- 30 Mart 2008
- 188
- 2
- 316
- Konu Sahibi delimavi86
-
Mercimek, soğan, sarımsak, yeşil biber, domates, kabak, patates, tereyağı ve biraz da iri bulgur attım, tavuk ya da et suyu hazırda yoktu, katamadım... ama rengi de tadı da süper oldu , hm çocuklar için daha besleyici bu hali ile.. teşekkür ederiz güzel fikirleriniz için kızlar, akıl akıldan üstündür diye boşuna dememişler
ben salçasız yapıyorum artık mercimek çorbasını ve bir kase içen bir kase daha istiyor küçük büyük herkes çok seviyor benim tarifimi de bi deneyin derim ben artık havuç kullanmıyorum mercimek çorbasında pirinç de hoşuma gitmiyor neyse işte tarifim;
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
1 küçük patates
1 küçük soğan
2 diş sarımsak
tavuk suyu
tuz
patates soğan sarımsak rendelenerek yıkanmış mercimeğe eklenir üzerini 5 parmak geçicek şekilde su ve tavuk suyu koyulur ocağa alınarak ara ara karıştırılarak pişirilir tuzu ayarlanır
sosu için; 2 yemek kaşığı sıvı yağ, yarım çay kaşığı pulbiber, 1 tatlı kaşığı nane
yağ kızdırılır pul biber nane eklenir kızarınca sıcak çorbanın üzerine dökülür(cosss diye bir ses duyulur bu esnada :))
veeeee afiyet olsun
deneyenlerin yorumlarını bekliyorum
1,5 su bardağı mercimek, 1 adet orta boy patates, 1 adet küçük soğan, yeteri kadar salça, yeteri kadar su, tuz, yağ.
Patatesi, soğanı rendeleyip mercimekle kaynatıyorum. Üzerine salçasını kavurup biraz kıvamını açtıktan sonra ekliyorum. Sonra bir taşım öyle kaynattıktan sonra blendırda çekiyorum. Ben annemden böyle öğrendim, bayıla bayıla içiyorum:))[
bu tarıften baslayalım bakalım!!!sımdı ocakta kaynıyor!tek degısıklık et suyu yerıne tavuk suyu oldu!cok farkeden olmaz herhaldee! :)) yorumu yazarım pısıncee
1,5 su bardağı mercimek, 1 adet orta boy patates, 1 adet küçük soğan, yeteri kadar salça, yeteri kadar su, tuz, yağ.
Patatesi, soğanı rendeleyip mercimekle kaynatıyorum. Üzerine salçasını kavurup biraz kıvamını açtıktan sonra ekliyorum. Sonra bir taşım öyle kaynattıktan sonra blendırda çekiyorum. Ben annemden böyle öğrendim, bayıla bayıla içiyorum:))[
bu tarıften baslayalım bakalım!!!sımdı ocakta kaynıyor!tek degısıklık et suyu yerıne tavuk suyu oldu!cok farkeden olmaz herhaldee! :)) yorumu yazarım pısıncee
kızlar tek kelımeyle harıkaaa!!1super olmuss!!esım ıste bu dedıı :))
kızlar tek kelımeyle harıkaaa!!1super olmuss!!esım ıste bu dedıı :))
Ellerinize sağlık :) Beğenmenize sevindim.
tek tek okudum tarifler güzel ama kimse kimyon yazmamış ben birazda kimyon atıyorum tadı daha güzel oluyor denemelisin kimyon ve limon
Mercimek çorbasını bende şöyle yapıyorum.
Kırmızı mercimek,patates,soğan,domates,sarımsak,yeşil biber,maydanoz,h avuç ve et suyla haşlıyorum daha sonra blenderdan geçirerek içine biraz tereyağ ve sıvıyağ,nane,pul biber,karabiber ve birazda salça ekliyorum bir taşım kaynatıp kapatıyorum.Bir için 3 kase içiyor.[/QU
merhaba ; artık bu sekılde yapıyorum mercımek corbasını!ve esım ,gelenlerde cok begenıyoo..yalnız olculerde kararsız kalıyorum!!sen ortalama 4-6 kııslık tencereye hangı olculerde yapıyorsun...ne kadar mercımek,ne kadar bulgur,kabak vb !cok koyup tadlarını bozmak ıstemıyorummm...bıde goz kararı olculerı yazsan cok da ıyı olacak ,benım ıcınn
Mercimek çorbasını bende şöyle yapıyorum.
Kırmızı mercimek,patates,soğan,domates,sarımsak,yeşil biber,maydanoz,h avuç ve et suyla haşlıyorum daha sonra blenderdan geçirerek içine biraz tereyağ ve sıvıyağ,nane,pul biber,karabiber ve birazda salça ekliyorum bir taşım kaynatıp kapatıyorum.Bir için 3 kase içiyor.
merhaba ; artık bu sekılde yapıyorum mercımek corbasını!ve esım ,gelenlerde cok begenıyoo..yalnız olculerde kararsız kalıyorum!!sen ortalama 4-6 kııslık tencereye hangı olculerde yapıyorsun...ne kadar mercımek,ne kadar bulgur,kabak vb !cok koyup tadlarını bozmak ıstemıyorummm...bıde goz kararı olculerı yazsan cok da ıyı olacak ,benım ıcınn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?