canım eşin din konularını dikkate alan ve çekinen bir insan mıdır?
geçen bir programda bir hoca konuşuyordu erkek evın hanımına bellı günlerde bellı mıktar para bırakmalıdır ve karısına çocuklarına her gun veya ıkı gunde bır,(her ailenin kendi durumuna göre değişen zaman aralıklarında) ıhtiyaçlarının olup olmadığını sormalıdır bu onun vazıfesıdır dıyordu..
böyle bir programı arasan sorsan kocana da dinletsen acaba işe yarar mı?
Dükkanımız hemen karşımızda.Bahanesi bu.Ben yanınızdayım ne isterseniz alırım diyor.Keşke kızıma bakacak biri olsa gerçekten çalışıp kendi paramı kazanmayı çok ama çok istiyorum...Ama hem yaşadığım yer köy gibi hem de kızıma bakacak hiç kimse yok...
Tavrımı fazlasıyla koyucam artık...Gerçekten olmuyor...
Dükkanımız hemen karşımızda.Bahanesi bu.Ben yanınızdayım ne isterseniz alırım diyor.Keşke kızıma bakacak biri olsa gerçekten çalışıp kendi paramı kazanmayı çok ama çok istiyorum...Ama hem yaşadığım yer köy gibi hem de kızıma bakacak hiç kimse yok...
Tavrımı fazlasıyla koyucam artık...Gerçekten olmuyor...
Evet bundan sonra böyle zaten.Para saklıycam.Hatta kendim bile unutucam.Aksi şekilde ne aldığım elbiseyi içime sinerek alıyorum,ne normal bir alışverişi.
Kendim evde bir şey yapıp satamam.Öyle el becerim yok keşke olsa.Bir ara ev sahibimiz bize yemek yap dükkana dedi.Önce tamam dedim sonra eşim dediki diyelim günlük 20 alacaksan 5 i masraf 10 u bizim onlara borçtan düşeriz.gerisi sana kalır dedi.Hevesim hiç kalmadı.Çünkü hemen daha olmayan parayı hesaplıyor.
Bundan sonra ne koparsam kardır diycem.Ne üzücü ya eş muhabbetine bak.Allahım yarabbim....
Yok inan değilim.Aksine bir şey alırken kaç kez düşünürüm.Kızıma bile bir elbise alacakken hep az alırım.nefsime yenik düşen biri değilim.Kendim de tek kızdığım şey her gün çikolata yemek istiyorum.abur cubura para harcıyorum.Bu da emzirdiğim için aşırı çikolata yemek istedğimden kaynaklanıyor.Ama ben bunu gereksiz olduğunu anladığımdan beri daha dikkat ediyorum.Her gün alacaksam 2 günde bir alıyorum.Ve ya evdeki malzemeleri kullanarak 2 3 günlük şeyler yapıyorum.Yani kendi adıma hatamı bilip çözümler buluyorum...
inşallah sizin gibi oluruz biz de.Ben de artık söke söke alacam başka çaresi yok:)
Şahsi malı olmayan ve ancak kocasının getirdiğini harcama durumunda olan Müslüman bir kadın, kocasının malından ve evin iç işlerinden sorumludur.Kadının kendi kocasının malında, parasında hakkı vardır....İmam Malik ve Tavus a göre ''kadın malın üçte birinde tasarruf edip kocasının iznini almaksızın bağışta dahi bulunabilir. Bundan fazlası için izin alması gereklidir''...Ve yine buyurur ki ''erkeğin evine getirdiği her rızık ve hanımına verdiği para ve altın sadaka kadar sevap kazandırır''
Dinimiz bile böyle derken eşiniz bunu neden yapar anlamak güç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?