• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kirada olup büyük evde yaşamak mı? Küçük bir ev almak mı?

küçük olsun senin olsun... kirada oturduğun eve hiç birşeyde yapamazsın. küçük bir ev daha mantıklı kafan rahat olur en azından.

eğer şuan ev alma durumunuz varsa alabileceksiniz küçük olsun kendi evim olsun diyorum ben kira ödemek zor bu devirde ileri de durumunuz müsait olursa büyük bir eve geçebilirsiniz

insan ne isterse ona ulaşırmış,bu nedenle küçük olsun benim olsun diye düşünmedim hiç.olacaksa büyük olsun.ben kiracılıktan çok memnunum.evsahiplerimle ve komşularımla Allaha şükür hiç sorun yaşamadım.:34:

mesela şu anda oturduğumuz evi baştan alırız belki diye düşündük ama içinde yaşayınca eksikliklerini gördüm ve vazgeçtim.istediğim an çıkabilirim ama almış olsaydım mecburen istemeyerek oturacaktım:34:

Merhaba,

5 senelik kiracıyım, oturduğumuz ev 140 m2 3+1 çift banyolu, bolca da eşyam var. Ev sahibimizin oğlu evleniyor yaza kadar burdan taşınmamız lazım.
Ben de kiradan kiraya çıkmak istemiyorum, bir miktar birikimimz var ama öyle çok büyük miktar değil... bütçemiz 85 m2 2+1 evlere yetiyor, o da krediyle... bir de bebeğimiz var...
Çok kararsızım ne olur fikir verin, bebekli olup 2+1 küçük dairede yaşayan var mı? rahat edebiliyor musunuz? Sizce yeniden geniş ve rahat bir eve kiraya mı çıkayım yoksa küçük olsun benim olsun mu diyeyim?
teşekkürler şimdiden...

tatlım benım evım kıra ama yetmıyor yeni bir eve tasınmak ıstıyoruz benım evım olsaydı bu ev bır suru değişiklik yapardım sığdıra bilmek için ama ev senın olsun daha iyi daha fazla kredı alabılırım dıyorsan al ve daha buyuk evede otur derım allah yardımcınız olsun

Eşim 5 yıldan uzun krediye yanaşmıyor, bu durumda alabileceğimiz ev max. 150 bin tl.
bu paraya da ancak minicik bir ev oluyor.
5 yıldır bu evde oturuyorum ben de, buraya gelin geldim, çok severek yaşadım, taşınmak zorunda olmak çok üzüyor beni...

öncelikle belirteyim baküde yaşıyoruz..3+1 dayılı döşeli evimiz her ne eşya istersen var evde ama bizim degil hiçbiri .yani hazıra konduk .her ay 1500 dolar kira parası ödüyöruz .benim istedigim 2 odalı boş bir ev tutalım ve kendi eşyalarımızı alalım bölelikle kendi eşyalarımızda olsun diyorum eşim kabul etmiyor ev alcam zamanı gelince ozaman modern eşyalarla dayayıp döşüycem diyor .evimizde her tür eşya var ama hiçbiri bize ait degil bizim hiçbir eşyamız yok .banada fikir verin napayım eşimin dedigi gbimi yapayım yoksa onu bişekilde iknamı etmege calışayım :26:

7 tane ev değiştirdim en küçüğü geçen yıl oturduğum 80 mt kare evdi ve canıma yetmişti.bu sene 140 mt bir daireye taşındım aman Allah ısınmıyor.ısınma masrafı en az 400tl'yi gözden çıkarıyoruz.bir tutturamadım ev metrekaresini:).kendi evim 95mt kare en son kiracıyı çıkarıp oraya yerleşmeye karar verdim.bence yaşamak için ideal olan 90,110mt arası.

Merhaba,

5 senelik kiracıyım, oturduğumuz ev 140 m2 3+1 çift banyolu, bolca da eşyam var. Ev sahibimizin oğlu evleniyor yaza kadar burdan taşınmamız lazım.
Ben de kiradan kiraya çıkmak istemiyorum, bir miktar birikimimz var ama öyle çok büyük miktar değil... bütçemiz 85 m2 2+1 evlere yetiyor, o da krediyle... bir de bebeğimiz var...
Çok kararsızım ne olur fikir verin, bebekli olup 2+1 küçük dairede yaşayan var mı? rahat edebiliyor musunuz? Sizce yeniden geniş ve rahat bir eve kiraya mı çıkayım yoksa küçük olsun benim olsun mu diyeyim?
teşekkürler şimdiden...

ben öyle bir hata yaptım ve az daha depresyona giriyordum.kendimi 150 m2 eve nasıl attıgımı bir ben bilirim.ferah ve içime sinen bir ev olsun isterse kira olsun.benim olsun diye bir kasmadım.o an mutlu olayım dedim.

küçük olsun senin olsun. bebeğin daha küçükmüş zaten bu zamanda kira ödemek zor olmalı diye düşünüyorum tabi geliriniz belki yüksektir ama kendi evinde oturmak gibisi olmaz bence.
bu ev sahibide evden çıkarabilir sorun yaşanabilir. sen al kendi evini ilerde daha iyisine sahip olursunuz inşallah.

7 tane ev değiştirdim en küçüğü geçen yıl oturduğum 80 mt kare evdi ve canıma yetmişti.bu sene 140 mt bir daireye taşındım aman Allah ısınmıyor.ısınma masrafı en az 400tl'yi gözden çıkarıyoruz.bir tutturamadım ev metrekaresini:).kendi evim 95mt kare en son kiracıyı çıkarıp oraya yerleşmeye karar verdim.bence yaşamak için ideal olan 90,110mt arası.

ay cok hoşsun:1:

bence gücünüz yetecekse küçük olsun ama evinizi alın

tasınmak cok zor iş,ama kendi evine tasınırsa insan zorlanmıyor

kira parası verip paranızı boşa harcamak yerine,evinizi alın,
belki ilerde daha büyük bir eve gecersiniz belli mi olur

en azından bebeginize yatırım yapmıs olursunuz ev alarak:34:

Bu başlık çok yerinde olmuş. Biraz para biriktiren kiracılar için ciddi bir sorun. :) Bir de bunun merkezi yerde kötü evde mi, şehir dışında iyi evde mi versiyonu var ki evlerden ırak. Ya her gün otobüs çekeceksin ya da daha bakımsız bir ev.

Bu başlık çok yerinde olmuş. Biraz para biriktiren kiracılar için ciddi bir sorun. :) Bir de bunun merkezi yerde kötü evde mi, şehir dışında iyi evde mi versiyonu var ki evlerden ırak. Ya her gün otobüs çekeceksin ya da daha bakımsız bir ev.

evet bi de bu var :)
eğer biraz merkezden uzaklaşırsak bu 85 m2 100 e çıkıyor ama o zaman da eşimin işe gidip gelmesi çok zorlaşacak...

iyice kafam karıştı, bunu deneyimlemiş olan arkadaşlar hep pişman olursun demişler... ama çoğunluk da al senin evin olsun diyor.

Kira ödeyeceğine kend evini al, madem kira ödememeyi gözden çıkardın, kredi bitince de daha büyük bi eve borçlanırsın. :34:

Kira hayatı çok nankördür, o kadar zaman ödenen kiraları üst üste koy için acır.. arkana baktığında da koca bir hiç görürsün. Ben kirayı sokağa atılan para gibi görüyorum bu yüzden mümkün olduğunca ucuz bir evde oturup (tabi viraneden bahsetmiyoruz ama standartıma göre oturabileceğim en düşük kira) kalan parayı da biriktirip gönlüne göre bir almak ister büyük ister küçük çok çok daha akıllıca. Ev sahibini zengin etmenin anlamı yok.

Küçük evde insan önce darlanıyor sonra alışıyorsun insan nelere alışmıyor ki.. hem severek aldıysanız sorun da yok zaten.. kira ödememenin rahatlığını görünce insan her yerde mutlu oluyor.

5 yılda biriktirebildiğimiz para 50 bin tl. tabi 5 yılda 3 kez araba yenilemeseydik en az 80 bin olurdu...
neyse bunu ailelerimizin desteğiyle 100 bine çıkarır 50 bin de kredi çekeriz diye düşünüyoruz, daha fazlası bizi aşar....
saatlerdir internetten ilanlara bakıyorum, ev sahipleri evlerine değer biçemiyor heralde 150 bin istedikleri evleri görseniz, ya gerçekten bir çift kişilik yatağın bile sığamayacağı kadar küçük odalar, ya da dökülen virane eski evler, şaka gibi...

bence ev olsunda tekrar birikim yapıp daha büyüğünü alabilirisiniz benim evim 2+1 115 mk yetiyo valla önemli olan bide evin kullanışlığı sanırım yani odaların kullanışlı olması tabi ihtiyaca göre değişir ben 2 çocuklu olsam mesela bu ev yetmez bana...

küçük olsun senin olsun. bebeğin daha küçükmüş zaten bu zamanda kira ödemek zor olmalı diye düşünüyorum tabi geliriniz belki yüksektir ama kendi evinde oturmak gibisi olmaz bence.
bu ev sahibide evden çıkarabilir sorun yaşanabilir. sen al kendi evini ilerde daha iyisine sahip olursunuz inşallah.

kaç metrakareydi bilmem ama bizde büyük bir evden kiracıyken çıkıp 2+1 ev aldık,tamam bizim evimiz ama sığamıyorum,mutfakta tava tenecerelerimi koyacak yer arıyorum bazen,sırf bu yüzden bulaşık makinemi kullanmıyorum ve makineyi dolap niyetine kullanıyorum.banyo küçük olduğu için çamaşır makinemde mutfakta,tam bir rezillik,bazen küvete uzanıp şımarıklık yapmak istiyorum ama maalesef,çünkü sığmıyor duşakabin var.

elbise dolabım yetmiyor,yatak odasını değiştirmek istiyoruz ama yeni aldığımız yine büyük olamayacak çünkü yatakodasıda küçük,yatakodası tarafındaki balkonu panjurlattık,yastık yorgan vs...oraya koyduk,baklagiller,turşular falanda oranın bir ucunda,turşu falan katmak istesem yatak odasından geçip turşu katıp geliyorum.

şimdiki aklım olsa asla bu evi almazdım,hatta bazen burayı kiraya verip 3+1 başka bir eve kiraya çıkmayı düşünüyorum,o kadar nefret ettim.

İmkanın varsa hemen al canım 1+1 bile olsa benim düşüncem en güzeli kendi evin..ileride çocugunda büyünce daha büyük bir ev alırsın inşallah :16:

Back
X