Kısa bir soru

comeback

deli diyorlar bana..
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2009
73
1
86
Diğer
merhabalar arkadaşlar.
sizlerin fikirlerini merak ettiğim bi konu bu.
ben düşündükçe içinden çıkamadım.
bi öyle diyorum bi böyle.
neyse sorayım en iyisi.
eşler evlendikten sonra ,5.6 sene geçtikten sonra,
aralarında olanlar eşlerin ailelerini ilgilendirirmi
yani öyle büyük meselelerden bahsetmiyorum.
mesela k.valide diyebilirmiki sen benim oğluma hor davranıyorsun,
benim oğlumu sessiz buldun eziyorsun!!!
ama eşlerin arasında sorun yoksa ikiside hayatından memnunsa,
ailelerin hakkı varmıdır buna sizce?

kaynanan kıskanıyosa karışır tatlım..umduğu gibi anlaşamayıp oğlunun ona gelip eşiyle ilgili atıp tutmuyosa..annesiyle oturup seni çekiştirmiyosa annesine bekarken senin yanındayken daha mutluydum izlenimi yaratmıyosa.. kaynanan umduğunu bulamayıp sana sarıyodur.. garibim ne yapsın..kaynanalık yapıcak illa ki Allah korusun ya iyi olupta bu kaynanalık standartlarına uymazsa bu onun için büyük kayıp olur..Allah mutluluğunu bozmasın canıma.s.

neden böyle bi soru sorma gereği duydun yoksa sorudğun sorularımı yaşıyorsun neyse cvbıma geleyim: kimsenin evli bir çifte karışması söz konusu olamaz sonuçta karı koca arasına girilmez ve onlarda hayatından mutluysa ailedeki diğer insanlara laf düşme gereği olmaz:1closedeyes:

iyi de zamanla ne alakası var bunun.
evlilik iki kişiliktir.
5 gün de karışılmaz, 5.yılda da, 50.yılda da...

evlilik iki kişiye aittir hiçbir şekilde ne onun nede bizim ailelerimiz çok ciddi boyutta sorunlar olmadığı sürece karışamazlar daha doğrusu karışmamalıdırlar
hatta annemin sürekli söylediği bir söz vardır..
karı koca ipektir araya giren köpektir:roflol:

sonuçta 2 gün sonra biz iyi oluruz ama anne babalar kin duyabilirler.. tehlikeli bir durum yani:)

Valla canım normalde hiç kimsenin hakkı yoktur evliliğe ve ev içine müdahale etmeye.ama şöyle bir durum var ki ne yazık ki hemen hemen tüm kadınlar bunu yaşarlar.başımızın tacı sultanlarımız yani kaynanalarımız bu hakkı her zaman kendilerinde görürler.boşver istediği kadar konuşsun ne derse desin sen kendine ve eşine bak.mutluluğunuz ve huzurunuz daimi olsun.sevgiler

evlili olan çift, eğer baştan beri
herkese bu hakkı verdiyse, evet konuşanlar var...
ama hem eşiniz,hem de siz bu duruma
karşı gelseydiniz,tavır gösterseydiniz emnim
kimse bu şekilde konuşamazdı...
kayınvalidenizle eşiniz konuşsun bence...
karı-kocanın birbirine davranış şekli
kimseyi ilgilendirmez ...
ay hiç hoşlanmadığım bir durum...
sevgiler...

bu tarz bir davranış oluyorsa ..aileninde dikkatini çekebilir.........
ve sonuçta oglu ne kadarda evli olsa bile.........
annelik iç güdüsü olarak böyle davranmayın der..............
bunuda kim olsa der............
ama sorun yoksa ...........gerçi sorun olsa bile ...........karışılmaz.........
taki için içinden çıkamayıp ailelerden akıl alana kadar...........
o zaman akıl verebilirler...........bundan ötesinede gitmez....

evlilik oturmuş vaziyetteysen demek istedim.ilk zamanlar herkes herşeye karışıyor zaten ama daha sonraları normalmi.

çocuklar gdip büyüklere akıl danışmadıkça aileler müdahele etmemeli
bunun zamanı olmaz ki
eşler konuşmadan anlaşmaya başladığında evlilik oturmuş demektir
üçüncü kişilerin konuşmasınında bi anlamı olmaz ozaman

bu tarz bir davranış oluyorsa ..aileninde dikkatini çekebilir.........
ve sonuçta oglu ne kadarda evli olsa bile.........
annelik iç güdüsü olarak böyle davranmayın der..............
bunuda kim olsa der............
ama sorun yoksa ...........gerçi sorun olsa bile ...........karışılmaz.........
taki için içinden çıkamayıp ailelerden akıl alana kadar...........
o zaman akıl verebilirler...........bundan ötesinede gitmez....

canım dıye bılıyolar
k. pederım bana laf soyledı bende arka odada aglamıstım k. vaalıdem geldı
aglama yeter artık su aglama huyunu bırak (ki ben devamlı ağlamam zorumagıttıği için agladım oyle sulu ceşme degılım)
bak beım ogluma yazık degılmı benım oğlumun halıne bak yazık cocugumuma erıttın bıtırdın bız aılecek aglamaya dayanamayız bak sen bzıde uzdun dedı
derler canımoglunu sen uzersın onlar bısıı yapmaz
oglu senınle mutlu olmasını gozonunde bulundurmazlar hele brazda konuskansan oglumu ezıyor ewde gelının sozu gecıyor gıbı algılarlar en yakın fırsattada lafını koyarlar

saolun arkadaşlar.
olabliyor demekki böyle şeyler.
sessiz kalamıyorum cvp verincede herşey daha kötü oluyor
duymamam lazım bazı şeyleri yapabilirsem tabi.

Siz aranızdakileri ailelerinize anlatmazsanız onlarda karışma hakkını bulamazlar.
Ama bizde durum aynen dediğiniz gibidir. Fakat bir farkla, bizde kayınvalidem beni annemde eşimi korur ve devamlı "neden kocana hor davranıyorsun" "neden karını kalbini kırıyorsun" gibi söylenirler. Tabi bu söylemler karşı taraftan gelince bizim hoşumuza gidiyor, (bizimkiler ciddide olsa biz gayriciddi davranıyoruz) ve onların yanında birbirimize kötü davranıyoruz.
Aslında tabiki şakadan yapılırsa bu hoş oluyor ama iş ciddi boyuta varıyorsa ben şahsen ailelerin araya girmesinden taraf değilim. Eşler arasındaki sorunu tamamen kendileri çözmeliler.

evlendiğiniz andan itibaren evinizde olanlar sadece sizi ilgilendirir:1closedeyes:
ama kayınvalideniz nasıl vardı böyle bir kanıya :uhm:, yanında falan tartışıyorsanız söylemiş olabilir yani.

Tabii ki öyle bir hakları yok. Artık bir ailesiniz. Hep mi karışır yoksa sadece bu konuda mı söyleme gereği duydu.
Eğer sadece bunun için söylemişse üzerinde düşünmek, biraz özeleştiri yapmak gerekir. Belki size normal gelen bir durum dışarıya farklı yansıyordur.
Karışmak olarak algılamadan önce bir kayınvalide ile oturup konuşmak gerek. Nereden, hangi tavırlarımdan böyle bir yargıya sahip oldun diye. O da açık açık söylesin.
Kafasındaki kuşkuları dağıtmak ve kendin de rahatlamak adına karşılıklı konuşmanın yararı olacaktır.a.s

Benim anlayamadigim Kayinvaliden neye dayanarak bunu sana soruyorki??CADIARZU

Simdi Anne olarak bakiyorum olaya...bende evladimin ezildigne hor görüldügne sahit olsam veya evladim bana gelip böyle birsey anlatsa o kisi kocasida olsa karisisda karsima alir Gel bakalim derdin ne derim

Ve gayet tabikide karisirim...bu benim evladimsa ve bana gelip dert yaniyorsa karisi degil cumhur baskani olsa beni bulur karsinda...

Lakin kendi kendime karismam tabiki ama oglum veya kizim gelir bana dert yanarsa is degisir..

Son düzenleme:
taabıı canım ne munasebet.bende evlılık ıkı kısılıktır dıenlerdenım.dısarıdan kımsenın karısması hıc hos degıl.ama esın karıstırmıssa kacarı yok gırerler tabıı.sızın acınızdan bı problem yoksa kayınvalıden nasıl bole bı konuyu acabılıo bu da konusulması gereken ayrı bı konu bence.demek kı senın dısında evınızde olan olaylardan haberı var yada bırlıkteyken.ama tabııkı eger evlatlar aılelerıne anlatırsa herkes cocugunu sokakta bulmadı heralde oyuzden hemen korumaya almak ıster.ıste bu yuzden kımse aılesıne bısey anlatmak ıstemez ya.esınle konus derım onunn her hangı bısey soyleyıp soylemedıgıne daır emın ol.sonra oturur konusursunuz eger o soylemedıyse neden bole bı dusunceye kapılmıs dıe.ona gore davranıslarınıza cekı duzen verırsınız.

Gülsüm sultan hangi erkek gider de annesine karım beni eziyor diye dert yana ki. Tamam kızlar gidip anneye anlatabilir ama bir erkeğin bu konuda ağladığını hiç duymadım.:1no2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…