Kırmadan halletmek için..

He emribaki yapip isteklerini esinizin ustunden yaptirmaya cakisan biriyse isler degisir o zaman.Sik sik yaptigi birseyse istemediginizi belirtin. Lakin heves etmisse karar sizin

Ayy bugun bi haber okudum cocuk kulagindaki kupeyi cekistirirken kulak memesini yirtmis de :)
Ya da aldigi kupeye gore cocuk kupeyi cekmis cikarmis kimse fark etmemis yutmus o sivri yeri yabrucagin icini yirtmis gitmis de.
Aman anne ben cok korktum sen al ben hatira olarak saklar aklinyetince taktiririm de.

Aynı durumu kayınpederimle yaşadım. Doğum gününde hediye almayın hele hele küpe falan sakın almayın deldirmeyeceğim dedim. Aldılar. Çokta güzel küpeler. Ama tabiki de takmadım. Boşa gitti paraları.

Çocuğun kulağını deldirmeleri için sizin çocuğu onlara bırakmanız gerekiyor. Bırakmayın olsun bitsin. Yanınızdayken zaten kararlı olursanız kimse deldiremez.

Sevgili kk hatunları hepinize iyi akşamlar..

Sorunuma gelecek olursam 7 aylık kızım var , kv bundan 3 ay önce demişti ki ben ona küpe alacağım hediye , ben de dedim ki şimdi deldirmek istemiyorum kulağını , belki küpe takmak istemeyecek , ne bileyim zevkine bir şey için canını acitmak istemiyorum , ben mesela 6. Sınıfta kendim istediğim için deldirmiştim kulağımi, kızım da isterse yapsın diye düşünüyorum.
Bir de pek hoşuma da gitmiyor açıkçası küçücük bebeklerde sarı sarı küpeler diye konuştum onunla da.. ki kv nin zevkini biliyorum hiç bana uymuyor.. yine sagolsun tabi çok severim kendini ama bu konuda ona istemediğimi söylediğim halde bugün eşimle telefonda konuşurken kızıma küpe alacağım yarın , siz memlekete gelinde deldiricem demiş.

Ben de eşime ben deldirtmek istemiyorum dedim , o da ben giderim o zaman yanında dedi. Yani ben saygı duyuyorum yaptıran yaptırır elbet ama ben istemiyorum,benim sözümün hükmü yok mu anlamıyorum..
Kv mi gerçekten çok severim çok iyidir ama bu konuda kırdı beni ,yarın almaya gidecek , aldıktan sonra taktırmasam kırgınlık olacak, ama o bana sormadı yani sen ister misin diye, fikrimi de biliyordu oysa..
alma anne diye arasam mi bilemedim şimdi napayım sizce
alsin

6 aylikken kulaklarimi deldiren anneme saydiriyorum simdi,kulak memesi sarkik igrenc bir goruntu ayrica parmagim girer icinden o derece acildi.Beni ornek gosterebilirsiniz:)

Sorunuma gelecek olursam 7 aylık kızım var , kv bundan 3 ay önce demişti ki ben ona küpe alacağım hediye , ben de dedim ki şimdi deldirmek istemiyorum kulağını , belki küpe takmak istemeyecek , ne bileyim zevkine bir şey için canını acitmak istemiyorum , ben mesela 6. Sınıfta kendim istediğim için deldirmiştim kulağımi, kızım da isterse yapsın diye düşünüyorum.
Bir de pek hoşuma da gitmiyor açıkçası küçücük bebeklerde sarı sarı küpeler diye konuştum onunla da.. ki kv nin zevkini biliyorum hiç bana uymuyor.. yine sagolsun tabi çok severim kendini ama bu konuda ona istemediğimi söylediğim halde bugün eşimle telefonda konuşurken kızıma küpe alacağım yarın , siz memlekete gelinde deldiricem demiş.

Ben de eşime ben deldirtmek istemiyorum dedim , o da ben giderim o zaman yanında dedi. Yani ben saygı duyuyorum yaptıran yaptırır elbet ama ben istemiyorum,benim sözümün hükmü yok mu anlamıyorum..
Kv mi gerçekten çok severim çok iyidir ama bu konuda kırdı beni ,yarın almaya gidecek , aldıktan sonra taktırmasam kırgınlık olacak, ama o bana sormadı yani sen ister misin diye, fikrimi de biliyordu oysa..
deldırmeyın bende sızınle aynı kanıdayım aklı erdıgınde ısterse deldırır kendısı. kupe takacak dıye kaıde yok kı daha cok kucuk elı gıder ceker meker kulagı bıle kopar mazallah kazalara çok açık bır yasta... o yapmasa baska cocuklar yapar oyun oynarken falan....
bence en erken 4-5 yasta kupe olayına gecılmelı sart degıl , o alsın ama sız sakalyın bır kosede ılerde ısterse kullanır benım kızımında var kupesı ama deldırmedım ve deldırmeyı dusunmuyorum buyuyene kadar su an ıkı yasına basmak uzere.

Bebeğiniz hayırlı olsun, Allah bağışlasın. Bence babaanne olarak torununa hediye almak istiyor ve haklı olarak üzerinde görmek istiyor. Kulağı delik olsun ne olacak ki. Hem bebis ileride küpe sevmezse yine takmaz. Enfeksiyon filan olmazsa, steril olursa iyi birşey bence. Ama isterseniz eftelya2015 in söylediği durumlardan çekindiğinizi söyleyin, en azından 1 yaş hediyesi alsın. Biraz onun için takıp geri çıkarıp saklayın

Son düzenleme:
benim de çoook ufakken deldirmişler, şu an yamuk alakasız bir yerinde delik kulak mememin
yine aynı hediye mevzusundan dolayı deldirmişler
küçükken hatırlıyorum yatarken, kıyafet giyip çıkarırken veya
durduk yere yün hırkama takılırdı küpeler hep canım acırdı
rahat 30 sene kulağıma küpe takmamışımdır. o kadar nefret ettim
hem üstte dediğim gibi yamuk bir de
şimdi 6 ay önce çok beğendim minick bir küpeyi, onu takıyorum.
kapalı olduğumdan yamukluğunu gören yok :p
kızınızın ilerde yaşama ihtimali olanlardan bahsetmek istedim
hiçbirini yaşamasa bile sizin rızanız olmadan o çocuğa dokunamazlar
inat edin izin vermeyin, çok büyük saygısızlık yaptıkları

Böyle analardan nefret ediyorum gerizekalılar bıktım artık böyle kv lerden ya annesi DELDİRMİCEM diyor kadın oğlunu arıyor gelini ADAM YERİNE KOYAN YOK. E gelde sinir olma

Yani sonuçta çoğunluk küpe seviyoruz. Kızımız büyüyünce nasıl biri olacak şuanda belli değil. Sever sevmez o ayrı. Sevmezse zaten uzun süre kullanmaz, kapanır kendiliğinden. Ama benim gibi büyüyünce can acısı olacak diye deldirmeye de korkabilir. Küçükken sonuçta bilmiyoruz, oluyor bitiyor. Ben olsam deldirirdim kısaca. Büyüyünce kullanmak isteyip de kullanamayadabilir.

Bebeğiniz hayırlı olsun, Allah bağışlasın. Bence babaanne olarak torununa hediye almak istiyor ve haklı olarak üzerinde görmek istiyor. Kulağı delik olsun ne olacak ki. Hem bebis ileride küpe sevmezse yine takmaz. Enfeksiyon filan olmazsa, steril olursa iyi birşey bence. Ama isterseniz eftelya2015 in söylediği durumlardan çekindiğinizi söyleyin, en azından 1 yaş hediyesi alsın. Biraz onun için takıp geri çıkarıp saklayın
Kulaginizi deldirdiniz mi öyleyse eğer o ilk zamanları hatırlıyor musunuz , küpenin etrafı kabuk kabuk oluyor falan yani kolay bir süreç değil , kiminde iltihap yapıyor.. bu daha bebek derdini bile anlatamaz ağrıyor diye sakinamaz mesela kulağını.

Benim babam da torununa küpe aldı
ama hiç deldirsin diye düşünmedik
ne zaman isterse o zaman takarlar :)

hiçbişey olmayacaksa bile annenin rızası olmadan bişey yapılamaz o çocuğa ya
bu ne hadsizlik
kimse de hatır gönül demesin, el kadar bebeğin vücudunda açılan bi delikten bahsediyoruz
başka takacak takı mı yok, alınacak hediye mi yok allasen??

woww woow woooww:oha: bu nasıl bi gaza getirmek.. sakin olun bence biraz :KK51:
Kız Yok diyorsa ne ısrar ediyorsun ki oğlunun üzerinden iş yaptırıyor bi beynine soksa idrak etse o torunu ve torununun bi annesi var o kadının da kuralları var 7 aylık çocuğuna herkes küpe takmak istemez sen al hediye et istiyorsan annesi deldirince takar

Başka bir konuda yardım istesen mırın kırın ediyor insanlar.
Ama üstüne vazife olmayan şeylere sarfettikleri eforu gördükçe enerji israfı diyorum:KK53:

Sanki olmazsa olmaz.
Anne yaptırmazsa biri bu kahramanlığı yapmalıymış gibi

Back
X