Kiram çok fazla,düşündüğüm mantıklı m ı?

Yorumları okuyamadım..sadece yaşadıklarımı yazacağım..
1,5-2 yıllık evliyiz..1yaşında bebeğim var..

kirada oturup 300+70tl aidat ödüyorduk..Daha çok verdiğim aidata acıyordum..
Nisanda ev aldık..

82Tl 2+1 şuanki evim..(saolsun ev sahibim çok titizmiş..evi herşeyin en iyisinden yaptırmış/temiz tutmuş)

90TLye sıfır inşaatı devam eden evler vardı..Sadece 8Tl farkla 0 ev sahibi olabilirdim PEŞİN ödeyerek.. ama hem onun kredisini..hemde oturduğum evin kredisini ödeyemeyeceğimden içine girip kira öder gibi kredi ödeyebileceğim bi ev almayı uygun bulduk...
Şuan Ayda 1000Tl kredi ödüyoruz...Bankanın kiracısıyız 10Yıl boyunca :23:

Eşimin her yıl maaşına zam gelecek..Ama "kiramıza" zam gelmeyecek..
Şimdi 1000Tl maaşın önemli kısmı ama 3-5 yıl sonra Kiralar Ödediğimiz kredi maaşın ufacık bi kısmı kalacak...hiç zorlanmayacağız inş.

oğlumun şuan hiç masrafı yok...ne alırsam onu giyiyor..İlerde arkadaşlarından her gördüğünü isteyecek...onun istekleri başlamadan bizim kredimiz bitmiş,evimizin sahibi olmuş olacağız...
:66:

canim aslinda düsündügün cok mantikli 250 milyon kadar fark var arada azda degil tabiki ben yurdisinda yasadigim icin istanbulu pek bilmem aslinda ama ablam beylikdüzünde oturuyo bi kac ay oldu tasinali ama inanki cok sikildi ordan sirf ordan kacmak icin isini bile birakmayi düsünüyo isinden dolayi tasinmisti ama cok sikici bir yer bende bu yaz gittim evine dedigin gibi yeni yapilmis sifirdi daha girdiginde ilk bakista temiz guzel gözüküyo ama yinede beklentinin altinda aslinda hazir mutfak vardi dolaplari birbirine sürtüyo,laminantlari bi garip yapmislar aslinda orda ustalar cok kötü calismis tabiki hepsi ayni degildir ama yinede bi daha bakmaya gidersen herseye dikkat et diye yaziyorum aklinda bulunsun ama en önemli sorun ulasim atiyorum ablamin eminönünde bi isi ciksa istanbula gidiyorum diyo:)Istanbulda yasamasina ragmen ve yol 2 saat sürüyo tabi isiniz gücünuz oralara ykinsa daha kolay olur ama alisveris yeri nerdeyse hic yok canim sikildi bi disari cikicam desen pek fazla gidebilicegin yer yok.Hevesini kirmak istemem ama bende bildiklerimi yazayim aklinda bulunsun canim hayirlisi neyse o olsun hakkinda

istanbul merkez diyorsun ama beylikdüzü bence gayet modern bir yer...msla ben tüyabın ora oturuyorum, etrafımızda yeni yapılan binalar var harika ve 2+1, 3+1 kirası da 400-450 tl....600 küsür kira verilir mi ya yazık.....bana göre saçmalık o kadar kira vermek. ayrıca beylikdüzünde sanırım 5 avm var, bir de cumartesi ve pazar beylikpazarı var cok da uygun ve güzel.. sahil var yürüyüş yerleri var... ben istanbulu bu kadar gezdım bence en güzel yer b.düzü..gezip görmeden başkalarına inanmayın derim.

seni en iyi ben anlarım valla

istanbulun göbeğinde oturuyoruz bebeğe etilere sarıyere çıkıp gezmeye gitmemiz 10-15 dakika sürüyor
eşimin işide oralarda zaten çıkıp işe gitmesi onun içinde kolay oluyor diye tam 30 yıllık eve 700 tl kira ödüyoruz
ev çok kötü değil ama mutfağı 30 yıllık yerleri parke değil kapıları 30 yıllık pencereler tek cam ve hiçbiri doğru düzgün kapanmıo
5. kat olduğundan hırsız sorunu yok ama kışın yakıt artıo
ve bizim burda sıfır evler 1500 tlden başlıyor
aynı sıfır ev avcılar beylikdüzüde 400-500 tl
arkadaş çevremiz çoğu maddi durumu iyi evleri hep sıfır süper ötesi maddi durumu kötü olanlarda beylikdüzü esenyurtta oturuo sıfır evde 300 tl kira ile onlara gittikçe hep ağlıodum

ve bende 1 yıl boyunca eşime hep çıkalım burdan beylikdüzüde ev tutalım evimiz sıfır olsun dedm

eşimde hep orda bu kadar çıkıp gezebilecekmisin
her hafta farklı etkinlikler yapıoruz gece yarısı çıkıp 15 dakikada boğazda oluyoruz
hafta sonu sarıyerde kahvaltı yapıoruz falan filan
orda yapabilecekmisin ordan çıkıp buraya gelmek en az 1 saat sıkılmayacakmısın yolda ve herzamanda çıkamayz ordada gidebileceğin tek yer alışveriş merkezi olur o da hep aynı yer sıkar derdi
bende beni hiç anlamıosun derdim

son bir kaç aydır mantıklı düşününce burası gerçekten iyi diye düşünmeye başladım
orda bir arkadaşa gittik kaldık evi sıfır 375 tl kira ve eve yemek siparişi veremedk site sipariş güzargahı dışındaymış falanmış filanmış
nereyi aradıysak gelemeyiz dediler uzak olduğundan bizde gidip alamadık
dağ başı resmen sadece bir iki site var etrafında
burda eve getirtmesen bile çık caddeye birdünya yer açık

ve arkadaşlarda araç olmadığından hafta sonları bakırköye gelmemiz 2 saat bile geçebiliyor dedi
ve vazgeçtim ben burda evimde mutluyum bu evden çıakrsakta yine burda tutacağız
şu an dublex arıyoruz eşimin kardeşi ile ortak kira ödeyip aynı evde yaşayacağız
ama burdan başka yere gitmem valla isterse 40 yıllık ev olsun
bence muhitin iyi ise ve işine yarıyorsa buraları
gitme uzaklara

ama dersenki iyi yer değil çok ta işime yaramıyor sosyallik öyleyse hiç düşünme on numara siteler var orda

Son düzenleme:
canim aslinda düsündügün cok mantikli 250 milyon kadar fark var arada azda degil tabiki ben yurdisinda yasadigim icin istanbulu pek bilmem aslinda ama ablam beylikdüzünde oturuyo bi kac ay oldu tasinali ama inanki cok sikildi ordan sirf ordan kacmak icin isini bile birakmayi düsünüyo isinden dolayi tasinmisti ama cok sikici bir yer bende bu yaz gittim evine dedigin gibi yeni yapilmis sifirdi daha girdiginde ilk bakista temiz guzel gözüküyo ama yinede beklentinin altinda aslinda hazir mutfak vardi dolaplari birbirine sürtüyo,laminantlari bi garip yapmislar aslinda orda ustalar cok kötü calismis tabiki hepsi ayni degildir ama yinede bi daha bakmaya gidersen herseye dikkat et diye yaziyorum aklinda bulunsun ama en önemli sorun ulasim atiyorum ablamin eminönünde bi isi ciksa istanbula gidiyorum diyo:)Istanbulda yasamasina ragmen ve yol 2 saat sürüyo tabi isiniz gücünuz oralara ykinsa daha kolay olur ama alisveris yeri nerdeyse hic yok canim sikildi bi disari cikicam desen pek fazla gidebilicegin yer yok.Hevesini kirmak istemem ama bende bildiklerimi yazayim aklinda bulunsun canim hayirlisi neyse o olsun hakkinda

Aslinda bir suru alisveris merkezi var canim :) Ben orada 15 sene oturdum.En basta Migros ve Carrefour
var.Cokta ferah bi yerdir Beylikduzu,Zeytinburnuna gore.

hiç bir bankayla görüştünüzmü?peşinat konusunda yardımcı olmaya çalışan bankalar var.bizde ev düşünmüştük.ayda 1100 ödemeli kredi bulmustuk.ee zaten 600 küsür kira veriyorsun sende çalışmaya başlarsan 1000 lira ödeyip kendi evinin sahibi olursun :34: gidip görüşmekten zarar gelmez.belki sizde kesenize göre bir ev ve kredi bulursunuz :34:

Benimde seneye o taraflara taşınma ihtimalim var, bu topiği takipteyim...
Gördüğüm kadarı ile kişiden kişiye, oturulan yere göre değişiyor. Evet oralarda çok alışveriş merkezleri var. Restoranlar da çok biz çok gezmeye giderdik bir ara. Bir çok firmanın fabrika satış mağazaları da o tarafta. Ama yaşamaya gelince sıkılır mıyım bunalır mıyım diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Arkadaşlar,bu akşam eşimin ailesini gittik anlattık... eşim anlattı ben sustum. Babası öyle diyosanız öyledir dedi yorum yapmadı. ama annesi saydırdı. işte bi sokak olduğu halde burdayeke gelip gitmiyormuşuz da oraya gidince hiç gelmezmişiz de.. aslında ayrı ev açmasının sebebi,kendi evlerinin uygun olmayışındamış yani onların evine gelin gidecekmişim.. ayrı ev açtım ama böyle olsun diye değil dedi.. yatmadan yatmaya gidecekmişiz evimize.. o öyle istemiş ama olmamış kesinlikle bu taşınma işine olumlu bakmıyormuş.. bu evi onlar bldu bize sıkboğaz ettiler eşimi yoksa biz z. burnunda asla oturmak istemiyoduk... bi de eşime sen biliyodun böyle olacağını dedi şaşırdım. neyse.. eşim olumlu da baksan olumsuzda biz karar verdik dedi.. bakalım şimdi ev araştırıyoruzz.. Bu arada bi yanlışı düzeltmek istiyorum. Ben beylikdüzü değil esenyurt ve haramidere( avcılara yakın) taraflarının e5 kısmından bahsediyorum kızlar... b.düzü daha uzak yeni açılcak metrobüsün son durağı.. biiz daha avcılara yakın bakıyoruz zaten.. birkaç arkadaşımın dediği gibi muhit iyi olsa yine bi nebze düşünürdük fakat hem muhit iyi değil hem ev çoook eski hem kira fazla... e malum kış geliyo doğalgazı vs var.. ben haftaya bikaç iş görüşmesine gidicem bu arada muhakkak birinden biri olacaktır diye umuyorum... bi yandan da sahibinden bakıyoruz o taraflarda kiralık işte.. ekime dek taşınmak istiyoruz çünkü.. giriyoruz bir yola bakalım zaman neyi gösterecek... :68:

hadi hayırlısı cnm oturduğun muhit güzel değilse salla zaten zeytinburnunun heryeri güzel değil çok çok merkez olması lazım öyleyse avcılar mutlaka taşın derim ben
ben normalde avcılarıda çok severim ne ararsan var merkezi çok iyi her marka mağazalar marketler herşey var yani denizköşkler tarafına vak orası çok nezih ben burda 700 tl 2+1 35 yıllık eve verirken orda dublex evler 650 tl benm kuzenm orda oturuyor 450 veriyorlar sıfır ev deniz manzaralı yani özellikle denizköşklere bak bence e-5 kenarı bir evde sakın tutma derim uyku uyuyamıyor insan gürltüden 24 saat araç gürültüsü çok rahatsız ediyor e-5 kenarı evdede kaldım avcılarda 1 haftada beynim uyuşmuştu

Arkadaşlar,bu akşam eşimin ailesini gittik anlattık... eşim anlattı ben sustum. Babası öyle diyosanız öyledir dedi yorum yapmadı. ama annesi saydırdı. işte bi sokak olduğu halde burdayeke gelip gitmiyormuşuz da oraya gidince hiç gelmezmişiz de.. aslında ayrı ev açmasının sebebi,kendi evlerinin uygun olmayışındamış yani onların evine gelin gidecekmişim.. ayrı ev açtım ama böyle olsun diye değil dedi.. yatmadan yatmaya gidecekmişiz evimize.. o öyle istemiş ama olmamış kesinlikle bu taşınma işine olumlu bakmıyormuş.. bu evi onlar bldu bize sıkboğaz ettiler eşimi yoksa biz z. burnunda asla oturmak istemiyoduk... bi de eşime sen biliyodun böyle olacağını dedi şaşırdım. neyse.. eşim olumlu da baksan olumsuzda biz karar verdik dedi.. bakalım şimdi ev araştırıyoruzz.. Bu arada bi yanlışı düzeltmek istiyorum. Ben beylikdüzü değil esenyurt ve haramidere( avcılara yakın) taraflarının e5 kısmından bahsediyorum kızlar... b.düzü daha uzak yeni açılcak metrobüsün son durağı.. biiz daha avcılara yakın bakıyoruz zaten.. birkaç arkadaşımın dediği gibi muhit iyi olsa yine bi nebze düşünürdük fakat hem muhit iyi değil hem ev çoook eski hem kira fazla... e malum kış geliyo doğalgazı vs var.. ben haftaya bikaç iş görüşmesine gidicem bu arada muhakkak birinden biri olacaktır diye umuyorum... bi yandan da sahibinden bakıyoruz o taraflarda kiralık işte.. ekime dek taşınmak istiyoruz çünkü.. giriyoruz bir yola bakalım zaman neyi gösterecek... :68:

Canım e-5 gürültülüdür tabii,ama metrobüse yürüme mesafesi olması lazım... Bizim için en büyük kriter bu

Ben esenyurtta değilim ama biliyorum zeytinburnndaysınız oraya alışmanız kısa sürer ve çok mantıklı düşünüyonuz kötü evde oturcağınıza orda oturun metrobüste baya ilerledi bitmek üzere hayırlısı olsun

dün akşam eşimin babası aradı,bize geldiler. ben hissettim ama gerginlik olacağını. neyse çaylarını koydum bi iki havadan sudan konuşma.. bi yandan da diziye bakıyoruz dizi bitene kadar sorun yok dizi bitti bunlar açıldı.. işte neden taşınmak istiyormuşuz neden uzağa gitmek istioymuşuz.. ben hiç ama hiç konuşmadım eşim konuştu gözleerimi ekrandan ayırmadım. eşimde tv ye bakarken arada cvp verdi. işte daha neler neler. eşime diyo sorununuz mu var söyleyin söylemeden nerden bilicez falan.. eşim hayır diye sadece böyle karar aldık diyo mantıklı olanı bu diyo.. kayınvalidem işte kendince bütçe yapıyo yok orta odaya geçersiniz kışın tüm petekleri yakmazınız.. ya kızlar biz zaten o soğuk nisan ve mayıslarda salonda sadece 2 tanesini ve yatak odasında bi tanesini düşükte yaktık 50 tl geldi en fazla doğalgaz faturası.. ama kadına anlatamıyosun.. ayrıca tv ünitem koltuk takımım orta odaya çok tkış tıkış olacak.. bunu biliyo aklında evimin düzenini bozacak ama ben yine sustum.. sonra kalkmış eşime diyo ki "sürüden ayrılanı kurt kapar,bunu da aklının bi köşesine yaz" :30: şok oldum yine bişey demedim resmen aileme kurt iması yaptı. görüşmüyorlar çünkü.

sebebi : http://www.kadinlarkulubu.com/esi-esinin-ailesi/434694-yarin-nikahim-var-burnumdan-geliyor.html

neyse..şuan toparlayamıyorum aklımı halen sinirden kaskatıyım eşimde öyle gitti işe.. ikimizi de sinir ettiler.. babası diyo eşime,zeytinburnundan değil ailenden kurtulmak istiyosun sen diyo ya.. eşim ne alakası var falan diyo kayınvalidem ordan yok oğlum yok ben biliyorum öyle öyle.. diyo... eşimle sevgili olmadan bi sene önce arakadaştık ve ailesiyle hep geçinemezdi.. geçinemez dediğim onların her dediğine boyun eğmez yapmazdı.. ve asla z. burnunda yaşamak isterim demezdi.. evliliğe yakın hep konusu geçerdi işime yakın yerde yaşamak istiyorum diye... ama annesi kalkmış akşam diyo sen buranın çocuğusun bi yere gidemezsin yakınımızda çevremizde olcaksın.. eşim dedi pelinde sevmiyo burayı istemiyo... bu sefer demez mi pelin biliyodu dedi.. sevmek zorunda mecbur dedi sevdiği adam nerdeyse orda olacak dedi :S asla seçme şansımızın olmadığını söylemeye çalıştı... ben hep sustum ama hep.. çünkü yeni evliyken konuştuğumda izah etmeye çalıştığımda hep ben suçlu oldum ve kavga çıktı... eşimde bende ağladık günlerce.. bana yaptıklarını unutmuş gibiydiler dün akşam ama ben asla unutmadım ve unutamıyorum.. ben eşim üzülmesin diye girip çıkıyordum onlara eşimle sadece... ama 5 aydır her görüşme gerginlikle noktalanıyor ya.. hep onların istediğini yapmamızı istiyorlar yapmayınca biz kötü oluyoruz... akşam eşimle konuşuyorlar bana soran bile olmadı muhatap bile olmadılar bende giderlerken geçirmedim kapıdan haklı olarak... eşime demiş geçirilmiyoruz artık diye.. bişey dememiş eşim.. çünkü çok kızdı kendisi de.. bunalttılar artık.. bi tutturmuşlar eşime sen böyle değildin... napıyosa pelin yaptı sana demeye getiriyo kadın.. eşim aksini söylüyor ama bana msın demiyor.. babası,annesine göre biraz daha sakindir kaç kere frenledi karısını el işaretiyle.. onların çevresinde olcakmışız mecburmuşuz :52: ama biz verdiğimiz karardan dönmüyoruz.. babası dedi son sözüm budur eşimde söyledi benimde son sözüm budur dedi gittiler.. ama nasılız böyle dayak yemiş gibi.. ben bu insanlara nasıl davranayım ne yapayım bilmiyorum artık... büyü müyü bişey yapmasından korkuyorum eşimi kendine çekmek için.. hep aklıma geliyo :26: o kadar moralim bozuk keyfim yok ki... :14:

Eşiniz de size hak veriyorsa sorun etmeyin. En iyisini yapıyorsunuz. Biran önce çıkın o evden.

merhaba ben de zizin durumunuzda sayılrım evlendiğim ilk yıl 650 ile başladık ama evimizin içi çok çok güzel b.evlerde .sonraki yıl 670,ondan sonra 720 oldu martta doluyor tekrar mart olmadan çıkacağız.mecburuz artık ev çok temzi boya bile yapamdan girdik ama çok geliyor.biz de esenyurtu düşündük işlere çok uzak kalıyor .ama mantıklı düşündüğünüz hem semte de alışmış olursunuz ev alma fırsatı olana kadar.temiz bir semt bulursanız benim de haberim olsun hatta:3:

canımben sadece ilk sayfayı okumuştum bu sayfadaki torumunu okudum da ya bu erkek aileleri niye böyle.sanki ev almışlar oğullarına kendi evinizi bırakıp gidiyorsunuz da öyle bir tavır var yani.orası d akira hem pahalı.eşimin ailesi de z.burnunda o tarafların evleri çok eski.derman hastanesi yakınındalar ama içleri daha kötüymüş öyle duydum.umarım sorunsuz fidersiniz uygun eve.

hadi hayırlısı cnm oturduğun muhit güzel değilse salla zaten zeytinburnunun heryeri güzel değil çok çok merkez olması lazım öyleyse avcılar mutlaka taşın derim ben
ben normalde avcılarıda çok severim ne ararsan var merkezi çok iyi her marka mağazalar marketler herşey var yani denizköşkler tarafına vak orası çok nezih ben burda 700 tl 2+1 35 yıllık eve verirken orda dublex evler 650 tl benm kuzenm orda oturuyor 450 veriyorlar sıfır ev deniz manzaralı yani özellikle denizköşklere bak bence e-5 kenarı bir evde sakın tutma derim uyku uyuyamıyor insan gürltüden 24 saat araç gürültüsü çok rahatsız ediyor e-5 kenarı evdede kaldım avcılarda 1 haftada beynim uyuşmuştu

Canım bende Denizköşklerde oturuyorum ama geçen yıl kiram 3+1 700 olucaktı çıkmayı düşündük (deniz kenarı falan da değil) ,burdan 2+1 500 e düzgün bir ev bulamadık,sonra ev sahipleri memnun olduğu için indirim yaptı çıkmadık,yani diyeceğim sahibinden baktık,emlakçıdan baktık çok gezdik 550 ye bile bulduğum ev çok kötüydü.

Son düzenleme:
merhaba ben de zizin durumunuzda sayılrım evlendiğim ilk yıl 650 ile başladık ama evimizin içi çok çok güzel b.evlerde .sonraki yıl 670,ondan sonra 720 oldu martta doluyor tekrar mart olmadan çıkacağız.mecburuz artık ev çok temzi boya bile yapamdan girdik ama çok geliyor.biz de esenyurtu düşündük işlere çok uzak kalıyor .ama mantıklı düşündüğünüz hem semte de alışmış olursunuz ev alma fırsatı olana kadar.temiz bir semt bulursanız benim de haberim olsun hatta:3:

bizim 670 işte canım buna ek olarak faturlar ve doğalgaz var sen düşün.. bikaç tane bulduk yaırn bakmaya gidicez işte.. bi de bugün bi ilan gördüm 7 bin peşin ve 850 taksitle avcılarda ev sahibi olma imkanı onunla ilgili de bilgi alacağız bakarsın ev alırız hep dua ediyorum Allahıma hep ama.. Her iki durumda da haber veririm hem kendim hem başkası için sevap işlemiş olurum inş canım :8:

canımben sadece ilk sayfayı okumuştum bu sayfadaki torumunu okudum da ya bu erkek aileleri niye böyle.sanki ev almışlar oğullarına kendi evinizi bırakıp gidiyorsunuz da öyle bir tavır var yani.orası d akira hem pahalı.eşimin ailesi de z.burnunda o tarafların evleri çok eski.derman hastanesi yakınındalar ama içleri daha kötüymüş öyle duydum.umarım sorunsuz fidersiniz uygun eve.

sorma arkadaşım ya.. etmedikleri laf kalmadı.. evet eski eler ve çok afedersin bütün kekosu,kürtü burda.. yanlış anlaşılmasın her millete halka saygım var ama yerşmde olsanız sizde burdaki cinslerine saygı duymazdınız emin olun :50: bunu bile düşünmüyolar ailesi.. hani bunlar genç burda yapamaz.. bende isterm yaşıtım komşum olsun bir iki muhabbet edelim ama burda ne mümkün.. başağrısından başka bişey değiller.. Allah sonumuzu hayır etisn bunlarla.. :25:

canım taşın o evden onlara da yakın olma ha saygınıda bozma tabi şahsına ve ailene kötü laf etmedikleri sürece taşı kndni taş yerinde agırdır evliliklerde önemli olan eş kocadır eger senin kocan senin arkadan seni destekliyosa sakın aman vermeyin taşının orda daha rahat huzurlu olursunuz hergün gidecegine hafta ayda bir gidersiniz daha iyi hem o kötü evdede oturmayın taşın

simeron ne durumdasın canım benim arkadaşım var zeytinburnunda iyi bilirim oraları hiç çocuk büyütülcek biyer değil çok haklısın canım inşallah gönlünüze ve kesenize göre bir yer bulursunuz

Merhaba arkadaşlar,

Aklıma takılan bir konuyu paylaşmak istiyorum,görüşlerinizi almak istiyorum. Şimdi şöyle ki, ben 4.5 aylık evliyim ve kirada oturuyoruz. Aslında ev almak istiyoruz ama peşinat sıkıntı. Altınlar tam karşılamıyor. Ve başka şekilde üstünü tamamlama şansımız yok.Benim ailemin durumu müsait değil kardeşim üniversite okuyor ve masrafı bi hayli fazlaca. Eşimin aileside eşyaların kredisini ödedikleri için mümkün değil maalesef. Ben şuan çalışmıyorum. Arama sürecindeyim. Soruma gelmek istiyorum. Biz burda 3 katlı bir eski binada oturuyoruz. 30 yıllık nerdeyse... Evin içi fena değil laminant doğalgaz falan.. ama borular hep içerden geçme olduğu için ne kadar temizlesemde psilik börtü böcek oluyor.. sinirlerim bozuluyor.. banyomun tavanu rutubet olmaya başladı ayrıca sildim temizledim değişen bişey yok.. nitekim biz bu eve ayda 650+17 tl si aidat olmak üzere 667 tl veriyoruz.. ve bu hem bize hem çevremize çok geliyor.. eşimin ve benim arkadaşlarım burası için fazla olduğunu söylüyorlar ki bencede öyle. Buna doğalgaz faturası katılacak kışın e elektriği suyu masrafı.. ev sahibi yeni sene zam da yapar.. hani semtide iyi değil muhit iyi değil. Biz eşimle beylikdüzü esenyurt tarafındaki projelere bakıyorduk ev için ama yukarda da dediğim gibi peşinat sıkıntıydı bizim için.. bizde şöyle düşündük o taraflarda uygun kiralık ( 400--450-500) evler bulduk sfır daireler yeni binalar iki tanesini gezdik hatta.. banyosu wc si herşeyi tertemiz.. acaba diyorum kiraya çıksak o tarafa.. hem ev almak için birikimi rahat yaparız çünkü kira düşecek hem de adam gibi temiz bi evde otururuz.. böyle yeni evliliğimden bişey anlamıyorum valla..hele ilk zamanlar wc de örümcek öldürmekten fenalık geldi orta büyüklükte :S ve korktuğum şeydir börtü böcek... velhasıl,sizce düşündüğüm mantıklı mı ? 667 tl den 400-450 lik bir eve çıkmaya değer mi? yeni bina sıfır daire.. şu yeni yapılanlardan... bir de o tarafta oturan var mı? metrobüste bitti bitecek o tarafa o açıdan da iyi olacak diyorum... ama sizlerin fikir ve bakış açılarınızı almak istedim....

biz beylükdüzünün girişine yakın oturuyoruz avcıların çıkışında yenı yapılacak metrobüs durağı evimize 4 sk mesafede. :) ama şiöyle bir durum var bence kiraya hiç çıkmayın direkt kışı bekleyin krediler düşüyor ben bankada çalışmıştım ordan deneyimliym bizde kredıyle aldık evi 500 lira kıra verıyorduk ddha merkezdeydık beylikdüzünün girşine yakınız şmdi 700 lira kredi ödüyoruz.. kira ödeyerek kesinlikle peşinat biriktiremezsinizzzz...bunu bilirm bunu söylerim vardı bir tanıdıgım beylikdüzünde sıtelerde oturuyorlardı hem kira hem birktirmeye çalştılar olmadı kaaaç yılda 3 kuruş para biriktirebildiler ve şmdi çk pişmanlar sonnda kredyle ev aldılar artk evin bedelinin tamamını kredı kullanabılıyorsunuz ..sizde pişman olursunuz hiç kiraya girmeyın büyk sıkıntı kiracı para biriktiremıyor yazık günah değil mi ?? şu an şöyle düşünüyor olabilirsinizz bankaya faiz ödemem peşinatım ck olsun yalnış düşünürsünüz çnkü ev sahibinize 1 yılda vferdiğiniz kiranın ne haddi hesabı var ne de size geri dönüşü 500 kira verene kdr 800 ödeyin ama eviniz kendinizin olsun ilerde pişmanlık duymayın derim şmdiden de hayırlı olsun

:34: :34:

Son düzenleme:
cnmm yeni yeriniz işinize yakın mı sonuçta işinizde önemli ekmek sonuçta... ayrıca bizde 10 yıl boyunca afedersin ahır gibi burası bile denilen yerde oturduk çok küçük ve sürekli temizlik yapmamıza rağmen banyo wc sürekli yukarıdan su aldığı için kötü görünüyordu... ama orası için belki fazlaydı ama kiramız ozamanlar bu kadar bütçe ayırmamıza gerek kalmadığı için birazda olsa birikim yaptık... kıyıda enazından 2 aylık kredi miktarını bırakarak ödeyebileceğiniz bütçede krediyle ev alabilirsiniz.... ama dersenki hiç birikim yok daha bencede ilk önce daha ucuz eve gidip para biriktirin... hem yeni evler daha ısı koruyuculu.doğalgaz masrafı az olur... daha temiz.... seni o kadar yormaz... birikim yapmak içinde kemerleri iyice sıktınız mı zaten kaynanangildende uzak olucan öyle patlıcam gidim alışveriş yapim kuaföre gidim derdin de çok olmaz....:42:

Back
X