Bisküvi - Kurabiye Tarifi Kırmızı Gül Kurabiyesi (Resimli)

ben bu tarifi 2 gün önce bloguma yazdım senden izin almak şimdi aklıma geldi cok özür dilerim canım ya. korsan yayına girermi kaldırıyımmı tarifi :kedi:

baya bi havam oldu sayende hem okuyuculardan hem bizaat yiyenlerden övgü üstüne övgü sorma allah razı olsun ama istemezsen kaldırırım.. özelden yazdım blogumu bi bakarsın opuyorumnanaktan

bunun aynısından gecen sewgılıler gununde ben erkek arkadasıma yapmıstım cok begenmıstı kendısıde annesıde ne becerıklı demıs.hem basıt hem gosterıslıı denemeye deger pısman olmıyacaksınız.....
:lepi:
ben bu tarifi 2 gün önce bloguma yazdım senden izin almak şimdi aklıma geldi cok özür dilerim canım ya. korsan yayına girermi kaldırıyımmı tarifi :kedi:
baya bi havam oldu sayende hem okuyuculardan hem bizaat yiyenlerden övgü üstüne övgü sorma allah razı olsun ama istemezsen kaldırırım.. özelden yazdım blogumu bi bakarsın opuyorumnanaktan
Estagfurullah özre ne hacet tatlısı : )

Biz de başka kaynaklardan farklı arkadaşlarımızdan öğrenip paylaşıyoruz sizlerle..

Bu güzellikleri bilgilerimizi paylaşmadıktan sonra ne anlamı , ne tadı olabilir ki hepsinin..

Ellerine sağlık

olumunekankayizsmile

süpermiş ya yapılışı çok zaman alıyormu acaba?
derin dondurucuya pişmiş mi koymalıyız?

annem bunu yapıp üzerinede şerbet döküyor o zamanda tatlı gibi oluyor ama ben böylesini tercih ederim ellerine saglık şimdi aldım tarifi denicem

süpermiş ya yapılışı çok zaman alıyormu acaba?
derin dondurucuya pişmiş mi koymalıyız?

Yapılışı çok zaman almıyor , gülüm..

Derin dondurucuda saklamadım pek ama pişirip konursa bi sıkıntı yaratacağını zannetmiyorum..

Sevgilerturkbayragi
annem bunu yapıp üzerinede şerbet döküyor o zamanda tatlı gibi oluyor ama ben böylesini tercih ederim ellerine saglık şimdi aldım tarifi denicem

Teşekkürler..

Evet tatlısını biz de yaparız onun yeri benim için ayrıdır:lepi:

Kakao katmıştım bir kısmına, şöyle..

dsc02269smallspb8zi5.jpg

Yanlız dar vaktime geldiğinden jet hızıyla yapmıştım.

Daha geniş vakitte ve özenerek yapılırsa enfes bir sunum çıkıyor ortaya..

Kurabiyeleri denersen kolay gelsin you_know:1hug: püflere dikkatkaydirigubbakcemile5

dün denedim canım yeşil yaptım kardeşim öyle istedi ama bazı guller fırına girince soldukaydirigubbakcemile3 nedenki acaba yan yattılar

offf cok super görünüyorlar ya...
Ellerinize saglik......:lepi:

dün denedim canım yeşil yaptım kardeşim öyle istedi ama bazı guller fırına girince soldukaydirigubbakcemile3 nedenki acaba yan yattılar
Ellerine sağlık gülüm..
Çok geç cevap veriyorum lütfen kusura bakmayın..
Yoktum,bakamadım hiç mesajlarınıza..
Eksik olmayınopuyorumnanaktan

Daha önce de söylemişti ,bazı arkadaşlar..
Fırında girince yamuldular diye..
Vay yaramazlar vay..
CANIM oonun sebebi şudur ,
birincisi gülleri çok uzun değil kısa tutmalıyız yani daireleri birleştirip ortadan kestiğimizde ortaya çıkan güller geniş ve kısa olmalı ki fırında yamulmasınlar..şekilleri kaymasın..
İkincisi fırını ısıtmak gerekiyor..
Bunlara dikkat edersen sorun olmaz inşallah..
kaydirigubbakcemile5

offf cok super görünüyorlar ya...
Ellerinize saglik......:lepi:
:kedi:
harika harikaaaaaaa :bbo:

opuyorumnanaktan

harika bir görüntü.ve ben bayılırım böyle güzel hoş tariflere... ama malzemesi yok evde yaa gıda boyası falan yani... ellerinize sağlık
zemuszemus

bişi sorucam ben bunun aynısının tatlısını yapıorum yani aynı görünüm ama üzerine şerbet döküorum yani gül tatlısı oluyo kurabiyesi nasıl olur ki:uhm:

Çok güzel harika canım ellerine sağlık.
Gül tatlısını sürekli yapıyorum ama kurabiye olarak denemedim en kısa zamanda deneyeceğim .
Sunumuyla muhteşem eminim tadıylada muhteşemdir .Sana güveniyorum Libyana'cığım ellerine sağlık.
Ayrıca söz,nişan gibi evde yapılan özel günlerdede süper olur.

kızlar baktım sayfalara döktürmüşsünüz ben ne zaman bu kadar marifetli olacam bilmiyorum hele bi yerden baktım ne menüler hazırlanmış öyle..ay bana yemek yap deseler aklıma bişeycik gelmiyo..ya bakarak yaparım ya anaama sorarım...ezberimde kalmıyo :(

favori tatlılarımdan biri, geçen gün okula öğretmen arkadaşlara yaptım herkes bayıldı hem şık hem de lezzetli :)) emeğinize sağlıkkkzemuszemus

harika bir görüntü.ve ben bayılırım böyle güzel hoş tariflere... ama malzemesi yok evde yaa gıda boyası falan yani... ellerinize sağlık
zemuszemus
Gıda boyasını evdede yapabiliriz huzurum.
Jibek arkaaşımın tarifi:
EV YAPIMI KIRMIZI GIDA BOYASI
1-Üç adet kırmızı pancarı yıkayıp soyun
2-Katı meyve sıkacağından suyunu çıkarın
3-Bir tencereye aldım ve içine 2 yemek kaşığı şeker katın
4-Kaynamaya başlayınca üzerinde biriken kefleri alın
5-ve suyu cıvık reçel kıvamına gelene kadar kaynatın

bişi sorucam ben bunun aynısının tatlısını yapıorum yani aynı görünüm ama üzerine şerbet döküorum yani gül tatlısı oluyo kurabiyesi nasıl olur ki:uhm:
Tatlısı da çok hoş oluyor ben sadece ve kakaolusunu yapıyorum gülüm,tavsiye ederim.Bu da şerbetsiz hali,bildiğimiz kurabiye,ama gül şekilli
Harika görünüyor ellerine sağlık canım a.s.
Teşekkürler gönlüne sağlık HayyaL'ciğim.
Çok güzel harika canım ellerine sağlık.
Gül tatlısını sürekli yapıyorum ama kurabiye olarak denemedim en kısa zamanda deneyeceğim .
Sunumuyla muhteşem eminim tadıylada muhteşemdir .Sana güveniyorum Libyana'cığım ellerine sağlık.
Ayrıca söz,nişan gibi evde yapılan özel günlerdede süper olur.
Çok teşekkür ederim fıstıkım.Evet özel günlere yakışan,romantik bir kurabiye çeşidi :)

ya ben burayı anlamadım :kedi:

kızlar baktım sayfalara döktürmüşsünüz ben ne zaman bu kadar marifetli olacam bilmiyorum hele bi yerden baktım ne menüler hazırlanmış öyle..ay bana yemek yap deseler aklıma bişeycik gelmiyo..ya bakarak yaparım ya anaama sorarım...ezberimde kalmıyo :(
Gülüm,öncelikle soruna dilimin döndüğünce cevap vereyim.Hazırladığımı hamuru açıp
çay bardağı ağzı ile 5 adet yuvarlak elde ediyoruz.Onları birbirilerinin üzerine gelecek / yarılacayak şekilde alt alta diziyoruz.Rulo yapıp,ortadan kesiyoruz.Diklemesine yerleştirdiğimizde gül elde ettiğimizi görüyoruz.Fotoğraflarda da var..

İkinci meseleye gelince.
Hiç canını sıkma,mutfak en güzel terapi alanı.Gir kafana göre takıl,canın ne istiyorsa onu yap,hamurla oyna,farklı ve değişik tarifler dene sınırsızca.
Zamanla elin alışacak,ezberinde kalacak keyif alacaksın :)

favori tatlılarımdan biri, geçen gün okula öğretmen arkadaşlara yaptım herkes bayıldı hem şık hem de lezzetli :)) emeğinize sağlıkkkzemuszemus
Ohh.. :) Ellerinize sağlık Buncan şifa olsun.. :)
ne becerikli arkadaşlarımız var :) böyle bi kurabiyeyi hayatta yapamam heralde

Canım yapamayacak ne var,yaparsınız tabi ki.
Tarifi birebir uygulayın içine bol sevgi katın

Gıda boyasını evdede yapabiliriz huzurum.
Jibek arkaaşımın tarifi:
EV YAPIMI KIRMIZI GIDA BOYASI
1-Üç adet kırmızı pancarı yıkayıp soyun
2-Katı meyve sıkacağından suyunu çıkarın
3-Bir tencereye aldım ve içine 2 yemek kaşığı şeker katın
4-Kaynamaya başlayınca üzerinde biriken kefleri alın
5-ve suyu cıvık reçel kıvamına gelene kadar kaynatın

Tatlısı da çok hoş oluyor ben sadece ve kakaolusunu yapıyorum gülüm,tavsiye ederim.Bu da şerbetsiz hali,bildiğimiz kurabiye,ama gül şekilli

Teşekkürler gönlüne sağlık HayyaL'ciğim.

Çok teşekkür ederim fıstıkım.Evet özel günlere yakışan,romantik bir kurabiye çeşidi :)

Gülüm,öncelikle soruna dilimin döndüğünce cevap vereyim.Hazırladığımı hamuru açıp
çay bardağı ağzı ile 5 adet yuvarlak elde ediyoruz.Onları birbirilerinin üzerine gelecek / yarılacayak şekilde alt alta diziyoruz.Rulo yapıp,ortadan kesiyoruz.Diklemesine yerleştirdiğimizde gül elde ettiğimizi görüyoruz.Fotoğraflarda da var..

İkinci meseleye gelince.
Hiç canını sıkma,mutfak en güzel terapi alanı.Gir kafana göre takıl,canın ne istiyorsa onu yap,hamurla oyna,farklı ve değişik tarifler dene sınırsızca.
Zamanla elin alışacak,ezberinde kalacak keyif alacaksın :)

Ohh.. :) Ellerinize sağlık Buncan şifa olsun.. :)

Canım yapamayacak ne var,yaparsınız tabi ki.
Tarifi birebir uygulayın içine bol sevgi katın

şu ev yapımı gıda boyası çoooooooooook mühim bi tarif libyanacım..bizim topikte de yayınlasak,izin verirmisin?

Back
X