Kırgınlık...

kırılmakta haklısın canım eşin niye surat yapıyor ki:23:bir erkek az yada çok mutlaka evdeki karısına para bırakmalı 1 liranın hesabını yapmamalı:20:eşin cimri mi borçtan dolayı mı böyle bilmiyorum ama yaptığı doğru değil.tavrını koy canım geri adım atma kocan eve para bırakmasını öğrenmeli:19:

Hemen çalışın bu ne böyle ya??? b una benzer bir olay yaşadım daha geçen akşamüstü...okuldan çıkışında bir çocuk erik istiyor ağlıyor kadının içini yedi çocuk erik diye... tabi okul kapısında pekçok çocuk alınca canı çekti... kadın da yüzü bembeyaz olmuş kanı çekilmiş sanki çocuğu çekiştiriyor yazık yok paramız diye çocukta dedi hep yok zaten dedi ağlıyor sürekli ben aldım ve verdim kadına yanlış anlamayın dedim herhalde yanınıza para almadan çıktınız çocuk ağlamasın dedim:( kadın da dedi ki eşim vermez para ben de hayat boyu para olmaz dedi ağlayarak:( çok yazık ya o an hayret dedim bu olaya ilk herhalde dedim demek varmış..... çekilmez böyle adamlar günah çocuklara da eşlerine de günah

Dükkanımız hemen karşımızda.Bahanesi bu.Ben yanınızdayım ne isterseniz alırım diyor.Keşke kızıma bakacak biri olsa gerçekten çalışıp kendi paramı kazanmayı çok ama çok istiyorum...Ama hem yaşadığım yer köy gibi hem de kızıma bakacak hiç kimse yok...

Tavrımı fazlasıyla koyucam artık...Gerçekten olmuyor...

Demek ki böyle örnekler de varmış kızlar hemen aşk meşk peşinde koca peşinde koşmamalı demek ki önce herkes birey olarak parasını kazanacak çalışacak... çok üzüldüm ya

canım eşin din konularını dikkate alan ve çekinen bir insan mıdır?

geçen bir programda bir hoca konuşuyordu erkek evın hanımına bellı günlerde bellı mıktar para bırakmalıdır ve karısına çocuklarına her gun veya ıkı gunde bır,(her ailenin kendi durumuna göre değişen zaman aralıklarında) ıhtiyaçlarının olup olmadığını sormalıdır bu onun vazıfesıdır dıyordu..

böyle bir programı arasan sorsan kocana da dinletsen acaba işe yarar mı?

canım eşin din konularını dikkate alan ve çekinen bir insan mıdır?

geçen bir programda bir hoca konuşuyordu erkek evın hanımına bellı günlerde bellı mıktar para bırakmalıdır ve karısına çocuklarına her gun veya ıkı gunde bır,(her ailenin kendi durumuna göre değişen zaman aralıklarında) ıhtiyaçlarının olup olmadığını sormalıdır bu onun vazıfesıdır dıyordu..

böyle bir programı arasan sorsan kocana da dinletsen acaba işe yarar mı?

Bilmem etkili olur mu acaba.Ama bu tarz şeyler söylediğim zaman bahaneler uyduruyor.Var da vermiyorum sanki falan diye.Yani elinde olsa da olmasa da hep bir ''yokluk'' içerisine sokuyor kendini.En ufak sürpriz bir harcama da ne yapıcam ben diyor...Yine de bu tarz bir yazı bulup okutucam veya video....Çok sağol...

Dükkanımız hemen karşımızda.Bahanesi bu.Ben yanınızdayım ne isterseniz alırım diyor.Keşke kızıma bakacak biri olsa gerçekten çalışıp kendi paramı kazanmayı çok ama çok istiyorum...Ama hem yaşadığım yer köy gibi hem de kızıma bakacak hiç kimse yok...

peki kaç yasındasın canım eşinle aranızda kaç yas var?

Hep söylüyorum, kadın çalışacak parasını kazanacak. İşte böyle kocalar oldukça çalışmayı daha çok sever oldum.

bu olayı annem ve babamda biliorum annem pazar parası için babamdan para istemişti ve demediği kalamıstr verir para ama kadın ev işleri işte bide biz annemden alırız parayı babamdan isteyemeyız tabi haliyle genciz abimde bende gezmek istioruz annemde de para kalmıo nese bi pazar parası için annemi baya hırpalamıştı babam böle bi adamda bizim basımızda var ve bu adam babam yani annemden ayrılmak istiodu öle karar almışlardı 2011 mayısta annem babamın bi foyasını ortaya cıkardı megersem ev almiş ve baska birinin üzerine yapmış para yok dien adam ev alıo düşün ben o sey ispatlandgından beri babamla hiç anlaşamam cocuklarının yanizim rıskımız yedii tabi ayrılmadılar annemgıl cünkü o da iyi biliorki annemden baska kımse o adama katlanamaz ve parası için gelir nese abla sana dicem lütfen çalış kaçır ondan bişeykeri kendine güven ve annelerden baska kımse cocugunu düşünmez

Eşime söyledim gel konuşalım diye.Çünkü para konusundan dolayı ne üzmek ne üzülmek istiyorum.Umarım hallederiz....

Kendimi açık açık ifade edicem.İnşallah o da anlayışlı olur...

Kikirikli benim eşim de seninkine benzer bir durumdaydı.

Ben üstüne gide gide bu sorunu çözdük.
Şimdi bana haftalık 50 tl veriyor.
Bu da zor geliyor ama valla söke söke alıyorum harçlığımı.:17:

DUYGU SÖMÜRÜSÜ YAP.
Parayı benden niye sakınıyorsun de.
Ivır zıvıra para harcayan biri misin normalde*?

Son düzenleme:
Yok inan değilim.Aksine bir şey alırken kaç kez düşünürüm.Kızıma bile bir elbise alacakken hep az alırım.nefsime yenik düşen biri değilim.Kendim de tek kızdığım şey her gün çikolata yemek istiyorum.abur cubura para harcıyorum.Bu da emzirdiğim için aşırı çikolata yemek istedğimden kaynaklanıyor.Ama ben bunu gereksiz olduğunu anladığımdan beri daha dikkat ediyorum.Her gün alacaksam 2 günde bir alıyorum.Ve ya evdeki malzemeleri kullanarak 2 3 günlük şeyler yapıyorum.Yani kendi adıma hatamı bilip çözümler buluyorum...

inşallah sizin gibi oluruz biz de.Ben de artık söke söke alacam başka çaresi yok:)

Bir de bana haftalık 50 tl versede istemem.Çünkü fazla gelir o para hem bana hem ona.Vermez okadarını üstelik.Ben de zorlamam zaten fazla geleceğini bildiğimden.Sadece benim söylememe gerek kalmadan direkt çıkarıp versin istiyorum....

Evet bundan sonra böyle zaten.Para saklıycam.Hatta kendim bile unutucam.Aksi şekilde ne aldığım elbiseyi içime sinerek alıyorum,ne normal bir alışverişi.

Kendim evde bir şey yapıp satamam.Öyle el becerim yok keşke olsa.Bir ara ev sahibimiz bize yemek yap dükkana dedi.Önce tamam dedim sonra eşim dediki diyelim günlük 20 alacaksan 5 i masraf 10 u bizim onlara borçtan düşeriz.gerisi sana kalır dedi.Hevesim hiç kalmadı.Çünkü hemen daha olmayan parayı hesaplıyor.

Bundan sonra ne koparsam kardır diycem.Ne üzücü ya eş muhabbetine bak.Allahım yarabbim....

bır kerede sız yapın borc,dıger borc bıtmek uzereyken..
oldukı borcunu odeyemedın..
işte o zaman yemek yaparsın odersın borcunu..
boyle yazmamın sebebı nasıl hıssedılıyormuş gorsun..
ve odemesınıde bılırım mısalı olur..
eşinizede 1 tl verır aradada soylersınız verdıgınız 1 tl yı..

bEN DE SÖYLEMEDEN VERSİN İSTİYORDUM.bENİ DÜŞÜNSÜN, İÇİNDEN GELSİN DİYORDUM.

Ama olmadı.Mecburen ciddi ciddi meseleyi konuştum.

Ama şimdi eşim hiç nazlanmadan veriyor paramı.
Bir de ben haftalık pazara çıkıyorum.
Onu da bahane ettim.
Ama yine de kısıyorum kenara para koyıyorum.
Söylemezsen , düşünerek vermez emin ol.
Cimriler çünkü.

Bne de senin gibi dikkatli harcarım parayı.
Bir şey alıcağım zaman çok düşünürüm.
Sanırım bizim bu durumumuz da erkekte daha fazla cimrilik meydana getiriyor.

Biz paraya kıymet verdikça onlar da kıymet veriyorlar.

Şahsi malı olmayan ve ancak kocasının getirdiğini harcama durumunda olan Müslüman bir kadın, kocasının malından ve evin iç işlerinden sorumludur.Kadının kendi kocasının malında, parasında hakkı vardır....İmam Malik ve Tavus a göre ''kadın malın üçte birinde tasarruf edip kocasının iznini almaksızın bağışta dahi bulunabilir. Bundan fazlası için izin alması gereklidir''...Ve yine buyurur ki ''erkeğin evine getirdiği her rızık ve hanımına verdiği para ve altın sadaka kadar sevap kazandırır''

Dinimiz bile böyle derken eşiniz bunu neden yapar anlamak güç :50:

Son düzenleme:
Yok inan değilim.Aksine bir şey alırken kaç kez düşünürüm.Kızıma bile bir elbise alacakken hep az alırım.nefsime yenik düşen biri değilim.Kendim de tek kızdığım şey her gün çikolata yemek istiyorum.abur cubura para harcıyorum.Bu da emzirdiğim için aşırı çikolata yemek istedğimden kaynaklanıyor.Ama ben bunu gereksiz olduğunu anladığımdan beri daha dikkat ediyorum.Her gün alacaksam 2 günde bir alıyorum.Ve ya evdeki malzemeleri kullanarak 2 3 günlük şeyler yapıyorum.Yani kendi adıma hatamı bilip çözümler buluyorum...

inşallah sizin gibi oluruz biz de.Ben de artık söke söke alacam başka çaresi yok:)

her gün çikolata yiyordum hatamı bildim çözüm buldum diyorsun yani kıyamam ben sana ya:50: bari bu kadar ufak isteklerin için kendinden ödün verme nedir bu kadınları hep alttan almak zorunda kalması durumu ya off of biz kadınların yarısı kadar düşünceli olsa erkekler hayatta sorun kalmaz

Şahsi malı olmayan ve ancak kocasının getirdiğini harcama durumunda olan Müslüman bir kadın, kocasının malından ve evin iç işlerinden sorumludur.Kadının kendi kocasının malında, parasında hakkı vardır....İmam Malik ve Tavus a göre ''kadın malın üçte birinde tasarruf edip kocasının iznini almaksızın bağışta dahi bulunabilir. Bundan fazlası için izin alması gereklidir''...Ve yine buyurur ki ''erkeğin evine getirdiği her rızık ve hanımına verdiği para ve altın sadaka kadar sevap kazandırır''

Dinimiz bile böyle derken eşiniz bunu neden yapar anlamak güç :50:

Bunu okutucam emin ol.Çok sağol...

Back
X