- Konu Sahibi delimavi86
-
eskıden bende patates koyuyordumm!sonradan vazgectımm!!sulu olmuyor!koyulugunda sıkıntı yokk!tadında mı bı sıkıntı var acaba!sen hangı marka kullanıyorusn mercımegıı
Ben hünkar kullanıyorum, bikaç kez de reisle yaptım hiç bi sıkıntı olmadı tadında:26:
Acaba limon falan katsan tatlandırsan.
Ya da sana hamilesin diye kötü geliyor olabilir mi?
Az once yaptim corbami bende.
Once nanesini kavuruyorum sonra salcasini ekliyorum. Rendelenmis patates atiyorum biraz kavuruyorum. Sonra mercimegini dokup karistirip suyunu ekliyorum. Bir tane kucucuk soyulmus sogani ortasina birakiyorum. Mercimekler iyiye acilana kadar kaynatiyorum. Sogani alip atiyorum. Ve blenderden geciririyorum.
Afiyet olsun
markası ile asla alakası yok.
mercimek, soğan, havuç, patates, tavuk veya et suyu at içine ve düdüklüde haşla.
sonra blendır ile güzelce kıvamını ayarla.
kullanacagın kadarını al (kalanı soğuyunca dolaba koy)
koyu ise azıcık sulandır ve ocakta kaynat.
sosu için; tereyağ, kırmızı biber, azıcık salçayı kavur ve tabağın üzerine dök
ben böyle yapıyorum ve benım mercımek çorbamı sevmeyen yok
teskkur ederım verdıgın cevap ıcınn!!senınkıde bıldıgımız yontem amaa bakalımm
Mercimek çorbasını bende şöyle yapıyorum.
Kırmızı mercimek,patates,soğan,domates,sarımsak,yeşil biber,maydanoz,h avuç ve et suyla haşlıyorum daha sonra blenderdan geçirerek içine biraz tereyağ ve sıvıyağ,nane,pul biber,karabiber ve birazda salça ekliyorum bir taşım kaynatıp kapatıyorum.Bir için 3 kase içiyor.
[SUP]TAMam canım bekliyorum sonucunu afiyet olsun[/SUP]Yeşil biber ve domates koymuyordum ben hiç ,
şimdi öyle denedim iftar sonrası sonucu bildiririm
[SUP]TAMam canım bekliyorum sonucunu afiyet olsun[/SUP]
kırmızı mercımek corbasını nasıl yapıyorsunz!!benım yontem sogan havuc ve mercımegı kaynatıp yumusayınca blendırdan cekıpp ustune baharat ve tereyagıı!!annemın yaptıgı yontemde bu ama oonunkı benım gıbı ıgrenc olmuyoo :))sız nasıl yapıyorsunuzz!!!acaba markadanmı guzeolmuyoo!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?