Kırmızı ışıkta geçtim sanki

bluestone

Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2014
151
39
18
Adana
Merhaba kızlar.trafikteydim bugün kırmızıda durdum.ışık geri sayım yapıyordu 3-2-1 derken ben bastım geçtim.sonra baktım bir ben geçmişim diğer araçlar duruyor.acaba rakamları mı yanlış gördüm yoksa bozuk muydu anlamadım valla.mobese kamerası da vardı.ceza yazılmış mıdır acaba.yazılmışsa ne zaman öğrenirim?eşime de söylemedim daha:KK43: neyse ki yol sakindi de bi kaza gelmedi başıma

mobese mi vardı yoksa kırmızı ışık kamerası mı? ikisi farklı şeyler. ankara için söylemem gerekirse, panora ışıklarında sadece mobese var güvenlik amaçlı geçerseniz ceza gelmez ama ilerdeki trt ışıklarında kırmızı ışık kontrol kamerası var geçerseniz ceza gelir. mobese varsa ceza gelmez, ama özellikle ışıkların oraya konulan kameralar var onlar belli noktalarda onlardan varsa kırmızı ışıkta geçme cezası 189 lira erken öderseniz yüzde 25 daha az ödüyorsunuz diye biliyorum.

intenetten öğrenebilirsiniz ceza durumunu hemen olur mu bilmem ama

mobese mi vardı yoksa kırmızı ışık kamerası mı? ikisi farklı şeyler. ankara için söylemem gerekirse, panora ışıklarında sadece mobese var güvenlik amaçlı geçerseniz ceza gelmez ama ilerdeki trt ışıklarında kırmızı ışık kontrol kamerası var geçerseniz ceza gelir. mobese varsa ceza gelmez, ama özellikle ışıkların oraya konulan kameralar var onlar belli noktalarda onlardan varsa kırmızı ışıkta geçme cezası 189 lira erken öderseniz yüzde 25 daha az ödüyorsunuz diye biliyorum.
Yuvarlak bir kamera hatırlıyorum sadece ne olduğu hakkında bir bilgim yok.umarım yazılmaz.teşekkür ederim

Merhaba kızlar.trafikteydim bugün kırmızıda durdum.ışık geri sayım yapıyordu 3-2-1 derken ben bastım geçtim.sonra baktım bir ben geçmişim diğer araçlar duruyor.acaba rakamları mı yanlış gördüm yoksa bozuk muydu anlamadım valla.mobese kamerası da vardı.ceza yazılmış mıdır acaba.yazılmışsa ne zaman öğrenirim?eşime de söylemedim daha:KK43: neyse ki yol sakindi de bi kaza gelmedi başıma
10-15 gun icinde kapıya getirirler .polis tanidik varsa 2 gun icinde öğrenirsiniz.

Bu olsun derdiniz

Kaza bela olmamış sizde karşı tarafta araçta vs bir şey yok

En fazla ışık ihlalinden ceza gelir öder ders alırsınız

Arkadaşlar sïteyi yazmış zaten bakarsınız ordan

Yuvarlak bir kamera hatırlıyorum sadece ne olduğu hakkında bir bilgim yok.umarım yazılmaz.teşekkür ederim

egm trafik sorgulamalarında ceza yemişseniz çıkar bir kaç gün kontrol edin haftasonu olduğu için hemen çıkar mı bilemedim ama normal zamanlarda yazılan cezalar hemen oraya düşüyor

Bu olsun derdiniz

Kaza bela olmamış sizde karşı tarafta araçta vs bir şey yok

En fazla ışık ihlalinden ceza gelir öder ders alırsınız

Arkadaşlar sïteyi yazmış zaten bakarsınız ordan
Tabi ki kötü sonuçlar doğurabilirdi,trafikte çok dikkatliyimdir zaten.geride bekleyenleri görünce şaşırdım ben de.bir daha rakamlara bakmıyacam zaten yeşil yanıncaya kadar pür dikkat bekliyecem.muhtemelen dijital gösterge bozuktu.cana gelmesin yeter ki.

Amaaan cok sinir cidden. Ben yesil 3 2 1 diye sayarken bastim gectim ama dondugum yer dolu olunca sanki kameraya gore kirmizida ortadayim gibi gozukmus aninda yollamislar cezayi :) yani gidip ispat edebilirdim ama 150 lira icin ugrastigina degmez. Ama simdi ders oldu :) 2 saniye falan kaldiysa duruyorum. Uzulme bazende hic yollamiyorlar.

Amaaan cok sinir cidden. Ben yesil 3 2 1 diye sayarken bastim gectim ama dondugum yer dolu olunca sanki kameraya gore kirmizida ortadayim gibi gozukmus aninda yollamislar cezayi :) yani gidip ispat edebilirdim ama 150 lira icin ugrastigina degmez. Ama simdi ders oldu :) 2 saniye falan kaldiysa duruyorum. Uzulme bazende hic yollamiyorlar.
Evet işte sinir bozucu.o kadar beklemişim birkaç saniye kala geçmişim.ona da ceza gelirse tam gıcık bi durum olacak :)

Bence gıcık değil, tam yerinde bir ceza olur. Çok laf kalabalığı yapmışsınız, anlaşılmıyor. Şimdi siz kırmızıda mi geçtiniz, yeşilde mi? O geri sayım kırmızıysa zaten trafik suçu işlemişsiniz. Ceza almanızdan daha doğal bir şey yok. 3 saniye, 5 saniye farketmiyor. Kırmızıysa geçemezsiniz, net. Son saniyelerde karşıya geçmeye çalışsan bir yaya olabilrdi, çocuk olabilirdi... Kafanıza göre davranamazsınız trafikte. Bir daha yapnamak üzere dersinizi aldıysanız çok iyi, ama lütfen savunmaya geçip yaptığınızı hafife almayın. Trafik ciddidir, 2-3 saniye çok şey farkedebilir.

Back
X