Mezeler - Ordövrler kırmızı biber közlemesi nasıl yapılıyor?

esra3434

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2014
646
328
kızlar kucukken bı komsumuz yapardı,fırında kırmızı biberleri kozluodu ıcın sarmısak mıydı sırkemıydı tam hatırlayamıyorum kavanozlara koyup yıyorlardı.
tadı çok guzeldı ama hatırlayamıyorum nasıl yapıldığını bılen var mııı:KK52:

Oooffff ama simdi hamile hamile olur mu bu . Allahim ne isim var benim bu sayfada
tari f verecem ama bak yapip gonderecen karismam:kk77:
firin tepsinin derin olanina biberlerini yikayip butun butun diz. Orta kisimda kizarsin onlar sonra bir terz duz et. Biberler baya yumusayip hafiften su salmaya baslayinca onlari bir tencere icine al kapagini kapat. Ben sarimsak sevmem ama sen seviyorsan tencerede bekletirkwn birkac dis sarimsak dogra icine. Onlar biraz soguyunca buhardan kabuklari cok kolay soyulacaktir kesme tahtasinda sapini kesip boydan da kes icinin cekirdeklerini cikar. Bu sekilde butun butun saklamak istedigin kabin icine koy yine aralarina sarimsak ve maydonoz koyabilirsin. Ben tuppervere buzluk kaplarina doldurup dondurucuya koyuyordum. Dondurma kaplari da cok uygun koymak icin. Hic kavanozda yapmadim.
kavanozda da kozledigin biberleri kavanoza yerlestir aralarina sarimsak koyarak en uatune bir tutam maydonoz koy. Tuz ve sirkelisu doldur biraz kapaklarini iyice sikistir sonra genis tencereye koyup biraz kaynat ki kapaklari tutsun. Kavanozda yapilan biraz tursumsu oluyor. Koz tadini hissedemiyorsun. Ama kozleyip posetler yada kaplara koyar buzluga koyarsan onun tadi daha koz koz oluyor.
Kolay gelsin afiyet olsun

Oooffff ama simdi hamile hamile olur mu bu . Allahim ne isim var benim bu sayfada
tari f verecem ama bak yapip gonderecen karismam:kk77:
firin tepsinin derin olanina biberlerini yikayip butun butun diz. Orta kisimda kizarsin onlar sonra bir terz duz et. Biberler baya yumusayip hafiften su salmaya baslayinca onlari bir tencere icine al kapagini kapat. Ben sarimsak sevmem ama sen seviyorsan tencerede bekletirkwn birkac dis sarimsak dogra icine. Onlar biraz soguyunca buhardan kabuklari cok kolay soyulacaktir kesme tahtasinda sapini kesip boydan da kes icinin cekirdeklerini cikar. Bu sekilde butun butun saklamak istedigin kabin icine koy yine aralarina sarimsak ve maydonoz koyabilirsin. Ben tuppervere buzluk kaplarina doldurup dondurucuya koyuyordum. Dondurma kaplari da cok uygun koymak icin. Hic kavanozda yapmadim.
kavanozda da kozledigin biberleri kavanoza yerlestir aralarina sarimsak koyarak en uatune bir tutam maydonoz koy. Tuz ve sirkelisu doldur biraz kapaklarini iyice sikistir sonra genis tencereye koyup biraz kaynat ki kapaklari tutsun. Kavanozda yapilan biraz tursumsu oluyor. Koz tadini hissedemiyorsun. Ama kozleyip posetler yada kaplara koyar buzluga koyarsan onun tadi daha koz koz oluyor.
Kolay gelsin afiyet olsun
ayy canım canım ya,hakkını helal et canını ıstettım:anneadayı:
bu ara benım de bırsuru arkadasım hamıle,Allah hayırlısıyla kucagına alabılmeyı nasıp etsın senınde:)

ayy canım canım ya,hakkını helal et canını ıstettım:anneadayı:
bu ara benım de bırsuru arkadasım hamıle,Allah hayırlısıyla kucagına alabılmeyı nasıp etsın senınde:)
Amin tesekkur ederim
estf. Ne hakki Olur mu oyle sey
esime siparisi verdim bile birazdan gelir. Hatta ayak ustu bir tarif de vereyim. Patlicanlari kup kizartip bibdrleri de firinda kozleyip dograyip az yogurtla harmanla harika bir meze oluyor. Esim gelsin ins. Hemen yapacam :))

Kızlarrr patlıcanları da fırında közleyinn kırmızı biberleri de sonra soyup ufak ufak doğrayınnn iiçine de soğan ve maydonoz katııınnn sonra da bir güzel oturup hapur hapur yeyiiiin :)
ooof canım istedi vallahi yapacağım :))))

Bir de yengem buzdolabı poşetine böyle közleyip doğrayıp bir poşete bir yanına patlıcanları bir yanına kırmızı biberleri koymuş dolaba atmış çıkarttı geçen gün sadece soğan ve maydonozu doğradı aynı yeni yapılmış herse gibiiydiiii :* :KK53: şuan avucunu yalayan smile a ihtiyacım var işteyimmm :KK70: :)

X