Kiramı sabretmek mi

Ama haksizlik olmazmi o zaman kaynim yeyip içip yatcak eşyalarinida alcaklar duğününü yapcaklar borçlarini ödeycekler ben başimiza birşey gelir diye acil ihtiyaç için sakladiğim bileziklerimi bozdurcam
Senin bilezikler onların düğüne gitmesin de :(

Durumunuz zor Allah yardimviniz olsun. Ama anlik hislerinizle karar vermeyin mantikli olun ve cocugunuzu düsünerek ön planda tutarak karar verin.
6 sene cekmissiniz zaten bosverin varsin 1 sene daha cekin. 6 senenin yaninda bir sene su gibi akar gecer.
Ama zamani deyerlendirin ise girip calisip paranozi kenara koyun veo evden evinizi alarak cikin. Hem 6 senenize yazik etmezsiniz hemde cocugunuzla rahat edersiniz. Simdi sinirden kiraya ciksaniz belki hic ev alamicaksiniz. Cocugunuzda sizinle birlikte belki yokluk cekicek. Zaten is bulup calissaniz kv ve kp aksamdan aksama görüceksiniz. Sabredin bir sene daha ve evinizi alip cocugunuzun geleceyini hazirlayip öyle cikin o evden.
Ama esknizin maasinida biriktirinbu arada.

Kiralar uygunmuş aslında kiraya çıkın derim yaza kadar biraz birikim yapsın eşin temmuz gibi taşınırsınız,şu durumda ev alma işine girişmeyin sizin işe gireceğiniz belli değil,eşiniz kredi çekemiyor,işe girin bir bakalım başlıyabilirseniz düzene bakın sonra tekrar azar azar birikim yaparsınız 22 yaşında değilde 30-35 yaşında ev alırsınız paranız olunca.
Ev fiyatlari çok yukselmeye başlasi burda o yüzden biran önce almak istiyorum ama kısmet bakalım

Durumunuz zor Allah yardimviniz olsun. Ama anlik hislerinizle karar vermeyin mantikli olun ve cocugunuzu düsünerek ön planda tutarak karar verin.
6 sene cekmissiniz zaten bosverin varsin 1 sene daha cekin. 6 senenin yaninda bir sene su gibi akar gecer.
Ama zamani deyerlendirin ise girip calisip paranozi kenara koyun veo evden evinizi alarak cikin. Hem 6 senenize yazik etmezsiniz hemde cocugunuzla rahat edersiniz. Simdi sinirden kiraya ciksaniz belki hic ev alamicaksiniz. Cocugunuzda sizinle birlikte belki yokluk cekicek. Zaten is bulup calissaniz kv ve kp aksamdan aksama görüceksiniz. Sabredin bir sene daha ve evinizi alip cocugunuzun geleceyini hazirlayip öyle cikin o evden.
Ama esknizin maasinida biriktirinbu arada.
Çalidmaya başlayinca karar vermeliyim galiba evden uzaklaşmak iyi gelecek

Eşin madem sorumluluk almak istemiyor, ev geçindirmek istemiyor, ailesine çok düşkünmüşte neden evlendi acaba?? Sizde kesin en başta aşktan gözünüz kör oldu 1 sene beraber oturmaya inanıp kabul ettiniz.. ne diyim Allah yardımcınız olsun.. bu 6 senede hiç mi birikim yapmadınız?? Genel de ev almak için para biriktirmek için beraber oturuluyo çünkü.. şimdi 1600 tl ile gözü kapalı nasıl yola çıkacaksınız??

Çocuk kaç tane yarın öbür gün okula gidecekler nasil olacak zorlaşir geçim
Rabbimin izniyle geçiniriz onlara muhtaç olmaktansa zorluklarla savaşmayı seçtim ben. Beni boşverin siz birşeylerin yoluna girmesini beklerseniz daha çok beklersiniz.

Eşin madem sorumluluk almak istemiyor, ev geçindirmek istemiyor, ailesine çok düşkünmüşte neden evlendi acaba?? Sizde kesin en başta aşktan gözünüz kör oldu 1 sene beraber oturmaya inanıp kabul ettiniz.. ne diyim Allah yardımcınız olsun.. bu 6 senede hiç mi birikim yapmadınız?? Genel de ev almak için para biriktirmek için beraber oturuluyo çünkü.. şimdi 1600 tl ile gözü kapalı nasıl yola çıkacaksınız??
Yok hiç birikim
Yok biroktoremedik kayinpederim toplu para alcakti hep oyaladilar ev alicaz diye zaten bu 6 sene içerisinde kaynanama ev aldik araba alfik borç odedik sonrada size aliriz dediler oyle iste simdi almiyolsr kaynima dugun yapicakmişlar .eşimde kaza geçirdi yandi ölümden döndü çalişamadi bir yil

Rabbimin izniyle geçiniriz onlara muhtaç olmaktansa zorluklarla savaşmayı seçtim ben. Beni boşverin siz birşeylerin yoluna girmesini beklerseniz daha çok beklersiniz.
Akşam eşimle konuştum bir sene daha dayanip ev alalim dedim.dayanamam ben bir sene daha sen boşver evi daha sonra aliriz belki dedi burdan atalim bir kendimizi kurtulalim gerisini hallederiz dedi.bende cesaretin varmi kolay birşey deil kirada oturmak ben korkuyorum geçinememekten dedim geçiniriz dedi bilmiyorum napicaz

Kaynanayla oturanlarin bir sure sonra artik kendilerine guvenleri mi gidiyor yoksa maddi rahatliktan mi vazgecemiyorlar anlamiyorum.

Diyorsunuz ki ayri eve ciksak gecinebilir miyiz. Evlenir evlenmez ayri eve ciksaydiniz ne olacakti? Adam ayni adam maas ayni maas. O zaman sormadiniz mi kendinize bu soruyu?

Calisin diyoruz e yavruma kiyamam. Kiymak nedir ya sanki zindanlara atiyorsunuz. Annesi calisan cocuklar gayet guzel buyuyor.

1 sene sonra ev alacaklardi diyorsunuz, 1 sene gec evlenmeyi icinizde kimse akil edemedi mi? Hele bir evlenelim ilerde ayriliriz deyip senelerce kaynanayla oturmaya mahkum olmus o kadar cok kisi var ki hic mi ders almadiniz.

2000'li yillarda hala kaynana yanina evlenmeyi aklim almiyor. Zaten ayri ev acamayacak insanlar tam tersini saglayana kadar evlenmesin bence.

Eşim çalışıyor bende işkurdan başvurup çalışicam birikim yok kayınpederim toplu para alıcak yarı yapıcak kardeşiyle bize 40 bin lira kadar bide bilezikleri bozdursak üstünede kredi çeksek anca öyle alırız ev ama kiraya çıkarsak alamayız eşim pek kalma taraftarı değil herşeye karışıyolar diye ama ben yavrumu düşünüyorum kirada nasıl geçiniriz bu arada burda kira 450-500 eşimde 160 maaş aliyor benide işkurdan gireceğim için 6 ay sonra işten çikarabilirler bilmiyorum başım ağriyor düşünmekten
işkura guvenıp kredi borcu altına gırmeyın eşinizin aldıgı zaten yaklasık asgarı ucret kadar bır rakam ama aynı evde ev ev ustune olmaz , kıraya cıkın sızde bır ıse gırın sızınkı faturaya kıraya gıder, esınızınkı ıle de gıyım saglık mutfak vs masraflara harcanır.
ama cocugunuz ne olacak krese versenız en az 500-600 da ona kres masrafı cıkar herseyı hesaplayın bence...
kp den de o para gelır mı bılmem ama oldu da sıze verdıler atın bankaya yatırımlık durdun bır kosede..

başlığa istinaden yazıyorum o sıkıntıları çekeceğinize kirada yaşayın derim

Yok hiç birikim

Yok biroktoremedik kayinpederim toplu para alcakti hep oyaladilar ev alicaz diye zaten bu 6 sene içerisinde kaynanama ev aldik araba alfik borç odedik sonrada size aliriz dediler oyle iste simdi almiyolsr kaynima dugun yapicakmişlar .eşimde kaza geçirdi yandi ölümden döndü çalişamadi bir yil
Anladım.. allah yardım etsin..

Kaynanayla oturanlarin bir sure sonra artik kendilerine guvenleri mi gidiyor yoksa maddi rahatliktan mi vazgecemiyorlar anlamiyorum.

Diyorsunuz ki ayri eve ciksak gecinebilir miyiz. Evlenir evlenmez ayri eve ciksaydiniz ne olacakti? Adam ayni adam maas ayni maas. O zaman sormadiniz mi kendinize bu soruyu?

Calisin diyoruz e yavruma kiyamam. Kiymak nedir ya sanki zindanlara atiyorsunuz. Annesi calisan cocuklar gayet guzel buyuyor.

1 sene sonra ev alacaklardi diyorsunuz, 1 sene gec evlenmeyi icinizde kimse akil edemedi mi? Hele bir evlenelim ilerde ayriliriz deyip senelerce kaynanayla oturmaya mahkum olmus o kadar cok kisi var ki hic mi ders almadiniz.

2000'li yillarda hala kaynana yanina evlenmeyi aklim almiyor. Zaten ayri ev acamayacak insanlar tam tersini saglayana kadar evlenmesin bence.
Adı üstünde, "evlenmek"
Kendine ait bir ev, aile kurmak değil mi evlenmek :olamaz:

bilezikleri bozdurduğunuzda bir ev peşinatına yetecek mi? çalıştığınızda maşınız hem kredi, hem evin giderlerine yetecek mi? eşiniz çalışıyorsa biriyle kredi veya kira ödeyip diğer maaşla geçinebilirsiniz zaten. eğer imkanınız varsa çıkın tabiki. dediğiniz gibi sıkıntı da çekseniz onlardan kurtulmuş olursunuz.

Adı üstünde, "evlenmek"
Kendine ait bir ev, aile kurmak değil mi evlenmek :olamaz:

Oyle ama insanlar sirf legal seks icin de evleniyor. Veya evlenmis olmak icin. Baska turlu neden kaynana yanina evlenmeyi kabul eder ki insan.

Back
X