Kırgınlık...

kikirikli

Canım kızım
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2011
1.748
183
363
İstanbul
Eşimle maddi sorunlardan bahsetmiştim daha önce.4 senedir borçlarımız hala bitmedi.Bana para vermeyi sevmeyen bir eşim var.Sadece ailemin yanına gideceğim zaman verir.oda senede 1.hepinize çok çok komik gelecek ama geçen gün bir olay yaşadık.Bende cebimde 1 tl para var.Eşimden ne zaman bir şey istsem diyor ki sendeki 1 tl yıda ver.Komik ya komik.Bir kaç kez kızdım sen dedim dalgamı geçiyorsun.Çalışan biri değilim ki,üstelik 1 tl ya ne olacak ki dedim.Neyse duşa giricem jilet al dedim yine sendeki 1 tl ver dedi.Bende aldım masaya koydum parayı.al allah aşkına bende para olmasın dedim.Aldı yere attı parayı.Jilette almadı.2 gün geçti aradan.Ben çok kırıldım.Ve ister istemez eşime normal olamıyorum.Ne gülmek ne konuşmak geliyor içimden.O da farkında.Bugün neden böylesin dedi ben de kırgınlıklardan dedim.Köpürdü kahvaltı etmedi gitti...

Kendisi oyun oynarken,maç izlerken ona eşlik etmemi,yorum yapmamı paylaşım yapmamı ister.Ben hevesle nette bir şeye bakarken inadına kızıma bakmaz.Ben hoşlandığım şeyi anlatırım isteksiz dinler.

Nasıl bu kadar kırgınken hiç bir şey yok gibi davranayım.Ki bunu çok yaptım.Baktım takmıyor ben de takmadım banane dedim.Ama birikiyor işte......

konuşsanız da size aylık olarak belli bir miktar verse? nefret ediyorum ben cimri erkeklerden...

konuşsanız da size aylık olarak belli bir miktar verse? nefret ediyorum ben cimri erkeklerden...

Söyledim,anlattım yapmıyor.Tamam diyor yine yapmıyor.O kadar üzülüyorum ki konu paraymış gibi ama değil.1 tl benim ne umurumda ama ne bileyim işte.Evlendiğimiz zaman bütün altınlarımı verdim borçlar bitsin diye.Sürekli işine yatırım yapayım derken borçlar arttı.Bir borç bitmeden hep diğerine başladı....

Ona ne anlatsam boş çünkü bildiğinden şaşmıyor.....

nefret edıyorum cımrı erkeklerde . ha cebınde para olmaz veremez ona ammenna . zaten bı evde para olmayınca bu durum hem kadına hem erkege yansır . ama kadını parasız bırakmak bır erkege yakısmaz . Kimi eşler varki cebınde 5 lırası varsa 4 ünü karısına verıyor . nedır karım bişeyden mahrum kalmasın . cebınde para olsun .. kırılmıssın belliki ama erkeklerde nato kafa nato mermer ..

Çok kırıldım artık öyle böyle değil.Hesapsız harcamalarının ceremesini ben çekiyorum hep.Har vurup harman savurmuyor.Borçlarını ödüyor.Ama borç bitmeden yenisine giriyor.Hayatımız boyunca borç mu ödiycez biz.Ne zmana kadar gidecek böyle.Her koşulda destekçi olmamı bekliyor.Yap aşkım,tamam aşkım dememi bekliyor.Krediye,kartlara sarılıyor habire.En ufak sıkıntıda kredi limitini yükseltiyor.Buraya elektrik 6 ayda bir gelir dükkana 700 1000 tl arası.Her defasında yandım bittim der.Onun için bile kredi kartı aldıgı olmuştur.Nasıl saçmalık bu yeter yaaaa...

Çok zor bir durum arkadaşım.Hani derler ya can çıkar huy çıkmaz diye.Başkasına verebilecek parayı bulup sana gelince para bulamaması tamamen sana karşı olan cimriliğinden.Bazı erkekler öyle maalesef,karısına para verecek diye ödü kopuyor.Bence alışverişe çıktığın zaman 20 liran varsa 10unu harca 10unu bir kenara koy,para biriktir..Böyle erkekler karısının gizliden para biriktirmesini hakediyorlar.

Son düzenleme:
üzüldüm gerçekten,sizin evde birşeyler yapıp satma imkanınız var mı,
en azından harçlığınız çıkar(tabi eşiniz o parayada el koymazsa)

Evet bundan sonra böyle zaten.Para saklıycam.Hatta kendim bile unutucam.Aksi şekilde ne aldığım elbiseyi içime sinerek alıyorum,ne normal bir alışverişi.

Kendim evde bir şey yapıp satamam.Öyle el becerim yok keşke olsa.Bir ara ev sahibimiz bize yemek yap dükkana dedi.Önce tamam dedim sonra eşim dediki diyelim günlük 20 alacaksan 5 i masraf 10 u bizim onlara borçtan düşeriz.gerisi sana kalır dedi.Hevesim hiç kalmadı.Çünkü hemen daha olmayan parayı hesaplıyor.

Bundan sonra ne koparsam kardır diycem.Ne üzücü ya eş muhabbetine bak.Allahım yarabbim....

Size hiç para vermiyor her seferinde de cebinizdeki 1 TL yi de istiyor, eşinizin yaptığı cimrilikten de öte bir şey. Evde olan insanın yanında bir miktar olması lazım. Eve, kendinize acil bir şey lazım olabilir. Biz de borç ödedik sıkıntılardan geçtik hiç böyle şey duymadım. Sizi insan yerine koyuyorsa bir miktar para koyması lazım cebinize. Olur mu öyle şey. Bir de surat yapıyormuş küsüyormuş halt etmiş o...

Beni bu kadar kırmakla ne halt ettiğini bir bilse.... ama gülümsetti yazdığın:)

benim eşimde de vardır cimrilik borçlarımız da var ama senin eşin aşmış artık Allah kolaylık versin..keşke tavsiye verebilsem..tartışınca da anlamaz ki ona göre normal çünkü

canım çoğu erkekte var malesef bu huy kendileri istediği gibi harcama yapar eşe vedikleri üç kuruş gözlerine batar seninin yapacağın tek şey eşine elindeki parayı gösterme herzaman kenarda ondan gizli paran olsun insanlık hali acil birşey olur çıkıp kimden para isteyeceksin benim eşimde bende hep gizli para koyarım bir kenara kendi hakediyor bunu ne yapayım

Çok üzücü bir durum :/ Bende biriktir sakla dicem ama önce biriktirebilmen için para veriyo olması lazım.Ne desem bilemedim Allah sabır versin.

Ben mi anlayamadım sizde olan 1 lira mı Allahaşkına??

bu 1tl bildiğimiz 2 adet 50 krusun toplamı olan 1tl mi...

ne demek size para vermiyor ya? o size ve kızınıza para vermek mecburiyetinde ,sana para vermiyormus, ya kızın anne seker çikolata alalım dese yolda ne ile alacaksın bunuda mı düşünmüyor, bence ne yapın edin bir işe girin, kızınız için o zaman onun eline bakmak zorunda da kalmazsınız, borusunu da size öttüremez...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…