• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kırmadan nasıl mesafe koyarım?

Bogazmanzarasi

😇6.takım mezunu🕊b.k 69.8🐣g.k 57.8🕊
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2016
7.485
15.271
178
Mrb ben bi yemek şirketinde gıda mühendisi olarak ise başladım iki hafta önce.. Ama mudur bana temizlikçi muamelesi yapiyo yanlış anlaşılmasın hor gördüğümden değil ama 5 yıl okudum kendi görevimi almak için..patates doğrayıp yerleri paspaslamak için değil.. sorun şu yemekhane çalışanlarına önceden sanırım mühendis de size yardım etsin fln demiş şimdi onlarda soğan patates dogramami istiyolar benden.. belge işi fln hiç sokmuto beni mudur o işlere yanlış biseyler var ondan diye düşünüyorum..simdi ben personeli de seviyorum kırmak istemıyorum ama normalde yönetici ben olduğum.halde onlara iş buyurmuyorum gidip kendim yapıyorum.. Onlar bana patates doğra diyince hayır bu benim görevin değil diyebilmek istiyorum kirmadan nasıl yapabilirim ? Elime yapışmaz diye diye bi baktım herkesin görevini ben yapıyorum:KK43::KK43:

Gıda mühendisi bir arkadaşım esaslı bir şirkette bütün yaz stajını sebze soyarak geçirmişti. Bence konuyu personelle değil üstünüzle konuşun. Müdürünüze sizi işinizle ilgili deneyim kazanacağınız bir departmana göndermesini rica edin. Biraz da kendinizi pazarlarsanız, şöyle hızlı öğrenirim, böyle işimi seviyorum diye belki güven de verir bilemedim. Ama personelle çözülecek bir şey gibi değil.

Gıda mühendisi bir arkadaşım esaslı bir şirkette bütün yaz stajını sebze soyarak geçirmişti. Bence konuyu personelle değil üstünüzle konuşun. Müdürünüze sizi işinizle ilgili deneyim kazanacağınız bir departmana göndermesini rica edin. Biraz da kendinizi pazarlarsanız, şöyle hızlı öğrenirim, böyle işimi seviyorum diye belki güven de verir bilemedim. Ama personelle çözülecek bir şey gibi değil.
Zaten sorun müdürden kaynaklanıyo evet bi konuşurum ama eminim o da eline yapışmaz mantığıyla bakicak

Ben bu yemek islerini evde de yapiyorum efendim buraya calismaya geldim. Ek gorev verilecekse , maasimin arttirilmasini talep ediyorum , diyebilir misin? diyemezsin o yuzden patatesleri soymaya devam. :deli:
Bazen diyesim geliyo normalde benim onları uyarmam gerek ama ben hiç bişey söylemiyorum o yüzden yaranamıyoruz zaten. Çok da iyi tatlı kadınlar aramı bozmak da istemiyorum açıkçası ama :(

Siz bu özgüvensizlikle giderseniz her girdiğiniz işte size aynı muameleyi yaparlar.
Herkes görev tanımına göre hareket etmek zorunda.
Herkes ona göre para kazanıyor. Kimse kimseye yardım etmek için sabah sıcak yatağından kalkıp el kapısına gitmiyor.
Kendinize saygınız olsun, gerisi gelir.

Ben kırmadan söylemeyi beceremem ki zaten ugrasmam da.benim görevim bu değil arkadaşlar size kolay gelsin deyip çıkarım işin içinden. Bence çok da düşünmeyin diyebiliyorsaniz böyle deyin diyemiyorsanız da yardım edin :KK30:
Ben kırmadan söylemeyi beceremem ki zaten ugrasmam da.benim görevim bu değil arkadaşlar size kolay gelsin deyip çıkarım işin içinden. Bence çok da düşünmeyin diyebiliyorsaniz böyle deyin diyemiyorsanız da yardım edin :KK30:
Demesine derim tersim çok kötüdür ama hani seviyorum muhabbetimiz güzel onlarla bozmak istemiyorum ama sanırım bu benim görevim değil dedim diye bozulmaz..neticede bende onlara yerleri sildirmiyorum görevleri değil çünkü..

Siz bu özgüvensizlikle giderseniz her girdiğiniz işte size aynı muameleyi yaparlar.
Herkes görev tanımına göre hareket etmek zorunda.
Herkes ona göre para kazanıyor. Kimse kimseye yardım etmek için sabah sıcak yatağından kalkıp el kapısına gitmiyor.
Kendinize saygınız olsun, gerisi gelir.
Haklisiniz ben belki iyi niyetle yardım ediyorum ama bi baktım yaptıramıyorum kimseye bişey..bide bu işi zor buldum bi yoldan sonra kaybetmek istemiyorum o yüzden böyle biraz da

Yani yeni mezuna işkence etmek doğanın kanunu. Annem 1993 te mezun olmuş. Çalıştığı ilk fabrikada beyaz önlüklü, okullu diye çağırıyormuş alaylılar. Maddeleri verdiği değerlere göre değil kafalarına göre işliyorlarmış. Ama zamanla birbirlerine alışmışlar, annem de saygısızlığa izin vermeden suyuna gitmiş inanların bir süre. Hiçbir çıkış bulamazsanız böyle deneyin bir iki ay. Kendinizi ezdirmeden bazen istediklerini yapın bazen yapmayın. Onlar sizden kıdemli senece çalışma yerinizde, yaşları da büyüktür sizden büyük ihtimalle. Yine de en iyisi amirinize söylemek ama bu da alternatif olsun.

Yani yeni mezuna işkence etmek doğanın kanunu. Annem 1993 te mezun olmuş. Çalıştığı ilk fabrikada beyaz önlüklü, okullu diye çağırıyormuş alaylılar. Maddeleri verdiği değerlere göre değil kafalarına göre işliyorlarmış. Ama zamanla birbirlerine alışmışlar, annem de saygısızlığa izin vermeden suyuna gitmiş inanların bir süre. Hiçbir çıkış bulamazsanız böyle deneyin bir iki ay. Kendinizi ezdirmeden bazen istediklerini yapın bazen yapmayın. Onlar sizden kıdemli senece çalışma yerinizde, yaşları da büyüktür sizden büyük ihtimalle. Yine de en iyisi amirinize söylemek ama bu da alternatif olsun.
Evet çıkar yol bu gibi görünüyo teşekkür ederim bi şekilde barınıcaz tecrübe edinene kadar..

Demesine derim tersim çok kötüdür ama hani seviyorum muhabbetimiz güzel onlarla bozmak istemiyorum ama sanırım bu benim görevim değil dedim diye bozulmaz..neticede bende onlara yerleri sildirmiyorum görevleri değil çünkü..
Canım bak ben stajyer avukatken maaş bile almıyordum.avukat katibi vardı bir tane ofiste. Bana "çay getir,şu belgeleri imzalat" derdi ofisteki yemek yapan abla da "nilts masayı kurar misin? Masayı toplar misin?" Diye başlamıştı.hep iyi insanlar iyi davranayim diye diye.ben ne yapıyorum ya diye ayıldım bir gün,baktım ki işlerine yarayinca benden iyisi yok ama mesela iki dakika dinleneyim dedigimde oooo nilts tembel.buna ayıkınca insanları kırmamak için kölelik yapmayı bıraktım rest cektim, ayşe hanım bi çay alabilir miyim? Mehmet bey şu dosyayı getirir misiniz? Gibi herkese işini yaptırmaya baslayinca, ben mutlu oldum.normalde çayını öyle birinden isteyecek bi insan değilim çok da utanirim kalkıp kendim alırım elime yapismaz ama baktım ki o insanlar beni kullanmaktan hiç çekinmedi. Sana yol yakınken bunu tavsiye ederim.

elime yapışmaz diye diye öğretmenlerle temizlik görevlileri de aynı işi yapsın ozaman.mesela doktorlarla sekreterler de .. böyle şey mi olur neden okudu o insanlar bunca sene ? insan ayrımı yaptıgım düşünülmesin sadece kriter ayrımı yapıyorum...

Canım bak ben stajyer avukatken maaş bile almıyordum.avukat katibi vardı bir tane ofiste. Bana "çay getir,şu belgeleri imzalat" derdi ofisteki yemek yapan abla da "nilts masayı kurar misin? Masayı toplar misin?" Diye başlamıştı.hep iyi insanlar iyi davranayim diye diye.ben ne yapıyorum ya diye ayıldım bir gün,baktım ki işlerine yarayinca benden iyisi yok ama mesela iki dakika dinleneyim dedigimde oooo nilts tembel.buna ayıkınca insanları kırmamak için kölelik yapmayı bıraktım rest cektim, ayşe hanım bi çay alabilir miyim? Mehmet bey şu dosyayı getirir misiniz? Gibi herkese işini yaptırmaya baslayinca, ben mutlu oldum.normalde çayını öyle birinden isteyecek bi insan değilim çok da utanirim kalkıp kendim alırım elime yapismaz ama baktım ki o insanlar beni kullanmaktan hiç çekinmedi. Sana yol yakınken bunu tavsiye ederim.
Çok güzel bi örnek olmus evet normalde olması gereken o olduğu halde ben kibirli gibi davranmiyim diye yapmıyorum denicem inşallah yapabilirsem basit bi bu benim görevim değil cümlesini kurmaya bile cekiniyorum..

elime yapışmaz diye diye öğretmenlerle temizlik görevlileri de aynı işi yapsın ozaman.mesela doktorlarla sekreterler de .. böyle şey mi olur neden okudu o insanlar bunca sene ? insan ayrımı yaptıgım düşünülmesin sadece kriter ayrımı yapıyorum...
Evet peki bunu personele nasıl söylemeliyim onu kestiremiyorum.. Ben çok yoğun olduğunuzda yardım edebilirim ama normalde bu benim görevim değil desem mesela çünkü çok sert çıkmak istemiyorum

Isi nasil ogreneceksin ki patates soyarak paspas yaparak....cok ihtiyacin yoksa tavrini koymaya çalış
Ama isten ayrilmayi göze alarak tabi
Ya mudur ise alırken bile yardımcı ol ben mühendisim diye kenarda durma yeri geliyo ben bile yer siliyorum dedi bana..bemde mecbur tamam dedim çünkü yardımdan kastının bu oldugunu anlamadim bide küçük şehirdeyim iki yılda bi iş bulunuyo o derece imkan yok o yuzden

Hayir canim ne alaka cok yogun olduklarinda yardim etmek filan? Bak is hayatinda eger ezik, haksizliga ses cikaramayan insan profili cizersen en altindan en ustune herkes seni suistimal etmeye calisir. Kirmamak diye bir sey yok. Zaten en kibar haliyle soylesen bile 'suna bak, bize yoneticilik tasliyor' diyecekler. O yuzden kasma ve bu benim gorevim degil de. Patates dogramak ne alaka yani saçmalık. Hepimizin is yerinde boyle isleri yapan personeller var. Oturup da yer silmiyoruz hiçbirimiz.

Back
X