Kiram çok fazla,düşündüğüm mantıklı m ı?

canim aslinda düsündügün cok mantikli 250 milyon kadar fark var arada azda degil tabiki ben yurdisinda yasadigim icin istanbulu pek bilmem aslinda ama ablam beylikdüzünde oturuyo bi kac ay oldu tasinali ama inanki cok sikildi ordan sirf ordan kacmak icin isini bile birakmayi düsünüyo isinden dolayi tasinmisti ama cok sikici bir yer bende bu yaz gittim evine dedigin gibi yeni yapilmis sifirdi daha girdiginde ilk bakista temiz guzel gözüküyo ama yinede beklentinin altinda aslinda hazir mutfak vardi dolaplari birbirine sürtüyo,laminantlari bi garip yapmislar aslinda orda ustalar cok kötü calismis tabiki hepsi ayni degildir ama yinede bi daha bakmaya gidersen herseye dikkat et diye yaziyorum aklinda bulunsun ama en önemli sorun ulasim atiyorum ablamin eminönünde bi isi ciksa istanbula gidiyorum diyo:)Istanbulda yasamasina ragmen ve yol 2 saat sürüyo tabi isiniz gücünuz oralara ykinsa daha kolay olur ama alisveris yeri nerdeyse hic yok canim sikildi bi disari cikicam desen pek fazla gidebilicegin yer yok.Hevesini kirmak istemem ama bende bildiklerimi yazayim aklinda bulunsun canim hayirlisi neyse o olsun hakkinda

sizinle aynı fıkırdeyım .beylıkduzu aslında daha yenı yenı gelısıyor .şimdi herkez o tarafları kacısıyor .ılerısı ıcın oradan simdiden ev almak belkı ıyı yatırım olabılır ,ılerkı zamanlarda fıyatlar artıcakmıs dıye bılıyorum.ama sımdıkı durumu ıcın orada kırada oturmak sızın ıcın bıraz sıkıcı olabılır .benım erkek arkadasım aılesıyle bahcelıevler de oturuyor,tum teyzeler beylıkduzune yerlesınce ,erkek arkadasımın aılesı oradan da br ev aldı .evler cok guzel yenı yapıldıgı ıcın ama cok sessız bır ortam.hanı emeklı kesımın rahat edebılecegı bır yer.sıtenın havuzunda havuza gırmıstık .havuz da bıle 3-5 ınsan vardı .cok sessız gercekten cok sıkıldım .bır de havuzun hemen yanında yenı temel atılmıs bır sıte vardı .havuzun karsısında o betonorma ev de pek ıyı durmuyordu:1: neyse gıdılecek oturulcak bır yer de yok .oradan ıstanbula donusu ıstanbul dıyorum cunku o surede edırne'ye gıdılır ,bayag zordu .gıt gıt bıtmıyor yol .yanı ulasım gercekten canını sıkabılır .tahmınımce oradan su ankı durumda sıkılabılırsın dıyorum.tabı yıne de bır deneyın .

ya haklsınız aslında fakat b.düzü uzak ters bi yer benim dediğim şu yeni metrobüs hattının geçtiği güzergahlar yani avcılardan sonraki 1 ve 2. duraklar.. haramidere carfurun oralar.. hani daha yakın olur diye düşündüm

b.düzünde kiralar gerçekten çok uygun. zaten binalarının çoğu yeni ve büyükler geniş geniş rahat ferah evler.

bu uygulamayı ilk defa duydum link atabilir misiniz yasak değilse

Link vermek yasak diye biliyorum ama Yapı kredi bireysel kredi yaz googlea. çıkan sayfadan kredini seç'e tıkla, konut kredisi de, kredinin adı 100% Mortgage. Oradan bakabilirsin.

Merhaba arkadaşlar,

Aklıma takılan bir konuyu paylaşmak istiyorum,görüşlerinizi almak istiyorum. Şimdi şöyle ki, ben 4.5 aylık evliyim ve kirada oturuyoruz. Aslında ev almak istiyoruz ama peşinat sıkıntı. Altınlar tam karşılamıyor. Ve başka şekilde üstünü tamamlama şansımız yok.Benim ailemin durumu müsait değil kardeşim üniversite okuyor ve masrafı bi hayli fazlaca. Eşimin aileside eşyaların kredisini ödedikleri için mümkün değil maalesef. Ben şuan çalışmıyorum. Arama sürecindeyim. Soruma gelmek istiyorum. Biz burda 3 katlı bir eski binada oturuyoruz. 30 yıllık nerdeyse... Evin içi fena değil laminant doğalgaz falan.. ama borular hep içerden geçme olduğu için ne kadar temizlesemde psilik börtü böcek oluyor.. sinirlerim bozuluyor.. banyomun tavanu rutubet olmaya başladı ayrıca sildim temizledim değişen bişey yok.. nitekim biz bu eve ayda 650+17 tl si aidat olmak üzere 667 tl veriyoruz.. ve bu hem bize hem çevremize çok geliyor.. eşimin ve benim arkadaşlarım burası için fazla olduğunu söylüyorlar ki bencede öyle. Buna doğalgaz faturası katılacak kışın e elektriği suyu masrafı.. ev sahibi yeni sene zam da yapar.. hani semtide iyi değil muhit iyi değil. Biz eşimle beylikdüzü esenyurt tarafındaki projelere bakıyorduk ev için ama yukarda da dediğim gibi peşinat sıkıntıydı bizim için.. bizde şöyle düşündük o taraflarda uygun kiralık ( 400--450-500) evler bulduk sfır daireler yeni binalar iki tanesini gezdik hatta.. banyosu wc si herşeyi tertemiz.. acaba diyorum kiraya çıksak o tarafa.. hem ev almak için birikimi rahat yaparız çünkü kira düşecek hem de adam gibi temiz bi evde otururuz.. böyle yeni evliliğimden bişey anlamıyorum valla..hele ilk zamanlar wc de örümcek öldürmekten fenalık geldi orta büyüklükte :S ve korktuğum şeydir börtü böcek... velhasıl,sizce düşündüğüm mantıklı mı ? 667 tl den 400-450 lik bir eve çıkmaya değer mi? yeni bina sıfır daire.. şu yeni yapılanlardan... bir de o tarafta oturan var mı? metrobüste bitti bitecek o tarafa o açıdan da iyi olacak diyorum... ama sizlerin fikir ve bakış açılarınızı almak istedim....

kiraya verilen şu para okadar acıyorumki yemeğinden içmenden kesip dışarıya para veriyorsun..seni çok iyi anlıyorum.sen şu an yeni evli olduğun için insan ister istemez evinininde yeni olmasını istiyorsun.bu kirada olsa aynı.
ben bursada oturuyorum.2007 senesinde evlendim ama o dönemlerde kiralık ev bulmak çok zordu.bakma şimdi tokilerde yapıldıda hem biraz kiralar düştü hemde kiralık ev bulmak kolaylaştı.annemler kayınvalidemlere yakın olsun diye onların ordan ev baktık ama bakacak alanın kısıtlı bide kiralık ev bulmak zor olduğundan bayağı zorlanmıştık.bulmuştuk birtane.eve gece bakınca bana iyi gelmişti.benim babam memurdu bu işleri genelde kendisi ayarlardı.bende ilk bakışta tutalım dedim ama ailem evi görünce pek beğenmediler.(o sıra ailem yanımda yoktu.) 3 ay boş eve o zamanın parasıyla 400 lira kira veriyordu.evdesen eski tip evlerdendi.tuvaleti dışardaydı.inan kışın çok zor oluyordu.doğalgaz sobası vardı.ama evin altı tamen dükkan olduğun için ev soğuk oluyordu ve ayaklarını yere bastığında yer soğuktu.mutfak desen yemek yapmak istemiyordum.mutfak dolapları 2 alta 2 üste kapak vardı.düşünşenize o eve çeyiz sereceksin. birde yatak odam karanlıktı.ben geldiğimde arkaya ev yapıyorlardı ve iyice karanlık olmştu.evim çok güneş görmüyordu.evim içinde güneş olsun istiyordum evinn içi daha aydınlık olsun diye.ev güneş görmüyordu çünkü.koca bir banyo koca bir küvet ama eski.banyonun içinde lavabo diye bir şey yok.Allah'tan babamın elinden böyle şeyler gelirdi.hemen banyoya el yıkamak için lavabo koyduk.mutfak,banyo,ara yer kara betondu.banyonun üstünde havalandırma vardı.faraler geziyordu.3 odaydı birde giriş yeri vardı (antre).yerler marleydi ama onlarda eskiydi.evi bir güzel badana yaptık.kapılar boyandı.pirizlerine kadar değiştirmiştik çeyiz serilecek diye.ev sahibide kadının evi olduğundan söz sahibi oydu.çok titizlik taslıyordu.benim evimin düzenine karışıyordu.birgün bana bizim buralar altıparmak gibidir deyiverdi.(bursada oturanlar bilir).ya sanki çok ağım şahım bir evi vardıda bu sözü söylüyor.şimdi okadar güzle evler varki.kimse artık eski evlerle uğraşmak istemiyor.herkes rahatlık arıyor. 8 ay sonra eşimin işsiz kalması yüzünden babamın evine geri döndüm.(kiracımız vardı onu çıkarmışlardı.oraya ben yerleştim.).aileme kızıyordum beni niye oralara yolladınız diye.

biraz uzun yazdım ama içinde bir uhde kalmıştı.yeni evlisin her şeyenin yeni olmasını istiyorsun.birde 3+1 evi ne yapacaksın.evin biraz küçük olsun kendine göre olsun.diyeceğim hem kirayı düşürüp hemde daha rahat evde yaşabilirdin.çok iyi araştırman lazım.ev taşıma konusun gelince.evet maliyetli oluyor ama tanıdık genç akrabalarınız yokmu ev taşımaya yardım edecek.biz öyle yapmıştık.ev taşımak için ayrıyeten masraf harcamadık.

kiraya verilen şu para okadar acıyorumki yemeğinden içmenden kesip dışarıya para veriyorsun..seni çok iyi anlıyorum.sen şu an yeni evli olduğun için insan ister istemez evinininde yeni olmasını istiyorsun.bu kirada olsa aynı.
ben bursada oturuyorum.2007 senesinde evlendim ama o dönemlerde kiralık ev bulmak çok zordu.bakma şimdi tokilerde yapıldıda hem biraz kiralar düştü hemde kiralık ev bulmak kolaylaştı.annemler kayınvalidemlere yakın olsun diye onların ordan ev baktık ama bakacak alanın kısıtlı bide kiralık ev bulmak zor olduğundan bayağı zorlanmıştık.bulmuştuk birtane.eve gece bakınca bana iyi gelmişti.benim babam memurdu bu işleri genelde kendisi ayarlardı.bende ilk bakışta tutalım dedim ama ailem evi görünce pek beğenmediler.(o sıra ailem yanımda yoktu.) 3 ay boş eve o zamanın parasıyla 400 lira kira veriyordu.evdesen eski tip evlerdendi.tuvaleti dışardaydı.inan kışın çok zor oluyordu.doğalgaz sobası vardı.ama evin altı tamen dükkan olduğun için ev soğuk oluyordu ve ayaklarını yere bastığında yer soğuktu.mutfak desen yemek yapmak istemiyordum.mutfak dolapları 2 alta 2 üste kapak vardı.düşünşenize o eve çeyiz sereceksin. birde yatak odam karanlıktı.ben geldiğimde arkaya ev yapıyorlardı ve iyice karanlık olmştu.evim çok güneş görmüyordu.evim içinde güneş olsun istiyordum evinn içi daha aydınlık olsun diye.ev güneş görmüyordu çünkü.koca bir banyo koca bir küvet ama eski.banyonun içinde lavabo diye bir şey yok.Allah'tan babamın elinden böyle şeyler gelirdi.hemen banyoya el yıkamak için lavabo koyduk.mutfak,banyo,ara yer kara betondu.banyonun üstünde havalandırma vardı.faraler geziyordu.3 odaydı birde giriş yeri vardı (antre).yerler marleydi ama onlarda eskiydi.evi bir güzel badana yaptık.kapılar boyandı.pirizlerine kadar değiştirmiştik çeyiz serilecek diye.ev sahibide kadının evi olduğundan söz sahibi oydu.çok titizlik taslıyordu.benim evimin düzenine karışıyordu.birgün bana bizim buralar altıparmak gibidir deyiverdi.(bursada oturanlar bilir).ya sanki çok ağım şahım bir evi vardıda bu sözü söylüyor.şimdi okadar güzle evler varki.kimse artık eski evlerle uğraşmak istemiyor.herkes rahatlık arıyor. 8 ay sonra eşimin işsiz kalması yüzünden babamın evine geri döndüm.(kiracımız vardı onu çıkarmışlardı.oraya ben yerleştim.).aileme kızıyordum beni niye oralara yolladınız diye.

biraz uzun yazdım ama içinde bir uhde kalmıştı.yeni evlisin her şeyenin yeni olmasını istiyorsun.birde 3+1 evi ne yapacaksın.evin biraz küçük olsun kendine göre olsun.diyeceğim hem kirayı düşürüp hemde daha rahat evde yaşabilirdin.çok iyi araştırman lazım.ev taşıma konusun gelince.evet maliyetli oluyor ama tanıdık genç akrabalarınız yokmu ev taşımaya yardım edecek.biz öyle yapmıştık.ev taşımak için ayrıyeten masraf harcamadık.

ya gerçekten çok teşekkür ederim çok iyi anlıyosun beni. :46:. dediğin doğru yeni evliyim ve evimde yeni olsun istiyorum... ve biliyo musun bu evi bende ilk gece görüp karar vermiştim.. eşime kavuşacağımın heyecanından ilerisini o an düşünemedim işte :1: velhasıl şimdi bu noktaya geldik tamam harabe değil ev kesinlikle... ama istediğim gibi de temizliği göstermiyo zaten bi önceki kiracılar çok hor kullanmış.. biz taşınırken temizledik badana yaptık laminant döşendi kartonpiyeri vs var camlar pimapen ama nasıl anlatsam bunlar yetmiyo eski bina dışı dahil.. neyse eşim annesine danışmayı düşünüyo anne ve babasına.. gerçi onlarla mesafeliyiz biraz ama napalım.. burda yürümeyecek bu açık yani... valla nasıl mutlu oldum yorum yazıyorsunuz fikir beyan ediyorsunuz.. iyiki yazmışım buraya insana fikir oluyor :68:

Evet canım çok mantıklı, bence bu fikrinizi hemen uygulamaya koymalısınız :61: yeni evlisin ve doğal olarak böcekmiş temizlikmiş fln uğraşmak istemiyorsun, hoşşş hangi kadın ister ki :27:

Evet canım çok mantıklı, bence bu fikrinizi hemen uygulamaya koymalısınız :61: yeni evlisin ve doğal olarak böcekmiş temizlikmiş fln uğraşmak istemiyorsun, hoşşş hangi kadın ister ki :27:

kesinlikle ya.. eşimde bende tiksiniriz.ala geçende canıma tak dedi wc deki doğalgaz borularını şu desenli yapışkan folyolarla kapadım önce çekomastikle doldurdum sonra da görüntü kirliliği olmasın dedim yapıştırdım gitti :1:

kesinlikle ya.. eşimde bende tiksiniriz.ala geçende canıma tak dedi wc deki doğalgaz borularını şu desenli yapışkan folyolarla kapadım önce çekomastikle doldurdum sonra da görüntü kirliliği olmasın dedim yapıştırdım gitti :1:

Ay çok hoşsun şekerim ya :66:

sorma canım ya eşim inşaatçı oldun iyice diyor bi elimde çekomastik makinası ellerde eldiven öteki elim bez girişiyorum dolduruyorum düzeltiyorum... :52: valla bu eve emeğim çok benden sonraki kiracı rahat edecek :82:

ya gerçekten çok teşekkür ederim çok iyi anlıyosun beni. :46:. dediğin doğru yeni evliyim ve evimde yeni olsun istiyorum... ve biliyo musun bu evi bende ilk gece görüp karar vermiştim.. eşime kavuşacağımın heyecanından ilerisini o an düşünemedim işte :1: velhasıl şimdi bu noktaya geldik tamam harabe değil ev kesinlikle... ama istediğim gibi de temizliği göstermiyo zaten bi önceki kiracılar çok hor kullanmış.. biz taşınırken temizledik badana yaptık laminant döşendi kartonpiyeri vs var camlar pimapen ama nasıl anlatsam bunlar yetmiyo eski bina dışı dahil.. neyse eşim annesine danışmayı düşünüyo anne ve babasına.. gerçi onlarla mesafeliyiz biraz ama napalım.. burda yürümeyecek bu açık yani... valla nasıl mutlu oldum yorum yazıyorsunuz fikir beyan ediyorsunuz.. iyiki yazmışım buraya insana fikir oluyor :68:

canım benim sende benim gibi karar vermişsin aniden. insana birden hoş geliyor işte.belki kendi evin gibi olmuyor yada o evi satın alacak değilsin ama insan yaşayacağı yerinde rahat olmasını istiyor.evet bizimde daha önceki kiracılar eve bakmamış.biz orda boya badana yaparken eski kiracı gelmiş.aaaa ev ne kadar güzel olmuş ve değişmiş demişti.sen gene laminat parke,kartonpiyer döşetebilmişsin.birgün yerlerleri siliyorum ama kendime kıza kıza elalemin eski marleylerini siliyorsun gene aynı duruyor diye kendime söylenmiştim.ablam şu an oturduğum yere geçince dediki.inan sizin eve gelmek istemiyorduk dedi.eviniz soğuk oluyordu.

siz gene ailesine danışın sonra laf olmasın.ya eskidenmiş o ev bulmak derdi.herkesin kesesine göre ev var artık.çoluk çocuk olmadan güzle ve rahat bir eve geç derim.hem verdiğin kiraya değsin.ya ev sahipleride hem çok yüksek istiyorlar hem evin bakımıyla ilgilenmiyorlar.

Ben de 400 TL lik bir ev buldum. Herkes şehiriçinden uzak, ne yapacaksınız orada, minibüs parası yetmez vb. şeyler söyledi. Pahalı eve vereceğimiz parayı kenara koyduk araba aldık az yakan cinsten :61: Şimdi heryere yakınım. Nasıl ama :66:

canım benim sende benim gibi karar vermişsin aniden. insana birden hoş geliyor işte.belki kendi evin gibi olmuyor yada o evi satın alacak değilsin ama insan yaşayacağı yerinde rahat olmasını istiyor.evet bizimde daha önceki kiracılar eve bakmamış.biz orda boya badana yaparken eski kiracı gelmiş.aaaa ev ne kadar güzel olmuş ve değişmiş demişti.sen gene laminat parke,kartonpiyer döşetebilmişsin.birgün yerlerleri siliyorum ama kendime kıza kıza elalemin eski marleylerini siliyorsun gene aynı duruyor diye kendime söylenmiştim.ablam şu an oturduğum yere geçince dediki.inan sizin eve gelmek istemiyorduk dedi.eviniz soğuk oluyordu.

siz gene ailesine danışın sonra laf olmasın.ya eskidenmiş o ev bulmak derdi.herkesin kesesine göre ev var artık.çoluk çocuk olmadan güzle ve rahat bir eve geç derim.hem verdiğin kiraya değsin.ya ev sahipleride hem çok yüksek istiyorlar hem evin bakımıyla ilgilenmiyorlar.

evet almasak bile ben biliyorum ki çok huzur dolu olacağım.. kızlar herşeyi geçtim burda pkk yanlısı var ve zeytinburnunda geçen ay patlayan olaylar evimin önünde oldu..:53: ışıkları kapatık kaç akşam oturduk.. mahallemizin nerdeyse tamamı böyle tuhaf insanlar var.. inanın türk bayrağı asmaya korkuyorum.. çevik kuvvet koruyordu bi ara bu tarafı tv lerden izleyen olmuştur.. yani bir de böyle bi nedenimiz var..:45: ben o olaylarda camlar açık kaldı biber gazı bile yedik ve bayıldım korkudan.. ilk defa yaşadığım şey çünkü.. :59: dün bi moral evi temizledim ama yine sanki tertemiz olmuyor tuvalet banyo.. neyse bakalım bi çözüm bulacağız Allahın izniyle.. ben yeni evlendim evleneli kaç arkadaşım gelmek istiyor hala davet edemedim üzülüyorum.. hem muhit iyi değil hem ev.. bakalım kısmet herşey... :44:

evler ne kadar orda merak ettım

yüksek kirada var canım düşükde ama bu yeni yapılan binalardan kimisi alıyor yatırımlık ve kirası bu yüzden düşük oluyor..

Ben de 400 TL lik bir ev buldum. Herkes şehiriçinden uzak, ne yapacaksınız orada, minibüs parası yetmez vb. şeyler söyledi. Pahalı eve vereceğimiz parayı kenara koyduk araba aldık az yakan cinsten :61: Şimdi heryere yakınım. Nasıl ama :66:

ne güzel valla ne şanslını.. metrobüse yakın mı eviniz? bir de nakliye olayını nasıl hallettiniz maliyeti ne kadar oldu?

ne güzel valla ne şanslınız.. metrobüse yakın mı eviniz? bir de nakliye olayını nasıl hallettiniz maliyeti ne kadar oldu?

Bizim buralarda metrobüs yok, Pendik'e yakın oturuyorum. E-5 e yakınım ama yürüme mesafesinde değil. Araçla E-5, 5 dk. sürmüyor. Nakliye olayıysa sorun olmadı çünkü zaten evlenirken burayı bulup taşındım. Baştan kayınvalidem çok kızdı şehiriçinden bulacakmışız, heryere yakın olacakmış. Evlere bir baktım 650 TL den aşağı ev yok ama onlarda öyle ki içine giremezsin. Eski bina, doğalgaz tesisatı yok, döşemeler eski, duvarlar eski, banyo tuvalet içler acısı... Tuttuğum ev yeni binaları bilirsiniz zaten açıklamama gerek bile yok. Site içindeyim. Ben yeni evliyim, eşyalarım yeni ve yeni bir evde oturmak istedim. Ama öyle çok ta uzak değilim merkeze. Bulunduğum yerden tek vasıtayla mesela Kadıköy, Pendik, Kartal'a gidebiliyorum, direk otobüs var. Onları dinleseydim hem temizlendiği belli olmayan, sorunlu bir evde oturacaktım, hem de kirada zorlanacağım için araba alamayacaktım. Teknik olarak şuan bir insan mesela Kartal'ın merkezinde yaşasın, yine bir yerlere gitme ihtiyacı illaki oluyor, minibüse para vermezsin olayı çok saçma.

Bu arada arabam minibüsten az yakıyor bir nevi de kardayım :))

Son düzenleme:
merhaba arkadaşım. ev almak için illa peşinatın olmasına gerek yok. bizde 8 9 ay önce küçük bi ev aldık. ama hiç peşiat vermedik. emlak a biraz para vermeyi göze alabilirsen öyle bi işlerini biliyorlar ki. anlaşmalı oldukları bankalar var. banka ekspertizini kendi yapıp evin bedelini yüksek gösteriyor. istediğin evi peşinat vermeden alabiliyorsun. hatta ben emlak tapu masraflarını bile nerdeyse krediden karşıladım. bende 500 kira veriyordum. ankaradaydım ama ev üstüme yıkılıyodu. 3 senede kombimin suyuyla banyo edemedim hesap et o kadar rezil felaketti.anneme yakın diye oğlum için dayanmıştım. haa aldığım ev aman aman değil ama başlangıç olsun paramız boşa gitmsin diye bi yerlerden başladık. ilerde bu küçük ev bize peşinat olur daha iyi bi yerlere çıkarız.
inş herşey gönlüne göre olur ne diyeyim.
demem o ki bankalarla değil emlakçılarla görüşün.

emlakçılarda çok komisyon alıyor resmen kurt mübarekler.. eşim asla emlakçıyla iş yapmaz kendide ifade ediyor bunu zaten.. bakalım bir arkadaşımın emlakçı ve
nakliyeci tanıdığı varmış ondan haber bekliyorum :49:

bende b.düzündeyim beykentte ,kiralar 900-1500 arası burda ,ama carrefour ve bauhause arkası daha ucuz ,çok katlılarda var 500 civarı ,ama onlarda da aidat v.s var ,yine 600 ü bulur ama en azından daha temiz bir evde oturluş olursunuz ..bence de mantıklı ..

Back
X