Canım öncelikle hayatını sadece kpss ye göre planlama.
Kacla alıyor bölümün, kaç aliyorsun sen yani yakın mı? Yakın değilse düz memurluk da düşün.
Benim tanıdığım bir abla vardı. Matematik dersi vermiştim aöf ye gidiyircu. 1 sınıf. Tüm dersleri geçmiş mat. tan her sene kalıyormuş. PTT de memurdu. Kadının 16-17 yasinda oğlu var. Eşi diyor ki oğlan küçük kucagimizda sınava girerken fotosu var.yani 15-16 senedir tüm hayatı, yıllık izinleri, parasını sırf AÖF bitirecek diye heba etmiş. Etrafın dalga geçmesi de artık cabası. Kadın böylece üniv mezunu olacak maaşı yükselecek vb. Ama yani her sene o sinir stres çekmeye asla degmezdi.
Matematik iyi bir alan. Özel ders imkanı çok.
Bir arkadaşım da önce çok cüzi bir miktara ozel okulda çalıştı. Tuttular bunu. Ama sonra sadece özel ders vermeye başladı. Kocası üniv hoca. Kocasından çok kazanıyor. Kendi SGK sini vb de yaptıriyir dışardan.
Etraf uygun değil deme.bak eğer olmayacak gibiyse yıllarını heba etme. Her sene aynı konular aynı sorular.
Kpss B denn atanmaya çalış.bizim kurumda bir mat öğretmeni var.memur olarak girdi üniv bitirdi matematik öğretmenliğini. Hiç ugrasmadi. şimdi öğretmen olmak çok zahmetli ve riskli X hanım diyor bana. İşyerinde ortamımız da güzel.
Başka öğretmen arkadaşlarım milli eğitimde memur vb.senelerdir mis gibi çalışıyorlar.
Diğer konu her sene canavar gibi çocuklar geliyor. Yeni nesil hem çok hem ateş gibi. Onlarla başa çıkmak zor.
Bu arada ben de mezun olduktan sonra özel sektorde 5-6 yıl çalışıp 30 da kpss ye girdim ve 94 ile atandım. Ama ilk girisimdi. 1 yaşında kızım vardı. Onu uyutup çalışırdım. Hiç durmadan çalıştım.
Ben de cengaverlerle yaristim (ODTÜ, Bilkent, Tübitak, olimpiyat madalyalilar vardı, hepsini geçtim) ama benim ilk girişim olduğu için motivasyonun yüksekti.
Yapabilir miyim diye bak. Olmadı B ve C planın olsun.
Bu arada aranmayan öğretmen istemiyor kimse. Ev hanımı da istemiyor.hayat zor.