Kiramı sabretmek mi

Eslemm222

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2016
515
103
33
29
Bana fikir verirmisiniz çok kararsızım 6 senelik evliyim eşimin ailesiyle oturuyoruz evlendiğimizden beri.Bir kizim var 3 yaşinda .Evlenirken bir sene sonra kiraya çikariz demişti kocam 6 sene oldu bu zaman içerisinde eşim kaza geçirdi ölümden döndü psikolojisi normal değil önceki gibi olmadiği için huyuna gidiyorum hep. Kazadan önce çikicaktik kiraya kaynanamlar çikmayin kiraya size ev alicaz dediler o zamandan beri oyaliyolar şimdide kaynım amcamın kiziyla sevgiliymiş evleniceklermiş bize ev aldırmiyolar yani hem boşuna çile çekip sabrettim emeklerimin karşiliğini alamadim hemde kiraya çikip sıkınti cekicez eşyalarimizida kendimiz alicaz yani herkesden aldık bi darbe şimdi diyorum bir işe girip çalişip kredi çekip bileziklerimi bozdurup evmi alayim yoksa çekmeyim daha fazla kimsenin kahrini çıkayım kiraya sıkıntıda çeksem onlardan kurtulmuş olucam huzurumuzu bozamıycaklar ne dersiniz siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız nasıl bir yol izlerdiniz

Bana fikir verirmisiniz çok kararsızım 6 senelik evliyim eşimin ailesiyle oturuyoruz evlendiğimizden beri.Bir kizim var 3 yaşinda .Evlenirken bir sene sonra kiraya çikariz demişti kocam 6 sene oldu bu zaman içerisinde eşim kaza geçirdi ölümden döndü psikolojisi normal değil önceki gibi olmadiği için huyuna gidiyorum hep. Kazadan önce çikicaktik kiraya kaynanamlar çikmayin kiraya size ev alicaz dediler o zamandan beri oyaliyolar şimdide kaynım amcamın kiziyla sevgiliymiş evleniceklermiş bize ev aldırmiyolar yani hem boşuna çile çekip sabrettim emeklerimin karşiliğini alamadim hemde kiraya çikip sıkınti cekicez eşyalarimizida kendimiz alicaz yani herkesden aldık bi darbe şimdi diyorum bir işe girip çalişip kredi çekip bileziklerimi bozdurup evmi alayim yoksa çekmeyim daha fazla kimsenin kahrini çıkayım kiraya sıkıntıda çeksem onlardan kurtulmuş olucam huzurumuzu bozamıycaklar ne dersiniz siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız nasıl bir yol izlerdiniz

Kira.
Konuyu sonuna kadar okumadım ama oyalanmayın daha fazla kimseden de ev almasını beklemeyin hep bir bahane olur çünkü.
Kaza geçirmiş atlatmış. Daha ne yani? Niye üstüne gitmiyorsun gayet de gitmelisin.

Cok zor bir karar. Eşiniz çakışıyormu? Birikim varmi?
Eşim çalışıyor bende işkurdan başvurup çalışicam birikim yok kayınpederim toplu para alıcak yarı yapıcak kardeşiyle bize 40 bin lira kadar bide bilezikleri bozdursak üstünede kredi çeksek anca öyle alırız ev ama kiraya çıkarsak alamayız eşim pek kalma taraftarı değil herşeye karışıyolar diye ama ben yavrumu düşünüyorum kirada nasıl geçiniriz bu arada burda kira 450-500 eşimde 160 maaş aliyor benide işkurdan gireceğim için 6 ay sonra işten çikarabilirler bilmiyorum başım ağriyor düşünmekten

Eşim çalışıyor bende işkurdan başvurup çalışicam birikim yok kayınpederim toplu para alıcak yarı yapıcak kardeşiyle bize 40 bin lira kadar bide bilezikleri bozdursak üstünede kredi çeksek anca öyle alırız ev ama kiraya çıkarsak alamayız eşim pek kalma taraftarı değil herşeye karışıyolar diye ama ben yavrumu düşünüyorum kirada nasıl geçiniriz bu arada burda kira 450-500 eşimde 160 maaş aliyor benide işkurdan gireceğim için 6 ay sonra işten çikarabilirler bilmiyorum başım ağriyor düşünmekten
Okurken de benim ağrıyor cümle aralarına nokta koymayı düşünmez misiniz

İlk önce kayınpederin parayı versin ondan sonra plan yaparsınız.Kayınpederin parayı vermeden işe girmeni tavsiye etmiyorum bu sefer sen çalısıyosun diye vermeyecekler.

Eşin 160 tl mi maaş alıyor??? 160 tl? Bildiğimiz 160?

İmkanınız varsa direk kendi evinize çıkın hiç uğraşmayın kira ile.

Bence gereksiz yere bunca sene beklemişsiniz.
Eşinize çok geçmiş olsun, eminim psikolojisi çok etkilenmiştir.
Fakat ne gerek var bu kadar zaman iç içe olmaya.
Malesef ev üstüne ev olmuyor, zaten bunu tecrübe etmişsiniz yıllardır.

Yerinizde olsam ayrılır kiraya çıkardım.
Bu zamana kadar yapılmayan vaatler bu saatten sonra hayal olur.
Bir de ortada yeni evlenecek çocuk var, siz bence verilen sözlerin üzerine soğuk bir su için derim.

Eşin kaza geçirdi diye ne kadar huyuna gideceksin?
Tamam yaşadığı kolay bir şey değil de, millet ne sıkıntılar çekiyor sonuçta.
Böyle devam ederseniz bunu kullanacak ölene kadar

bunca insan nasıl geçiniyor kirada. sanki onların yanında çokmu rahatsın, biraz sıkıntı çekiver kirada nolcak. herkes ev sahibimi

Beni para meselelerine karıştırmadılar pek bilmem ev geçindirmeyi korkuyorum biraz yavruma sıkıntı çektirmek istemem onun yerine ben çekerim diyorum ne olursa
Öncelikle kirada yaşamak sıkıntı demek değil. Maddi durumunuz kaldırıyorsa gözünüzde büyüteceğiniz bir durum yok
Ayrıca kimse ev geçindirmeyi bilerek doğmuyor sanırım herkes bir şekilde öğreniyor düşe kalka, siz de yapabilirsiniz

Back
X