- 12 Aralık 2018
- 1.428
- 2.032
- 133
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Zorunda.Kimseye ev gostermek zorunda değilsiniz
Adamın belki paraya ihtiyacı çıktı sattı. Hayat bu, insanların beklenmedik masrafları çıkabilir bu kimseyi acımasız yapmaz.Canım bizim kira sözleşmemizin bitmesine 6 ay varken ev sahibimiz evi sattı bize hiç haber vermeden. Yeni ev sahibi kira sözleşmesi.bitince çıkmamızı istedi. Son 1 ay kala ihtarname çekti noterden çıkmamız için. Çıkmadık, git mahkemeye ver dedik. O da uğraşmak istemedi çünkü mahkemeye verse 6 ay sürüyor hemen hemen. Bize 1 yıl daha oturun dedi, inşallah 2 ayımız kaldı biz de çıkacağız.
Anlıyorum seni çok zor bir durum, bende yeni evliydim herşeyimi bu eve göre almıştım. Hatta kirası bile Doğu'daki bir şehre göre fazlaydı, 1900 TL ama yine de 1 gün geciktirmedik Başta tutarken satmayacam demişti 6.ayımızda hiçbir açıklama yapmadan sattı aniden. Bende bu evi çok sevmiştim hatta 2 yıla satın alırız diye düşünmüştük ama ev sahipleri gerçekten çok acımasız olabiliyorlar.
Evi satıp arsa alması suç mu? Çok fazla beklentiniz var. Adamın 100.000ler bağladığı bir mülk orası, tabii ki yatırımını en iyi şekilde değerlendirecek. Daha önce de yazdığım gibi acil çıkmanıza gerek yok. Belli saatlerde evi gösterirsiniz belki yeni alan da yatırımlık alacak boşuna üzüldüğünüzle kalacaksınız.Ben sizi de anladım. Ya bu durum öyle karışık ki aslında karşılıklı yani. Şu an çok zor durumdayım ve ben çıkınca başkasına daha yüksek fiyattan verdi diyelim. Bana bu halimle bunları yaşatıp kalbimi ağlattı. (Gerçekten paraya ihtiyacı yoksa. Evi satıp arsa alacağını beyan etmiş) peki benim kalbimi bu kadar ağlatırken o hayır görür mü? Tekrar söylüyorum konu saptı gerçi de gerçekten ihtiyacı yoksa diye. Evi satıp arsa alacak olmak şu an için çok büyük bi gerekçe değil. Oğlum/kızım evlenecek gelecek veya ben geleceğim ki bildiğim aynı şehirde oturduğu ev var kendine ait. Bu durum konuyu saptırmak olur aslında![]()
Adam arsa sahibi olduğu için aynı sitede 10 dairesi var. Ayrıca içinde biz oturduğumuz için bize öncelik tanıması gerekmez miydi? Benim ihtiyacım var satmayı düşünüyorum, alabiliyorsanız 1-2 aya kadar size süre tanırım diye ama yok. 1 gün kapı çaldı, hadi eve sattım bi evi gezsinler son kez dedi. Önce kendi oturduğu evini göstermiş birebir aynısı demiş paranın bir kısmını da almış diğer yarısı içinde geldi evi gösterdi. Bence çok acımasız!Adamın belki paraya ihtiyacı çıktı sattı. Hayat bu, insanların beklenmedik masrafları çıkabilir bu kimseyi acımasız yapmaz.
Adamın ev sayısının önemi yok ama size teklif etmemesi saçma olmuş. Ev alacak durumunuz varsa neden bu kadar üzüldünüz ki? O ev olmaz yan apartmandaki evi alırsınız siz de.Adam arsa sahibi olduğu için aynı sitede 10 dairesi var. Ayrıca içinde biz oturduğumuz için bize öncelik tanıması gerekmez miydi? Benim ihtiyacım var satmayı düşünüyorum, alabiliyorsanız 1-2 aya kadar size süre tanırım diye ama yok. 1 gün kapı çaldı, hadi eve sattım bi evi gezsinler son kez dedi. Önce kendi oturduğu evini göstermiş birebir aynısı demiş paranın bir kısmını da almış diğer yarısı içinde geldi evi gösterdi. Bence çok acımasız!
Ben halımı perdemi herşeyimi o eve göre aldım ve tutarken konuştuk 2 yıla kadar biz bu evi alırız diye o da tamam dedi. Ve taksitlerimiz devam ediyordu, süre tanıda var olan arsamızı satar evi alırdık ama direk sattı. Ben daha yeni alınmış eşyalarımı 6 ay içinde neden başka yere taşıyayım? Allah'a havale ediyorumAdamın ev sayısının önemi yok ama size teklif etmemesi saçma olmuş. Ev alacak durumunuz varsa neden bu kadar üzüldünüz ki? O ev olmaz yan apartmandaki evi alırsınız siz de.
etraftaki evlerin de fiyatları über manyak arttıysa o da yüksek kira geliri kazanmak için yapıyordur. sözleşmenizde yasal kira zam oranı yazıyordur. aslında o oranın üstünde de zam yapamaz. kirasını düzenli ödeyen, eve zarar vermeyen, çevrenin şikayetçi olmadığı kiracıların içi rahat olsun, yasalar sizlerin yanında. ha tabii konuşup karşı tarafın da rızası olarak oturmak çok daha keyifli. eğer niyeti gerçekten satmak ise içinde kiracı varken de satabileceğini anlatırsınız kendisine. meydanı bırakmayın uzlaşamazsanız eğer.Kendi evi dükkanı düzeni başka bir ilçede. Kirasını düzenli aksamadan aldı 1 gün bile gecikmedi. Çevremde kirasına 50-100 lira zam yapanlar var ev sahipleri gık çıkarmıyor öyle özeniyorum ki.. biz 300-350 gibi bi rakam teklif edicez bu yıl. Üfeyle aşağı yukarı uyuyor. Bakalım nasip inşallah zam içindir diyorum. Bu durumda anlaşmayı çok isterim mecbur kaldığım için.. herkes kurnaz olmuş bu evi ararken bir kaç tane evi favorilerime ekleyip aralarından seçmiştim. Şimdi ilandaki evler ya aşırı pahalı ya da çok eski. 2-2.500 arası şöyle elle tutulur ev Yok. Bir de anlatamıyorum defalarca yazdım. Emlakçılar ellerinde evleri tutuyo benim şimdi karşımda bi bina var 16 daireli sadece 2 tanesi dolu. Diğer dairelerde hiç ilan Yok internette de Yok emlakçıya sordum bilmiyorum ama muhtemelen hepsi satılıktır dedi. Kiralıklar da yeni evlenenlere veya taşınmak zorunda olanlara mecbur kaldıkları için şişik fiyattan veriyorlar. Karmaşa burda başlıyo işte. Yoksa “İstanbul’da ev bulmak ne kadar zor olabilir ki yaaa?” Diye ben de söylerim. He bir de ben 2 ilçeye bakıyorum bu arada. Bulamamamda onun da etkisi var tabi. İlanlar hep satılıkta onun da etkisi var.. Evler öyle uçuk ki burada komşum geçen sene 420 ye aldı bu sene 680 e satıyo olabilir mi böyle bişey oluyo işte![]()
randevu almak koşulu ile.Zorunda.
Teklif etmemesi de saçma değil. Ev onun istediğine satar belki de diğer alıcıyı daha uygun buldu.Adamın ev sayısının önemi yok ama size teklif etmemesi saçma olmuş. Ev alacak durumunuz varsa neden bu kadar üzüldünüz ki? O ev olmaz yan apartmandaki evi alırsınız siz de.
Evet etraftaki evlerin fiyatları über manyak arttı. Üfeye göre zammımız kontratta. Aslında etrafımdaki herkesin öyle kimse üfeye göre zam yapmıyo genelde 50-100-150 yapıyorlar. Hadi onu geçtim ben kendi zammıma bakarım. Ama işte ev sahibi de piyasadan haberdar bizi çıkarıp yerimize çok daha yüksekten kiracı sokmak istediği kuvvetle muhtemel. Bakalım göreceğiz nasibimizde ne varsa onu yaşayacağız.etraftaki evlerin de fiyatları über manyak arttıysa o da yüksek kira geliri kazanmak için yapıyordur. sözleşmenizde yasal kira zam oranı yazıyordur. aslında o oranın üstünde de zam yapamaz. kirasını düzenli ödeyen, eve zarar vermeyen, çevrenin şikayetçi olmadığı kiracıların içi rahat olsun, yasalar sizlerin yanında. ha tabii konuşup karşı tarafın da rızası olarak oturmak çok daha keyifli. eğer niyeti gerçekten satmak ise içinde kiracı varken de satabileceğini anlatırsınız kendisine. meydanı bırakmayın uzlaşamazsanız eğer.
Evet etraftaki evlerin fiyatları über manyak arttı. Üfeye göre zammımız kontratta. Aslında etrafımdaki herkesin öyle kimse üfeye göre zam yapmıyo genelde 50-100-150 yapıyorlar. Hadi onu geçtim ben kendi zammıma bakarım. Ama işte ev sahibi de piyasadan haberdar bizi çıkarıp yerimize çok daha yüksekten kiracı sokmak istediği kuvvetle muhtemel. Bakalım göreceğiz nasibimizde ne varsa onu yaşayacağız.![]()
Tabii ki. Belli gün saat belirlenir. Gecenin yarısı ev gösterecek değiller ya.randevu almak koşulu ile.
Ticari ilişkisi olan insanlar olabilir mesela. Arsa alacaktır takas yapmıştır vs. Tek taraflı dinlediğimiz için bazı şeyler çok anormal duruyor ama diğer taraf ne diyor bilmiyoruz.Teklif etmemesi de saçma değil. Ev onun istediğine satar belki de diğer alıcıyı daha uygun buldu.
Kiracıyken eşyaları perdeleri esnek almak lazım. Kısa perde değil uzun tercih etmek, küçük mobilyalar seçmek vs. Adam çok iyi niyetlidir; satmayacağım oturun der, ölür mirasçısı satar; haciz gelir icra satar. Hayat dersi diyip devam etmek lazım.Ben halımı perdemi herşeyimi o eve göre aldım ve tutarken konuştuk 2 yıla kadar biz bu evi alırız diye o da tamam dedi. Ve taksitlerimiz devam ediyordu, süre tanıda var olan arsamızı satar evi alırdık ama direk sattı. Ben daha yeni alınmış eşyalarımı 6 ay içinde neden başka yere taşıyayım? Allah'a havale ediyorum
Elbette zam olacak, her sozlesmenin sartlarinda yaziyor zaten bu bilgi ondan bahsetmiyoruz, tahliye vs otomatik olarak 1’er senelik yenilenir yani sozlesme suresiz hale gelmez. Sozlesme baslangic ve bitis tarihleri ayni kalir yani ve bu sekilde de bitis tarihinden once bildirim yapan ev sahibi tahliye isteyebilir.
Elbette zam olacak, her sozlesmenin sartlarinda yaziyor zaten bu bilgi ondan bahsetmiyoruz, tahliye vs otomatik olarak 1’er senelik yenilenir yani sozlesme suresiz hale gelmez. Sozlesme baslangic ve bitis tarihleri ayni kalir yani ve bu sekilde de bitis tarihinden once bildirim yapan ev sahibi tahliye isteyebilir.
Ben kira isi yapmiyorum ama bu soylediginiz cok mantiksiz, sozlesmede taraflarin esitligi ilkesine aykiri zaten. Ne demek suresinde kiraci bildirim yapabilir ama ev sahibi yapamaz? Olur mu oyle sey ya?Bir yıldır ev kirada diyelim.
Kiracı sözleşme bitiminden 15 gün önce bildirim yapmadığı sürece sözleşme 1 yıl daha uzuyor. Bildirim yaparsa kiracı çıkabiliyor.
Ev sahibinin ise böyle bir hakkı yok. 10 yıllık uzama süresinin sonunda uzama bitiminden 3 ay önce bildirim yaparak tahliye talep edebiliyor diye biliyorum.
Belirsiz süreli sözleşmelerde ise kiracı 3 ay önceden bildirim yapıp feshedebiliypr, ev sahibi ise 10 yıl bekleyecek.
Türkiyede kiracı kraldır.
Hatırlarsanız bu nedenle 10 yıldır oturup kira bedelleri piyasa altına düşen dükkan sahiplerinin ev sahipleri çıkın demişsi, dükkan sahipleri de çıkmayız diye haberlere düşmüştü.
Evet etraftaki evlerin fiyatları über manyak arttı. Üfeye göre zammımız kontratta. Aslında etrafımdaki herkesin öyle kimse üfeye göre zam yapmıyo genelde 50-100-150 yapıyorlar. Hadi onu geçtim ben kendi zammıma bakarım. Ama işte ev sahibi de piyasadan haberdar bizi çıkarıp yerimize çok daha yüksekten kiracı sokmak istediği kuvvetle muhtemel. Bakalım göreceğiz nasibimizde ne varsa onu yaşayacağız.![]()