Kiracı sorunu

melisayd

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2024
9
1
1
21
Merhaba bizimde başımızda bir sorunlu kiracı var. Bir sene oyaladı bizi bugün yarın çıkarım evden diye dava açma süresini kaçırdığımız için anca bu yıl açabildik şimdi mahkeme günü bekliyoruz.

Cevap dilekçesine de bulabildiği ne kadar yalan varsa sıralamış yok zam istiyorlarda tehtid ediyorlarda bu davanın açılmaması gerekiyor gece gece strese girdim bir senedir huzur kalmadi hayatımızda çok içim sıkılıyor aynı süreçlerden geçen var mı ?

Allahından bulsun diyorum,bulur da.kimsenin yaptığı yanına kalmaz. Bir ev almak kolay değil, ne emeklerle alınıyor, girip içinde oturup ta o evin sahibine böyle zulüm edeni de Allah bildiği gibi yapsın. Elbet defolup gidecektir.

Öyle gerçekten dediğiniz gibi kolay alınmıyor ev tek odalı evde 4 kişi üç kedi beraber yaşamaya çalışıyoruz babam 70 yaşında adam salonda kalıyor birde iftira atıyorlar çıldırmamak insanin elinde değil yasaları kendi çıkarları için kullanıyorlarda bakalım bir daha ev verir mi onlara diğer ev sahipleri

Haklar hep kiracılardan yana . Asılsız şeylerden bahsediyorsa. bunları kanitlayamiyorsa kisi sizde iftira davası açın . Avukatınız vardır diye düşünüyorum danışın. Böyle sizinle uğraşan insanlarla uğraşmak gerek o dilden anliyorlar.
Anlasamama sebebi neydi sizin kira mı?

Eve ihtiyaç durumumuz oluştu maalesef kardeşim deprem bölgesinde yaşıyor eve o da gelince sığamadık hep beraber büyük eve geçecektik sürekli siz benden zam istiyorsunuz eve ihtiyacınız yok beni taciz ediyorsunuz diyor en son eylül ayında konuşmuşuz kendisiyle 15 bin lira tek odaya kira ödüyoruz o 5 odalı evde 6 bin liraya oturuyor şaka gibi iş gerçekten.

Yazık yani, şaka gibi... İnşallah Bi an önce defolup gider... Biri kiracıyı çıkarabilmek için taşınma masrafını karşılamıştı

Ben sizi haklı buldum. bu yüzde 25 zam olayı çok saçma zaten. 6.000 tl ye nereye giderseniz gidin kiralık ev bulamazsınız. Eski kiraci olsa bile bukadar düşük olması mantıksız. Siz ihtiyaç için dava açmışsınız büyük ihtimallede kazanırsınız.

Yazık yani, şaka gibi... İnşallah Bi an önce defolup gider... Biri kiracıyı çıkarabilmek için taşınma masrafını karşılamıştı
biz kira ödediğimiz için günün sonunu zor getiriyoruz ne yazik ki teklif edecek paramızda yok avukat masrafı mahkeme masrafi derken bittik zaten

Ya birde işin en saçma tarafı evin arkasındaki binada kirada oturuyoruz konumda aynı tek odaya biz 15 bin o 6 bin umarım dediğiniz gibi bizi haklı bulurlar da defolup gider hayatımızdan

Ya birde işin en saçma tarafı evin arkasındaki binada kirada oturuyoruz konumda aynı tek odaya biz 15 bin o 6 bin umarım dediğiniz gibi bizi haklı bulurlar da defolup gider hayatımızdan
Bulurlar merak etmeyin zaten başka bir eviniz yoksa ihtiyaç halinde kiracıyı çıkara bilme hakkına sahipsiniz. Kendinizde oturacaginiz için bir sorun olmaz. Sadece tekrar kiraya vermek isterseniz belli bir süre verilemiyor. Sizde de öyle bir durum yok zaten. Kaybeden tarafinda masraflari karsilamasi gerekiyor avukat masrafının hepsini belki alamazsınız ama mahkemenin belirledigi bir tutarı geri alabiliyorsunuz diye biliyorum dosya masrafları vs . Bunuda araştırın avukatınız zaten bilgilendirilmiştir sizi de en azından azda olsa bir mebla iyi olur.

Kedi daha doğrusu hayvan seven insan benim için her zaman binlerce adım öndedir. Özel mesaj atın bana bakalım neymiş davanın konusu yardımcı olayım en azından hukuki yorum yapayım. Geç dönebilirim ama mutlaka dönerim

Yorumunuz beni nasıl mutlu etti anlatamam 3 kedimi de sokaktan sahiplendim bin kilometre uzak şehre taşınırkende yanımdalardı şimdide nereye gidersek beraberiz dava da aslında basit ihtiyaç nedeniyle tahliye davası karşı taraf cevap olarak ihtiyaçları yok onun tek derdi zam diye işleri çirkinleştirdi

Şehir neresi büyük şehir mi ? İstanbul izmir Ankara bu üç şehirden birisi mi

Bu zamana kadar tehdit etmediyseniz korkulacak birsey yok avukat tutun kiraci ne nadar yüzsüz ya yalani ispatlanirsa basina geleceklerindrn haberi yok

Bu zamana kadar tehdit etmediyseniz korkulacak birsey yok avukat tutun kiraci ne nadar yüzsüz ya yalani ispatlanirsa basina geleceklerindrn haberi yok
Yok yok çok şükür hiç tehtid hakaret olmadi aksine biz tehtid edildigimiz için şikayette bulunduk

Ev kimin üzerine? Sizler kirada mı oturuyorsunuz? Eğer evin tapusuna sahip olan kişinin aynı il sınırları içerisinde başka evi yoksa ve kirada oturuyorsa ihtiyaçtan çıkartabilir kiracıyı. Ayrıca kira kontratı üzerinden 10 sene geçtiyse yine sorgusuz sualsiz çıkartabilirsiniz. Bu iki durumda kiracının yok zam istediler, yok tehdit ettiler iftiraları bir işe yaramaz. Ancak eğer bu iki koşulu karşılamıyorsanız maalesef işiniz zor. Ev kolay alınmıyor ama bir kiraya verdiniz mi kiracınız kötü niyetliyse yasaları kendi lehine kullanabiliyor, çünkü yasal hakkı oluyor maalesef, 10 yıl süreyle evin tapusunu vermiş gibi bir şey oluyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…