Çorbalar Kış Çorbaları Tarifleri

ayyyyy ben o tatliyi yaptim vallahi igrenc bir seydi malzemem hep zay oldu yazik denemeyin bence

günaydın günaydın günaydııın gerçi saat öğlene doğru ilerliyor ama olsun günaydın günaydın günaydııın

okudum şimdi yazdıklarınızı da tatlı konusu geçmiş sohbet arasında , topik boş kalmasın sosyal sorumluluğuyla ben de bu aralar sıkça yaptığım ve herkezle tarifini paylaştığım tatlımı yazayım dedim

Ama pratik ama çok lezzetli ama hiç bayatlamayan saklama kabında haftalarca duran bu besleyici muhteşem tatlım...

Tahinli pratik baklava

malzemeler

hazır baklava yufkası
bir çay brd. sıvı yağ
bir çay brd. tahin
toz şeker
fındık isteğe bağlı ceviz

tahinle sıvı yağı bir kabda karıştıralım
ilk yufkamızı serip her yerine sürelim bir çorba kaşığı toz şeker serpelim, ikinci yufkayı üzerine serip yine harçımızı sürüp toz şekeri serpelim üzerine çekilmiş fındıklarımızı her yerine serpelim, üçüncü katıda aynen yapalım ve rulo şeklinde kıvıralım , üçer kattan oluşan rulolarımızı malzemeyi artırarak istediğimiz kadar çoğaltabiliriz ama üç katı geçmesin, bir fırın tepsisi 4 adet ruloyla doluyor tepsiyi kesinlikle yağlamıyoruz ben yağlı kağıt tercih ediyorum...
ruloları üçer parmak uzunluğunda kesiyoruz ve tepsiye diziyoruz, kabarma sorunu olmadığı için sık sık dizmenizde sorun yok.
170 derecede kızarana kadar pişirdiğimiz muhteşem tatlımız hazır afiyet olsun

eminim bilen çoktur ama yine de paylaşmak istedim

NEVRESTEEEE huuuuuuuu!!! ne ayak varmış ben de Nevresteee bi girdim yarışa arkamdan 4 kişiyi getirdim çok mutlu oldum Nevresteeeeee

( kakunun deli günü idare edin)

Ellerine sağlık canım farklı bir tarif paylaştığın için teşekkür ederim
NEVRESTEEEE huuuuuuuu!!! ne ayak varmış ben de Nevresteee bi girdim yarışa arkamdan 4 kişiyi getirdim çok mutlu oldum Nevresteeeeee

( kakunun deli günü idare edin)
Sen çok uğurlusun

Böyle olmaz.. Hani resimler :))

haklısın hem de çok haklısın son bitane kalmış onuda sabah yedimdi

difirizmde yufkam var hemen akşam çıkarıyorum aşama aşama çekiyorum resimleri ama eşim olmadan ama eşim görmeden
Tatlım yorulma şaka yaptım
Neden eşinden saklanıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…