Kırmamak ve kırılmamak dileğiyle...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Papatya Kokulu Hayaller

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2013
1.098
852
123
Oğlum yine hasta her ay doktordayız bronşitten diğer hastalıkları ile ilgili kontrolleri devam ediyor.Bilmeyenler için yazayım doğuştan bağırsak ve omurilik rahatsızlıkları ile doğdu.4 kere ameliyat oldu.Kaka kaçırma, gece 3-4 kere çiş kaçırma, bacak ve bel ağrıları yaşıyor bu hastalıkları nedeniyle. Bugün özel hastaneye götürdüm oğlumu bronşit için muayeneden sonra acile indik serum, hava ve iğneler bitene bağırarak ağladı oğlum susturamadık.Acil doktoru bi iki kere uyardı şakayla karışık. Çıkışta nutuk atar gibi bağırarak kalabalığın içinde "Bugün çocuğunuz böyle anne baba olarak karşılıklı konuşmalısınız nerde hata yaptık da çocuğumuz böyle diye." Belki herkesin içinde değil de birebirken söylese iyiliğimizi düşünüyor derim herkesin içinde söyleyince rezil olduk resmen. Ben de üzüntü ve kırgınlığın etkisi bunu sizin söylemenize gerek yok dedim arkamızdan bağırdı yine "Bence gerek var." dedi.Oğlumu babasına emanet edip geri döndüm şikayet etmek için ama kimse yoktu hafta sonu olduğu için.Çocuk doktorumuza geri döndüm durumu anlattım ağlayarak dilekçe yazıp şikayet edebilirsiniz dedi. Sonra acile inip doktorla konuştum.Oğlumun hastalıklarından bahsettim özür diledi ama samimi değildi dilemek için diledi bence.En azından ağlamam aklında kalır da dikkat eder belki diye umut ediyorum.Şikayet etmedim konuştuktan sonra kıyamadım tabiri caizse.Ben ağladığım ve kırıldığım ile kaldım yine.Oğlum iyi değil psikolojisi berbat öfkeli, inatçı, hırçın çoğu zaman, başkları ile konuşurken çekingen.Tek hastalıkları değil buna sebep babası ile kavgalarımız da sebep buna biliyorum. Ama kolay şeyler yaşamadı oğlum.Her tetkik her ameliyat dravmaydı onun için.Çocuk doktorumuzda yaptığı densizlik neler çektiğinizi bilmediği için öyle konuşmuştur ama hoş değil dedi.Ben kırgın ağlayarak geldim eve.Ne kadar kolay kırmak, rezil etmek, egosunu tatmin etmek için eleştirmek.İçimi dökmek istedim kusura bakmayın uzun oldu yine.Kırmamak ve kırılmak dileğiyle.

Aģlattin beni ..maalesef insanlar acımasiz doktorda olsa .........
Allah yardimcin olsun eminim cok zordur hersey senin icin..
Rabbim şafi ismi hurmetine şifanizi versin ve dilerim bütün bunları unutun..

Allah acil şifalar versin yavrunuza, bu dertleri yaşamamış gibi olun inşallah. Kimse kimsenin derdini bilmez ne yazık ki. Çocuğunuz her ne sebeple ağlarsa ağlasın özel olarak ya da herkesin içinde, doktorunuzun böyle konuşması kesinlikle doğru degil. Yaşadıklarınız sebebiyle oldukça hassassınız anlıyorum ama yine de önemsemeyin böylelerini.

Oğlunuzun psikolojik sıkıntılarının farkındasınız, düzeltmek için bir şey yapıyor musunuz?

İnsanlar sizin oğlunuzun sıkıntılarını bilmez, rahatsızlık duyarlarsa söylenir, kızar ya da size tavsiye verirler. Hayat bu kadar kırılgan olmak için çok zor. Sizin de biraz sıkıntınız var sanki ruhsal açıdan.

doktor yanlış şekilde söylemiş ama doğru söylemiş. bence asıl üzülmeniz ve düzeltmeye çalışmanız gereken çocuğunuzun psikolojisi.
O kadar kalabalığın içinde söylemeseydi keşke.Ne kadar düzelir ki oğlum umutsuzum inanın hastane fobisinin bitmesi için uzun zaman doktor hastane görmemesi lazım imkansız her ay doktordayız iğne serumdan çok korkuyor küçük daha babası ile sorunlar için haklısınız ama bitmiyor malesef

doktor yanlış şekilde söylemiş ama doğru söylemiş. bence asıl üzülmeniz ve düzeltmeye çalışmanız gereken çocuğunuzun psikolojisi.

5 yaşındaki çocuk defalarca kez ameliyat oluyor. Bıkmış artık orasına burasına batan iğnelerden, doktorlardan. Hastaneyi görmek bile onun için fazlasıyla korkutucudur eminim. Doktor bu detayı bilmeyebilir ama siz bilmenize rağmen nasıl yazabilirsiniz böyle? Fiziksel acı varken psikolojisini ne düzeyde düzeltebilirsiniz bir çocuğun?

Allah yardımcınız olsun, oglunuzun psikolojik durumu için birşey yapıyor musunuz? Çocuk babasiyla kavga ettiğinize şahit olmasa mesela, doktorun yaptigi yanlış elbette ama siz çocuğunuzun psikolojisi nasıl düzelir ona odaklanın

Fazla duygusalım sanırım ama doktorun haddine değildi böyle konuşmak çocuk psikiyatrisine başlayacağız yaza doğru kontrolleri daha az oluyor yazın anaokuluna başladık bu sene zor olsa da sosyalleşsin diye

Oğluma yaşadıklarını unutturamam hastalığı kalıcı ömrü boyunca devam edecek tedavilerle unutacak fırsatı olmayacak bu gidişle beni anladığınız için teşekkür ederim.

doktor hangi detayı bilmiyor anlamadım? ben konu sahibiyle zamanında konuştum çocuğunun durumunu kendi doktor olan tanıdıklarımla paylaşıp fikir aldım ona doktor tavsiyesinde bulundum her zaman yazabileceğini de söyledim. ben onu da çocuğunu da çok iyi anlıyorum ama bu çocuk o kadar fiziksel acı çekerken aynı zamanda evde birbirine düşman anne baba görmesi onu etkilemez mi zannediyorsunuz? 5 yaş bunları anlamayacak bir yaş değil. boşu boşuna birbirimizin yorumlarına dil uzatmaya gerek yok.

ben sizi tabi ki anlıyorum doktorun söyleme tarzı yanlış bunu da biliyorum ama söyledikleri yabana atılacak şeyler değil.

insanlar moral ile kanseri yeniyorlar, çocuğunuzun psikolojisi iyi olduğu sürece fiziksel acıyı zor da olsa göğüsler diye düşünüyorum. çünkü fiziksel acısı için sizin elinizden bir şey gelmeyecek ama psikolojisini düzeltebilirsiniz. ve tekrar söyleyeyim acil danışacağınız bir şey olduğunda bana yazabilirsiniz ben yine yardımcı olmaya çalışırım.

Psikolojisi düzelirse fiziksel acıyla baş edebilecektir diye düşünüyorum. Çocuğun tek derdi fiziksel acı değil, ömrü boyunca yaşayacağı durumu ailesinin de kendisinin de kabullenmesi gerekiyor malesef.

İnsanlar diğer insanların ne yaşadığını bilemezler, doğal olarak rahatsızlık duydukları duruma tepki gösterirler. Anne ve çocuk sadece hastanede değil, hayatlarının her döneminde bu tip sorunlar yaşayabilirler. Ağlayarak tepki vermek, yaşadıklarını her tepki verene anlatmak yerine durumla baş etmeyi öğrenmeliler her ikisi de. Çünkü dünya acımasız bir yer.

Ben siz ya da diğerleri gibi acıma tepkisi vermedim. Konu sahibine yol göstermeye çalıştım. Sizin yorumum hakkında ne düşündüğünüz çok önemli değil şu durumda.

Fazla duygusalım sanırım ama doktorun haddine değildi böyle konuşmak çocuk psikiyatrisine başlayacağız yaza doğru kontrolleri daha az oluyor yazın anaokuluna başladık bu sene zor olsa da sosyalleşsin diye

Güzel adımlar bunlar, geciktirmeyin çok fazla. Anaokulu hırçınlığını azaltacaktır zamanla. Ama eşinizle iletişiminiz çok önemli. O yüzden siz ve eşiniz de profesyonel yardım almayı düşünmelisiniz bence.

Bu Dr., Hemşire milletini de anlayamıyorum. Dr.luk sadece İnsanları fiziksel tedavi etmekle olmuyor. İnsan işini severek yapmalı, maddi kaygılarla yapılan her iş, meslek insana zul gelir, Sonra böyle hastaya hasta yakınına çemkirirler.
Sevgili konu sahibi, bence kıyın ve şikayet edin. Size öyle davranmaya hakkı yok. Üstelik özel hastane.

Hem Minige hem size çok üzüldüm rabbim dermansız dert vermesin tez zamanda sagligina kavuştursun insallah. Çok takmayın kimseyi çünkü toplum olarak gerçekten çok anlayışsıziz insanların ne yaşadığını düşünmeden konuşup akıl vermeye calisiyoruz genel olarak böyle bir problemimiz var üzülmeyin hepsi tez zamanda gecer inşallah

Aģlattin beni ..maalesef insanlar acımasiz doktorda olsa .........
Allah yardimcin olsun eminim cok zordur hersey senin icin..
Rabbim şafi ismi hurmetine şifanizi versin ve dilerim bütün bunları unutun..

Allah yardimciniz olsun...insallah tez vakitte şifa bulun
Amin inşallah teşekkür ederim dualarınıza.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…