Kirada oturan arkadaslar acil yardim lütfen

Lomersune

Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2014
110
7
16
35
Aydın
Merhaba arkadaşlar bir sorunum var lütfen yardim edin eşimin tayini cikti ama oturduğumuz evle 1 yil kontrat imiz var ve biz daha oturali 4 ay oldu acaba ev sahibi bir problem yaratabilir mi?

Kontrat varsa cikartir tabii ki insafina kalmis gerci de imzaniz var odeyeceksiniz de diyebilir

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bıse olmaz..o kontrat ev sahıbı sızı evden çıkarmasın dıye yapılıyor..

sız gıtmek ısteyınce zorla tutamaz ya..

bız bı oncekı evımızden 4 ayda çıktık,kımse bıse dıyemedı..

Merhaba arkadaşlar bir sorunum var lütfen yardim edin eşimin tayini cikti ama oturduğumuz evle 1 yil kontrat imiz var ve biz daha oturali 4 ay oldu acaba ev sahibi bir problem yaratabilir mi?

Kontrat ev sahibi ve kiracının haklarını korumak için yapılıyor. Tamemen ev sahibibi insiyatifine kalmış bir durum canım..

Bunu ev sahibine bir an önce söyleyin de adam da yeni kiracı arayışına girsin evi boş kalmaısn madem. Kimse mağdur olmasın.

Sorun çıkaracağını sanmıyorum..

Son düzenleme:
Sizin zaten onaylı değil mi ? kırtasiyeden alınan bir kağıda imza attıysanız iki tarafta zaten geçersizdir. Ben böyle konu açınca hani noter onaylı nasıl feshedebiliriz gibi birşey anladım pardon.

Noter onayini biz görmeden yapmasi mümkün değil sanirsam. Sadece eve bir kagir getirdi kontrat kagidi üzerine kimlik bilgilerini yazdi eşimin sonra imza atildi o kadar başka onay falan görmedim yani.

böyle bir konuda sorun yaratmaz korkma tayin çıkmış sonuçta :)

biz 4.5 yıldır oturduğumuz evden çıkamadık,kontrat dolmadı diye
hersene kontrat yenilendiği için
kış günü nasıl kiracı bulacakmış :)
neyse yaz geliyor ev sahibiniz çıkarır belki
aslında böyle zorlamamaları lazım
benim evimde oturmak istemeyeni zorlamı tutcam ne garip ya :)

ev sabihinizin anlayışına kalmış bişi.sonuçta isteyerek çıkmıyorsunuz tyin durumu söz konusu ki zaten çıkmayın burda oturun diyeceğini pek sanmıyorum.en fazla ne yapabilir ki?

Noter onayini biz görmeden yapmasi mümkün değil sanirsam. Sadece eve bir kagir getirdi kontrat kagidi üzerine kimlik bilgilerini yazdi eşimin sonra imza atildi o kadar başka onay falan görmedim yani.

İki tarafta notere gidip beraber onaylatıyor onaylı değilse hiç birşey olmaz o zaman

En fazla geri kalan aylarinin parasini isteyip depozitomuzu yakabilir mesela :)

öyle bi hakkı yok.ancak senet yapmışsa bunu sizden talep edebilir.ben şimdiye kadar böyle bi şey isteyen ev sahibi duymadım inşallah sizin ev sahibi de yapmaz bunu.sizin yaptığınız kontrat eğer eve bi zarar vermişseniz yada herhangi bişey yapmışsanız ev sahibinin elinde bulundurması gereken bi belge.o belge olmazsa sizin hangi tarihte eve girdiğiniz hangi tarihte çıktığınız depozito ve evde bulunan demirbaşlar yazılır ki evde herhangi bi sorunla karşılaşılmasın.

Son düzenleme:
Satis ofisinde calisiyorm cok kiralik daire veriyorus o imzaladgnz geçerlidir tamamen yasal noter onayini ilk defa duyuyorm ama tayininiz cikmissa bu zaruridir bir problem olucagni sanmiyorm biran once konusun ev sahbnzle belki kiraci bulur

Aynı sorunu ben de yaşamıştım.o yüzden araştırdım ayrıca yakın zaman önce de bununla ilgili bir kanun çıktı.siz evden ayrılırken ev sahibi senetlerinizi vermek zorunda.hiçbir şekilde sizden bu parayı talep edemez.korkmayın hiç .

Kontrat olsada bir ay önceden haber vernek kaydıyla çıkabilirsiniz. Sorun edemez. Ama siz bole yanasmayin ya kusura bakmayin bizse evimizi cok seviyorduj ama iste tayin falan derseniz hele hic cikarmaz:-D

telefondan yazıyorum yazım hataları affedile...

Back
X