- 3 Mayıs 2017
- 287
- 276
- 103
- Konu Sahibi fakatmuzeyyen
-
Bugün ihtar çekerseniz yanlış hatırlamıyorsam 6 ay daha oturur. Öyle yasal yolla bir hafta sonra çıkarayım gibi bir durum söz konusu değil. Şu aşamada anlaşma yoluna gitmeniz en mantıklısı.Merhabalar tekrar, hemen konuya giriyorum.
bugün ev aldık, evin önceki sahibi kiraya vermişti evi ama alacağımız gün belliydi. Bize “kiracıyla konuştum, haziranın kirasını verdiği için temmuzun birinde çıkacak.’ dedi. 1 hafta bekleyebiliriz sorun değil dedik. ama bugün konuştuğumuzda kiracı beyefendi, “beni zorlamayın ağustosta çıkacağım. zorlarsanız yasal yollarla çıkarırsınız anca.” dedi ters ters.
normal şartlarda bekleyebiliriz ağustosu ama şu an bulunduğumuz eve de başka biri gelecek, onların işi de çok acele. Dolayısıyla bekleyemiyoruz.
Size sorum şu, kiracıyı evden nasıl çıkarabiliriz? Yasal yollarla iş çok mu uzar? Bilginiz var mı?
Teşekkür ederimBugün ihtar çekerseniz yanlış hatırlamıyorsam 6 ay daha oturur. Öyle yasal yolla bir hafta sonra çıkarayım gibi bir durum söz konusu değil. Şu aşamada anlaşma yoluna gitmeniz en mantıklısı.
Merhabalar tekrar, hemen konuya giriyorum.
bugün ev aldık, evin önceki sahibi kiraya vermişti evi ama alacağımız gün belliydi. Bize “kiracıyla konuştum, haziranın kirasını verdiği için temmuzun birinde çıkacak.’ dedi. 1 hafta bekleyebiliriz sorun değil dedik. ama bugün konuştuğumuzda kiracı beyefendi, “beni zorlamayın ağustosta çıkacağım. zorlarsanız yasal yollarla çıkarırsınız anca.” dedi ters ters.
normal şartlarda bekleyebiliriz ağustosu ama şu an bulunduğumuz eve de başka biri gelecek, onların işi de çok acele. Dolayısıyla bekleyemiyoruz.
Size sorum şu, kiracıyı evden nasıl çıkarabiliriz? Yasal yollarla iş çok mu uzar? Bilginiz var mı?
Ayni durum yıllar önce bizin başımıza gelmişti. Mecbur mahkemeye verdik ve hakim tek celsede çıkarttı kiracıyı.Merhabalar tekrar, hemen konuya giriyorum.
Bu da 1 ay sürüyormuş sanırım en az. Mecbur yukarıda da denildiği gibi anlaşacağız adamla. TeşekkürlerAyni durum yıllar önce bizin başımıza gelmişti. Mecbur mahkemeye verdik ve hakim tek celsede çıkarttı kiracıyı.
Yani tabi süreç ne kadardı tam hatırlamiyorum ama illaki mahkeme gününü biraz ileri bir tarihe verirler, tek celsede bitse bile. Biz uzlaşamamıştık, evden çıkmamız gerekiyodu acilen ama kiracı kooperatife girdim bitsin oyle çıkcam diyodu şaka gibi. Sizinki yine iyi ağustos demiş, bi şansınız var gibi uzlaşmak içinBu da 1 ay sürüyormuş sanırım en az. Mecbur yukarıda da denildiği gibi anlaşacağız adamla. Teşekkürler
Boya falan yaptıracağını hiç sanmıyorum zaten ama kirayı konuşup en azından 1-2 hafta erkene çekebiliriz belki, teşekkürlerson kirayı almayın ya da evi boya yaptırmadan da çıkabileceğini söyleyin belki o zaman yumuşar.
Girerken boyalı girdiyse çıkarken boyamak zorunda onu ev sahibi bilir tabii eski ev sahibi yani. Ama çıksın da boya falan kalsın diyeceginizi biliyorum:)Boya falan yaptıracağını hiç sanmıyorum zaten ama kirayı konuşup en azından 1-2 hafta erkene çekebiliriz belki, teşekkürler
Tabi böyle de olabilir ama evi alacağımız 2-3 ay öncesinden belliydi, başka bir ev arayabilirdi ya da bulamadıysa bile bizimle normal bir şekilde konuşup durumu açıklasa bir çaresine bakardık ama adam bizi tersledi resmen. Neden ağustos gibi çıkmak istediğini de söylemedi maalesef, o şekilde konuşunca biz de soramadık. Eski ev sahibini aradık, o da temmuzun birinde çıkacağım demişti öyle bir şey yok ben tekrar konuşayım dedi.Belki bulduğu evden de kiracı ağustosta çıkacaktır. biz de ev arıyoruz bayadır bildiğiniz ev yok anlam veremiyorum bende önceden bu kadar degildi şimdi ev bulup bakmaya bile gidemedik kaç haftadır düşünün. Neden Ağustos dediğini biliyor musunuz?
boya konusunda eğer duvarları kasten kirletmemişse ne bileyim kalemle falan çizip boyaları sökmemişse, duvarlardaki tek eskime normal kullanımdan kaynaklı ise kira sözleşmesinde boyalı teslim edeceğim diye imza atmış olsa bile boyatmasa da olur, o maddenin hukuki dayanağı yok diye biliyorum.Boya falan yaptıracağını hiç sanmıyorum zaten ama kirayı konuşup en azından 1-2 hafta erkene çekebiliriz belki, teşekkürler
Sözleşmesi bitmiş sanırım, yine de bildirim göndermeli miyiz?kira sözleşmesi var mı ? eğer var ise kira sözleşmesinde sürenin bitiminden 15 gün önce çıkarılacağına dair bildirim gönderin . bu süre içinde bildirim olmazsa sözleşme 1 yıl uzar
Teşekkürler, umarım buluruz orta yoluboya konusunda eğer duvarları kasten kirletmemişse ne bileyim kalemle falan çizip boyaları sökmemişse, duvarlardaki tek eskime normal kullanımdan kaynaklı ise kira sözleşmesinde boyalı teslim edeceğim diye imza atmış olsa bile boyatmasa da olur, o maddenin hukuki dayanağı yok diye biliyorum.
konuşmaktan başka çareniz yok. pandemi zamanı taşınmak kolay değil, aksamıştır onun da işi.
bir ay kira almamak, nakliye masrafını karşılamak gibi gibi şeyler teklif edilebilir çok acil ise.
evi alacağımız 2-3 ay öncesinden belliydi diyorsunuz da hani ben de bir kiracıyım, o tapuyu siz elinize almadan her an vazgeçme ihtimaliniz vardı. muhtemelen bu sebeple taşınmadı şimdiye kadar çünkü taşınmak çok masraflı iş, satış kesinleşmeden yapmak istememiş olabilir.
atında yatan neden yasal süreç de olabilir.
umarım orta yol bulunur en kısa sürede.
evin yeni sahibi olarak sözleşme yenilememe durumunuz var siz bildirim gönderin . ama dediğim gibi mutlaka sözleşmeler hukuku alanında çalışan avukattan yardım alınSözleşmesi bitmiş sanırım, yine de bildirim göndermeli miyiz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?