Kırmızı taksi dalgası

bogurtlenkusu

Çay' bırak o day'mın.
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2013
4.845
8.803
248
Yahu nedir bu kırmızı taksilerin olayı?
Amaçları ne yani niye kırmızı taksi bölgesi diye bişi var?
O bölgeye taşınınca anladım ki daha pahalılar. Nedir yani?

Hıı o civar. :34:
Sarı taksinin gözünü seviyim ya.
Kırmızılar ne ayaktır arkadaş?
Bi taksiciye sorucam soramıyorum cahilliğimden utanıp.

bende o civarda oturuyorum arada fiyat farkı olduğunu bilmiyordum ama rengi kafama takılmıştır hep dünde kardeş payı dizisinde gündeme gelmişti bende bunu sorcam neden kırmızı

Kırmızı taksiler, şehir merkezine uzak noktalarda çalışan, sarı taksilerdeki normal "Txx 12" türü plakalar yerine "M 1234" ya da "C 1234" gibi plakalara sahip araçlar. Şu an kullanıldığı yerler Avcılar sonrası İstanbul'un batısı. Semt olarak Beylikdüzü, Bahçeşehir, Esenyurt, Büyükçekmece ve bu hizadaki bölgelerde çalışıyorlar.

Kırmızı taksiler şehir merkezine yolcu götürmekle birlikte dönüş sırasında yolcu alamazlar, aynı şekilde sarı taksiler de kırmızı taksilerin bölgesine gelebiliyor ama kendi bölgelerine dönerken yolcu taşıyamıyorlar.

Taksilerin bu renk olmalarının sebebi, bu yerlerin büyükşehir belediyesi dışında kalmalarıdır.

**Alıntı**

ilk defa duydum bu kırmızı taksiyi netten bakınınca böyle bi yazı gördüm :31:

Valla kırmızı bilmiyorum da sarı taksilerde baya düdüklemeye çalışıyor insanları 10 dk bile gitmedik 20 lira istedi adama bak ya hala tepem atık!

Son düzenleme:
Kırmızı taksiler, şehir merkezine uzak noktalarda çalışan, sarı taksilerdeki normal "Txx 12" türü plakalar yerine "M 1234" ya da "C 1234" gibi plakalara sahip araçlar. Şu an kullanıldığı yerler Avcılar sonrası İstanbul'un batısı. Semt olarak Beylikdüzü, Bahçeşehir, Esenyurt, Büyükçekmece ve bu hizadaki bölgelerde çalışıyorlar.

Kırmızı taksiler şehir merkezine yolcu götürmekle birlikte dönüş sırasında yolcu alamazlar, aynı şekilde sarı taksiler de kırmızı taksilerin bölgesine gelebiliyor ama kendi bölgelerine dönerken yolcu taşıyamıyorlar.

Taksilerin bu renk olmalarının sebebi, bu yerlerin büyükşehir belediyesi dışında kalmalarıdır.

**Alıntı**

Ben de kaç senedir istanbul'da yaşıyorum hiç görmemiştim. O bölgeye taşınınca ilk defa gördüm, maruz kaldım mecburen. Sarı taksiyle 10 lira tutacak yoldan 20 lira alıyorlar. Taksi çok kullanan biri olarak canım sıkıldı.
Alıntınızı okudum ama gerekçesi hala saçma geliyor. Ne var yani uzaksa canım sarı taksi götürüp getirsin nedir yani.

**Alıntı**

ben hiç inanmadım taksici yolcuyu gördü mü sarı da kırmızı da turuncu da elinden gelse pembe de olsa alır benim gözümde :1:

İstanbuldayım açtı ama şimdi yeni yöntem geliştirmişler dokunmatik tuşlardan yükseltiyorlarmış. Gözümüzü ayırmıcaz heralde artık herşeyde hile var :/

Aa yok artık. Şu kafayı hileye kullandıkları kadar çalışsalar. Neyse klişeye girmiyim şimdi ama ne diyeceğimi bilemedim yani.

ben hiç inanmadım taksici yolcuyu gördü mü sarı da kırmızı da turuncu da elinden gelse pembe de olsa alır benim gözümde :1:

haklısınız vallayi erkek arkadaşım okul zamanı takscilik yapıyodu ve aynı durum sarı taksiler arasında geçerliydi yasaktı yani dönüşte yolcu almak ama gayette alıyodu :27:
yeterki yolcu olsun bu taksicilere :ssz:

Back
X