- 16 Ağustos 2024
- 3.070
- 5.469
- 73
- Konu Sahibi FloppyDisk
Kızlar da fena oluyor vallahi benim vardı üniversitede bir arkadaşım öyleDuvarı tırmalamışlar :) muhtemelen erkek yada erkeğimsi![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kızlar da fena oluyor vallahi benim vardı üniversitede bir arkadaşım öyleDuvarı tırmalamışlar :) muhtemelen erkek yada erkeğimsi![]()
Evin bir insan gibi davrandığı konusunda şüphe yok. Özür dileyeceginiz yerde hadsizlige devam. Ne çirkin.Yapay zeka anladı, anladığı şeklini sizinle paylaşayım, cümlem ironi içerir.
Gerçek anlamı:
Sanki ev bir insan gibi davranmış da, bize kasıtlı olarak zarar vermiş. Yani “ev bize kazık attı” gibi komik bir abartmayla aktarılıyor.
Ama burada gerçek suçlu ev değil, genelde evle ilgili yaşanan bir olumsuzluk (masraf, sorun, tamirat vs).
Örnek durum:
- Yeni taşındınız, evi baştan aşağı boyattınız, kombi bozuldu, borular patladı, parkeler şişti…
- Biri halinizi soruyor, siz de:
“Vallahi ev bize geçirdi!”
diyorsunuz.
Bu durumda ironi şu:
Ev canlı bir şey değil ki “geçirsin”! Ama siz, başınıza gelen tüm masraf ve yorgunluğu esprili ve hafif sitemli bir şekilde “suçlu” olarak eve yüklüyorsunuz.
Kısa özet:
İronik olarak “ev bize geçirdi” demek, evle ilgili yaşanan sıkıntıları, sanki ev isteyerek yapmış gibi abartılı ve esprili bir şekilde anlatmaktır.
Benim ev arkadaşım evimizi yaktı onun yüzünden beni dövecekti ev sahibiKızlar da fena oluyor vallahi benim vardı üniversitede bir arkadaşım öyle![]()
Tam öğrenci değildi bunlar. bir iki ders alıyorlar aynı zamanda çalışıyorlardı. 18 - 19 yaşında değillerdi. Kısacası Öğrenci aparatı değil. Çevrelerinde aileler var. Site içi. öğrenciler eskisi gibi apart tutamıyor ne yazıkki. Bir çoğu yurtta.Herkes kiracınız normal aileymiş gibi yorum yapmış, ama siz öğrenci apartından bahsediyorsunuz.
Eğer öğrencilere kiraya veriyorsanız bence bunları göze almalıydınız. Kira tutarını bu şekilde belirlemeliydiniz. Ben mezun olalı çok oldu ama benim zamanımda böyle apartlarda öğrenciler temizlik yapmazdı, apart sahibi yada görevlisi, haftalık temizlikçi gönderirdi. Yani öğrencilerden temizlik yapılmasını beklemek biraz mantıksızlık gibi geliyor bana, ne yapacak mesela sınav zamanında ayy dur ben bi banyo yıkayayım mı diyecek, demezler. Sınava çalışmayan tipler de zaten evde parti verir her iki öğrenci tipi de evde temizlik yapmaz kolay kolay. Bizler gibi her hafta dip köşe temizlik beklemeyin, tekrar kiraya verecekseniz kira bedelini ona göre ayarlayım bence
ErkeğimsiDuvarı tırmalamışlar :) muhtemelen erkek yada erkeğimsi![]()