kirvelik daha önce duyanınız var mı?

Ben senin adına çok sinirlendim resmen soygun .kendi babası bi zahmet yapsın sünnet düğününü. birde hem kurban kesilecek hemde içki içilecek ...off çok kotu gerçekten...

Kirveligi duydum ama ben manevi anlamda biliyordum boyle maddi yuklerin yuklenmesini ilk kez gordum.
Tabii onlar abartmışlar yani çocuğun ihtiyaçları karşılanır sadece mesela gezmeye götürülür kıyafet alınır bide sadece orkestra tutulur buralarda.
Madem listeyi saklayın oğlunuz olunca ellerine tutuşturun :)

Ne tuhaf adetler. Burada millet kendi ailesine veya eşinin ailesine borç para bile vermek istemiyor. Birine hediye sünnet düğünü yapılacak. 3000 kişilik yemek verilecek. Ohoooo aklım almadı gerçekten. Hesapladiniz mi maliyet ne kadar?

Ne tuhaf adetler. Burada millet kendi ailesine veya eşinin ailesine borç para bile vermek istemiyor. Birine hediye sünnet düğünü yapılacak. 3000 kişilik yemek verilecek. Ohoooo aklım almadı gerçekten. Hesapladiniz mi maliyet ne kadar?

Kucuk ekstralar haric 40bine yakin cikiyor bu bizi biraz zorlar acikcasi

Kız çocuğu doğumunda 3 gün 3 gece şölen, yemek verilebilir.

Cocugumuz olmuyor tedavi goruyoruz olsa biz kimseye yaptirmadan kendimiz yapacagiz kiz erkek demededen adagimiz var yani acikcasi ben baskasinin benim cocugumun masraflarini bu kadar karsilamasini istemem bir garip oldum

Ohaaa. Aklım çıktı. Ne pipiymis arkadaş.
kabul etme diyeceğim ama ortaklar. İş ilişkilerini etkiler mi?

Karsimizdaki kisi cok da profesyonel degil buna gonul koyabilir. Hem de onceden kayinpeder ortagin kirvesi olmus onun babasi da esimin olmua aile arasinda cok guclu bag var. Bunu da ben bozarsam butun sulale ustume gelecek

KP olsun o zaman kirve. Anam sen bu adamı 40 bin borçla almışsin resmen.

Benim de kazancim iyi avukatim esime soyledim acikcasi ben cocuga kendim hediye alirim baska karismam diye tamam ben hallederim dedi kendisi ailesiyle odesin kayinpeder de yardim edecegim diyor

Dogma buyume Ankaraliyim, bizde de oldukca masraflidir dugunler vs ama kirvelik olayini cevremden hic duymadim.
Iyi ki de yokmus bizde.
Normal dugunden bir farkı kalmamis ki bu isteklerin, alti üstü bir sunnet iste.
Şeyini cikarmanin alemi yok.

Yazik gunah ya 40.000tl gosterise verilir mi? Kac ogrencinin bir senelik okul masrafi o para hem sevabida büyük. Allah akil fikir versin

Yazık kazancınıza gösteriş uğruna pipi sevdasına gidecek desene.. Ondan sonra erkekler niye egoist. Niye egoist olmasın ki cinsel organının bir gram kesilmesini üç gün üç gece kutluyorlar. Adam böyle bi organla tabi gurur duyar.

Ben cok her seyi de yazmadim. Cuma gunune 25 kilo tavuk doner pilav ayran baklava bunun gece icin kuruyemisleri gencler icecek toplanip alkolu,sonraki iki gun yine 3000 kisinin kahvaltisi,kurbanlar kesilecek ki ogle yemegi aksam yemegi. Yine kuruyemisi alkolu.

Kirve olmada sorun yok bir yere kadar karsilariz ama resmen liste verdiler elimize. Babasi da tutup "sunu da ben yapayim" demiyor. Tup bebek tedavisi goruyoruz cocugumuz olacak mi belli degil olsa da erkek mi olacak yani yaptiklarimizin havaya gitme ihtimali de var.
Çok afedersiniz ama bir tek onların oğlunun mu pipisi varmış. Bu ne görgüsüzluk. Ben olsam kıyameti koparır asla kabul ettirmezdim eşime. Ayıp yahu bu ne teklifsizlik.

Back
X