• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kiracılar, bilgi sahibi olanlar bir bakar mısınız?

öncelikle ev sahibi çık diyorsa çık, durma, böyle durumlarda nasıl oturabiliyorsunuz diyenlere katılmıyorum. ev sonuçta bu, kimse birkaç ay ya da 1 sene sonra taşınmak için ev kiralamıyor. taşınmak maddi manevi yük, alışma süreci vs derken insanın hayatı çok etkileniyor. o yüzden öyle kimse kafasına göre canım istiyor çıkarıyorum diyemez. ev benim diyemez. ev benim diyecek insan evini kiralamayacak o zaman, turşusunu kuracak.

satacağım diye kiracı çıkarıyorum diye bişey yok, içinde kiracı varken de satabilir. ha zor mu satılır kolay mı satılır o kiracının sorunu değil. satın alacak kişi çıkarmak isterse de 6 ay süresi vardır.

konu sahibi, böyle çakallara prim vermeyin ama eşiniz ev sahibi ile konuşup ortak nokta bulmayı denesin bence. hamile olduğunuz için söylüyorum bunu. ego yapmaya gerek yok arasın konuşsun, nedir ne değildir anlaşsınlar. gerçekten satma niyeti varsa buyursun satsın belki alan kişi sizi yollamayacak?

Bu ne demek benim simdi evim var kiraya verdim birkac yıl sonra satacağim ama kiracımın 10 yıl oturmasını bekleyecegim öyle mi saka heralde bu :deli:
Ayrıca ev sahibi çik dedikten sonra oturmak ne demek onuda anlamadım nerdeyse 2 ay önce habər vermiş daha ne yapsın adam

Yanlış anlamışsınız, kiralık evi satışa çıkartırsınız yeni ev sahibi çıkartabilir.

Ev sahibinin çık demesiyle kiracı çıkmaz tabi ki. 😂
Kirasını zammını düzenli ödeyen kiracıyı çıkarmak için o eve taşınmanız veya kiracının çevresine zarar vermesi gerekiyor.

Daha ne yapsın adam değil, son güne kadar oturur kiracı.

Sozlesmenizde aksine hukum yoksa:

kira sozlesmesi iptal edilmedigi takdirde her sene 1’er senelik sekilde yenilenir yani suresiz hale gelmez. Sozlesme bitim tarihinden, sozlesmede belirtilen sure oncesinde bir ihtarname ile sizden tahliye talep edilir (bu sure minimum 15 gun ama sozlesmede daha uzun tutulabilir). Ev sahibi bunlari yerine getirdiyse tahliyenizi pekala isteyebilir. Siz arayip durumunuzu izah edin bence, kocanizin inadi sizin hamile halinizle tasinmak zorunda kalmanizdan daha degerli degildir diye dusunuyorum 🤦🏼‍♀️

Benim kira bilgim bu kadar 😅

Tamamen yanlış bilgi, kusura bakmayın. 😅

Kira sözleşmesi otomatik yenilenir, tefe tüfe kadar zam yapma hakkı vardır.

15 gün önceden haber verdim hadi evimden çık diyemezsiniz. Ev sahibinin tahliye için hiçbir şansı yok.

Ev satılırsa yeni ev sahibi çıkmalarını ister, sözleşme geçersiz hale geliyor sonuçta. Ev sahibi kiralık eve taşınacaksa, kiracı çevreye zarar veriyorsa veya kiracı ödemelerini düzgün yapmıyorsa çıkartılabilir.

Hiç bir şekilde kanunlar ev sahibinden değil anladığım kadarıyla, peki kiracıyı nasıl çıkarabiliriz evden? Kiralarini düzenli ödüyor ama mesela çok ses yapıyor devamli sikayet geliyor. Bu durumda ne yapılabilir?

Konu sahibi ayrıca ev sahibi çıkın demiş neden ısrarla oturuyorsunuz ki? Satacağı kişide belki evde oturmak isteyecek o zaman mecbur taşınmak zorunda kalacaksınız. Zorlamanın mantığı varmı

Kiracı çevresine zarar verdiği zaman bu çıkartma sebebi diye biliyorum, şikayet edilirse resmi tutanaklarda kaydı geçer.

Bu tip çıkarmalarda delil nasıl toplanacak nasıl olacak sorulmalı tabi.

Ben de ev sahibiyim kiracim oturuyor evimde. Evi saticam diye sizi evden çıkaramaz, evi gerçekten satarsa yeni alan kişinin sizi çıkarma hakkı vardır. Tabi daha öncesinde tahliye taahhütnamesi imzalamadiysaniz. Zam olayı da sözleşmenizde nasıl yaziliysa öyle yapılır. Ha deyince de ev satılmıyor aylarca alıcı beklicek muhtemelen o esnada evi boş mu duracakmis? Sizi çıkarmak için saticam demiş olabilir büyük ihtimalle. Ben evi satacak olsam kiracima haber veririm satınca da yeni ev sahibi ile kendileri anlaşır niye çıkarayım ki kiracimi evden.

Kimseye ev gostermek zorunda değilsiniz
Zorunluluk yok ama ben tantanayla uğraşamam o yüzden çıkarım. Ev sahibi satmak için değil de zam için yapıyorsa hayrını görmez zaten. Satış içinse bir şekilde satar önceden haber vermiş, satamaz diye bir kural yok diye biliyorum

Merhaba hanımlar,
Konuya direk giriyorum. Dün profilimde de yazmıştım. Bu yıl evimde 3.yılım doluyor. Ağustos’un 1 inde sözleşme yenilenecekti ta ki 2 gün öncesine kadar 💆🏻‍♀️
Ev sahibimiz önümüzdeki ay evi boşaltmamızı bu yıl kontratı yenilemeyeceğini evi satacağını söylemiş. Daha doğrusu emlakçı aracılığıyla yani emlakçı aramış eşimi. Ben 6 aylık hamileyim 7.aya giriyorum ve 2 gündür allak bullak oldum. Çünkü ev yok 😥 malum düğün mevsimi evler internette ilana bile verilmeden direkt tutuluyor. Biz hemen çıkmasak bile bebekle çok daha zor olacak eminim. Ev ara bul, bulduğunu dolaş, toplan yerleş bebekle aşırı zor olur. 😔

Sorum aslında şu. Sözleşmeden 3 ay önce yazılı bildirimde bulunması gerek falan diyenler oldu. Bu konuda bilgisi olan veya öneride bulunacak olan var mı? İyi şeyler duymaya öyle çok ihtiyacım var ki ben bebek alışverişi hayalleri kuruyodum korkunç bi belirsizlikle karşı karşıyayım. Eşim de inatla ev sahibini aramıyor. Zam için yaptığını kendisinin onu zaten arayacağını söylüyor. Ben aşırı stresliyim. Bilgisi olan bana bişeyler söylesin ne olur 😞
Kontratı haklı bir gerekçe olmadan fesh edemez.onceden haber vermesi de bunu değiştirmez. Ama satabilir tabi.sattigi kişinin ev ihtiyacı varsa,yatirim için değil de oturmak için aldıysa sizi çıkarabilir.

Kimseye ev gostermek zorunda değilsiniz
Zorunda.zorluk Çıkarsa ev sahibi gün tespiti yaptırıp evi gösterebilir kanunen.aralarinda anlasamazlarsa gün belirleniyor. Kiracının gönlüne kalmış değil. Evi satmaya her an hakkı var. Yeni ev sahibiyle paslasir. Adamın mülkü satmaya da hakkı var

Merhaba hanımlar,
Konuya direk giriyorum. Dün profilimde de yazmıştım. Bu yıl evimde 3.yılım doluyor. Ağustos’un 1 inde sözleşme yenilenecekti ta ki 2 gün öncesine kadar 💆🏻‍♀️
Ev sahibimiz önümüzdeki ay evi boşaltmamızı bu yıl kontratı yenilemeyeceğini evi satacağını söylemiş. Daha doğrusu emlakçı aracılığıyla yani emlakçı aramış eşimi. Ben 6 aylık hamileyim 7.aya giriyorum ve 2 gündür allak bullak oldum. Çünkü ev yok 😥 malum düğün mevsimi evler internette ilana bile verilmeden direkt tutuluyor. Biz hemen çıkmasak bile bebekle çok daha zor olacak eminim. Ev ara bul, bulduğunu dolaş, toplan yerleş bebekle aşırı zor olur. 😔

Sorum aslında şu. Sözleşmeden 3 ay önce yazılı bildirimde bulunması gerek falan diyenler oldu. Bu konuda bilgisi olan veya öneride bulunacak olan var mı? İyi şeyler duymaya öyle çok ihtiyacım var ki ben bebek alışverişi hayalleri kuruyodum korkunç bi belirsizlikle karşı karşıyayım. Eşim de inatla ev sahibini aramıyor. Zam için yaptığını kendisinin onu zaten arayacağını söylüyor. Ben aşırı stresliyim. Bilgisi olan bana bişeyler söylesin ne olur 😞
Canım bizim kira sözleşmemizin bitmesine 6 ay varken ev sahibimiz evi sattı bize hiç haber vermeden. Yeni ev sahibi kira sözleşmesi.bitince çıkmamızı istedi. Son 1 ay kala ihtarname çekti noterden çıkmamız için. Çıkmadık, git mahkemeye ver dedik. O da uğraşmak istemedi çünkü mahkemeye verse 6 ay sürüyor hemen hemen. Bize 1 yıl daha oturun dedi, inşallah 2 ayımız kaldı biz de çıkacağız.

Anlıyorum seni çok zor bir durum, bende yeni evliydim herşeyimi bu eve göre almıştım. Hatta kirası bile Doğu'daki bir şehre göre fazlaydı, 1900 TL ama yine de 1 gün geciktirmedik Başta tutarken satmayacam demişti 6.ayımızda hiçbir açıklama yapmadan sattı aniden. Bende bu evi çok sevmiştim hatta 2 yıla satın alırız diye düşünmüştük ama ev sahipleri gerçekten çok acımasız olabiliyorlar.

Eğer her sene yeni kira sözleşmesi imzalamadıysanız, TBK'ya göre kiracı 10 sene oturulabilir. Yani sizin her sene uzatma hakkınız var. 10 sene boyunca. Ev sahibi ise 10 senenin sonunda sizi yasal sürelere uyarak çıkarma hakkına sahip.
Bunu bilen ev sahipleri her sene sözleşme imzalatır ki çıkarma hakkı olsun. Ama bilmeyenler kiracının isteği ile çıkmasını beklerler.

Ayrıca evde siz varken satarsa, yeni ev sahibi 1 ay içinde size evi aldığını bildirir. Daha sonra noterden 6 ay içinde çıkmanız için süre verir. Yasal olarak durum bu. Panik yapacağınız bir durum yok bence. Şu an satılsa 6 ay süreniz olur. Hakkınızda hayırlısı olsun.

öncelikle ev sahibi çık diyorsa çık, durma, böyle durumlarda nasıl oturabiliyorsunuz diyenlere katılmıyorum. ev sonuçta bu, kimse birkaç ay ya da 1 sene sonra taşınmak için ev kiralamıyor. taşınmak maddi manevi yük, alışma süreci vs derken insanın hayatı çok etkileniyor. o yüzden öyle kimse kafasına göre canım istiyor çıkarıyorum diyemez. ev benim diyemez. ev benim diyecek insan evini kiralamayacak o zaman, turşusunu kuracak.

satacağım diye kiracı çıkarıyorum diye bişey yok, içinde kiracı varken de satabilir. ha zor mu satılır kolay mı satılır o kiracının sorunu değil. satın alacak kişi çıkarmak isterse de 6 ay süresi vardır.

konu sahibi, böyle çakallara prim vermeyin ama eşiniz ev sahibi ile konuşup ortak nokta bulmayı denesin bence. hamile olduğunuz için söylüyorum bunu. ego yapmaya gerek yok arasın konuşsun, nedir ne değildir anlaşsınlar. gerçekten satma niyeti varsa buyursun satsın belki alan kişi sizi yollamayacak?
Çok haklısınız. Ben de aramasından yanayım ego,gurur yani şu an gerek yok. Hamilelik olmasaydı yapsın banane ne zaman ev bulursam o zaman çıkıcam diye resti çekerdim. Bende sakin sakin ev arardım. Şimdi yana yakıla stres üzüntüyle bakıyorum bulamadıkça daha çok panik oluyorum. Yemeden içmeden kesildim uykudan kaç kere uyandığımı kalbimin sıkıştığını size anlatamam. Durum bu olmasa gayet rahat olur Umur etmez gerekirse sokak aralarını sabahtan akşama kadar gezerdim. Şu an onu da yapamıyorum bi umut emlakçıların beni de aramasını bekliyorum. Yahut ev sahibi zam için yapmış olsun düzen bozulmadan en azından çocuk biraz kendine geldiğinde sağa sola bırakır kendim gezerim. Bi de 3 yıldır bu çocuğu bekliyoruz ne hayaller kurarken tepetaklak olduk gerçekten 😞

Ev sahibi daha fazla kira almak için çıkartıyorsa kiracıyı o ah almış olmaz mı? Kiracı hayrını görme derse ne olacak? Mal adamın, kullanım hakkı kirasını verdiği sürece kiracının.
Ben yazılı olmayan adabı muaşeret kurallarından bahsediyorum hanımefendi

Merhaba hanımlar,

Evet size en az 1 ay önceden bildirmesi gerekiyordu. Aynı şekilde sizinde. Hatta noter aracılığı ile bile yapılıyor çoğunlukla. Haklı olduğunuz için emlakçıya çıkmayacağınızı bildirebilirsiniz. Ev satılana kadar kimbilir nekadar zaman geçer.

Ben yazılı olmayan adabı muaşeret kurallarından bahsediyorum hanımefendi
Ben sizi de anladım. Ya bu durum öyle karışık ki aslında karşılıklı yani. Şu an çok zor durumdayım ve ben çıkınca başkasına daha yüksek fiyattan verdi diyelim. Bana bu halimle bunları yaşatıp kalbimi ağlattı. (Gerçekten paraya ihtiyacı yoksa. Evi satıp arsa alacağını beyan etmiş) peki benim kalbimi bu kadar ağlatırken o hayır görür mü? Tekrar söylüyorum konu saptı gerçi de gerçekten ihtiyacı yoksa diye. Evi satıp arsa alacak olmak şu an için çok büyük bi gerekçe değil. Oğlum/kızım evlenecek gelecek veya ben geleceğim ki bildiğim aynı şehirde oturduğu ev var kendine ait. Bu durum konuyu saptırmak olur aslında 😕

Çok haklısınız. Ben de aramasından yanayım ego,gurur yani şu an gerek yok. Hamilelik olmasaydı yapsın banane ne zaman ev bulursam o zaman çıkıcam diye resti çekerdim. Bende sakin sakin ev arardım. Şimdi yana yakıla stres üzüntüyle bakıyorum bulamadıkça daha çok panik oluyorum. Yemeden içmeden kesildim uykudan kaç kere uyandığımı kalbimin sıkıştığını size anlatamam. Durum bu olmasa gayet rahat olur Umur etmez gerekirse sokak aralarını sabahtan akşama kadar gezerdim. Şu an onu da yapamıyorum bi umut emlakçıların beni de aramasını bekliyorum. Yahut ev sahibi zam için yapmış olsun düzen bozulmadan en azından çocuk biraz kendine geldiğinde sağa sola bırakır kendim gezerim. Bi de 3 yıldır bu çocuğu bekliyoruz ne hayaller kurarken tepetaklak olduk gerçekten 😞
bu kadar takmayın kafaya her türlü siz haklısınız, kimsenin babasının ülkesi değil burası hakkınız neyse onları yaparsınız işi yokuşa sürerse. böylelerine prim verdikçe istedikleri gibi at koşturuyorlar. belki de ağzınızı arıyor şansını deniyor bilemezsiniz ki. şark kurnazı mıdır nedir evi satıcam sen çık nedir yahu? evi alıp kendisi oturacak biri için sorun olur bu durum ama sizin sorununuz değil. kirayı düzenli ödediğiniz sürece hiçbir şey yapamaz uğraşsın dursun. ama önce uzlaşma, konuşma yoluna gidilsin. gözleri hayatta doymaz bunların. şükredecekleri yerde daha fazlasını isterler. mezara götürecekler sanki. insan şu pandemi zamanı kira zammını da ona göre yapar. 1.5 senedir ülkenin anası ağladı. 5 kişiden 3'ü kirasını ödeyemiyor, kira ödeyen kiracıyı baş tacı yapması lazım şu zamanda ev sahiplerinin.

bu kadar takmayın kafaya her türlü siz haklısınız, kimsenin babasının ülkesi değil burası hakkınız neyse onları yaparsınız işi yokuşa sürerse. böylelerine prim verdikçe istedikleri gibi at koşturuyorlar. belki de ağzınızı arıyor şansını deniyor bilemezsiniz ki. şark kurnazı mıdır nedir evi satıcam sen çık nedir yahu? evi alıp kendisi oturacak biri için sorun olur bu durum ama sizin sorununuz değil. kirayı düzenli ödediğiniz sürece hiçbir şey yapamaz uğraşsın dursun. ama önce uzlaşma, konuşma yoluna gidilsin. gözleri hayatta doymaz bunların. şükredecekleri yerde daha fazlasını isterler. mezara götürecekler sanki. insan şu pandemi zamanı kira zammını da ona göre yapar. 1.5 senedir ülkenin anası ağladı. 5 kişiden 3'ü kirasını ödeyemiyor, kira ödeyen kiracıyı baş tacı yapması lazım şu zamanda ev sahiplerinin.
Kendi evi dükkanı düzeni başka bir ilçede. Kirasını düzenli aksamadan aldı 1 gün bile gecikmedi. Çevremde kirasına 50-100 lira zam yapanlar var ev sahipleri gık çıkarmıyor öyle özeniyorum ki.. biz 300-350 gibi bi rakam teklif edicez bu yıl. Üfeyle aşağı yukarı uyuyor. Bakalım nasip inşallah zam içindir diyorum. Bu durumda anlaşmayı çok isterim mecbur kaldığım için.. herkes kurnaz olmuş bu evi ararken bir kaç tane evi favorilerime ekleyip aralarından seçmiştim. Şimdi ilandaki evler ya aşırı pahalı ya da çok eski. 2-2.500 arası şöyle elle tutulur ev Yok. Bir de anlatamıyorum defalarca yazdım. Emlakçılar ellerinde evleri tutuyo benim şimdi karşımda bi bina var 16 daireli sadece 2 tanesi dolu. Diğer dairelerde hiç ilan Yok internette de Yok emlakçıya sordum bilmiyorum ama muhtemelen hepsi satılıktır dedi. Kiralıklar da yeni evlenenlere veya taşınmak zorunda olanlara mecbur kaldıkları için şişik fiyattan veriyorlar. Karmaşa burda başlıyo işte. Yoksa “İstanbul’da ev bulmak ne kadar zor olabilir ki yaaa?” Diye ben de söylerim. He bir de ben 2 ilçeye bakıyorum bu arada. Bulamamamda onun da etkisi var tabi. İlanlar hep satılıkta onun da etkisi var.. Evler öyle uçuk ki burada komşum geçen sene 420 ye aldı bu sene 680 e satıyo olabilir mi böyle bişey oluyo işte 🤦🏻‍♀️

Tamamen yanlış bilgi, kusura bakmayın. 😅

Kira sözleşmesi otomatik yenilenir, tefe tüfe kadar zam yapma hakkı vardır.

15 gün önceden haber verdim hadi evimden çık diyemezsiniz. Ev sahibinin tahliye için hiçbir şansı yok.

Ev satılırsa yeni ev sahibi çıkmalarını ister, sözleşme geçersiz hale geliyor sonuçta. Ev sahibi kiralık eve taşınacaksa, kiracı çevreye zarar veriyorsa veya kiracı ödemelerini düzgün yapmıyorsa çıkartılabilir.
Elbette zam olacak, her sozlesmenin sartlarinda yaziyor zaten bu bilgi ondan bahsetmiyoruz, tahliye vs otomatik olarak 1’er senelik yenilenir yani sozlesme suresiz hale gelmez. Sozlesme baslangic ve bitis tarihleri ayni kalir yani ve bu sekilde de bitis tarihinden once bildirim yapan ev sahibi tahliye isteyebilir.

Yemeden içmeden kesilmeyin. Ev sahibinize durumu anlatın bir taraftan gözünüz ev arasın denk gelince çıkarsınız. Ancak buradan okuduğum şeylere göre paldır küldür kimse sizi evden çıkaramaz.

Elbette taşınmak masraf, iş güç vs ama oturduğum evin sahibinin gönül rızası olsun isterim kendi adıma. Sonuç olarak gebelikte, lohusalıkta zor olsa bile çevrenin desteği ile taşınmak mümkün.

Merhaba hanımlar,

maalesef yapabileceğiniz hiçbir şey yok, bir an evvel ev bulmaya bakın

Back
X