kırmızı biberle (kapya ) neler yapılabilir

akillibidikk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2011
1.425
11
0
Bursa
kırmızı biberle (kapya ) neler yapılabilir benim bildiklerim közleyip meze yapılıyor közlenmişinden turşu konserve yapılıyor derin dondurucuya doğarnıp koyularak kızartmalarda soslarda kullanılıyor çorbası oluyor diye biliyorum dah farklı neler yapılabilir ve ya bu yazdıklarımdan bildiğiniz püf noktaları var mı

kırmızı biberi haşladıktan ya da közledikten sonra soyup (bütün halinde kalmasına dikkat ederek) içine ezilmiş beyaz peynir,lor peyniri koyup dilimleyebilirsin.Kahvaltılarda ya da akşam yemeklerinde başlangıç olarak çok şık ve lezzetli oluyor.Ayrıca annem normal dolmalık biber gibi doldurup dolmasını yapıyor çok da lezzetli oluyor.

evet dolması çok güzel oluo. bi de salatasını yapıolar. közleyip mısır domates biberle falan salata yapıolar. bazıları da turşusunu yapıo. sirke ve limona bulayıp 3-4 saat dolapta bekletince turşu oluomuş. benim bildiklerim de bunlar. ay acıktım yaaaa :52:

bu arada ulkus bişi sorcam. şu peynir ve biber olayını ayrıntılı bişekilde yazabilir misin cnm
ben kırmızı biber aşığıyımdır da :69:

bu arada ulkus bişi sorcam. şu peynir ve biber olayını ayrıntılı bişekilde yazabilir misin cnm
ben kırmızı biber aşığıyımdır da :69:

Canım bende senin gibiyim çok severim.Özellikle közlenmiş biber sarımsak ve zeytinyağı karışımını:) Peynirlisini de biberi bütün haliyle közle
ya da haşla dış kabuğunu soy. İçine de beyaz peynir,lor peyniri istediğin bir peyniri hatta beyaz peynir ve kaşar peynirini (rendeleyip) karıştırabilirsin.Peyniri iyice ez, karıştır.İstersen içine pul biber,karabiber,vs sevdiğin baharatları da atabilirsin.Bu iç malzemesini soyduğun biberlerin içine doldur.Sonra dilim dilim kes ve servis yap.:40:

Canım bende senin gibiyim çok severim.Özellikle közlenmiş biber sarımsak ve zeytinyağı karışımını:) Peynirlisini de biberi bütün haliyle közle
ya da haşla dış kabuğunu soy. İçine de beyaz peynir,lor peyniri istediğin bir peyniri hatta beyaz peynir ve kaşar peynirini (rendeleyip) karıştırabilirsin.Peyniri iyice ez, karıştır.İstersen içine pul biber,karabiber,vs sevdiğin baharatları da atabilirsin.Bu iç malzemesini soyduğun biberlerin içine doldur.Sonra dilim dilim kes ve servis yap.:40:

ulkus'cum çok teşekkürler tatlımmmmm :71:

közlenmiş ve soyulmuş kırmızı biberi balık gibi una bulayıp kızartın.müthiş bir tat,emin olabilirsiniz:34:

Közleyip dondurucuya atılabilir ya da kavanozlara konabilir. Dolma biber yapılabilir. Başka başkaaaa bilemiyorum_???

Back
X