Kırıldım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Annenizi de kendinizi de üzmeyin. Anneniz de haklı sizde. Duymamazlıktan gelin ve karşılık vermemeye çalışın.çünkü çözümü yok.Konuşunda değişecek olsaydı şimdiye olurdu. Ben Maaşımın hemen hepsini annem ve babam arasında bölüştürürdüm.Evlenmeden önce (22 yaşında filan)2 sene çalıştığım yerden ayrılıp, bir müddet iş aramıştım.Babam evde olduğu zamanlar odadan çıkamıyordum muhakkak laf sokuyordu. Evde spor yapsam böyle kendini yoracağına git garsonluk yap derdi en ufak hareket batardı.Diyet yapıyorum der akşam sofraya bile oturmazdım. Hiç tartışmayı seçmedim canım sıkıldığı da çok oldu. en fazla müzik dinledim. Tavsiyem her duyduğunuzu içselleştirmeyin.
Bu yorum gerçekten de doğru olmuş. Ben de geçmişte evde olduğum iş aradığım süreçler boyunca annemle hep didişmiş, kırıcı laflar işitmişimdir ve aşırı kötü şeyler düşündüğüm olmuştur, örneğin çalışmadığım sürece bir değerimin olmadığını, benden maddiyat beklediklerini falan. Ama bunun böyle olmadığını ispatlayan nice anlar oldu sonradan. Sadece bu süreç böyle iki tarafı da yıpratan bir süreç oluyor, ailenizin sizi sevdiğini ve sizin iyiliğinizi istediğini hatırlatmaya çalışın kendinize mümkünse eğer...

R Roza30 bu arada başka bir fikirden bahsedeceğim öğretmenlik tecrübesi kazanmanız için. Sınava çalışma süreciniz yoğun mu geçiyor bilmiyorum ama ayırabileceğiniz bir vaktiniz varsa tecrübe edinmek için gönüllü öğretmenlik fırsatlarını araştırmayı düşündünüz mü? Para kazanan bir kurumda ücretsiz çalışılmaz asla ama bazen bu iş için kurulmuş, kâr amacı gütmeyen dernekler kurslar açabiliyor.

Babamın parası varken bana yemek düşer. Yer içer gezerim. İster atanırım ister yer içer gezer baba parası yerim. Kime ne. İşine bak.
babanın parasıyla yapmış olduğun kibir şımarıklık neyin nesi peki ? birde burda konu açıp ağlama o zaman annöööömmm ben çalışmıyorum diyeğğ bana kızıyooo açmayacaksın o zaman eleştiriye açık değilsin çatır çutur herkes eleştirir söylediklerinle yaşadığın çelişiyor neysee

babanın parasıyla yapmış olduğun kibir şımarıklık neyin nesi peki ? birde burda konu açıp ağlama o zaman annöööömmm ben çalışmıyorum diyeğğ bana kızıyooo açmayacaksın o zaman eleştiriye açık değilsin çatır çutur herkes eleştirir söylediklerinle yaşadığın çelişiyor neysee
Ağladığım yok onuda nerden çıkardın 😁😁eleştirin de bilgili tecrğbeli. İşin içinde olan insanlar eleştirsin. Sizin gibiler değil. İşinize bakın lütfen yazmayın artık rica ediyorum

Bu yorum gerçekten de doğru olmuş. Ben de geçmişte evde olduğum iş aradığım süreçler boyunca annemle hep didişmiş, kırıcı laflar işitmişimdir ve aşırı kötü şeyler düşündüğüm olmuştur, örneğin çalışmadığım sürece bir değerimin olmadığını, benden maddiyat beklediklerini falan. Ama bunun böyle olmadığını ispatlayan nice anlar oldu sonradan. Sadece bu süreç böyle iki tarafı da yıpratan bir süreç oluyor, ailenizin sizi sevdiğini ve sizin iyiliğinizi istediğini hatırlatmaya çalışın kendinize mümkünse eğer...

R Roza30 bu arada başka bir fikirden bahsedeceğim öğretmenlik tecrübesi kazanmanız için. Sınava çalışma süreciniz yoğun mu geçiyor bilmiyorum ama ayırabileceğiniz bir vaktiniz varsa tecrübe edinmek için gönüllü öğretmenlik fırsatlarını araştırmayı düşündünüz mü? Para kazanan bir kurumda ücretsiz çalışılmaz asla ama bazen bu iş için kurulmuş, kâr amacı gütmeyen dernekler kurslar açabiliyor.
Ara ra ücretli öğretmenlik yaptım bunsüreçte sadece sınav odaklı olmadım. Teşekkür ederim güzel ve gerçekçi. Yorumunuz için. Şuan aynı zamanda kardeşimi üniv sınavuna hazırlıyorum matematik öğretiyorum. Başkasından anlamadığı için benim anlatımımı istiyor. Boş boş da yaşamıyorum. Verdiğim eğitimi kardeşim dışarda alsa saati 500 lira

Son 3-4 senede bir topluluk belirdi ya da ben önceden fark etmiyordum.
Okuldan, genelde ortalama üstü bölümlerden mezun olmuş minimum 5 6 senedir kpss deneyen bir güruh bu.

Anası babası 3 kuruş harçlık verdiği için ekstra paraya ihtiyaç duymayan bir güruh çünkü harcayacak bir çevreleri de olmuyor. Yani biz bugün kahve içmeye tatlı yemeye çıksak yarım saate 300 TL bayılıyoruz ama o grubun buna ihtiyacı yok.

Genel manada çok para hesabı da bilmiyorlar.

Genelde 32-33 yaşında da evlenip kocanın kanadı altına giriyorlar. Alın size tespit, beş kuruş harcamadan evlenen kızlar da bu gruptan çıkıyor. Çünkü erkek için uzun vadede az yiyen/beklentisi düşük kadın grubu bu.

Ailelerin tesellisi de maksimum, neyse çalışmadı ama koca buldu oluyor. Her aile çocuğunun başarılı olduğunu/elinin ekmek tuttuğunu görmek ister. Ben de isterim mesela ileride kızım evlenecek olursa tencere seti almak için babasının parasını vermesini beklemesin, ama atıyorum evlenirken de babası bir ev bir araba falan hediye etsin. Yani temel ihtiyacında değil de bir lüksü ya da büyük bir ihtiyacında destek olmak isterim.

Bu güruh her şeyin en iyisine layık minnoşlarım. Biz patatesler çalışıp kazanmaya devam.

Teşekkür ederim keşke senin babanında parası olsa sende otursan dışarda milletin ağız kokusunu çekeceğine. Ama yoksa 50 yaşına kadar çalışırsın oda çalıştırırlarsa malum özel sektör gözünün yalına bakmaz belli yaştan sonra basaelar tekmeyi daha gencini bulurlar.
bizim de babamızın parası var her çalışan fakir mi oluyor? ama birey olduğumuz için kendi ayaklarımızın üstünde duruyoruz. 31 yaşında anneden hakaret işitmiyoruz yani. evlenirim demişsin, koca da bulamamışsın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X