa koku gelirmiş inşallah sorununu çözersin bu zamanda ev sahibi olmak zor bi de böyle düşün o zaman ısınırsın evine güle güle otur

Canım ben de forumlardan epey araştırdım, binbir tane sebep varmış valla, kimi aydınlatmalarda da bebek bezi birikintisi oluyormuş.Ner tuhaf insanlar var ya, havalandırmayı mı buldun pis bebek bezlerini atacak:53:
Sağol araştırıp bana yardımcı olmaya çalıştığın için ama deve boyunları mevcut bizde...Ya bi yerlerden sızan birşeyler var ya da eski pis insanların kalıntıları kaldı bi yerlede ben çözemiyorum :26:

canım öncelikle kendi evin olduğu için şanslısın güle güle otur diyeceğim sana. ama insanın içinin ısınmadığı bir evde güle güle oturması da zordur biliyorum. ben mimarım. binanız heralde en az 15 senelik olmalı ki böyle tesisat problemleri var. yok eğer yeni binaysa, o zamn çok kalitesiz boru kullanmışlar demektir. eski binalarda da zamanla borularda eskimeye bağlı problemler olur. muhtemlen borularda kaçak, çatlak da var ki rutubet yapıyo. iyi bir mimar bulsan baya için rahat eder. tesisatları, problemleri belirler, tesisatla ilgili yapılacaklara bakar,evin kolonlarında kirişlerinde problem var mı, depo ya da bodrum katlarda problem var mı, taşıyıcılar bu sızıntılardan etkilenmiş mi bakar.eğer öyle bi imkanın yoksa iyi ustalardan da en azından tesisat konusunda yararlan. imkan varsa apartman olarak tesisatı yeniletin. belediyelerde de binanın sağlamlığıı yerine gelip kontrol eden gruplar var, onları da sor, binanızı kontrol ettirin..ya da yapı denetim firmaları var mimarlar mühendislerden oluşan..
kaçıncı kattasın, altında üstünde kaç kat var?

eğer bina sağlamsa, tesisatı yenilerisniz koku falan kamaz merak etme. kendi evin olmasının tadını çıkar ve öncesini dert etme. başak insanları yüklerini at omzundn, kafandan canım..

canım öncelikle kendi evin olduğu için şanslısın güle güle otur diyeceğim sana. ama insanın içinin ısınmadığı bir evde güle güle oturması da zordur biliyorum. ben mimarım. binanız heralde en az 15 senelik olmalı ki böyle tesisat problemleri var. yok eğer yeni binaysa, o zamn çok kalitesiz boru kullanmışlar demektir. eski binalarda da zamanla borularda eskimeye bağlı problemler olur. muhtemlen borularda kaçak, çatlak da var ki rutubet yapıyo. iyi bir mimar bulsan baya için rahat eder. tesisatları, problemleri belirler, tesisatla ilgili yapılacaklara bakar,evin kolonlarında kirişlerinde problem var mı, depo ya da bodrum katlarda problem var mı, taşıyıcılar bu sızıntılardan etkilenmiş mi bakar.eğer öyle bi imkanın yoksa iyi ustalardan da en azından tesisat konusunda yararlan. imkan varsa apartman olarak tesisatı yeniletin. belediyelerde de binanın sağlamlığıı yerine gelip kontrol eden gruplar var, onları da sor, binanızı kontrol ettirin..ya da yapı denetim firmaları var mimarlar mühendislerden oluşan..
kaçıncı kattasın, altında üstünde kaç kat var?

eğer bina sağlamsa, tesisatı yenilerisniz koku falan kamaz merak etme. kendi evin olmasının tadını çıkar ve öncesini dert etme. başak insanları yüklerini at omzundn, kafandan canım..

Special thanks :71: Güya bizim evde de var bi inşaat mühendisi, kontrolü ona bırakınca bu oldu işte diye sinirleniyorum, keşke kendim dikkat etseydim her detayına :57: Bina yeni ve 10 katlı, ben tam ortadayım...Binada kullanılan malzeme dandik canım o belli, işçilik de kötü. Ben de bi çatlak patlak birşey olduğunu düşünüyorum da şimdi yeni badana yapılmış evde de duvarlar kırılmaz ki :50: Bari yazı filan bekleyim bakalım nolacak. Çok sağol vakit ayırıp yazdığın için.

Simdi ben sana kiraci olarak geldigim evde yaptirdigimiz tadilatlari anlatayim.Belki icin rahatlar.1.Pencerelerinin hic birinde demir yoktu ev sahibine demir istedigimizi anlattik yaptiramam dedi kiraya sayalim dedik.Zaten size evi cok uyguna verdim kiraya da sayamazsiniz dedi.Kirada oturacagimiz ev icin pencerelerin tamamini cebimizden yaptirdik.Kendimiz icin.2Mutfak dolaplari paramparcaydi.yenilerini aldik ve ev sahibi sonra yaninizda goturecekseniz alin dedi.Tamam dedik 3.Boyasi igrencti,sivalari dokulmustu,sofbeni yoktu,dolap kapaklari kirikti,pencere camlarinda sorunlar vardi....Kendimiz yaptirdik.Halilarim ufak geldi ev bayagi genis.Bir suru buyuk hali almak zorunda kaldik.Ha niye mi???Kendi mutlulugumuz icin.Hakkaten evi ucuza kiralamistik.Yaptigimiz masraflardan sonra bile yine de benzeri evlere kiyasla yine ucuz.Mekani cok iyi...En az 6-7 yil yasayacagimiz bir ev icin yaptigimiz masraflar deger diye dusunuyorum.Ha bu arada baska sehirde kendi evimiz var.Isimiz burada oldugu icin burada oturmak zorundayiz.Emek verdikce sevmeye basliyorsunuz.Ustalar her turlu careyi biliyorlar.Danisin Insallah sana umut ISIGI olacaklardir. EV alma komsu al demis Atalarimiz.Bakalim komsularin nasil cikacak???

biz de bisüre önce ev aldık ev yeni.ilk taşındığımda banyo ve misafir wc sinde ağır bir koku vardı ama buna karşın asla tuz ruhu gibi şeyler dökmedim temizlikçiye de döktürmedim çünkü o tür maddeler kokuyu daha da sabitliyor eski oturuduğum evde tecrübe etmiştim.Diğer temizlik maddeleriyle temizletip naftalin parçaları attım kıyıya köşeye..naftalin acayip kokuyu emiyor..daha sonra kokunun kaynağının deveboynu olduğunu farkettik ve sorunu çözdük ancak hala da naftalin kullanırım lavabolara biriki tane koyarım koku yok:)

öncelikle kafandan silmelisin senden önce oturanları yoksa ısınamazsın eve..mesela banyoda değişiklikler yap..mobilyasını fayansını kırdır borulara baktır duşakabini farklı modern bişe yaptır banyoyu güzel şık gösteren renkler kullan..canlı renkler..belki de çokkafana taktğın için ısınamıyorsun ve evde kusur arıyorsun..

Son düzenleme:
biz de bisüre önce ev aldık ev yeni.ilk taşındığımda banyo ve misafir wc sinde ağır bir koku vardı ama buna karşın asla tuz ruhu gibi şeyler dökmedim temizlikçiye de döktürmedim çünkü o tür maddeler kokuyu daha da sabitliyor eski oturuduğum evde tecrübe etmiştim.Diğer temizlik maddeleriyle temizletip naftalin parçaları attım kıyıya köşeye..naftalin acayip kokuyu emiyor..daha sonra kokunun kaynağının deveboynu olduğunu farkettik ve sorunu çözdük ancak hala da naftalin kullanırım lavabolara biriki tane koyarım koku yok:)

Sağolasın tavsiye için. Ben de kostik döktüm, organik kalıntıları, namı diğer insan kiri, gideriyormuş...Yoksa tuzruu zaten olmaz, boruları eritir diye biliyorum... Naftalinlik düzeye getirebilirsem naftalin iyi fikir, ben de atıyım bi kaç tane...

Simdi ben sana kiraci olarak geldigim evde yaptirdigimiz tadilatlari anlatayim.Belki icin rahatlar.1.Pencerelerinin hic birinde demir yoktu ev sahibine demir istedigimizi anlattik yaptiramam dedi kiraya sayalim dedik.Zaten size evi cok uyguna verdim kiraya da sayamazsiniz dedi.Kirada oturacagimiz ev icin pencerelerin tamamini cebimizden yaptirdik.Kendimiz icin.2Mutfak dolaplari paramparcaydi.yenilerini aldik ve ev sahibi sonra yaninizda goturecekseniz alin dedi.Tamam dedik 3.Boyasi igrencti,sivalari dokulmustu,sofbeni yoktu,dolap kapaklari kirikti,pencere camlarinda sorunlar vardi....Kendimiz yaptirdik.Halilarim ufak geldi ev bayagi genis.Bir suru buyuk hali almak zorunda kaldik.Ha niye mi???Kendi mutlulugumuz icin.Hakkaten evi ucuza kiralamistik.Yaptigimiz masraflardan sonra bile yine de benzeri evlere kiyasla yine ucuz.Mekani cok iyi...En az 6-7 yil yasayacagimiz bir ev icin yaptigimiz masraflar deger diye dusunuyorum.Ha bu arada baska sehirde kendi evimiz var.Isimiz burada oldugu icin burada oturmak zorundayiz.Emek verdikce sevmeye basliyorsunuz.Ustalar her turlu careyi biliyorlar.Danisin Insallah sana umut ISIGI olacaklardir. EV alma komsu al demis Atalarimiz.Bakalim komsularin nasil cikacak???

Ne güzel anlatmışsın...Sizin ev sahibi de çok tuhafmış ama vicdansız mı desem ne desem :57: Güle güle oturun evinizde :71:

arkadaşlar banyo ve benzeri yerdeki pis kokular için size giderleri kontrol etmenizi öneriyorum mesela çamaşır makinasının gider hortumundan çok kötü kokular gelir hortumun kenarına naylon poşet sıkıştırırsanız hava akımı olmuyor ve koku eve dolmuyor inşallah koku meselesine çözüm bulursunuz kokan evde oturmak çok zor:50::50::50:

Back
X