kırgınım bile diyememek

normalde hiçbir terapist boyle bir cümle kurmaz, esler arası iletişimi artırmak icin cabalar ama.
Evet bizimki tam bir talihsizlik oldu.. neye elimi atsam kuruyor gibi.
Diyetisyene gittim 13 kilo veremezsiniz herkes zayıf olmak zorunda değil dedi.
Psikoloğa gittim takıntılı çıktı..

Evet bizimki tam bir talihsizlik oldu.. neye elimi atsam kuruyor gibi.
Diyetisyene gittim 13 kilo veremezsiniz herkes zayıf olmak zorunda değil dedi.
Psikoloğa gittim takıntılı çıktı..
13 kilo ne ki.. insanlar 20-30 kilo veriyor. psikologdan da memnun kalmadiysaniz değiştirin, benim 2-3 arkadasim boşanmanın esiginden dondu. iletişim eksikliği vs vardi. Psikolog, bu davranisiniz esinizi incitiyor vs diye diye düzeltti valla. Simdi gayet iyiler..

Inanin hep kiz kardesim olsun isterdin ben tek kizim ama yazdiklarinjzj gorunce boyle olacaksa olmasin daha iyi dedim, annemler aramjzda ayrim yapsa cok uzulurum, hadi esinjzj gectim ama ailenizin oyle davranmasi cok kotu ben olsam onlarla arama baya mesafe koyardim, bana kimsenn bu sekilde hissetrmesine izin vermezdm, siz once kendinize deger verin kimse bana boyle hissettiremez deyin ve insanlara tavrinizi koyun

O kadar doğru bir şey söylediniz ki,ben kendime yetmeyi bilmiyorum. Canım sıkılsa annemin eşimin sesini duymak istiyorum,beni desteklesinler istiyorum ama yok..
Aynısını yasayan bir arkadasim vardı parayla ailesini gezdirir ki deger gorsun yedirir icirir ağirlar tesekkur bile etmezler..Siz tavir koyun kendiniz icin yasayin..zayiflayin bir araba alin durumuz varsa veya arabaniz yoksa alin tabi ..kizinizla gezin eglenin..bosverin onlar pesinizde kossun

ben sizin yerinizde olsam o aileyle hiçbir şekilde konuşmazdım. kitap okuyun dizi film izleyin valla yalnızlık en güzeli. işe devam edince arkadaşlarınız olur zaten.

Tabiki zorunda değiller ben de bu kafadayım ama ben en ufak şeyde yanlarına koşuyorum şartlar ne olursa olsun aile olmak budur diyorM. Gene de çocuk bakmak kolay değil bi eve tıkılıp kalmak kolay değil hep hak verdim anladım onları ama ablamın çocukları bu kadar zorken öyle zor şartlarda üstelik de benim çıcuğumdan büyükler kreşe de gidebilirler ama onlara gönüllü ve süresiz bakıyorlar. Gerçi ablam ödeme yapacakmış bilmiyorum. Onlar da benim canım ciğerim yanlış anlaşılmasın yeğenlerimi çok ama çok seviyorum
Kıyaslama yapmak sizi üzmekten başka bir şeye yaramaz, durumu olduğu gibi kabullenin ve artık fazla verici olmayın. Yardıma ihtiyaçları olduğunda koşarak gitmeyin, mesafenizi koyar sınırlarınızı çizerseniz daha az üzülürsünüz. Dediğiniz gibi çocuk bakmak çok zor ve büyük sorumluluk istiyor, herkes bu yükün altına girmek istemeyebilir. O yüzden bir süre daha dişinizi sıkın kreş yaşına yaklaşmış kızınız. Belki şimdi olmasa bile bir yıl sonra gönül rahatlığı ile onu kreşe verip, çalışmaya başlayabilirsiniz. Çocukla vakit geçirmek çok güzel yeri ayrı ama bütün gün evde küçük bir bebekle başbaşa geçirmenin ne demek olduğunu biliyorum ben. Belki bu süreç sizi yalnızlık duygusuna itmiş olabilir. İş hayatınıza döndükten sonra kendinizi daha iyi hissedeceğinizden eminim.

Inanin hep kiz kardesim olsun isterdin ben tek kizim ama yazdiklarinjzj gorunce boyle olacaksa olmasin daha iyi dedim, annemler aramjzda ayrim yapsa cok uzulurum, hadi esinjzj gectim ama ailenizin oyle davranmasi cok kotu ben olsam onlarla arama baya mesafe koyardim, bana kimsenn bu sekilde hissetrmesine izin vermezdm, siz once kendinize deger verin kimse bana boyle hissettiremez deyin ve insanlara tavrinizi koyun
Sanırım tam ortasında bu var herşeyin.. ben de kendimi sevmiyorum,insan kendini nasıl sever nasıl saygı duyar bilmiyorum
ÇocukluğMda hatırladığım hep annemin bana yaşattığı utanç duygusu,kusurlarımı hep yüzüme vururdu,genç kız oldum bu sefer de aşırı baskı.. evlenene kadar hiç aramız iyi olmadı,çalışmaya başla şu kredimi ödeyeceksin dedi ilk maaşım uçtu gitti.. hayır dediğim herşeyde kıyameti kopardı. Benim en büyük talihsizliğim iki kardeşimin de annemin uzantısı gibi olması

Kıyaslama yapmak sizi üzmekten başka bir şeye yaramaz, durumu olduğu gibi kabullenin ve artık fazla verici olmayın. Yardıma ihtiyaçları olduğunda koşarak gitmeyin, mesafenizi koyar sınırlarınızı çizerseniz daha az üzülürsünüz. Dediğiniz gibi çocuk bakmak çok zor ve büyük sorumluluk istiyor, herkes bu yükün altına girmek istemeyebilir. O yüzden bir süre daha dişinizi sıkın kreş yaşına yaklaşmış kızınız. Belki şimdi olmasa bile bir yıl sonra gönül rahatlığı ile onu kreşe verip, çalışmaya başlayabilirsiniz. Çocukla vakit geçirmek çok güzel yeri ayrı ama bütün gün evde küçük bir bebekle başbaşa geçirmenin ne demek olduğunu biliyorum ben. Belki bu süreç sizi yalnızlık duygusuna itmiş olabilir. İş hayatınıza döndükten sonra kendinizi daha iyi hissedeceğinizden eminim.
Haklısınız her satırında..

Çocuğunuz var en büyük destekçiniz, sizden bir parça

Sende ona gore mesafeni koyacaksin isterse anne ister kardes olsun benimkilerde aynı 1 yasinda kizim var ve inan cok zor bir cocuk yemez icmez bi dakika kendi kendine oynamaz surekli aglar bazrn evde yapmam gereken isler icin cok nadir kiz kardesime derim ve hep isi olur annem deseniz bebegimi bile arayip sormaz aaa ama kardesime kahvaltiya gel harclik verecem gel yan grl yat ben hizmet edeyim dersem gelir hic cikmaz annem keza oyle surekli sunu alsaydin bunu alsaydin kardesine harclik verseydin diye cunku cok sukur durumumuz iyi ben suan calismiyorum

Ornek vereyim bir kac gun once komsumuza gittik momsumuzda filografi ile ugrasiyor kadin tablo yapmis 350 liraya satiyor annem hemen abine ev hediyesi al sunu dedi bende neden benim abim ben evlendim cocugum oldu 1 yil sonra grldi evime birseyde almadi ben enayi miyim alamam dedim acikca bu da iyice cimri oldu diyolar bana cunlu ben gider yabancidan parayla alirim ama onlardan bisey almam kocamin kazancini onlara yedirmem simdiye kadar calistim hep onlar yedi bizde ne kadar maad o kadar anne sevgisiydi cunku eskiden sirf yaranmak icin kardesim bana her geldiginde 50 100 ne ise veriyordum simdj para vermeyi kestim inan kardesim 5 aydir gelmiyor

Sende ona gore mesafeni koyacaksin isterse anne ister kardes olsun benimkilerde aynı 1 yasinda kizim var ve inan cok zor bir cocuk yemez icmez bi dakika kendi kendine oynamaz surekli aglar bazrn evde yapmam gereken isler icin cok nadir kiz kardesime derim ve hep isi olur annem deseniz bebegimi bile arayip sormaz aaa ama kardesime kahvaltiya gel harclik verecem gel yan grl yat ben hizmet edeyim dersem gelir hic cikmaz annem keza oyle surekli sunu alsaydin bunu alsaydin kardesine harclik verseydin diye cunku cok sukur durumumuz iyi ben suan calismiyorum

Ornek vereyim bir kac gun once komsumuza gittik momsumuzda filografi ile ugrasiyor kadin tablo yapmis 350 liraya satiyor annem hemen abine ev hediyesi al sunu dedi bende neden benim abim ben evlendim cocugum oldu 1 yil sonra grldi evime birseyde almadi ben enayi miyim alamam dedim acikca bu da iyice cimri oldu diyolar bana cunlu ben gider yabancidan parayla alirim ama onlardan bisey almam kocamin kazancini onlara yedirmem simdiye kadar calistim hep onlar yedi bizde ne kadar maad o kadar anne sevgisiydi cunku eskiden sirf yaranmak icin kardesim bana her geldiginde 50 100 ne ise veriyordum simdj para vermeyi kestim inan kardesim 5 aydir gelmiyor
Aile yapımız aynıymış bana çok tanıdık geldi

Aile yapımız aynıymış bana çok tanıdık geldi
canim kimseyi memnun edemezskn birde annemle ben 10 dakikalik mesafede oturuyoruz dusun hatta ben her gun araradim tlfnda bisey anlatacam ama o hee hii hmm tamam iyi hadi kapatiyorum isim var cvplar ne olursa olsun bu

Birde sunu eklemek isterim esinle sen fark etmesende bu sorun oluyordur yani onun seni takmamsi aslinda icten ice sana kizmadi onu onlara somurtmenle alakali bizde bir donem boyleydik sonra ben aileme kendimi somurtmedim gerekirse gitmedim ve esimle cok daha iyiyz cunku o herseyin farkindaydi ve bana kizardi kendine deger ver birak kimseye yaranmaya calisma zorla cagirma diye

Keşke takmamayı öğrensem.annem gibi eşim gibi..şuan dokunsalar ağlayacak durumdayım. Hep aynı kısır dönğü.. aileme çok kırgınım eşime kırgınım ama gerçekten birine tavır koymak nedir inanın bilmiyorum. İşte bu yüzden en kolay ben harcanıyorum. Biraz uzun olacak ama içime dökmek ve net olmak istiyorum.. belki benzer yollardan ğeçiyoruzdur.
4 yıllık evliyim güzel prestijli bir mesleğim var ama kızım için ara verdim,şuan çalışmıyorum.
Annem,ne zaman ihtiyaç duysam bir iki ğünlüğüne gelebilir misin desem yalvarsam yakarsam gelmez. Kızım şimdi 2,5 yaşında çok zorlandığım zamanlar oldu,gelmedi bir gün bile hep ordaki düzenini bahane etti,gitmem gereken yerler oldu sıkışık halimle bakıcı buldum bir iki günlüğüne o ğene de ğelmedi ama işleri olduğunda geldi,başkalarını görmek için geldi,kardeşim için geldi benim için hiç gelmedi.. kardeşim var bekar çalışmıyor bazen ondan yardım istedim geldi kırk bin nazla ama nasıl rahat ettireceğimizi şaşırdık aman bunalmasın aman sıkılmasın neler yapmadık ki.. 2. Gün kaytardı zaten yok arkadaşımla görüşcem şöyle böyle kaçtı gitti hep anladım hep hak verdim hep destekledim ama şimdi ablamın 2 yaramaz çocuğuna bakıyor hem de kendi isteğiyle,gönüllü. Zaten ne zaman yanlarında olsam bi şekilde kendimi yabancı hissederim,birbirileriyle konuşurlar ben yokmuşum gibi üstelik 1 günlüğüne gelmişim ne çocuğum ne ben ilgi görmeyiz. Ben hep çabalarım birbirimize bağlı olalım destek olalım diye ama ben hep yalnız kalırım. Annem benim için yapamadıklarını benim onlar için yapmamı ister. Kırgınım demeye korkarım hemen kavga çıkarır.çocuğun yanında sigara içme lütfen derim ona koyameti koparır küser birası benim evime gelir olay susarım.. Oraya ne zaman gitsem elimkolum dolu giderim ama o bi takım küçük şeyler için benden para ister. Tavukları var torunum yumurta yesin der onun parasını alır,süt için yem parası alır üstelik ben çalışmıyorum ve eşimden alıp veriyorum ve annemin durumu çok cok iyi..o da çok bozuluyor yaa arkadaşımın tavuğu var adam bize bedava veriyor der. Eşimin ailesi maddi olarak çok destek,yemez yedirirler o kadar rahat ederim ki orda kendi evimde olmadığım kadar. Kendi evimde biraz otursam göze batar yorulur yorulur ğelirim,anne evi konforu nedir ben bilmiyorum.. bilmiyorum tam anlatabildim si ama çok değişik şeyler her olayı da yazamadım.
Eşime gelince hiiiiç umrunda değilim,sadece kızımız için konuşur benle,benim üzüldüğüm zamanlar konuşmaya olayları çözmeye çalışırım konuşmanın ortasında çeker ğider.. tavırla filan değil yani”bitmemiş miydi konŞman fark etmemişim filan gibi”
Ne eşimin ne ailemin umrundayım. Annem kardeşlerim işleri olmadan asla aramaszlar nasılsın demezler,sıkıntım var desem amaaan der kapatırlar konUyu
O kadar yalnız hissediyorum ki kendimi yokmuşum yaşamıyormuşum gibi sadece kızım ve ben..
Kendimi hep ayağa kaldırmak istedim ama yapamıyorum,vermem gereken 13 kilo var bunya ilğili konu açtım ama yiyeceklerden başka bana kendimi iyi hissettiren hiç bişe yok gibi
Ne eşimi ne ailemi ğörmek istemiyorum kırgınlığımı anlasınlar istiyorum..
Okuyan ve yorum yazacak herkese şimdiden teşekkürler
eski konularınıza baktım belli ki hoş olmayan şeyler yaşıyorsunuz,bence ne yapıp ne edip önce evinize 15 günde bir temizlikçi ayarlayın dip köşe o yapsın,kalanını bi şekilde halledersiniz,diyetisyene başlayın kilolarınızı verin,saçlarınızı kıyafetlerinizi değiştirin arkadaşlarınızla haftada bir de olsa görüşmeye başlayın,avukatmışsınız en azından seyrek de olsa dava almaya başlayın gerekirse yarı zamanlı çalışın hem kendinize zaman ayırın hem de elinizde para olsun,kendinize acımayı bırakın,biz eşimle gerilmişsek özellikle kuaföre gider bi bakım vs yaptırır her zamankinden daha özenli giyinirim yoğun da parfüm sıkarım ki mecburen benimle konuşmak zorunda kalsın,farketsin diye,yüzde doksan işe yaramıştır,erkekler ne yazık ki güleryüzlü bakımlı ve hoş olunca cok daha peşinizde oluyorlar,herzamanki eşim yıllardır tanıyorum adam üzerimde mini etek varsa topuklu giymişsem inip kapımı açıyor ya,iltifatlar edip duruyor gözlerimin içine bakıp duruyor:deli: bu yaptıklarınızı önce kendiniz için yapın zaten sizdeki değişim ve oluşan özgüveniniz herkes tarafından fark ediliyor :KK49: bunlara rağmen o kocanın gözü hala sizi görmüyorsa oturup bi boşanma dilekçesi de kendiniz için yazarsınız:KK14:

Şuan sizi karşıma alıp sarılmak isterdim. Insanları bu kadar umursamayın. Siz size yetebilirsiniz. Mutlu olmak için illa birilerine ihtiyacıniz yok. Annenize de 2 ayda 1 falan gidin. Zaten üvey mi öz mü belli değil. Bu kadar üzmeyin kendinizi. Eşinizi de bundan sonra dinlemeyein ciddi bir tavır koyun. Yaptığını anlasın.

Ailinize neden bu kadar muhtaçmış gibi davranıyorsunuz bence üzerinizdeki bu negatif enerji herkesi sizden kaçırıyor,bariz depresyondasınız,enerjiniz burdan bana geçti,sizi kırmak için söylemiyorum aksine amacım farkındalık ama sanki bi saat sohbet etsek hayata dair bütün enerjimi emermişsiniz gibi hissettim,sırf bu yüzden bile herkes sizden kaçıyor olabilir,ya da hersey bi tarafa böyle bi aileniz varsa görüşmeyin yahu koyun mesafeyi açmayın telefonları,ben ailem bana kendimi kötü hissettirdiği için iki yıl bayram seyran dahil kapılarını açmamış insanım,kendi kıymetimi önce kendim belirlerim kimsenin bu degeri belirlemesine fırsat vermem,silkelenin kendinize gelin

Back
X