Kırıldım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Roza30

Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2023
702
542
23
Merhaba hanımlar
Kırgınlığımın sebebini anlatmak ve tepkimin doğruluğu hakkında yorumlarınızı almak için paylaşmak istedim yaşadığım olayı.
Önceden okuyan bilir annemle sorunlarımızı bugün yine bir tartışma yaşadım sebebş yine dalgaya alıp aşağılaması.
31 yaşındayım atanamadım henüz. Kpss çalışıyorum. Annem bana alaycı bir şekilde olmayan bir durumu olmuş gibi anlatarak beni dalgaya alıp aşağıladı. Biri varmış 40 yaşına kadar sınav çalışmış atanamamış diyerek. Sende öylesin 40 yaşına kadar çalışırsın dedi. Çok kırıldım aynı zamanda da çok sinirlendim. Artık hakaret edwxek kadar gözüm döndü. Bildiğiniz terbiyesizlik yaptım. Haksızım belkide ama artık aşağılaması dalga geçmesi hor görmesi zoruma gidiyor artık. Zaten zor bir süreç hemde bu yaşta birde bu tür ithamlar kendime saygımı yok ediyor

Merhaba hanımlar
Kırgınlığımın sebebini anlatmak ve tepkimin doğruluğu hakkında yorumlarınızı almak için paylaşmak istedim yaşadığım olayı.
Önceden okuyan bilir annemle sorunlarımızı bugün yine bir tartışma yaşadım sebebş yine dalgaya alıp aşağılaması.
31 yaşındayım atanamadım henüz. Kpss çalışıyorum. Annem bana alaycı bir şekilde olmayan bir durumu olmuş gibi anlatarak beni dalgaya alıp aşağıladı. Biri varmış 40 yaşına kadar sınav çalışmış atanamamış diyerek. Sende öylesin 40 yaşına kadar çalışırsın dedi. Çok kırıldım aynı zamanda da çok sinirlendim. Artık hakaret edwxek kadar gözüm döndü. Bildiğiniz terbiyesizlik yaptım. Haksızım belkide ama artık aşağılaması dalga geçmesi hor görmesi zoruma gidiyor artık. Zaten zor bir süreç hemde bu yaşta birde bu tür ithamlar kendime saygımı yok ediyor

Yani konu sahibi, annen senin artık hayatında kendine bir yol çizmen gerektiğini vurgulamış, normal şartlarda bir genç 23 yaşında mezun oluyor, 8 yıldır, bir düzen oturtamadıysan bu yüzden seni eleştiriyor olabilir. Mezun olduktan sonra gerçekten çok uzun yıllarını sadece kpss'ye harcayıp, düzenli bir işte çalışmayan kendisini geliştrmeyen çok insan var.

Kadın sana sitem etmiş. Hakaret etmemiş. Bir anne babanın çocuğuna geleceğiyle ilgili sitem etmesi garip gelmedi bana.

Yani konu sahibi, annen senin artık hayatında kendine bir yol çizmen gerektiğini vurgulamış, normal şartlarda bir genç 23 yaşında mezun oluyor, 8 yıldır, bir düzen oturtamadıysan bu yüzden seni eleştiriyor olabilir. Mezun olduktan sonra gerçekten çok uzun yıllarını sadece kpss'ye harcayıp, düzenli bir işte çalışmayan kendisini geliştrmeyen çok insan var.

Kadın sana sitem etmiş. Hakaret etmemiş. Bir anne babanın çocuğuna geleceğiyle ilgili sitem etmesi garip gelmedi bana.
Ben kırıldım aşağılanmış hissettim. Sizde haklısınız. Ama içinde bulundupum durumda bu ne yapayım bırak bir iş bulsam böyle bir şansım varken mantıklı olmaz. Evleneyim desem öyle bir aday yok. İçimde bulunduğum durum bu benimde elimden bu geliyor.

Ben kırıldım aşağılanmış hissettim. Sizde haklısınız. Ama içinde bulundupum durumda bu ne yapayım bırak bir iş bulsam böyle bir şansım varken mantıklı olmaz. Evleneyim desem öyle bir aday yok. İçimde bulunduğum durum bu benimde elimden bu geliyor.

Evlenmek için para birikim gerekir. Daha işin yok ne evlenmesi.

Bayanlar için birikim gerekmez ki. Okumayan veya okuyup ta işsiz ev kızı olanlar hiç evlenmiyor mu hiç.

Ne demek gerekmez? Mesleğin varken, maddi özgürlüğünle evlenmek yaşamak varken elin herifinin eline mi bakacaksın? Elbette evlendikten sonra ister çalış ister çalışma, bir kendi paranı kendi keyfine göre harcamak var, birde başkasının sana para vermesini beklemek var. O zaman niye bunca senedir kpss ile uğraşıyorsun gidip evlenseydin.

Bayanlar için birikim gerekmez ki. Okumayan veya okuyup ta işsiz ev kızı olanlar hiç evlenmiyor mu hiç.

Önce eline mesleğini alabil de ondan sonra evlenmeye bakarsın. Evde oturup koca parası mı bekleyeceksin? Sonra yarın öbür gün kapıya koyunca ne yapacaksın? Nasıl emekli olacaksın?Annen haklı 31 yaşına gelmişsin daha kaç sene KPSS çalışacaksın? Olmuyorsa olmuyor demek ki yapamıyorsun herkes atanmak zorunda değil. 31 yaşında artık kariyerini çoktan oturtmuş olman gerekiyordu.
İçinde bulunduğun zihniyet hiç hoş değil annene de alınıp tavırlara girip durma boş yere. Büyü.

daha önce de annenizi size görücü bulduğu için sınava çalışmamakla suçlamışsınız. annelerin de sabrı var maalesef o kadar emek verdikleri çocukları meslek sahibi olsun istiyor. ben bu bahar ayında işten ayrıldım onun öncesinde hep çalıştım. ara ara bana da laf sokuyor umursamıyorum. ben kendi hayatıma bakıyorum. yanlış anlamayın ama atanma puanı kaç siz kaç alıyorsunuz. atanana kadar girmeye yemin mi ettiniz? peki düzenli hakkını vererek çalışıyor musunuz

Merhaba hanımlar
Sen durumu iyi olan birini bul evlen sınava kafan rahat hazırlanırsın olmaz böyle zaten yada kpss bırak özel sektörde bir şekilde çalışıp paranı kazan hayatını kur atanmadan da hayat kurulur

Önce eline mesleğini alabil de ondan sonra evlenmeye bakarsın. Evde oturup koca parası mı bekleyeceksin? Sonra yarın öbür gün kapıya koyunca ne yapacaksın? Nasıl emekli olacaksın?Annen haklı 31 yaşına gelmişsin daha kaç sene KPSS çalışacaksın? Olmuyorsa olmuyor demek ki yapamıyorsun herkes atanmak zorunda değil. 31 yaşında artık kariyerini çoktan oturtmuş olman gerekiyordu.
İçinde bulunduğun zihniyet hiç hoş değil annene de alınıp tavırlara girip durma boş yere. Büyü.
Siz hiç kpss çalıştınız mı. Matematik gibi zor bir alan alan bilgisi sınavına girdiniz mi. Çalıştığınız her yıl iyi niyrtinizden ötürü psikolojisi bozuk halde hem kpss hem başka sorunlarla birlikte götürdünüz mü süreci. Benim geçtiğim yollardan geçin. Benim gibi bir kişilik yapısına sahip olup yaşadıkşarımı yaşayın sonra yorum yapın. Oturduğunuz yerden empati kurmadan ahkam kesmek kolay

Siz hiç kpss çalıştınız mı. Matematik gibi zor bir alan alan bilgisi sınavına girdiniz mi. Çalıştığınız her yıl iyi niyrtinizden ötürü psikolojisi bozuk halde hem kpss hem başka sorunlarla birlikte götürdünüz mü süreci. Benim geçtiğim yollardan geçin. Benim gibi bir kişilik yapısına sahip olup yaşadıkşarımı yaşayın sonra yorum yapın. Oturduğunuz yerden empati kurmadan ahkam kesmek kolay
Sen benim kim olduğumu bilmeden esas bana ahkam kesme. Komik çünkü.

Devam et hayatın boyunca böyle bahaneler bul otur annenin evinde KPSS çalış senelerce. Evlen ev kadını ol çocuk doğur kocan baksın sana. Fazlası gerekmiyor sana. Hadi kolay gelsin :)

Alanınız matematik mi?

İngilizce kursuna gidiyordum, hocamız İngiltere'dendi. Onlarda çocuk 14 mü 16 mı neyse yaşına girince evden gönderirmiş anne babası. Göndermiyorlarsa da kira isterlermiş. Değil 31'inde annenin yanında kalmak, bunun yarı yaşında ayrılırlarmış yani. Bizde niyeyse 30 yaşındaki işsiz biri de ailesiyle yaşıyor 50 yaşındaki de. Annenizin de bunalmaya, artık ayaklarınızın üstünde durmanızı istemeye hakkı yok mu? Aşağılaması hoş değil elbette bunu savunmuyorum ama 22-23 yaşında mezun olduğunuzu düşünürsek neredeyse 10 senedir atanmayı beklemeniz bana garip geldi. Özel dersler (ki şu an kapış kapış gidiyor) özel okullar, dersaneler... Evet özel sektörün şartları herkese göre değildir ama evde oturup halinize acıyıp annenize hakaret edeceğinize en azından eve bi katkınız olur, sosyalleşirsiniz.

Konu sahibi bende öğretmenim atanamadim.
Ama 8 yıl çalıştım özel sektörde hatta kurum harici özel derslerde verdim bi şekilde kovaladim yani.
Şu an ara verdim yeni bir şehre geldim ama bı sure sonra yine devam ederim çalışmaya.
Çünkü ben kendimi tanıyorum uzun saatler oturup ders çalışma alışkanlığım Yok malesef yoksa çok isterim atanmak.
Evet özel sektör zor ama çok şükür bağımsız bir hayat kurmami sağladı.
Yani 31 yaşında bir insan bence artık ailesiyle yasamamali.
Atansaniz bile aranızda çekişmeler problemler olur çünkü sizin artık ayrismaniz lazım.
Ben sizin yerinizde olsam bı yerden başlardım çalışmaya.
Hele sizin alanda özel ders imkanı daha fazla.
Tek başınıza eve cikamasaniz bile bir ev arkadaşı falan bulup çıkarsınız belki.
Evet annenizin tarzı yaralayıcı olmuş.
Ama o da artık sizden beklentilerini çok net ifade etmiş bence.

Sen benim kim olduğumu bilmeden esas bana ahkam kesme. Komik çünkü.

Devam et hayatın boyunca böyle bahaneler bul otur annenin evinde KPSS çalış senelerce. Evlen ev kadını ol çocuk doğur kocan baksın sana. Fazlası gerekmiyor sana. Hadi kolay gelsin :)
Baksın neden bakmasın ev hanımlığı da bir meslek yemek yapmak ev temizlemek çocuk büyütmek iş değilmi. En zor işler hemde evin sorumluluğunu almak. Benim işim o olur evlenince eşimin işide dışarda çalışmak.Senelerce benim gibi kpss çalışan binlerce belki milyonlarca kişi var. Çevremdede var. İster çalışır kendi ayaklarımın üzerinde durana kadar kpss kovalarım. İster koca parası yerim bu seni ilgilendirmiyor. Ki koca parası yiyecek bir kişilk olsaydım bunca yıl kpss uğraşmazdım. Ama olsam da sanane. Şimdi sen o kötü üslubunu da al defol sayfamdan hadsiz

Konu sahibi bende öğretmenim atanamadim.
Ama 8 yıl çalıştım özel sektörde hatta kurum harici özel derslerde verdim bi şekilde kovaladim yani.
Şu an ara verdim yeni bir şehre geldim ama bı sure sonra yine devam ederim çalışmaya.
Çünkü ben kendimi tanıyorum uzun saatler oturup ders çalışma alışkanlığım Yok malesef yoksa çok isterim atanmak.
Evet özel sektör zor ama çok şükür bağımsız bir hayat kurmami sağladı.
Yani 31 yaşında bir insan bence artık ailesiyle yasamamali.
Atansaniz bile aranızda çekişmeler problemler olur çünkü sizin artık ayrismaniz lazım.
Ben sizin yerinizde olsam bı yerden başlardım çalışmaya.
Hele sizin alanda özel ders imkanı daha fazla.
Tek başınıza eve cikamasaniz bile bir ev arkadaşı falan bulup çıkarsınız belki.
Evet annenizin tarzı yaralayıcı olmuş.
Ama o da artık sizden beklentilerini çok net ifade etmiş bence.
Başvurdum özellere almadılar tecrğbe istediler. Ara ara ücretli öğretmenlik yaptım. Bu yıl ücretli çıkmadı. Özel ders çevrem yok.

Tek hedefinizin kpss olması sıkıntı. Memurluk olmuyorsa özel sektöre girip çalışabilirsiniz. Hayata bi yerden başlamanız lazım.
Herseye çok geç kalıyorsunuz bu şekilde. Anneniz aslında sizi kendinize getirmeye çalışıyor.
Kızın birikim yapmasına gerek yok diye bir yorumunuzu gördüm, herseyi eşiniz mi alacak nasıl olacak bu heralde zengin birisini bulmayı planlıyorsunuz diğer türlü imkansız çünkü hicbirsey yapmadan evlenmeniz

Tek hedefinizin kpss olması sıkıntı. Memurluk olmuyorsa özel sektöre girip çalışabilirsiniz. Hayata bi yerden başlamanız lazım.
Herseye çok geç kalıyorsunuz bu şekilde. Anneniz aslında sizi kendinize getirmeye çalışıyor.
Kızın birikim yapmasına gerek yok diye bir yorumunuzu gördüm, herseyi eşiniz mi alacak nasıl olacak bu heralde zengin birisini bulmayı planlıyorsunuz diğer türlü imkansız çünkü hicbirsey yapmadan evlenmeniz
Ben zengin birini aramıyorum. Ama erkekler kızda paraya mı bakıyor devir mi değişti anlamadım. İşi olmayan ev kızları evlenemiyor o halde sizin görüşünüze göre. Ha ben babamdan bile ta okul yıllarımdan beri para almayan biriyim. Koca parasını da alamam. O yüzden kpss çalışıyorum. Özel sektör zor ve garantisi yok. Her yıl bu sene olacak diye diye bu yaşa kadar geldim. Bazı kötü olaylarda yaşayarak etkisşnde kalıp verimli geçiremediğim zamanlarda çok oldu

Ben zengin birini aramıyorum. Ama erkekler kızda paraya mı bakıyor devir mi değişti anlamadım. İşi olmayan ev kızları evlenemiyor o halde sizin görüşünüze göre. Ha ben babamdan bile ta okul yıllarımdan beri para almayan biriyim. Koca parasını da alamam. O yüzden kpss çalışıyorum. Özel sektör zor ve garantisi yok. Her yıl bu sene olacak diye diye bu yaşa kadar geldim. Bazı kötü olaylarda yaşayarak etkisşnde kalıp verimli geçiremediğim zamanlarda çok oldu
hayat şartlarının ne kadar zor olduğunun farkında da değilsiniz anlaşılan evet devir değişti artık çalışmayan kadınlar da istenmiyor sanırım çağın gereklerinin de farkında değilsiniz kaldı ki bir kadın kendi parasıyla kuaföre gidip bakımını yaptırıp en güzel kıyafetleri almayı nasıl istemez ya

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X