Kızlar biz ev sahibiyiz. Evimiz 1.700 liraya kirada. Evimizin muhitinde kiralar 2.500 civarında. 2 senedir zamsız oturuyor kiracımız. Asıl problemse kirayı ayın farklı günlerinde 2-3'e bölerek ödüyor. Şu ana kadar idare ettik çünkü iyi niyetli insanlar diye düşünüyoruz. Ama 1 senedir durum değişmedi. Parçalı olarak yatırdığından her ay 50, 100 ödenmemiş tutarlar olmuş. Geçen gün farkettik ki 850 tl gözden kaçmış alacağımız var. Biz bir sonraki kira yılı gelmeden kontratı yenilemeyeceğimizi belirtmek istiyoruz. Acaba yasal olarak gerekçemizi ispatlamak için noter ihbarnamesi göndermemize gerek var mı? Yoksa sadece yenilemek istemiyoruz diyerek sözleşmeyi feshedebilir miyiz?
ay ozur diliyorum konu sahibinden amaKontratınız var mı?
Oradaki maddeler neler?
Ben de ev sahibiyim. Bizim kontratta şöyle yazıyor: "Kira bedeli her ayın 1'i ile 5'i arası ....... bankasındaki .... no lu hesaba ödenecektir"
Sizde buna benzer bir madde var mı? Varsa ona istinaden ihtar gönderebilirsiniz. Bir kaç ihtardan sonra da tahliye davası açarsınız.
Evet tam olarak aynı madde var. Benim merak ettiğim hiçbir gerekçe göstermeden bir sonraki kira yılı için kontratı yenilemek istemiyorum diyemez mi ev sahibi?Kontratınız var mı?
Oradaki maddeler neler?
Ben de ev sahibiyim. Bizim kontratta şöyle yazıyor: "Kira bedeli her ayın 1'i ile 5'i arası ....... bankasındaki .... no lu hesaba ödenecektir"
Sizde buna benzer bir madde var mı? Varsa ona istinaden ihtar gönderebilirsiniz. Bir kaç ihtardan sonra da tahliye davası açarsınız.
Evet tam olarak aynı madde var. Benim merak ettiğim hiçbir gerekçe göstermeden bir sonraki kira yılı için kontratı yenilemek istemiyorum diyemez mi ev sahibi?
Evin kredisini ödüyoruz hanımefendi. Ederi o kadarsa 500'e mi kiraya vermemizi öneriyorsunuz?1700 lira kira mı olur ya el-insaff!! Etrafta 2500 lira olması bunun hak olduğunu göstermez.
1700 lira kira mı olur ya el-insaff!! Etrafta 2500 lira olması bunun hak olduğunu göstermez.
Oncelikle kiracinizla konuşup rahatsızlığınızi dile getirmeniz lazım. Çıkmasını rica edin. Eğer yanasmazlarsa yasal yollara basvuracaginizi belirtip ihtar çekin noterden. Noterden çekeceğiniz ihtar kiralarin düzgün ödenmedigini, 850 tl eksik meblağ kaldığını, alacakların faizi ile birlikte ödenmesi ile dairenin 1 ay içerisinde boşaltılması gerektiğini içersin. Aslında bu ihtar biraz korkutma amaçlı. Çünkü devlet her zaman kiracinin yanında.
Aslında birkaç kez konuştuk. Kiracımızın kendi evi var. Yeterli büyüklükte olmadığı için kiraya vermiş. Onun kirasının zamanında gelmediğini vs söylüyor. Çok düzgün insanlar diye hep kibarca dile getirdik. Resmen rica ettik. Ama sonraki ay değişen birşey yok.Oncelikle kiracinizla konuşup rahatsızlığınızi dile getirmeniz lazım. Çıkmasını rica edin. Eğer yanasmazlarsa yasal yollara basvuracaginizi belirtip ihtar çekin noterden. Noterden çekeceğiniz ihtar kiralarin düzgün ödenmedigini, 850 tl eksik meblağ kaldığını, alacakların faizi ile birlikte ödenmesi ile dairenin 1 ay içerisinde boşaltılması gerektiğini içersin. Aslında bu ihtar biraz korkutma amaçlı. Çünkü devlet her zaman kiracinin yanında.
1700 tl eder mi olur. Ederini kim belirliyo onu söyler misin. Yazık günah yaEvin kredisini ödüyoruz hanımefendi. Ederi o kadarsa 500'e mi kiraya vermemizi öneriyorsunuz?
sanki kiraci sizmisiniz gibi yazmisiniz1700 tl eder mi olur. Ederini kim belirliyo onu söyler misin. Yazık günah ya
Neden olmasın ? Sizin bir faydanız yok neden yorum yazıyorsunuz konuya sizin için abartıysa siz 100 tllik evlerde oturun. Burada konuyu açan 1700 tl 9000 tl kira olur mu diye sormuyor. Bie sorunu var fikir, bilgi almaya gelmiş. Ne kadar boş beleş zamanınız var ki değeri olmayan yorumlarla doldurmaya çalışıyorsunuz konuları.1700 tl eder mi olur. Ederini kim belirliyo onu söyler misin. Yazık günah ya
Kiracınız burda konu açmış olabilir mi ki? Sanki böyle bi konu okudum bugünKızlar biz ev sahibiyiz. Evimiz 1.700 liraya kirada. Evimizin muhitinde kiralar 2.500 civarında. 2 senedir zamsız oturuyor kiracımız. Asıl problemse kirayı ayın farklı günlerinde 2-3'e bölerek ödüyor. Şu ana kadar idare ettik çünkü iyi niyetli insanlar diye düşünüyoruz. Ama 1 senedir durum değişmedi. Parçalı olarak yatırdığından her ay 50, 100 ödenmemiş tutarlar olmuş. Geçen gün farkettik ki 850 tl gözden kaçmış alacağımız var. Biz bir sonraki kira yılı gelmeden kontratı yenilemeyeceğimizi belirtmek istiyoruz. Acaba yasal olarak gerekçemizi ispatlamak için noter ihbarnamesi göndermemize gerek var mı? Yoksa sadece yenilemek istemiyoruz diyerek sözleşmeyi feshedebilir miyiz?
1700 tl eder mi olur. Ederini kim belirliyo onu söyler misin. Yazık günah ya
Kiracıyı çıkartmak gerçekten zor. Kontrat bittikten sonra bir ay içinde ihbar çekiyorsunuz fakat 6 ay oturabilir çıkmazsa da mahkeme açmanız gerekir ki onunda ne kadar süreceği belli değil. Eğer hesaba yatırıyorsa kirayı bunu ispatlayıp hemen müdahale edebilirsiniz eksik ödediğine dair, kira kontratında da bedel yazıyordur zaten ama yine de uzun bir süreç. Bazı kiracılar kendilerini ev sahibi zannediyor maalesef. Allah yardımcınız olsun.Aslında birkaç kez konuştuk. Kiracımızın kendi evi var. Yeterli büyüklükte olmadığı için kiraya vermiş. Onun kirasının zamanında gelmediğini vs söylüyor. Çok düzgün insanlar diye hep kibarca dile getirdik. Resmen rica ettik. Ama sonraki ay değişen birşey yok.
Evet tam olarak aynı madde var. Benim merak ettiğim hiçbir gerekçe göstermeden bir sonraki kira yılı için kontratı yenilemek istemiyorum diyemez mi ev sahibi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?